از بازار چه خبر؟ | بازار ارز تهران در انتظار سیگنالهای مثبت از مذاکرات هستهای
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، بازیگران بازار ارز تهران هفته پرخبری را سپری کردند. صدور قطعنامه جدید علیه برنامه هستهای کشور در روزهای ابتدایی آذر با بالابردن سطح ریسکهای سیاسی موجب حضور نرخ شاخصهای ارزی در قله تاریخی شد. بدینترتیب قیمت دلار در روز ابتدایی هفته در کانال قیمتی 70 هزار تومانی بهفروش رسید. اما در دومین روز هفته یک رسانه ژاپنی ورق معاملات ارزی را برگرداند. در صبح روز یکشنبه خبرگزاری کیودو مطلبی در رابطه با از سرگیری مذاکرات هستهای ایران و طرفین اروپایی پس از حدود 2 سال وقفه منتشر کرد. هرچند در این مذاکرات کشورهای آمریکا، چین و روسیه حضور ندارند، اما بهنظر میرسد بازگشت طرفین برسر میز مذاکره در یک شهر اروپایی تاثیر قابل توجهی بر انتظارات تورمی فعالان بازار داشت. البته افت قیمت دلار چندان تداومی نداشت. سمت و سوی بازار تا روزهای پایانی هفته افزایشی بود. برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار نسبت به اخبار مذاکراتی بیحس شده و تنها در صورت انتشار خبر قطعی نسبت به دستیابی به توافق یا کاهش تحریمها میتوان انتظار شکلگیری یک روند کاهشی با ثبات داشت.
یک خبر سیاسی دیگر نیز در روزهای پایانی هفته گذشته منتشر شد. درگیریها در مرز لبنان و رژیم صهیونیستی موقتا متوقف شد و طرفین توافق آتشبس را پذیرفتند. پیشتر پیشبینی میشد که انتشار خبر آتشبس تاثیر چشمگیری بر روند معاملات ارزی در بازار تهران داشته باشد. اما بررسیها حاکی از آن است که نرخ دلار نهتنها نسبت به این خبر واکنش کاهشی نداشت، بلکه در روز انتهایی بازار دچار رشد ارزش نسبی شد. تحلیلگران در توجیه این رفتار معتقدند که منطقه هنوز به آرامش نرسیده است. اگرچه درگیریهای موجود در مرز لبنان پایان یافته، اما مقاومت اسلامی حماس در نوار غزه همچنان درحال نبرد است. از سوی دیگر همزمان با آتشبس در مرز لبنان، درگیریهای جدیدی در سوریه آغاز شد که بهنظر میرسد نیروهای مقاومت نیز در آنها حضور دارند. درنتیجه میتوان گفت بازار همچنان با ریسکهای منطقهای در حال دست و پنجه نرم کردن است. اما درصورتی که از نشست هستهای میان ایران و کشورهای اروپایی سیگنال مثبت مهمی منتشر شود میتوان انتظار داشت که دلار به کف کریدور قیمتی حال حاضر خود نزدیک شود. کریدور هفتگی دلار آزاد حدفاصل کف 68 هزار و 650 تومانی تا سقف 70 هزار و 200 تومانی بود.
بازدهی در مدار صفر درجه
همانطور که اشاره شد دلار در هفته نخست آذر فرود زودهنگامی را تجربه کرد که پایدار نبود و تا انتهای هفته جبران شد. این ارز در روز نخست هفته در رقم 70 هزار و 200 تومان معامله شد و پس از روند کاهشی روز یکشنبه به کف 68 هزار و 650 تومانی رسید. اما در بازار روزهای دوشنبه و سهشنبه ابتدا به نیمه نخست کانال 69 هزار تومانی یعنی رقم 69 هزار و 350 تومان و پس از آن در نیمه دوم این کانال یعنی رقم 69 هزار و 750 تومان معامله شد. دلار روز چهارشنبه را با افت 100 تومانی در رقم 69 هزار و 650 تومان سپری کرد، اما در بازار روز پایانی هفته مجددا 300 تومان رشد نرخ را تجربه کرد تا فعالیت خود در هفته نخست آذر را در رقم 69 هزار و 950 تومان به اتمام برساند. بر این اساس نرخ رشد شش روزه شاخص ارزی از روز شنبه تا پنجشنبه حدود منفی 0.35 درصد ثبت شد.
مسیریابی کاهشی اونس برای سکه
برخلاف روند رفت و برگشتی بازار ارز، قیمت سکه در هفتهای که گذشت افت ارزش نسبتا چشمگیری را تجربه کرد. قیمت جهانی طلا در واکنش به انتشار خبر آتشبس نوسانات کاهشی قابل توجهی را تجربه کرد. هر اونس طلا پیش از تعطیلات شنبه و یکشنبه فعالیت خود را در حوالی رقم 2 هزار و 715 دلار به پایان رساند. اما با شروع بازار در روز دوشنبه دنبالکنندگان روند طلای جهانی شاهد افت ارزش این شاخص تا حوالی رقم 2 هزار و 605 دلار بودند. در نهایت طلای جهانی در روز جمعه حوالی پله هفتم کانال 2 هزار و 600 دلاری به کار خود پایان داد و حدود 2 درصد افت کرد.
قیمت سکه طلا در بازار تهران متاثر از نرخ اونس طلا در بازار جهانی و همچنین قیمت روز دلار آزاد است. درنتیجه با ثبات نسبی قیمت دلار و افت ارزش طلای جهانی، روند معاملات سکه طلا نیز کاهشی بود. سکه طلا طرح امامی فعالیت خود در هفته نخست آذر را در رقم 53 میلیون و 400 هزار تومان آغاز کرد. در روز سهشنبه به کف هفتگی 51 میلیون و 400 هزار تومانی رسید و در روز پنجشنبه نیز در رقم 51 میلیون و 650 هزار تومان معامله شد تا از روز شنبه تا پنجشنبه حدود 3.2 درصد افت ارزش را تجربه کند.
سایر اخبار اقتصادی را اینجا دنبال کنید