اکثر مردان و زنان در زندگی مشترک درباره مقدار دستمزد و مسایل مالی شان تلاش می کنند مواردی را پنهان کنند و به هم دیگر نگویند. پنهان کردن پول! ما آن را خیانت مالی می نامیم زیرا این خلاف چیزی است که دونفر دریک ارتباط به هم وعده داده اند.پنهان کاری مالی در ازدواج نوعی خیانت به شمار می رود. شما در یک خانه زندگی می کنید و سرنوشت شما به هم گره خورده است. بنابراین، پنهان کردن مسائل مهمی از قبیل پول، درآمد و مخارج نوعی خیانت به آینده فرد دیگر به شمار می رود.اگر تصور می کنید خیانت مالی صرفا شامل پنهان کردن درآمد از همسر است، اشتباه می کنید. هر چند این رایج ترین شکل آن است، اما پنهان کاری مالی در ازدواج انواع مختلفی دارد:
- خرج کردن پنهانی به خصوص در مبالغ بالا
- پنهان کردن مخارج پرداخت نشده
- پنهان کردن قبوض و وام های پرداخت نشده
- قرض دادن به دیگران بدون اطلاع همسر
- قرض گرفتن بدون اطلاع همسر
- حساب های بانکی پنهانی
- پنهان کردن منبع درآمد و شغل
پنهان کاری مالی در ازدواج در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟
پنهان کاری مالی به شخصیت و تربیت افراد مربوط می شود و در تمام سطوح درآمدی دیده می شود. حتی ثروتدمندترین افراد نیز ممکن است درست به اندازه یک فرد فقیر امور مالی خود را از همسرشان پنهان کنند.طبق آمارها رواج این رفتار در مردان کمی بیشتر از زنان است. حدود ۴۶ درصد از مردان اعتراف کرده اند که مسائل مالی را از همسر خود پنهان می کنند، این در حالی است که این رقم در زنان ۳۵ درصد است.زنان بیشتر در مورد هزینه های جزئی دروغ می گویند، اما مردان مخارج بزرگ و درآمد خود را پنهان می کنند.
مهم ترین دلایل پنهان کاری مالی در ازدواج در مردان عبارتند از: پیش بینی جدایی، کنترل همسر، ارتباط آن با احساس اقتدار در منزل، ولخرجی و صرف پول برای امور نامتعارف مانند قمار و اعتیاد، بی اعتمادی به توان مدیریتی همسر و مواردی از این دست.
دلایل زنان برای پنهان کردن مسائل مالی از همسرشان عبارتند از: ترس از آینده، بی اعتماد به همسر، پس انداز برای روز مبادا (حمایت از خود، فرد دیگر یا حتی زندگی مشترک)، احساس گناه در مورد مخارج بیش از حد.
پنهان کاری مالی در بین زوجین جوان رایج تر از زوجینی است که سال ها از ازدواج آنها گذشته است. طبق تحقیقات، درصد پنهان کاری در مورد مسائل مالی در مردان زیر ۳۵ سال بیشتر است و با افزایش سن این مسئله کاهش می یابد.این در حالی است که این آمارها در زنان برعکس است و خیانت مالی در زنان با افزایش سن بیشتر می شود، بدین معنی که پنهان کاری مالی از دهه ۴۰ به بعد در زنان بیشتر دیده می شود.
پنهان کردن مسائل مالی رویکرد خوبی است؟
جواب این سوال در اغلب موارد منفی است. شما می بایست سعی کنید به شریک زندگی خود دروغ نگویید. قطعاً پنهان کردن مسائل مالی از همسر می تواند به اعتماد رابطه شما صدمه بزند. اما عواقب پنهان کردن مسائل مالی در زندگی مشترک قابل کتمان نمی باشد. شما باید سعی کنید به خاطر مسائل پیش پا افتاده و حتی مهم مالی رابطه خود را به خطر نیندازید. از جمله عواقب پنهان کردن مسائل مالی در رابطه زناشویی می تواند موارد زیر باشد:
- ایجاد حس بی اعتمادی
- تردید و دودلی نسبت به صداقت همسر
- طلاق عاطفی
- چک کردن وسواس گونه رفتارها و گفتارهای همسر
- از بین رفتن صمیمیت رابطه زناشویی
- لجبازی همسر در مورد مسائل مختلف رابطه زناشویی
اغلب موارد افراد برای پنهان کردن مسائل مالی توجیهات خاص خود را دارند. اما باید به این نکته توجه کنید که به هر دلیلی اگر شما مسائل مالی را از همسرتان مخفی کنید از عواقب آن در زندگی مشترک از آن مصون نخواهید بود. در اینگونه موارد باید گفت که دود مخفی کاری به چشم فرد پنهان کار نیز خواهد رفت. شفاف نبودن مسائل مالی خود به عنوان عدم صداقت یا واضح تر بگویید دروغ گفتند تعریف خواهد شد. اما چرا می گوییم دود این کار به چشم خود فرد پنهان کار نیز خواهد رفت؟به دلیل اینکه شما با مخفی کاری مسائل مالی اعتمادتان از دیگران نیز سلب می شود. اگر من این کار را می توانم بکنم و مسائل مالی خود را پنهان کنم چه دلیلی دارد دیگران از جمله همسرم نیز از این کار امتناع کنند .
عواقب پنهان کردن مسائل مادی از همسر
بهتر است مسائل مالی خود را شفاف با همسرتان در میان بگذارید. در مورد بیان اولویت های مسائل مالی خود ترس را کنار بگذارید. اگر شما تنها یک بار به دروغگویی و مخفی کاری روی بیاورید مجبور خواهید بود به این کار ادامه دهید. این مجبور بودن به پنهان کاری و دروغگو یی به خاطر دروغ های قبلی دور باطلی را ایجاد می کند که برای خود فرد نیز خسته کننده خواهد بود. این دور باطل دروغگویی می تواند اعتماد به نفس شما را هدف بگیرد و آن را تا حد زیادی کاهش دهد و از طرفی در یک رابطه با داشتن رازهای فردی زیاد امکان صمیمیت به هیچ وجه وجود نخواهد داشت. صمیمیت زمانی شکل می گیرد که افراد رازهایی مشترکی داشته باشند و نه مسائل سری شخصی.
با در میان گذاشتن رازهای خود با همسرتان قطعاً حس اعتماد و نزدیکی به یکدیگر شکل شکل می گیرد. زیرا این مسائل شخصی بسیار ارزشمند هستند و باید با افراد اندیشمندی زندگی مطرح شوند. سعی کنید افکار، علائق و اولویت های زندگی خود را بدون ترس و واهمه و به صورت شفاف با شریک زندگی خود درمیان بگذارید. در برابر با داشتن صداقت در بیان خواسته های خود قطعاً آرامش خاطر بیشتری خواهیم داشت .
3 سال پیش
3 سال پیش