همه ازدواج ها با عشق شروع می شود، اما با گذر زمان برخی به جدایی می انجامد! سوالی که مطرح می شود این است که آن همه عشق کجا می رود؟ چرا زوجین قادر به حل مشکلاتشان نمی شوند و ازدواج به جدایی می انجامد؟در ازدواج زوجین به همدیگر تعهد می دهند تا همدیگر را دوست بدارند و درک کنند، از هم حمایت کنند و به هم احترام بگذارند، به همدیگر وفادار بمانند، حتی اگر دور از هم باشند.یک ازدواج سالم هم بدون مشکل نیست و روزهای بدی نیز دارد. ممکن است اختلاف نظرهای حل نشده میان زوجین وجود داشته باشد؛ اما با این حال ازدواج سالمی محسوب شود.
اشتباهات رایج زوج ها در سال اول ازدواج
سال های اول زندگی مشترک زمانی است که زوج ها تجربه های جدید و برداشت های جدید از یکدیگر دارند. با توجه به اینکه در این سال ها زوج ها تجربه های کمی در زندگی دارند، ممکن است دچار اشتباهاتی شوند. تصورات رویایی در مورد زندگی مشترک، داشتن انتظارات بی جا از همسر، نبود شناخت کافی نسبت به ویژگی های یکدیگر و … موجب می شود تا زن و شوهر با مشکلات بیشتری مواجه شوند. در این دوران بالا بردن آگاهی و دادن اطلاعات بیشتر به زوج ها موجب می شود تا زندگی موفق تری داشته باشند. با توجه به اینکه این دوران یکی از دوران های طلایی و تاثیرگذار در زندگی مشترک است، باید صبر و تحمل خودتان را بیشتر کنید. در این مقاله نیز درباره اشتباهات سال اول ازدواج بیشتر توضیح داده ایم.
از قبل درباره انتظارات خود صحبت نمی کنند
طبیعی است که هر فردی پس از ازدواج توقعات خاصی از همسرش داشته باشدمانند اینکه در امور مالی یکدیگر شریک شوند یا اینکه کارهای بیشتری را با هم انجام دهند. کارشناسان بیان می کنند برای یک زوج داشتن چنین انتظاراتی اشکالی ندارد اما تصور اینکه شریک زندگی شما بدون صحبت همه امور را بداند درست نیست همچنین این یک مشکل غیرقابل حل نیست، اما اگر متوجه شدید که شما و همسرتان در مورد برخی مسائل اساسی در زندگی مشترکتان اختلاف نظر دارید، باید از یک درمانگر یا یک مشاور کمک بگیرید.درمانگرانی که در زمینه زوج درمانی آموزش دیده اند به شما چارچوبی برای بحث در مورد تفاوت هایتان ارائه می دهند که احساس امنیت کنید و مسائل را با آرامش حل کنید و به درک عمیق تر و محبت آمیزتر از قبل در مورد یکدیگر برسید.
خود را با تازه عروس دامادهای دیگر مقایسه می کنند
اگرچه همه ما می دانیم اینستاگرام مکانی نیست که هر کسی واقعیت را نشان دهد، اما با این وجود نقص هایی که در روابط خود داریم را با ظاهر روابطی که در رسانه های اجتماعی می بینیم مقایسه می کنیم. اگر فکر کنید که رابطه شما به خوبی روابط دوستانتان نیست منجر به ناامیدی و رنجش تان می شود. در این زمان بهتر است به انجام برخی درمان های فردی بپردازید تا بیشتر در مورد خودتان و اینکه این ناامنی از کجا نشأت می گیرد، بدانید. همچنین درمان فردی می تواند ابزاری برای برقراری ارتباط بهتر با شریک زندگی تان و بهبود رابطه تان در اختیار شما قرار دهد، حتی اگر همسرتان هرگز همراه شما درمان نشود.
تغییر در رابطه را نمی پذیرند
بسیاری از زوج ها، به ویژه آن هایی که مدت ها قبل از ازدواج با هم نامزد بوده اند، می گویند که با ازدواج هیچ چیز تغییر نمی کند. اگرچه این ممکن است در مورد تجربیات روزمره صادق باشد، اما مهم است که از تغییرات اساسی که هنگام ازدواج رخ می دهد آگاه باشید. این واقعیت که شما برای زندگی به شریک زندگی خود متعهد شده اید، نباید دست کم گرفته شود به همین دلیل کارشناسان در این زمینه از زوج ها می خواهند تغییر کلیدی که در رابطه شان ایجاد شده است، بشناسند و به آن تغییر احترام بگذارند.
