به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از مثبت زندگی، بلوغ، در زندگی پسران تغییرات بسیار زیادی ایجاد می کند. میزان ترشح هورمون ها افزایش می یابد بدن آنها تغییرهای بسیاری را برای عبور از پسربچه بودن و رسیدن به مردانگی طی می کند و همین عوامل سبب می شود تا کنجکاوی آنها در مورد رابطه جنسی و تمایلات جنسی بیشتر شود.
پسرها در سن بلوغ سوالات زیادی در مورد رابطه با جنس مخالف در ذهن دارند زیرا تجربه و تفکری است که قبلا آن را نداشته اند. در نتیجه لازم دارند در این مورد از دوستان یا اعضای خانواده پاسخ تمامی سوالات ذهنی شان را جویا شوند. یا ممکن است سراغ سایت های مستهجن بروند و آن را به الگویی برای آموختن مسایل جنسی در نظر بگیرند.
در دنیای مدرن امروزی که هرآنچه فرد اراده کند را می تواند در دهکده جهانی بیابد، بیشتر پسرهای در سن بلوغ سراغ سایت های ارائه دهنده محصولات پورنوگرافی می روند.
اما مساله این است که تماشای این فیلم ها برای رشد مهارت ها و دانش جنسی مغز نوجوان ها بسیار مضر و خطرناک است.
در بازه سنی ۱۲ تا ۲۰ سال، مغز انسان دوره ای تحت عنوان «انعطاف پذیری عصبی» را پشت سر می گذارد. در این دوران، مغز در فاز سازش پذیری است. انعطاف پذیری مغزی به این صورت است که در اثر تغییرات در رفتار، فرایندهای محیطی و عصبی، مسیرهای عصبی و سیناپس ها تغییر می کنند.
این فرایند سبب می شود تا انسان آسیب پذیری و حساسیت بیشتری نسبت به محیط اطراف خود داشته باشد و مغز او بر اساس تجربه ها و اطلاعاتی که در این بازه زمانی دریافت می کند «شکل بگیرد».
وقتی یک پسر نوجوان که در سن بلوغ قرار دارد دایما و با اشتیاق فیلم های پورن تماشا می کند، شیمی مغز او بر اساس تصاویر و موقعیت هایی که در فیلم می بیند تغییر خواهد کرد.
اتفاقی که هنگام تماشای فیلم پورن در مغز می افتد مشابه اتفاقی است که در هنگام مصرف مواد مخدر می افتد یعنی ترشح بیشتر دوپامین که باعث ایجاد یک نوع شادی و لذت می شود ولی مشکل این است که مثل مواد مخدر، هر بار که این لذت جویی انجام می شود دفعه بعد باید تحریک بیشتری انجام شود.
بنابراین آستانه تحریک بالا می رود و بسیاری ممکن است بعد از مدتی معتاد بشوند. یک مشکل دیگر این که در پورنوگرافی از آنجایی که این روابط به صورت مصنوعی ساخته می شود و کسی که دارد آن فیلم را می بیند از پشت صحنه اطلاعی ندارد، بنابراین فکر می کند که شریک جنسی او هم باید همان قدر او را تحریک کند یا به او لذت بدهد.
متاسفانه فیلم های مستهجن تصویر کاملا غیرواقعی از رابطه جنسی را ترسیم می کنند. این امر در روابط عاطفی اشخاص تاثیر منفی و مستمری دارد. به این خاطر که انتظارات غیرواقعی در ذهن فرد ایجاد می کند که در زندگی واقعی انسان ها هرگز اجراپذیر نیستند.
تماشای فیلم های غیراخلاقی همان قدر که سبب برانگیخته شدن احساسات جنسی نوجوان ها می شود، آنها را به وحشت هم می اندازد. دلیل، اندازه ها و مقیاس های غیرواقعی است که در چنین تصاویر مستهجنی نمایش داده می شود که شامل اندازه و فرم و شکل اندام های خصوصی است.
بر اساس گزارش های رسمی، ۱۰۰ درصد افرادی که در این فیلم ها حضور دارند تحت جراحی های زیبایی قرار گرفته اند. یعنی اندامی که به تصویر کشیده می شود ۱۰۰ درصد غیرواقعی است و نباید آن را به دنیای واقعی تعمیم داد.
در این فیلم ها رابطه زن و مرد به گونه ای نمایش داده می شود که گویا در زندگی هیچ چیزی عالی تر از برطرف کردن عطش جنسی نیست و روابط انسانی به طور کامل زیر سوال برده می شوند.
همان طور که در بالا گفتیم مغز پسرها در سن بلوغ جهت پذیری بسیار بالایی دارد و وقتی چنین فیلم هایی را به طور مکرر تماشا کند به این باور می رسد که رابطه عاطفی و رابطه جنسی دو مقوله جدا از هم هستند و تصورش این خواهد بود که بدن زن و مرد باید همانند بازیگران فیلم های پورنوگرافی عمل شده و اغراق شده باشد. همین تفکرات سبب می شود تا حس بدی نسبت به بدن خود پیدا کند و تصور کند ایرادی دارد.
