یکی از جالب توجه ترین جاهای دیدنی کرمان که گنجینه ای غنی و نفیس از آثار هنرمندان داخلی و خارجی را در خود جای می دهد، موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان است. به جرات می توان گفت بعد از موزه هنرهای معاصر تهران، موزه صنعتی کرمان ارزشمندترین گنجینه هنرهای معاصر ایران به شمار می رود.
این موزه به آثاری اصیل از اساتید بلندآوازه جهان مزین است؛ آثاری از آگوست رودن، هنری مور، امیل نولده، بن نیکلسن، واسیلی کاندینسکی، آلبر مارکه، بلاکادار، جاکوب اپشتاین، بوناتی، تام فیلیپس و همچنین آثار بسیاری از هنرمندان معاصرایران از جمله محمد غفاری (کمال الملک) علی محمد حیدریان، علی اکبر یاسمی، رسام ارژنگی، پرویز تناولی، ژازه تباتبایی، سهراب سپهری، و جمعی دیگر از هنرمندان معاصر ایران. آثار موجود موزه با سبک ها و شیوه های گوناگونی آفریده شده است. آثار خطاطان، خاکبازان، مینی مالیست ها و مینیاتوریست ها، کانسپچول ها، پاپ آرت ها و آبستراکت ها را می توان در مجموعه آثار موزه مشاهده نمود. سعی بارز موزه هنرهای معاصر کرمان نمایاندن جنبه های گوناگون هنرهای تجسمی ایران است. آثار موجود شامل نقاشی های آبرنگ و رنگ روغن، سیاه قلم و همچنین تابلوهای موزائیک سنگ، مجسمه های گچی، مرمری، برنزی، و چوبی هنرمندان ایرانی و خارجی می باشد. در این موزه ۱۲۰۰ اثر هنری نگهداری می شود.
در حدود نیمی از آثار متعلق به علی اکبر صنعتی بوده و مابقی به سایر هنرمندان معاصر ایرانی و خارجی تعلق دارد سایر آثار موجود در موزه متعلق به بیش از ۸۳ هنرمند معاصر ایرانی و ۱۶ هنرمند خارجی می باشد که به جرات می توان گفت بعد از موزه هنرهای معاصر تهران آثار موجود در این موزه در ایران منحصر ب فرد می باشد و دارای غنی ترین گنجینه از هنر معاصر ایران و جهان در ایران می باشد. از ویژگی های منحصر بفرد این موزه معماری آن می باشد. بنای موزه از خشت و آجر ساخته شده و سقف آن به شیوه معماری سنتی ایران گنبدی است. سر در این موزه ترکیبی از آجر و کاشی های معرق فیروزه ای و سیاه رنگ می باشد که در سال ۱۳۲۷ احداث و به بنای اصلی الحاق گردیده است. پاکار سردر و پایه های آن از سنگ مرمر سفید ساخته شده است؛ که همه روزه شاهد دیدار و بازدید گروه های متعدد از گردشگران ایرانی و خارجی از نقاط مختلف ایران و جهان می باشد. گذشت زمان و وقایع روزگار باعث فرسوده شدن ساختمان و تأسیسات مجموعه شده است.
معماری موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان
بنای اصلی موزه به صورت خطی شکل گرفته و از خشت خام در پی و آجر تراش در روکار استفاده شده است. سقف این موزه به شیوه معماری سنتی ایران، شکل گنبدی دارد. در جلوی بنا رواقی واقع شده که به شیوه ایرانی برای حفاظت و سایه اندازی و خنک سازی اتاق ها به کار رفته است. در سردر ورودی بنا ترکیبی از کاشی های معرق فیروزه ای و سیاهرنگ و آجر را می توان دید که در سال ۱۳۲۷ به بنای اصلی الحاق شده و زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
بنا دارای تزیین خاصی نیست؛ اما از نظر معماری حایز اهمیت است و آخرین روزهای تلفیق معماری سنتی را به نمایش می گذارد. محوطه موزه را نیز با روش باغ سازی ایرانی باغچه بندی کرده اند. این موزه در چند دوره بازسازی شده است. آخرین بازسازی بنا به سال ۱۳۹۲ باز می گردد.
جاهای دیدنی نزدیک موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان
برخی از مهم ترین جاهای دیدنی کرمان در نزدیکی موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان واقع شده اند که با برنامه ریزی می توانید از آن ها نیز بازدید کنید.
- فاصله موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان تا باغ موزه هرندی: ۷۵۰ متر
- فاصله موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان تا بازار کرمان : ۱.۶ کیلومتر
- فاصله موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان تا حمام گنجعلی خان: ۱.۵ کیلومتر
- فاصله موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان تا مسجد ملک: ۲ کیلومتر