یکی از مراحل مهم زندگی ازدواج است . ولی همیشه اینطور نیست که بتوان فرد مناسبی را از روی علاقه برای زندگی انتخاب کرد ، یکی از مولفه های اولیه انتخاب برای ازدواج ، بررسی زندگی گذشته فرد مورد نظر برای شروع فصل مشترک زندگی است . تصمیم به ازدواج با فردی که در گذشته دچار بیماری اعتیاد بوده و حال مدعی بر ترک مواد مخدر است ، سئوالی را در ذهن مخاطب به وجود می آورد چگونه دلایل فرد معتاد را برای ترک بپذیریم ؟ ازدواج با معتادی که ترک کرده چه آثار منفی به دنبال دارد ؟در ادامه این مقاله به بررسی تمام سئوالاتی که در ذهن مخاطب شکل گرفته می پردازیم .
اعتیاد تنها مشکل افراد معتاد نیست بلکه خشمها و بیاعتمادیهای که از قبل در فرد وجود داشته و موجب کشیده شدن وی به سمت اعتیاد شده و یا پس از اعتیاد در او تشدید شده است نیز او را همراهی میکند.
اگر شما عاشق فردی شدهاید که در حال ترک اعتیاد است در عمل عاشق کسی شدهاید که امیدوارید او به زودی به آن تبدیل شود اما بدانید مهم این است که از آنچه طرف مقابلتان امروز هست رضایت داشته باشید نه از آنچه در آینده قرار است باشد. رابطه سالم یعنی یک فرد را به دلیل خوبیها و ویژگیهای مثبتش دوست داشته باشید نه با وجود بدیها و ویژگیهای منفی و وضعیت نامطلوب او، و نه به امید و آرزوی اینکه تغییر کند و فرد مطلوب شما شود. کسانی که عاشق توانمندیهای بالقوه نامزد یا همسرشان میشوند در واقع خودشان معضلاتی دارند که سبب میشود جذب چنین موقعیتهایی بشوند.
بیشتر افراد معتاد دلایلی مبنی بر عدم اعتیاد بیان می کنند حتی در مواقعی برای صحت حرف هایشان در آزمایش و کیت های تست اعتیاد دست می برند ، با این وجود روش هایی وجود دارد که از طریق آنها می توان به ادعای راستی یا عدم راستی معتاد بهبود یافته پی برد که شامل موارد زیر است :
بررسی پرونده معتاد بهبود یافته و میزان رفتارهای نابهنجاری که در زمان اعتیاد متحمل شده است . مانند : اضطراب ، پرخاش ، عدم تمرکز ، تجاوز ، افسردگی ، توهم ، ترد شدن از سوی خانواده ، دوستان ،جامعه و ... بدین صورت که این نا بهنجاری ها در فرد نهادینه و آثار آن در معتاد بهبود یافته باقی مانده ، یا مقطعی بوده و معتاد بهبود یافته به یک خود کنترلی رسیده است .
از زمان درمان معتاد بهبود یافته حداکثر یک سال باید گذشته باشد . در غیر این صورت نمی توان با اطمینان خاطر به حرف ها و استنادات معتاد بهبود یافته اطمینان کرد زیرا احتمال لغزش و گرایش دوباره معتاد بهبود یافته به مواد مخدر وجود دارد .
بررسی سبک زندگی معتاد بهبود یافته مانند : کنترل خشم ، مسئولیت پذیر بودن ، عزت نفس ، انجام فعالیت های ورزشی ، ارتباط مناسب با اعضای خانواده ، دوستان ، نوع تغذیه ، ساعت خواب و ... .
اکثر افراد در اوایل یک رابطه تلاش در خوب نشان دادن خود دارند بهتر است به کوچکترین نشانه های رفتاری معتاد بهبود یافته توجه بشود . شاید اینطور به نظر برسد که فرد ترک کرده است اما در واقعیت احتمال پنهان کاری وجود داشته . و فرد تلاش در بهتر نشان دادن خود و اوضاع موجود می کند
برخی از افراد موقع تصمیم گرفتن برای ازدواج معتقدند که که گذشته هر فردی مربوط به خودش بوده و ما کاری به گذشته اش نداریم و ازدواج با فرد ترک کرده را هم با همین معیار میسنجند و گاهی حتی برخی از مردی که قبلا معتاد بوده به عنوان همسری مناسب و قوی برای زندگی یاد میکنند. اما اینکه این افراد تنها به صرف قدرت ترک کردن برای ازدواج هم مناسب هستند اصلا درست نیست. زیرا:
این افراد لذت مصرف مواد اعتیادزا را چشیدهاند و خاطره این لذت برای همیشه در ذهنشان باقی است.
هر آن ممکن است که این افراد پس از برخورد با مشکلات و سختیهای کوچک و بزرگ زندگی مشترک به حالت قبلی و اعتیادشان باز گردند. در واقع در چنین اشخاصی احتمال مصرف مواد اعتیادزا در آینده بسیار بیشتر از افراد عادی است.
افرادی که به اعتیاد روی میآورن احتمال دارد مشکلات روحی و شخصیتی داشته باشند که به سمت اعتیاد کشیده شدهاند و صرفا با ترک اعتیاد مشکلات شخصیتی آنها حل نشده باشد.
بنابراین نمیتوان به این سوال که «آیا میتوان با فردی که ترک کرده ازدواج کرد؟» یک پاسخ قاطعانه داد اما برای اینکه در این زمینه انتخاب درستتری داشته باشید حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:
از پاسخ مثبت دادن به خواستگاری که کمتر از یک سال از ترک وی میگذرد خودداری نمایید. زیرا ترک این افراد هنوز صددرصد نبوده و احتمال بازگشتشان بسیار زیاد است.
در ازدواج با فرد ترک کرده حتما حتما از مشورت یک مشاور خوب بهره برده و تحت نظر وی مراحل آشنایی و تصمیم را طی نمایید.
متاسفانه اعتیاد به همراه خود بیهدفی و بی برنامگی، بدخلقی و پرخاشگری و هزار و یک مشکل دیگر برای فرد معتاد به همراه میآورد. به همین دلیل سعی کنید در دوران آشنایی با فردی که مدعی ترک است حتما بر روی مسایلی چون اخلاق، مهارتهای زندگی (کنترل خشم، کنترل استرس، همدلی…..)، هدفمندی، مسئولیت پذیری و… توجه کرده و این خصوصیات را در وی مورد ارزیابی قرار دهید.
قبل ازدواج با معتادی که ترک کرده اعتیاد را به خوبی بشناسید
محرکهای وسوسه کننده را حذف کنید
حمایت را به خاطر داشته باشید
مانع سو استفاده همسرتان شوید
کنترل بیش از حد را کنار بگذارید و اعتماد کنید
مشکلات روحی و روانی او را حل کنید
با گذشتهاش او را تحقیر نکنید
همراه و گوش شنوای او باشید
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش