یکی از مواردی که خودروداران باید به آن توجه کنند، زمان تعویض صفحه کلاچ است. کار قطع و وصل کردن نیرو در سیستم انتقال خودرو به عهده کلاچ است. زمان تعویض صفحه کلاچ را عوامل مختلفی مثل سفتی یا نرمی کلاچ یا سختی و آسانی هنگام جا زدن دنده تعیین میکند. در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه تعویض کلاچ صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
برخی چیزها در زندگی اجتناب ناپذیر هستند، نیاز به تعویض کلاچ خودرو در یک زمان مشخص، یکی از آنها است. مهم نیست که چقدر از وسیله نقلیه خود مراقبت میکنید، کلاچ در نهایت فرسوده میشود و نیاز به تعویض دارد؛ زیرا یک وسیله مصرفی است. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، بهتر است این کار را در زمان مناسب انجام دهید.
قبل از شروع هر گونه تعمیر خودرو، اولویت بندی ایمنی ضروری است. اطمینان حاصل کنید که خودروی شما روی سطح صاف و ثابتی قرار دارد، ترمز دستی را بگیرید و باتری را جدا کنید تا از هرگونه تصادف الکتریکی جلوگیری شود. علاوه بر این، از وسایل ایمنی مناسب، از جمله دستکش و محافظ چشم استفاده کنید.
برای تعویض کلاچ خودرو به ابزار و مواد زیر نیاز دارید:
جک کف و پایه جک
مجموعه آچار و سوکت
پیچ گوشتی
نوار پری
جک انتقال (اختیاری اما بسیار توصیه می شود)
ابزار تراز کلاچ
آچار گشتاور
کیت کلاچ جدید (شامل دیسک کلاچ، صفحه فشار و یاتاقان رهاسازی)
مایع انتقال
جعبه دنده را بردارید
با جدا کردن محور محرک از گیربکس شروع کنید.در مرحله بعد، موتور استارت و سایر اجزایی را که ممکن است مانع شوند، مانند سنسورها یا براکت ها را بردارید.گیربکس را با جک یا جک گیربکس پشتیبانی کنید تا هنگام برداشتن پیچ و مهره ها از افتادن آن جلوگیری کنید.تمام پیچهایی را که گیربکس را به موتور متصل میکنند، با دقت جدا کنید و سپس به آرامی گیربکس را از موتور دور کنید.
با حذف گیربکس، به مجموعه کلاچ دسترسی خواهید داشت. مجموعه کلاچ شامل دیسک کلاچ، صفحه فشار و یاتاقان رها می شود. بسیار مهم است که این قطعات را برای علائم سایش یا آسیب بررسی کنید.
با برداشتن پیچ های صفحه فشار به طور یکنواخت و به صورت متقاطع شروع کنید. این از تاب برداشتن یا اتصال صفحه فشار هنگام شل کردن آن جلوگیری می کند.پس از برداشتن صفحه فشار، دیسک کلاچ قدیمی را با دقت بیرون بیاورید و بلبرینگ را رها کنید.
فلایویل را تمیز کنید و آن را برای هر گونه آسیب یا سایش بررسی کنید. در صورت لزوم، آن را دوباره روی سطح یا تعویض کنید.دیسک کلاچ جدید، صفحه فشار و یاتاقان رهاسازی را نصب کنید و مطمئن شوید که به درستی تراز شده اند.
گیربکس را با دقت با موتور تراز کرده و آن را به موقعیت خود برگردانید.تمام پیچهایی که گیربکس را نگه میدارند را دوباره به موتور وصل کنید و مطمئن شوید که مطابق با مشخصات سازنده گشتاور هستند.
موتور استارت و سایر قطعاتی را که قبلاً جدا کرده اید دوباره وصل کنید.شفت درایو را دوباره به گیربکس وصل کنید.
گیربکس را با مقدار و نوع مناسب مایع گیربکس، همانطور که در دفترچه راهنمای خودرو شما مشخص شده است، دوباره پر کنید.باتری را دوباره وصل کنید.موتور را روشن کنید و با جابجایی دنده ها، درگیری و جدا شدن کلاچ را تست کنید. اطمینان حاصل کنید که پدال کلاچ محکم و پاسخگو است.ماشین را برای تست رانندگی ببرید تا مطمئن شوید همه چیز درست کار می کند.
دیسک و صفحه در خودروهای مجهز به گیربکس دستی نقش مهمی ایفا میکند؛ کیفیت انتقال نیرو موتور به گیربکس و چرخها بر عهده این بخش است و اگر زمان تعویض صفحه کلاچ را به تاخیر بیندازید، قطعا کارکرد ماشین شما با اختلال مواجه میشود.گرچه معمولا بعد از 100 هزار کیلومتر باید منتظر رسیدن زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو بود اما اگر این قطعه دارای کیفیت بالایی باشد، عمر آن تا بیش از 200 و 300 هزار کیلومتر هم خواهد رسید.