بعلاوه، فیلم های مستهجن در اینترنت به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارند و دسترسی به آنها بسیار آسان است و به همان راحتی هم می توان آنها را مخفی کرد.
بیشتر پسرهای نوجوان این فیلم ها را زمانی تماشا می کنند که تنها هستند و خانواده تصور می کند دارند تکالیف مدرسه شان را انجام می دهند. این مخفی کاری باعث می شود تا مغز پسر در سن بلوغ اینگونه شکل بگیرد که رابطه جنسی یک کار درونی، ذهنی است که فرد را منزوی می کند و از هرگونه عشق و محبتی نیز عاری است.
این طرزفکر می تواند در آینده مشکلات جنسی فراوانی را برای پسرها ایجاد کند؛ از اعتیاد به رابطه جنسی گرفته تا بیش فعالی جنسی. دلیلش هم این است که مغز پسر در نوجوانی و در دوران بلوغ بر این اساس شکل گرفته است.
بیش فعالی جنسی به رفتار فردی گفته می شود که از نظر جنسی، نسبت به سایر افراد، بسیار تواناتر است؛ به این معنی که توان و نیاز جنسی در این افراد، به قدری شدید است که در زندگی عادی و روزمره شان اختلال ایجاد می کند و باعث عصبی شدن، گرایش به مواد مخدر، و اگر فرد دسترسی به شریک جنسی نداشته باشد موجب اعتیاد به خود ارضایی و عدم تمرکز در کار های روزمره و مانند آن می شود.
افراد هایپرسکشوال، بیشتر از سایر بیماران در معرض آسیب های اجتماعی هستند. احتمال بروز افسردگی در این افراد بیشتر از افراد عادی است، زیرا اکثریت جامعه آنها را طرد کرده و به آن ها برچسب می زنند.
اعتیاد جنسی و هایپرسکشوال بودن با هم فرق دارند. در اعتیاد جنسی فرد توانایی مهار کردن یا به تعویق انداختن تمایلات و فعالیت های جنسی را ندارد. در این بیماری، یک الگوی وسوسه و اجبار به برقراری رابطه جنسی وجود دارد که در آن روابط جنسی منجر به تخریب های زیادی در زمینه های کاری، خانوادگی و عزت نفس می گردند.
تماشای فیلم پورن همانند مصرف هروئین است و میزان ترشح دوپامین را افزایش می دهد. اما هر بار که این عمل تکرار می شود فرد برای رسیدن به لذت اولیه نیاز دارد تا آن را بیشتر و به شکل های متنوعی تکرار کند و همین امر سبب معتاد شدن او خواهد شد.
اگر پسر نوجوان به چنین روندی وابسته شود در بزرگسالی با آسیب های اجتماعی و بیماری های جنسی مواجه خواهد شد.
تماشای پورنوگرافی در اینترنت مخاطره آمیز است و از جمله باید به این مورد اشاره کرد که فرد به جای برقراری ارتباط با دیگران، زمان زیادی را صرف تماشای محتواهای پورنوگرافی می کند.
در این حالت، افراد، ممکن است که حالاتی از افسردگی، انزوای اجتماعی، از دست دادن شغل، کاهش فعالیت و آثار نامطلوب اقتصادی را به عنوان نتایج تماشای محتواهای پورنوگرافی در اینترنت، بر روی زندگی شخصی و اجتماعی خود تجربه کنند.
در ایران افراد نمی توانند نزد بزرگ سالان مسایل جنسی خود را مطرح کنند؛ در نتیجه ممکن است نگاهی غیرانسانی و تنها با تکیه بر بعد ارضای جسمی در ذهن آنها تقویت شود. در حقیقت مسایل مربوط به روابط جنسی می تواند پایه خوشبختی یا جدایی بین افراد باشد که متاسفانه جامعه به آسانی از کنار آن رد می شود.
اگر پسر نوجوان و در سن بلوغ دارید، باید بدانید که بهترین زمان برای توضیح دادن مسایل جنسی به او همین سن است. شما به عنوان پدر یا مادر وظیفه دارید جزئیات علاقه مندی های رابطه جنسی را برای فرزند خود تشریح کنید. باید بدانید که آیا پسر شما به دختری علاقه مند شده است؟ آیا دوست دارد در مورد او با شما صحبت کند؟
باید به مرور و به صورت اصولی به فرزند خود این اطمینان را بدهید که صحبت کردن در مورد این مسایل اشتباه نیست و هیچ موردی برای خجالت کشیدن وجود ندارد.
همچنین بهتر است روی کامپیوتر او فیلترهای نصب کنید تا به تصاویر مستهجن دسترسی آسان نداشته باشد زیرا سن بلوغ زمان مناسبی برای تماشای فیلم های مستهجن نیست.
از آنجا که در مدارس ایران چنین مسایلی آموزش داده نمی شوند شما به عنوان والد وظیفه دارید فرزند خود را از آسیب های احتمالی در آینده مطلع کنید. این کار با آموزش صحیح امکان پذیر خواهد بود.