یک رابطه عاطفی مثل آدم هایی که آن را شکل داده اند، ناکامل و ناقص اما بیش از هر چیز یگانه است. رابطه ها منحصربه فرد هستند. گاهی اوقات و اغلب ناخواسته افراد کارهایی می کنند که می تواند روابط آنها را خراب کند. در مطالب پیشین، مهم ترین اشتباهات مردان در رابطه عاطفی را بررسی کردیم و در این مطلب قصد داریم مهم ترین اشتباهات زنان در روابط عاطفی و نحوه برطرف کردن آنها را با هم مرور کنیم. نکاتی که زنان برای داشتن یک رابطه عاطفی پایدار و پربار باید در نظر داشته باشند. همراه ما باشید.
۱. دست کم گرفتن خود
امروزه خیلی پیش می آید که در معرض آسیب پذیری و از دست دادن اطمینان خاطرمان قرار می گیریم. ما دائما موظف به اثبات خودمان هستیم و تقریبا همیشه باید با قطاری از موفقیت ها و شکست ها روبه رو شویم؛ بنابراین اعتماد به نفس و حس ارزشمندی ما تزلزل پیدا می کند؛ باوجودِاین، باید تلاش کنیم که خودمان را دست کم نگیریم. باور داشته باشید که ارزش همهٔ خوبی های دنیا را دارید و هرچه به دست می آورید، شایسته اش بوده اید.
2. ترجیح دادن انزوا به برقراری ارتباط
بعضی اوقات درک دیگران دشوار است. به خصوص وقت هایی که ناراحت، عصبانی یا غمگین هستیم، راحت تریم که با دیگری حرف نزنیم. بااین حال، حرف زدن، سؤال کردن و برقراری ارتباط در یک رابطه همیشه انتخاب خوبی است، به ویژه اگر ابهامی در شناخت نیازها و نحوه برقراری ارتباط شریک زندگی خود داریم. برقراری ارتباط رابطهٔ شما را تقویت می کند و هرکدام تان دیگری را بهتر خواهید شناخت.
3. تلاش برای تغییر همسر
ما زنان و مردان هم نسل و پیشینیان ما، به خاطر دوگانه های جنسیتی پررنگی که طبق آن پرورش یافته ایم، کاملا در طرز تفکر، عمل و رفتار متفاوت هستیم؛ البته نه همه بلکه تعداد زیادی از ما. وقتی ازدواج می کنیم، با موارد خوشایند و ناخوشایندی در همسرمان رو به رو می شویم. ممکن است ترجیح بدهید که او برخی از این خصوصیات را نمی داشت؛ بااین حال، اکنون که او این گونه است، از این خصوصیات چشم پوشی کنید و سعی کنید به آنها عادت کنید. برای تغییر او به دلخواه خودتان تلاش نکنید؛ به جایش بیشتر روی آنچه در او دوست دارید، تمرکز کنید و به آنچه دوست ندارید، بی توجه باشید!
4. مته به خشخاش گذاشتن درباره آنچه در کنترل شان نیست
خاطرات خوش از آنِ کسانی است که جزئیات آشفته شان نمی کند. در زندگی به ندرت کارها درست به همان روشی پیش می رود که ما می خواهیم. بسیار طبیعی است که در رویارویی با تغییر برنامه ها ناراحت شویم؛ البته، دل نگرانی دائمی بابت این تغییرات، بهانه گیری یا کنایه زدن مکرر می تواند خاطره ای را که در مسیر ساخته شدن است و نیز حال شما و همسرتان را خراب کند. جزئیات را جدی نگیرید؛ جز در مواردی که تغییر برنامه اصلا قابل پذیرش نیست و سلامت و امنیت شما را به خطر می اندازد. درعوض، از زمان و آنچه هم اکنون مایهٔ شگفتی است لذت ببرید.
5. دست کم گرفتن کارهایی که همسرشان برای شان انجام می دهد
برخی مردان می دانند که زنان چه کاری را عاشقانه به حساب می آورند. البته، بیشتر مردان حتی وقتی واقعا عاشق اند، مطابق دیدگاه زنان عاشقی نمی کنند. به یاد داشته باشید که او شاید نداند که چه می خواهید؛ اما این معادل با اهمیت ندادن نیست. اگر دل تان می خواهد کاری برای شما انجام دهد، مستقیما خواسته تان را بگویید. این کار زندگی شما و البته او را راحت تر خواهد کرد!
6. اتکای بیش ازحد به شریک زندگی
تکیه کردن به دیگری برای دریافت حمایت بد نیست؛ باوجودِاین، وابستگی به یک فرد تا آن اندازه که نقش عصا را برای حرکت شما پیدا کند، رویکرد بسیار ناسالمی است. زندگی با این شیوه حرمت نفس، ثبات عاطفی و شادی ما را به چیزی وابسته می کند که هیچ کنترلی روی آن نداریم. حتما به شریک زندگی تان تکیه کنید، اما برای دریافت حمایت نه از سر احتیاج.
۷. پیش کشیدن موضوع تعهد پیش از شناخت کامل
برخی زنان اغلب مردان را برای ازدواج تحت فشار قرار می دهند تا در رابطه احساس امنیت کنند. البته هیچ اشکالی در درخواست رابطه ای امن و طولانی مدت نیست. هرچند، باید به خاطر داشته باشیم که تعهد موضوعی دوطرفه است. در ابتدا باید شناخت کافی دربارهٔ او داشته باشیم. آیا ۵ سال دیگر همچنان می خواهیم با او باشیم؟ توجه کنید که آدم ها در گذر زمان دچار تغییر و تحول می شوند؛ بنابراین به خودتان و البته او فرصت بدهید.برای تقویت رابطه و رفع احساس عدم اطمینان خاطر، با او صحبت کنید تا با کمک هم راهی برای تجربهٔ امنیت خاطر بیشتر پیدا کنید.
۸. دست نکشیدن از رابطه عاطفی ناسالم
کسی درباره فکرهایی که به ذهن می آیند مسئولیتی ندارد و این بدیهی است. آزادانه فکر کردن حق ابتدایی ماست و از آن لذت می بریم؛ اما عمل براساس افکار، موضوعی کاملا متفاوت است. در رابطه دوره هایی سخت وجود دارد. در این زمان هاست که آسیب پذیر، تهی از امنیت خاطر و گاهی ناراحت می شویم. اگر در چنین موقعیتی هستید، با همسرتان حرف بزنید. اگر رابطهٔ فعلی تان پاسخ گوی خواسته شما نیست، شجاعت داشته باشید و آن را تمام کنید. در غیر این صورت، اعتماد میان خودتان را براثرِ تصمیمی ناپخته یا لحظه ای خدشه دار نکنید. کاملا ضروری است که همان رفتاری را با همسرتان داشته باشید که از او انتظار دارید؛ پس وفاداری یک اصل است.
۹. تصمیم گیری برای همسر
همه می خواهیم نقش تعیین شده ای در انتخاب ها و تصمیمات همسرمان داشته باشیم. با این کار احساس می کنیم جایگاه خاص و مهمی داریم؛ اما بسیاری اوقات در این مسیر اسیر زیاده روی می شویم. وقتی کسی در تصمیمات شما مداخله می کند چه احساسی پیدا می کنید؟ دقیقا همان احساس به دیگران هم دست می دهد؛ پس به جای همسرتان تصمیم نگیرید.