ژل بی حس کننده دندان نوزاد برای رفع دندان درد نوزاد بسیار مهم است. دندان نوزادان بسیار حساس است و خیلی زود درد می گیرد. کاربرد اصلی ژل بی حس کننده دندان نوزاد برای رفع درد دندان نوزادان است. آنچه باید درباره "ژل بی حس کننده دندان نوزاد” بدانید در اینجا بیان شده است.ژل بی حس کننده دندان نوزاد، به دلیل دارا بودن ماده ی مسکن، در کاهش درد دندان نوزاد، در زمان دندان در آوردن نوزاد بسیار موثر است، ولی اکثر متخصصان پیشنهاد می کنند تا جایی که امکان دارد از این ژل ها استفاده نشود و به جای آن از دندان گیر ها استفاده شود. در این مقاله همه چیز درباره ژل بی حس کننده دندان نوزاد بیان شده است.
علائم رشد دندان در کودکان و نوزادان نوپا
- تغییر در خلق و خو و بداخلاقی
- سوزش و ناراحتی لثه
- خواب پریشان و نا آرام
- جاری شدن بزاق دهان
- جوش اطراف دهان
- بی اشتهایی
- گاز گرفتن یا مکیدن شست یا انگشتان
علت درد و تب دندان درآوردن چیست؟
هنگامی که نوزاد دندان درمی آورد و دندان می خواهد از لثه بیرون بزند، لثه شکافته می شود . اگر نوزاد دست خود را در دهان خود ببرد آلودگی و میکروب ها را وارد دهان خود می کند و به بیماری های ویروسی و تب دچار می شود . اگر نوزاد شما دندان در می آورد و تب دارد ، به او شربت استامینوفن هر 6 ساعت یک قاشق مربا خوری بدهید.
کاربرد ژل بی حس کننده دندان کودک
برخی از محققین بر این باورند استفاده از ژل بی حس کننده هیچ گونه ضرری ندارد و چون از ترکیبات مسکن دار تهیه شده است برای تسکین درد روی لثه های نوزاد مالیده می شود.میزان مصرف ژل بی حس کننده دندان باید بسیار کم و اندازه یک نخود باشد.پیشنهاد می شود این ژل را ۲ تا ۳ بار در روز بر روی محل رویش دندان کودکتان بمالید.قبل از این که از ژل بی حس کننده دندان نوزاد استفاده کنید باید دهان نوزاد را کاملا خشک کنید.دندانپزشک کودک استفاده از ژل های دندان نوزادان را برای تسکین درد بسیار مؤثر می دانند و پیشنهاد می کنند هنگامی که نوزاد دندان در می آورد و تب می کند هر ۶ ساعت یک بار یک قاشق مربا خوری از شربت استامینوفن به او بدهید.این شربت مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی کند.
عوارض استفاده از ژل بی حس کننده دندان
ژل های بی حس کننده دندان نوزاد می توانند عوارضی به همراه داشته باشند.بهتر است از این ژل ها اکیدا برای کاهش درد و خارش لثه نوزادان استفاده نکنید زیرا هنگامی که کودک دندان در می آورد مصرف این نوع ژل ها به دلیل استفاده از ترکیبات بی حس کننده نظیر گیزیلوکائین قابلیت جذب بالایی در لثه دارد و ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی بر روی لثه نوزاد شود.در برخی موارد نیز مشاهده شده است مصرف این ژل ها موجب تشنج کودک شده است.
اگر نوزاد شما درد دارد نگران نباشید.نوزادان در سن های پنج ماهگی تا یک سالگی شروع به دندان در آوردن می کنند.در آوردن دندان با درد،خارش و کمی آب ریزش دهان همراه است.تا جایی که امکان دارد از ژل های کاهش درد برای نوزاد خود استفاده نکنید.استفاده از این ژل ها برای کودکان زیر دو سال اصلا توصیه نمی شود.
جایگزین برای ژل بی حس کننده دندان نوزاد
ترجیحا به جای استفاده از ژل بی حس کننده از دندان های پلاستیکی استفاده کنید.در سال های قبل که هنوز ژل بی حس کننده و امکاناتی وجود نداشت برای کاهش درد و خارش دندان کودک قند بر روی لثه وی می ساییدند.این کار غلط بود و موجب عفونت،زخم شدن و متورم شدن لثه می شد.عده دیگری هم گوشت را نیم پز می کردند و به دست نوزاد می دادند که به عنوان یک دندان پلاستیکی عمل کند.این کار نیز آلودگی های زیادی نیز با خود همراه داشت.در برخی خانواده ها نیز دادن هویج مرسوم بود که خطر خفگی برای نوزاد به همراه داشت.دندان های پلاستیکی استاندارد بوده و می توان به راحتی آن را از داروخانه تهیه کرد.دندانی ها را با یک بند به دور گردن نوزاد ببندید تا از افتادن دندان به زمین و آلوده شدن آن جلوگیری کنید.
برخی از دندانی ها را نیز باید در یخچال قرار داد تا اثر بی حس کنندگی داشته باشد. این دندان گیرها برای کاهش خارش لثه کودک مناسب هستند اما این دندان گیرها باعث میشوند که دهان بی حس شود و کودک متوجه نشود چه چیزی داخل دهان است. و باعث افزایش خطر گاز گرفتگی هنگام غذا خوردن میشوند.
برای تهیه جسم های پلاستیکی (دندان گیر) که به منظور کاهش خارش لثه نوزادان به کار می رود، حتماً به داروخانه ها و کسانی که لوازم بهداشتی می فروشند، مراجعه کنید، زیرا اگر این اجسام غیر بهداشتی باشد باعث عفونت لثه نوزاد می شوند.
اگر نوزاد شما زیاد گریه می کند ممکن است لثه وی عفونت کرده باشد بنابراین به متخصص اطفال مراجعه کنید تا از به وجود آمدن مشکل برای وی در آینده جلوگیری کنید.از بی حس کننده های سطحی می توان به شکل های ژل،مایع،پماد،اسپری فشار استفاده کرد.مزه مناسب و سریع اثر کردن مایع،ژل و پماد باعث می شود اکثر دندانپزشکان ترجیح دهند از آن استفاده کنند.این مواد به کمک وسیله ای با نوک پنبه ای، بر روی مخاط دهان به کار می روند و شامل انواع مختلفی بی حس کننده می شوند.