با جست وجو در اینترنت به راحتی می توانید مقالات فراوانی در مورد موضوعاتی مانند چگونگی کمک به افزایش درآمد و رشد مالی شوهران تان پیدا کنید. متأسفانه معمولا استقلال مالی زنان نادیده گرفته می شود و توجه چندانی به این مسئله نمی شود. در این مقاله قصد داریم شما را ترغیب کنیم که توجه بیشتری به خودتان داشته باشید و در مدیریت مالی شخصی خود دقیق تر باشید. در ادامه فهرستی از رایج ترین اشتباهاتی را بیان می کنیم که بسیاری از زنان با انجام آنها خود را درمعرض فقر و مشکلات مالی قرار می دهند.
1. حسابگری غیر منطقی
زنان سخت تلاش می کنند تا مخارج خود را کنترل کنند. آنها پول خردی را که در سوپرمارکت ها می گیرند می شمارند، هزینه های روزمره را یادداشت می کنند و حتی همسر خود را سرزنش می کنند که چرا به اندازه ی آنها در کنترل مخارج دقت و سختگیری نمی کند. مصمم بودن هر زن برای کنترل هزینه های خود قابل ستایش است، ولی باید توزیع عاقلانه ی درآمد را نیز درنظر بگیرید. بهتر است که ۱۰٪ از حقوق ماهیانه ی خود را مستقیما به حسابی بانکی واریز کنید و مابقی آن را طبق برنامه ی ماهیانه تان خرج کنید. با این کار، درطول ماه با کمبود پول مواجه نخواهید شد و پس اندازهای شما نیز دست نخورده باقی خواهد ماند.
2. توهم ثروت
همه ی خانم ها بسیاری از راه های پس انداز پول را بلد هستند. ولی شما نمی توانید هزینه های خود را بیش ازحد کاهش دهید. اگر کالاهای ارزانی بخرید، پس از مدتی مجبور خواهید شد که آنها را تعمیر یا جایگزین کنید و هزینه های جدیدی برای شما ایجاد می شود. به طورکلی، سخت گیری و حساب و کتاب دقیق راه خوبی برای گذران زندگی از یک حقوق به حقوق بعدی است ولی بدون شک این روش، استراتژی بلندمدتی برای مدیریت پول و بودجه شما نیست. اگر فرد مجبور باشد که همیشه در مخارج خود صرفه جویی کند و همیشه محدود باشد، سرانجام از پا خواهد افتاد و هرگز نمی تواند از این محدودیت ها و مرزها رهایی پبدا کند. پس برای رهایی از کمبود مالی بهتر است که علاوه بر مدیریت هزینه ها، به دنبال راه هایی برای کسب درآمد بیشتر باشید.
3. «همه ی چیزهایی که مال من است به تو تعلق دارد»
داشتن یک حساب پس انداز خانوادگی در بانک و همسری که برای هزینه های روزمره به شما پول می دهد و تقریبا تمام دارایی ها نیز به نام اوست، راه حل بسیار ساده ای است. اگر زندگی شما به این صورت است، همه ی نشانه ها به وجود وابستگی مالی در خانواده ی شما اشاره دارد. در این مورد می توانید چیزهای زیادی از همسر خود یاد بگیرید. شما باید حساب پس انداز شخصی خود را داشته باشید و در این مورد قاطع باشید. بودجه ی خانوادگی ایده ی بسیار خوبی است، ولی نباید موجب بی توجهی به علایق و منافع شخصی شما شود.
4. از خودگذشتگی مداوم
جامعه شناسان بریتانیایی در پژوهشی متوجه شدند زنان مجرد در مقایسه با زنان متأهل، حتی با وجود درآمد یکسان، وضعیت اقتصادی بهتری دارند. به عبارت دیگر، زنان مجرد پول بیشتری اضافه می آورند. این یک حقیقت تأسف آور است:زنان متأهل خرید زیادی برای خانواده می کنند اما کوچک ترین چیزی برای خود نمی خرند. این رفتار به اندازه ای که در زن ها وجود دارد، در مردان شایع نیست. مردان، مجرد یا متأهل، همیشه پس اندازی برای مخارج شخصی خود دارند. زن ها هم باید این کار را یاد بگیرند.
5. موفق نبودن در رد کردن پیشنهادهای دیگران
احتمالا بارها پیش آمده است که همکاران تان از شما بخواهند مبلغی را برای مهمانی اداره بپردازید یا دوستان تان از شما دعوت کنند که یک شب با یکدیگر به مکانی بسیار فانتزی و زیبا بروید. پذیرش همیشگی این گونه دعوت ها تأثیر مخربی بر بودجه ی شما خواهد گذاشت. راه های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد. می توانید دلایل و بهانه های خوبی بیاورید که شما را از پرداخت این مبالغ معاف کند. ولی توضیح مستقیم اینکه نمی توانید هزینه های اضافه ای را به بودجه ی خود تحمیل کنید، موجب نمی شود که در چشم دیگران بد به نظر برسید. البته می دانیم که حرف زدن در این مورد راحت تر از انجام آن است، ولی نپذیرفتن این گونه دعوت ها بهتر از این است که پول زیادی را فقط برای رضایت دیگران هزینه کنید. این قانون را همیشه به یاد داشته باشید که هزینه های غیرضروری و غیرقابل تحمل، راه رسیدن به فقر را کوتاه تر می کند.
6. خرید بدون فکر و هدف
بسیاری از زن ها برای غلبه بر احساسات ناخوشایند از شیوه ی خرید استفاده می کنند. اما باید احتیاط کنید تا این خرید لذت بخش به یک عمل اعتیاد آور تبدیل نشود. تخلیه ی استرس به این شیوه اشکالی ندارد و می توانید خود را با خرید وسیله ای که آرزویش را داشتید تشویق کنید. با این وجود، اگر صرفا از روی احساسات و بی هدف هر چیزی که می بینید را بخرید، این کار سودی برای شما نخواهد داشت. وقتی به این شیوه خرید می کنید، به راحتی تحت تأثیر ترفندهای بازاریابی مثل تخفیف ها و حراج ها قرار می گیرید. خرید وسایل کم کیفیت باعث می شود در آینده هزینه ی بیشتری را صرف تعمیر آن ها کنید. پس منطقی عمل کنید و بی دلیل خرید نکنید.