برای برنده شدن در بحث تلاش می کنند
در سال های اولیه زندگی مشترک اختلاف ها زیاد است، در این زمان زوج ها بر مسائل مختلفی با یکدیگر اختلاف نظر پیدا می کنند، اما اشتباه زمانی رخ می دهد که یکی از زوجین تلاش دارد، خود را برنده بحث اعلام کند. با توجه به اینکه دعوا یکی از بخش های یک رابطه سالم است، باید با آگاهی بیشتری نسبت به آن برخورد کنید. بهتر است پایه روابط خود را بر اساس حقیقت قرار دهید. باید سعی کنید، روحیه انتقادپذیری در خودتان و همسرتان را تقویت کنید. دعوا بخش بسیار عادی از یک رابطه سالم است به شرطی که منصفانه باشد. بهتراست روی این موضوع که حق با چه کسی است تمرکز نکنید و در عوض بهترین نحو حل مشکل را بیابید .واکنش نشان دادن و وارد شدن به یک بحث بی معنی که به جایی نمی رسد، کارخوبی نیست.برخی زوج ها آنقدر واکنش پذیرند که نمی توانند در مورد چیزی صحبت کنند اما توصیه می شود به اندازه کافی درباره مشکل صحبت کنید تا ریشه و سپس راه حل مشکل را بیابید.
برای انجام کارهای خانه با هم هماهنگ نیستند
هیچ گاه انجام کاری را وظیفه همسرتان ندانید. برای انجام کارهای خانه به همسرتان کمک کنید. دقت داشته باشید هماهنگی شما با همسرتان برای انجام کارهای خانه مهم است، نه تقسیم وظایف خانه به صورت مساوی. خانم ها برای حل این مساله می توانند لیستی از کارهای خانه را بنویسند و از همسرشان درخواست کنند که مسئولیت انجام چند کار از آن لیست را با تمایل خودش به عهده بگیرد. خانم ها یادشان باشد که با احترام از همسرشان درخواست کمک کنند و وقتی همسرشان در حال انجام آن کار است، با ایرادگیری مداوم او را کلافه نکنند. آقایان نیز یادشان باشد که مسئولیت های محول شده را با بی حوصلگی انجام ندهند و همسرشان را در انجام کارهای خانه دست تنها نگذارند.
غیبت پشت سر همسر
حتی برای درددل کردن نیز پشت سر همسرتان غیبت نکنید. به هر حال ممکن است روزی این اختلاف شما حل شده و ناراحتی تان برطرف شود اما تصویر بدی که در ذهن دوست یا آشنایان از همسرتان می سازید، از ذهن آن ها پاک نمی شود. این جملات فریب دهنده را هم کنار بگذارید که «پیش خودت بمونه» یا «به کسی از این موضوع چیزی نگو» به هر حال همیشه آن افراد هم کسی را در زندگی شان دارند که به او همین جملات را بگویند و حرف های شما به گوش همسرتان برسد.
روشن نشدن تکلیف مسائل مالی
یکی از مشکلات اصلی زوج های جوان در دوران ابتدای زندگی مشترک مسائل مالی است. احتمال دارد که مرد شما برای ساختن آینده برنامه هایی داشته باشد ولی شما بیشتر به وضعیت فعلی زندگی تان فکر کنید. بهتر است که در این باره با هم صحبت کنید و به نظرات مشترکی برسید. همسرتان را از رازهای مالی تان با خبر کنید و در هنگام پرداخت بدهی ها کنارش باشید.اگر می خواهد به والدینش کمک مالی کند و آن ها در شرتیط سختی هستند، حتما او را همراهی کنید. به خرج و مخارج زندگی تان سر و سامان دهید و در صحبتی که با همدیگر دارید، اولویت ها را مشخص کنید تا احساس بد ولخرجی کردن از طرف همسرتان به سراغ تان نیاید.
فقط عیب های همسرشان را می بینند
پس از شروع زندگی مشترک مطمئنا متوجه عیوبی در همسرتان می شوید که باعث ناراحتی شما خواهد شد. اول اینکه در این مورد حتما در یک محیط خصوصی با هم صحبت کنید و راه شماتت را در پیش نگیرید. نکته دوم اینکه سعی کنید، گذشت داشته باشید و از کنار این عیوب اگر خیلی بزرگ نیستند، عبور کنید. نکته آخر هم اینکه همیشه روی عیوب همسرتان تمرکز نکنید و از او یک هیولا نسازید. همسرتان هم مثل تمام انسان های دیگر دارای نقاط قوت و ضعف است. پس سعی کنید، نقاط ضعف و قوت او را در کنار هم ببینید.
همیشه با همسرشان موافقت می کنند
توافق با شریک زندگی در مورد چیزهایی که فکر می کنید برای شما مهم هستند، در نهایت به یک مشکل بسیار بزرگ تبدیل می شود.اگر چیزی شما را آزار می دهد، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یاد بگیرید چگونه این موضوع را به گونه ای که سرزنش یا تهدیدکننده نباشد با همسرخود در میان بگذارید تا در نهایت احساس شما را بشنود و درک کند.
