به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، نوزادان والدین سیگاری بیشتر احتمال دارد که در طول سال اول زندگی برای برونشیت و پنومونی در بیمارستان بستری شوند. بیشترین عضو نوزاد که با قرار گرفتن مادر باردار در برابر دود سیگار دچار مشکل می شود ریه اوست. ریه جنین در این حالت تضعیف می شود. بعد از تولد هم بیشتر در معرض عفونت های گوش قرار می گیرد.
نیکوتین به همه وسایل اتاق نوزاد می چسبد
سیگار وسیله بسیار موثری در پخش مواد شیمیایی مضر از جمله نیکوتین، مونوکسیدکربن و انواع مواد سرطان زاست. سیگار اگر در یک اتاق روشن شود دود در کل خانه در عرض چند دقیقه قابل تشخیص است و این شامل اتاق کودک نیز هست.
بسیاری از مواد شیمیایی و ذرات ریز ناشی از دود سیگار بلافاصله به همه جای اتاق از جمله لباس، اسباب بازی، شیشه شیر، فرش، دیوار، مبلمان و حتی فولاد ضد زنگ می چسبد. در طول هفته ها و ماه های بعدی این آلاینده ها به آرامی به هوا برمی گردند، همان هوایی که شما و نوزادتان تنفس می کنید. به این ترتیب کودک شما هم در معرض خطر قرار می گیرد.
آزمایش ادرار نوزادان با خانواده سیگاری نشان می دهد آنها 8 برابر بیشتر از خانواده های غیرسیگاری در معرض دود سیگار قرار دارند. در حقیقت سطوح بالای آلودگی های تنباکو حتی در خانه هایی که فرد سیگاری خارج از منزل سیگار می کشد وجود دارد. آلاینده ها از لباس، پوست، مو و تنفس فرد به بیرون سرایت می کند. بنابراین فرد سیگاری پیش از نزدیک شدن به نوزاد باید لباس های تمیز بپوشد و دست و صورت خود را بشوید.
قبل از خرید خانه تحقیق کنید
سطوح آلودگی تنباکو حتی در خانه ای که فرد سیگاری مدتها قبل از آن نقل مکان کرده وجود دارد و فرد غیرسیگاری با وجود تمیز کردن خانه در معرض این مواد شیمیایی قرار دارد. بنابراین قبل از اینکه یک آپارتمان را اجاره کنید بپرسید که آیا ساکنان قبلی سیگاری بودند یا نه!
اگر خانه خود را با دود سیگار آلوده کرده اید با باز کردن پنجره ها و درها تلاش کنید هوای پاک را وارد خانه کنید. از یک فیلتر ذرات با کیفیت (HEPA) استفاده کنید و مرتب فیلتر را عوض کنید.
جارو کردن خانه با جاروبرقی مجهز به فیلتر مفید است. سطوح را با یک پارچه مرطوب پاک کنید. محافظت جنین در برابر دود سیگار در خانه ای که فرد سیگاری دارد تقریبا غیرممکن است. اما محافظت از او در برابر مواد مضر مهم است. بنابراین اگر شما در مورد سلامت جنینتان نگران هستید باید از دعوت کردن مهمانان سیگاری به خانه خودداری کنید و از همسرتان بخواهید سیگار را ترک کند.
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد با دود سیگار
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا SIDS مرگ فوری و ناگهانی و بدون توجیه نوزاد در یک سال اول زندگی اش است. جالب است که تحقیقات ثابت کرده قرار گرفتن در معرض دود سیگار خطر SIDS را افزایش می دهد. به نظر می رسد مواد شیمیایی در دود سیگار روی مغز تاثیر گذاشته و تنظیم تنفس نوزاد را به هم می زند. غلظت نیکوتیم در ریه ها و سطوح بالای کوتینین (مارکر زیستی برای قرار گرفتن در معرض دود سیگار) در نوزادانی که در اثر سندرم مرگ ناگهانی می میرند، بالاتر از نوزادانی است که به علل دیگر می میرند.
نکات مهم برای دوری از دود سیگار
فرد سیگاری را تشویق کنید که سیگار را ترک کند.
به مکان های بسته ای که فکر می کنید افراد در آنجا سیگار می کشند، نروید.
از راننده تاکسی بخواهید که سیگار نکشد.
به افراد سیگاری بگویید که سیگار را در خارج از اتاق و در حالی که بکشند که درها بسته است و به هیچ عنوان دود به داخل سرایت نمی کند.