به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، دکتر حسن آب شیرینی اظهار کرد: در کودکانی که عفونت بیش از 120 روز در گوش آنها بوده و درمان نشده است، نه تنها آغاز تکلم به تاخیر می افتد بلکه عفونت گوش در سطح بهره هوشی این کودکان نیز اثر گذاشته و موجب کاهش آن خواهد شد.
فوق تخصص بیماری های گوش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با بیان این که این بیماری در کودکان کمتر از شش سال شیوع بیشتری دارد، افزود: عفونت گوش میانی در برخی فصول سال و خصوصا زمستان شیوع بیشتری دارد و معمولا بیماری های ویروسی، پیش درآمد این بیماری هستند. هر چند این بیماری در کودکان زیر شش سال بیشتر مشاهده شده، ولی شیوع بیشتر آن در کودکان شش ماه تا یک سالگی است.
آب شیرینی با اشاره به عوامل ایجاد عفونت گوش میانی در کودکان گفت: عوامل متعدد و متنوعی در بروز عفونت گوش میانی کودکان موثر هستند که از جمله آنها می توان به حساسیت، لوزه سوم، تغذیه با شیر خشک و سیگار اشاره کرد.
این فوق تخصص بیماری های گوش ادامه داد: همان طور که اشاره شد یکی از عوامل ایجاد عفونت گوش میانی وجود حساسیت و آلرژی در افراد است و کسانی که آلرژی دارند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش میانی هستند.
وی عنوان کرد: بزرگی و وجود لوزه سوم یکی دیگر از جمله عوامل بروز عفونت گوش میانی در کودکان است و به دلیل نزدیکی لوزه سوم و گوش کودک، عفونت هایی که در لوزه سوم اتفاق می افتد می تواند به عفونت گوش میانی منجر شود.
آب شیرینی با تاکید بر تاثیر تغذیه از شیر مادر در کاهش ابتلای کودکان به این عارضه گفت: اثبات شده است کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند به دلیل پادتن هایی که در شیر مادر وجود دارد، نسبت به کودکانی که از شیر خشک تغذیه می کنند به وفور کمتر دچار عفونت در گوش میانی خود می شوند.
وی ادامه داد: دیگر این که حالت کودک در هنگام شیر خوردن از مادر به گونه ای است که شیر کمتر به حلق کودک بازمی گردد، اما در هنگام تغذیه با شیر خشک حالت قرار گرفتن کودک به گونه ای است که شیر به حلق نوزاد بازمی گردد و این امر موجب حرکت قطرات شیر به سمت گوش می شود و احتمال بروز عفونت را بالا می برد.
فوق تخصص بیماری های گوش مرکز آموزشی - درمانی امام خمینی (ره) اهواز به تاثیر سیگار کشیدن والدین در ابتلای کودکان به این بیماری اشاره کرد و افزود: سیگار هم در بروز عفونت گوش میانی در کودکان بسیار موثر است و در خانواده هایی که پدر، مادر یا هر دو سیگاری هستند و کودک در معرض مستقیم دود سیگار قرار دارد، مشاهده شده که کودکان بیشتر به عفونت گوش میانی دچار شده اند.