موافقت دائم با همسر
یکی دیگر از اشتباهات رایج در سال های اول ازدواج موافقت کردن در تمام زمینه ها با همسر است. این افراد قدرت اختیاری نسبت به اعمال خودشان ندارند و به دلیل نداشتن عزت نفس کافی مدام با همسرشان موافقت می کنند، حتی اگر همسرشان حرفی بر خلاف میل و منطق آن ها بزند. اگر در رابطه موضوعی شما را آزار می دهد و تصور می کنید به رابطه شما لطمه می زند، بهتر است با وجود مخالفت آن را با همسرتان در میان بگذارید و از موافقت های بی جا دوری کنید.
دعوا بر روی مسائل بی اهمیت
این اتفاق در بسیاری از روابط و به ویژه در سال های اول زندگی مشترک رخ می دهد. مشاجره کردن بر روی مسائل کوچک و بی اهمیت موجب می شود، رابطه سالم شما دچار مشکل شود. در ازدواج بیش از هر چیز کنترل زبان و حفظ احترام با اهمیت است. اگر مدام بر روی مسائل کوچک مشاجره داشته باشید، این مسائل بیشتر می شوند و رابطه شما تحت تاثیر بیشتر قرار می گیرد.
به مشاوره قبل از ازدواج اهمیتی نمی دهند
اکثر زوج ها میلیون ها تومن برای عروسی های مجلل و زیبا هزینه می کنند، اما از رفتن به مشاوره صرف نظر می کنند. مشاوران می گویند حتی زمانی که نشانه های مشکل در یک رابطه آشکار است، زوجین اغلب از کمک گرفتن احساس خجالت می کنند. مشاوره در واقع زمانی کارآمد است که رابطه به انتها نرسیده باشد. خیلی بهتر است ابتدا تفاوت ها را برطرف کنید تا اینکه سال اول را به مشاجره بگذرانید.
تعیین نکردن مرزها
در زندگی مشترک نیز باید حد و مرزهایی داشته باشید. حفظ این حدود موجب حفظ حریم شخصی و تداوم بیشتر یک رابطه می شوند. یکی از اشتباهاتی که مرتکب می شوید، تعیین نکردن این چارچوب ها است که موجب می شود، همسر شما در هر زمینه ای نظر بدهید و این امر به مرور زمان خوشایند نیست. این مورد یکی از دلایل نارضایتی در زندگی مشترک می باشد.بروز این اشتباهات در سال اول ازدواج موجب می شود، تا رابطه شما تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد. برای کاهش این اشتباهات باید به آگاهی بیشتری در این زمینه برسید. رسیدن به شناخت کافی در دوره اول زندگی، حفظ احترام همسر، مقایسه نکردن زندگی با دیگران و … می تواند در زندگی شما نقش مهمی داشته باشد.
احساساتشان را به زبان نمی آورند
یکی از نکات بسیار مهم در زندگی مشترک به زبان آوردن احساسات و حرف های درونی است. برای بیان این حرف ها از نیش و کنایه یا جملات غیرمستقیم استفاده کنید. ساده، صریح و با احترام حرف دلتان را به همسرتان بگویید، اگر اشتباهی مرتکب شده اید از او عذرخواهی کنید یا اگر در میانه صحبت با او حوصله حرف زدن ندارید، از او بخواهید که در زمان دیگری با هم صحبت کنید. در هنگام حرف زدن با همسرتان مثل یک رفیق صمیمی پیش بروید و به دنبال رسیدن به زبان مشترک باشید.برای سوپرایز کردن همسر خود گاهی اوقات زمان بگذارید و سلیقه به خرج بدهید، متوجه خواهید شد که زیاد هم سخت نیست و زمان زیادی را از شما نمی گیرد. برای خریدن کادو به دنبال دلیل نباشید، در طول روز به او پیام بدهید، روی آینه برایش پیام بگذارید و او را خوشحال کنید. همین کارهای کوچک و محبت آمیز آتش عشق را میان شما می توانند شعله ور کنند و به پیوندتان علاقه و استحکام بدهند.
گذراندن وقت بدون همسر
برخی به اشتباه تصور می کنند، با گذراندن وقت کم با همسر موجب بیشتر شدن علاقه و وابستگی او می شوند، این در صورتی است که رابطه کمتر می تواند به مرور سردی ایجاد کند، زیرا همسر شما در مواقع ضروری و لازم نمی تواند از حمایت های شما استفاده کند. از سویی برخی از افراد بیشتر زمان های خودشان را با دوستان می گذرانند و این موضوع از نظر همسر آن غیر قابل قبول است و به مرور به رابطه آن ها لمطه می زند.
2 سال پیش