آیا می دانستید این کارها عمر دیسک و صفحه کلاچ خودرو را کم می کند !؟
صفحه کلاچ، یکی از پرمصرفترین و کاربردیترین قطعات خودرو است که عملکرد صحیح آن در خودرو میتواند کارکرد خودرو و تمام قطعات مربوط به موتور و قدرت خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.با توجه به این موضوع که صفحه کلاج قیمت بالایی دارد، بد نیست که عوامل خرابی آن را بدانید تا خودرویتان دیرتر نیاز به تعویض صفحه کلاچ داشته باشد.
چه عواملی موجب کاهش عمر دیسک و صفحه ماشین می شوند؟
صفحه کلاچ خودرو ممکن است هر چند وقت یک بار نیاز به تعویض داشته باشد و جزو قطعات مصرفی خودرو محسوب میشود. با این حال برخی از کارها سبب میشود تا این قطعه از خودرو دچار مشکلات بیشتری شود. برخی از عواملی که عمر این قطعه را کمتر میکنند، در ادامه مورد بررسی قرار میگیرند. اگر از این موارد اطلاع داشته باشید، میتوانید با رعایت آنها به راحتی عمر صفحه کلاچ خودرو را به عنوان یک قطعه گران قیمت، افزایش دهید و هزینههای جانبی خودرویتان را کاهش دهید.
1- شتاب زیاد هنگام رانندگی
یکی از عواملی که سبب میشود صفحه کلاچ خراب شود، استهلاک صفحه کلاچ است. هنگامی که با شتاب زیاد رانندگی کنید، نه تنها رانندگی ایمنی نخواهید داشت، بلکه این کار سبب میشود تا استهلاک این قطعه بیشتر شده و عمر آن کاهش پیدا میکند.
2- توقف خودرو در سربالایی به کمک کلاچ
حرکت کردن خودرو به سمت عقب در سربالاییها همیشه یکی از مسائل خطرناک و حتی ترسناک است. برخی از رانندگان در این مواقع پدال را با فشار کمی بفشارند تا خودرو سرعت خود را کم کند. در واقع این عمل در اصل بدون این که پدال ترمز فشرده شود، انجام میگیرد و سبب میشود تا آسیبهای شدیدی به کلاچ وارد شود.
3- سرنشین خودرو بیش از حد مجاز
خودروهای مختلف دارای توان خاصی برای حمل مسافر و بار هستند. هنگامی که بار اضافی یا تعداد سرنشین زیاد در خودرو حضور دارند، این مسئله سبب میشود تا قطعات خودرو دچار فشار بیشتری شده و استهلاک آن هم افزایش یابد. این وزن روی صفحه کلاچ هم تأثیرگذار است و سبب میشود تا طول عمر آن کاهش پیدا کند. از این رو باید میزان بار استاندارد را در خودروی خود رعایت کنید و بیش از حد سرنشین نداشته باشید.
4- تعویض غیراستاندارد دنده
یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید تا به سرعت علائم خرابی صفحه کلاچ را در خودرو خود نبینید، تعویض اصولی دنده است. برخی افراد بدون این که کلاچ کامل بگیرند، اقدام به تعویض دنده میکنند. همچنین ممکن است پیش از گذاشتن پا روی کلاچ یا پس از آن دنده را تعویض کنند. این موارد همگی سبب میشوند تا خرابی صفحه کلاچ اتفاق بیفتد و گرفتگی و کج شدن دیسک صفحه ایجاد شود. پس دقت داشته باشید تا زمانی که دنده به طور کامل جا نرفته است، از برداشتن پای خود از روی پدال کلاچ، خودداری کنید.
5- استفاده بیش از حد از کلاچ
هنگامی که دنده را عوض میکنید، دقت داشته باشید که سریع پای خود را از روی پدال کلاچ بردارید. این کار باعث میشود تا درگیری کمتری در صفحه کلاچ وجود داشته باشد. برخی افراد با کاهش و افزایش متوالی سرعت، دائم در حال تعویض دنده هستند و این عامل سبب میشود تا علائم خرابی صفحه کلاچ به سرعت خود را نشان دهد.
گاهی اوقات برخی از رانندگان تازه کار، همیشه پای خود را روی کلاچ نگه میدارند تا در صورتی که نیاز شد، به سرعت آن را بفشارند. همین فشار اندک نیز باعث میشود تا صفحه کلاچ درگیر شده و سریعتر فرسوده شود.
خلاصه مطلب
تنها راه برای افزایش طول عمر صفحه کلاچ این است که برخی از عادات نامناسب خود در حین رانندگی، مثل فشار دادن بیهودهی صفحه کلاچ، حمل بار اضافه بر توان خودرو، استفاده از کلاج در سربالایی و… را ترک کنید. علاوه بر این از آنجاییکه کلاچ خودرو تاثیر زیادی در عملکرد خودرو دارد، زمان تعویض صفحه کلاچ را بشناسید و نشانههایی که خبر تعویض آن را برایتان میآورند، دستکم نگیرید.