همانطور که میدانید اکثر ابزار و وسایل و داروها و حتی غذاهایی که ما مصرف میکنیم علاوه بر فواید بیشمارشان دارای معایبی هستند که باید آنها را بشناسیم تا ازاستفاده بیش از حد خود داری کنیم. یکی از این آنها لنز چشمی یا تماسی است که در عین فواید بسیار زیادی که دارند و در عین اینکه بسیاری از مشکلات چشمی را حل کرده اند دارای معایب و در واقع عوارضی هستند که باید آنها بدانید. زیرا در صورت استفاده بیش از حد از لنزهای چشمی قطعا با یک یا چند مورد از این عوارض بر میخورید. به زبان ساده، سعی کردیم در این مقاله شما را با عوارض لنز آشنا کنیم.همانطور که میدانید چشم ما از مهمترین اعضای بدنمان است که بدون آنها و یا با وجود ناراحتی شان زندگی و کارهای روزمره مان مختل میشود که میتواند تاثیر به سزا و مهمی بر روی زندگی اجتماعی مان بگذارد.
عوارض چشمی که در نتیجه استفاده از لنز بوجود می آیند میتواند مستقیم باشد مثلا اینکه کاملا واضح متوجه شویم که چشمانمان دچار تغییرات یا مشکلاتی شده، همچنین اینکه میتواند عوارضی غیر مستقیم داشته باشد مثلا دچار سردرد شویم که منشا آن استفاده طولانی مدت از لنز چشم باشد.
تروما در واقع به معنی آسیب وارده به بدن است. لنزهای چشمی میتوانند در صورت ناسازگاری به هر علت و منشایی از عفونت گرفته تا ایراد داشتن در سایز باعث ایجاد تروما در چشم شوند.
کاملا واضح است که اگر شما صفحه ای سیلیکونی را روی هر قسمت از بافت زنده بگذارید آن قسمت نسبت به حالت عادی کمتر میتواند تنفس کند و اکسیژن را از محیط اطراف بگیرد. لنزهای چشمی هم به همین صورت هستند و باعث میشوند که قرنیه که نزدیکترین لایه ی چشم به سطح بیرون است به میزانی که لازم دارد اکسیژن دریافت نکند و در نتیجه لایه ها و بافت های زیرین هم نتوانند به مقدار کافی تنفس کنند. همین امر میتواند در نهایت و در صورت تداوم داشتن تبدیل به نکروز وسیعی در قرنیه شود و تروما بوجود آورد.
علائم عفونت چشم
علائمی مانند کاهش بینایی و تاری دید، قرمزی، آبریزش و ترشح در چشم نشان دهنده عفونت هستند. اگر بعد از خارج کردن لنز احساس تحریک چشم و ناراحتی از بین نرفت، زمان آن رسیده است که به پزشک مراجعه کنید. فراموش نکنید در زمان ملاقات پزشک لنزهای تماسی خود را نیز همراه داشته باشید. به گفته پزشکان بازدید از لنز از این جهت ضروری است که در صورت مشاهده عفونت، می توان لنزها را نیز مورد آزمایش و کشت بافت قرار داد.
باید از خوابیدن هنگام استفاده از لنز پرهیز شود
یک متخصص چشم با تاکید بر اینکه باید از خوابیدن هنگام استفاده از لنز پرهیز شود خاطرنشان کرد: تغذیه و اکسیژن قرنیه هنگام استفاده از لنز دچار مشکل می شود و این عمل ممکن است موجب کاهش شدید اکسیژن در قرنیه یا حتی نابینایی شود. استفاده از هیچ گونه لنز توصیه نمی شود. لنز های زیبایی به علت استفاده از رنگینه ها، دارای خطر بیشتری نسبت به لنز های طبی هستند بنابراین استفاده از لنز های زیبایی منجر به کاهش شدید اکسیژن و خفگی در قرنیه می شوند.
این متخصص چشم با اشاره بر اینکه قرنیه حساس ترین عضو بدن است، یادآور شد: استفاده از لنز موجب بی حسی قرنیه می شود. همچنین ممکن است فرد به علت استفاده از لنز، حضور جسم خارجی را در چشم خود احساس نکند و همین مسئله ممکن است منجر به عفونت شود.