ژانر موسیقی یک دسته بندی متعارف است که برخی از قطعات موسیقی را به عنوان متعلق به یک سنت مشترک یا مجموعه ای از قراردادها شناسایی می کند. باید از فرم موسیقی و سبک موسیقی متمایز شود.در موسیقی سبک های زیادی وجود دارد مانند: پاپ / کلاسیک / بلوز / هیپ هاپ / راک و…
موسیقی آکوستیک (انگلیسی: Acoustic music) نوعی موسیقی است که صرفاً یا در درجهٔ اول، بهجای استفاده از شیوههای الکتریک یا الکترونیک، بر استفاده از سازهایی که از طریق شیوههای آکوستیک تولید صوت میکنند تمرکز میکند. با وجود این که تمام انواع موسیقی در گذشته آکوستیک بوده، پسنام «موسیقی آکوستیک» پس از ظهور سازهای الکتریک، همچون گیتار الکتریک، ویولن الکتریک و سینثسایزر، به وجود آمد. سازهای زهی آکوستیک برای مدتی طولانی زیرمجموعهای از موسیقی عامهپسند و موسیقی فولکلور بودهاند. استفاده از شیوههای آکوستیک در تقابل با انواع مختلف دیگر موسیقی در دورههای مختلف، همچون گروه بزرگ در دورهٔ قبل از راک و موسیقی الکتریک در دورهٔ راک بودهاست.
موسیقی آکوستیک ژانری از موسیقی است که در آن صدا فقط یا عمدتاً از طریق وسایل آکوستیکی (بدون کمک سازهای الکترونیکی یا الکترومکانیکی) ایجاد می شود. مرز بین موسیقی آکوستیک و الکترونیک کمی مبهم است چرا که اجرا کنندگان موسیقی آکوستیک اغلب حجم خروجی صدا را با استفاده از امپلیفایرهای (تقویتکنندههای) الکترونیک افزایش میدهند، ولی باید توجه داشت که این امپلیفایر از ساز موسیقی امپلیفای شده متمایز است و صدای طبیعی ساز را مجدداً ایجاد میکند. غالباً از یک میکروفون در برابر ساز آکوستیک استفاده میشود که به یک امپلیفایر متصل است. اصطلاح موسیقی اکوستیک عمدتاً بعد از پیدایش ادوات موسیقیایی الکتریکی همانند گیتار الکتریک، ویولین الکتریک، الکتریک ارگان و سینتیسایزر پدید آمد. هنگامیکه یک موسیقی به عنوان آکوستیک، unplugged یا unwired برچسپ زده میشود، این پیشفرض را به ذهن متبادر میکند که سایر انواع موسیقیها از فناوریها و overproduction استفاده میکنند، بنابراین خالص نیستند.
مهمترین وظیفه مهندس صدا اطمینان از ضبط باکیفیت است. تنظیم مناسب تجهیزات برای ضبط بسیار مهم است. برای اطمینان از کیفیت کلی و اصالت صدای سازهای آکوستیک به میکروفون ها و تکنیک های خاصی نیاز است.
برای اکثر سازهای آکوستیک، یک میکروفون خازنی خوب بهترین صدا را ضبط می کند؛ مانند استانداردهای صنعت Shure، Rode، Sennheiser و Audio Technica. هنگامیکه نوازنده مستقر شد، گیتارهای آکوستیک نیاز به تنظیم میکروفون دارند. نزدیک بودن بیش از حد میکروفون ها به منفذ صدا برای تون صدا مناسب نیست. در صورت در دسترس بودن بیش از یک میکروفون، برای تنظیم میکروفون روی گیتار آکوستیک بهترین نقاط، انتهای پایینی، پشت و ساییدگی های بالای بدنه ی ساز است.
برای ویولون و ویولا، میکروفون را با استفاده از پایه بوم بالای خرک ساز قرار دهید؛ طوری که نوازنده فضای کافی برای استفاده از آرشه داشته باشد. هنگام تنظیم میکروفون ویولونسل، میکروفون را در فاصله 8 فوتی (حدود 4/2 متری) با یک جفت میکروفون خازنی؛ یا در فاصله نزدیک، حدود یک فوت (معادل 30 سانتیمتر) از خرک ساز قرار دهید. این بستگی به میزان آکوستیک محیطی دارد که مهندس صدا می خواهد.
تنظیم میکروفون سازهای بادی چوبی و برنجی ممکن است پیچیده تر باشد. در حالت کلی، میکروفون سازهای بادی چوبی را به سمت مرکز ساز، با فاصله 1 یا 2 فوت (معادل 30 یا 60 سانتیمتر) از نوازنده قرار دهید. میکروفون را در انتهای دهانه ساز قرار ندهید. مهندس صدا، خطر از دست دادن صدای واقعی ساز یا ایجاد پرش بیش از حد را بسته به محفظه ضبط مورد استفاده، مدیریت می کند.
با این حال در سازهای برنجی، میکروفون باید در انتهای دهانه ساز، با چند فوت فاصله، تنظیم شود؛ برای اطمینان از اینکه دامنه بهینه صدا ضبط شده است. مهمترین استثنایی که در این مورد وجود دارد، ترومبون است. میکروفون ها را کمی پایین تر از دهانه ساز قرار دهید؛ به طوری که نوازنده ترومبون فضای کافی برای مانور داشته باشد.
صدای پیانو باید در حالتی ضبط شود که پوشش آن برداشته شده و یک میکروفون روی سیم های داخلی آن وضع شده باشد. در حالت ایده آل ضبط های پیانو باید فضای بیشتری برای ضبط داشته باشد. بنابراین شایسته است میکروفون ها را با چند فوت فاصله از پیانو تنظیم کنید.
در آخر، میکروفون خواننده باید تا حدودی نزدیک تر تنظیم شود. ویند اسکرین (یا پاپ فیلتر؛ وسیله ای برای محافظت از میکروفون در برابر صداهای ناخواسته) را در فاصله ای کوتاه از لب خواننده و میکروفون اصلی را در فاصله حدود 20 تا 22 سانتیمتری قرار بدهید. میکروفون را برای صداهای کم نفس یا سبک، نزدیک تر قرار دهید.
روش اول شامل ضبط در اتاقی است که می تواند انعکاس طبیعی ایجاد کند؛ مانند سالن تکنوازی یا اتاقی دارای کفی از جنس چوب سنگین و محکم و استفاده از چند منعکس کننده صدا. بعضی از مهندسین صدا و نوازندگان، ضبط در چنین محیطی را ترجیح می دهند. این محیط می تواند صدایی طبیعی تر ایجاد کرده و بسته به ویژگی های اتاق ضبط، در کل حس و حالی از صدایی گرمتر ارائه دهد. چنین فضایی ممکن است برای ضبط صدای گروه های بزرگتر مانند ارکسترها و گروه های کر نیز مورد نیاز باشد.
با این حال ضبط صدا در چنین اتاقی، مستلزم جاگذاری دقیق میکروفون ها، آزمایش های متنوع برای اطمینان از اینکه میکروفون ها صدا را به درستی دریافت می کنند و تغییر بازدهی میکروفون برای کنترل کردن پرش و پژواک صداست. اگر ضبط موسیقی در مکانی که به طور ویژه به صورت فضای آکوستیک طراحی شده باشد انجام گیرد، این روند آسان تر خواهد بود. آگاهی از این فرایند برای مهندسین صدا ضروری است و تسلط بر آن کلیدی است برای تهیه کنندگانی که بخواهند در ضبط ارکستر یا گروه کر تخصص پیدا کنند.
رویکرد دوم ضبط صدا در اتاقی است که به لحاظ آکوستیک، اصلاح شده تر یا عایق شده باشد. فرش، تزئینات دیواری و منعکس کننده های صدا می توانند به عایق کردن اتاق کمک کنند. این کار باعث می شود که صدا در ضبط نهایی محدودتر شود. بیشتر مهندسین صدا ضبط را در چنین اتاق هایی انجام می دهند. ضبط های آکوستیک نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
ضبط صدا در اتاق اصلاح شده، می تواند دستیابی به یک ضبط عالی را آسان تر کند. تنها نکته ای که مهندسین صدا باید در نظر بگیرند این است که در مرحله میکس باید زمان بیشتری را صرف افزودن افکت هایی متناسب با حال و هوا و محتوای اثر ضبط شده کنند.
موسیقی آکوستیک به عنوان نوعی موسیقی تعریف می شود که منحصرا یا به طور عمده توسط سازهایی تولید می شود که صداها را از طریق ابزارهای آکوستیک تولید می کنند، نه به وسیله ابزارهای الکتریکی مثل آمپلی فایر یا همان تقویت کننده ها و یا مجموعه ای از سازهای الکترونیک. بنابراین باید در نظر گرفت که موسیقی آکوستیک یکی از جنبه های اساسی در طول حیات هنری و فرهنگی بشر بوده است.
از اینکه در این مطلب ما را همراهی نمودید متشکریم...