دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

صنعت شیرینی پزی در آذربایجان شرقی 

یکشنبه، 12 بهمن 1399
کد خبر: 132754
آذربایجان شرقی یکی از قطب های مهم صنعت شیرینی و شکلات در کشور محسوب می شود. شیرینی های تولید شده توسط قنادان تبریزی برای تمام شیرینی دوستان ایرانی و خارجی طعمی آشناست. انواع مختلف قرابیه با طعم های گردویی، پسته ای و نارگیلی، نازک کره ای، اهری، باقلوا و کادایف از جمله شیرینی های مشهور دیار آذربایجان است.

تبریز به عنوان پایتخت قنادی ایران مشهور است. بیش از 50 درصد شیرینی در کشور در آذربایجان تولید می شود. قرابیه با طعم های مختلف گردویی، پسته ای و نارگیلی سوغات شیرین شهر شهریار است. هر کس که از دیار آذربایجان دیدار کند حتماً باید یک جعبه شیرینی به هنگام بازگشت با خود ببرد. راحت الحلقوم، قرابیه، انواع شکلات، و باقلوا نقل محافلی است که درباره شیرینی های تبریز صحبت می کنند. تولید شیرینی در تبریز ابتدا به روش سنتی انجام می شد و هنوز هم بسیاری از شیرینی پزها از روش های سنتی پیروی می کنند. اما کارخانه هایی بزرگ مخصوص تولید انواع مختلف شیرینی در استان و خصوصاً در شهر تبریز احداث شده است که به صورت انبوه، انواع مختلف شیرینی ها را تولید و اقصاء نقاط کشور و نیز جهان صادر می کنند. برای بررسی وضعیت صنعت شیرینی و شکلات در تبریز و استان آذربایجان شرقی، مصاحبه ای اختصاصی را با یکی از فعالان عرصه شیرینی و شکلات انجام داده ایم. آقای عزیز پیری مدیر قنادی پاک شعبه فرشته حدود سی سال هست که در این صنف واین رشته مشغول فعالیت است. قنادی پاک یکی از مشهورترین قنادی های تبریز است و دارای چند شعبه در شهر تبریز است. قنادی پاک در واقع به یک برند شیرینی و شکلات در تبریز تبدیل شده است و طبیعتاً این اتفاق حاصل تلاش های شبانه روزی کارگران و مدیران این مجموعه از جمله جناب آقای عزیز پیری است. آقای پیری دارای مدرک لیسانس حقوق قضایی است و در حال حاضر نیز دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد حقوق جزا است. ایشان از سال 1383 تا 1387 مدرس آموزشگاه های راهور استان بوده است. همچنین بین سالهای 1384 و 1388 وی نماینده کارفرماها در هیأت حل اختلاف اداره کار استان آذربایجان شرقی بوده است. در عین حال ایشان مدیریت مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک شهرستان اهر را از سال 1384 تا 1388 برعهده داشته است. توجه مخاطبان ساعد نیوز را به مطالعه مصاحبه اختصاصی ساعد با این فعال عرصه تولید شیرینی و شکلات در استان آذربایجان شرقی جلب می کنیم:

ساعد نیوز: تبریز یکی از قطب های صنعت تولید شیرینی در کشور است و بسیاری از محصولات قنادان تبریزی زبانزد عام و خاص در ایران و جهان است. بفرمایید وضعیت این صنعت در حال حاضر چگونه است؟

عزیز پیری: بدون شک تبریز مهد شیرینی وشکلات از قدیم الایام بوده وپیشکسوتان واساتید برجسته وبزرگی با درایت وپشتکار خود، این صنعت را به نام استان ثبت کرده اند. مایه مباهات هست که هر شهری یا هر کشوری برویم شهر تبریز را مهد شیرینی می نامند وهر مسافری که گذرش به شهر تبریز بیافتد بدون شک توشه راهش شیرینی ها ومحصولات خوش رنگ و خوش نام تبریز خواهد بود متاسفانه عدم نظارت ومدیریت ضعیف، عدم دسترسی به مواد اولیه مرغوب مقداری در کیفیت محصولات تاثیر گذار بوده که می توان در این مورد با مدیریت قوی و نظارت دقیق مشکلات پیش رو رو را حل وفصل کرد. به عنوان یکی از فعالان عرصه تولید شیرینی بر این اعتقاد هستم که به دلایل اخیر، افول این صنعت در دراز مدت در استان قابل پیشبینی است و این واقعاً جای نگرانی دارد.

ساعد نیوز: چه محصولاتی از تولیدات استان به خارج از استان و خارج از کشور صادر می شود؟ آیا ارزآوری این صنعت در مقطع کنونی قابل قبول است؟

عزیز پیری: اینجانب قبل از شیوع ویروس کرونا محصولاتی مثل قرابیه ولوز بادامی و سوهان عسلی و اریس و نوقا و تسبیحی را به کشور کانادا صادر میکردم و این محصولات شرایط ماندگاری متفاوتی از هم دارند که اگر به نحو مطلوب رعایت شود تا ۶ ماه ماندگاری هم دارند و با بسته بندی مطلوب واستاندارد می توانیم به سراسر جهان این محصولات را صادر و ارزآوری داشته باشیم. بعضی از همکاران در چند سال اخیر هم شیرینی خشک وخامه ای را در انواع مختلف به کشور عراق صادر می کنند که یک بازار خوب و پر بازده و ایده ال برای استان است که متاسفانه بدون نظارت بر کیفیت محصولات صادر شده، عدم نظارت و کنترل اتحادیه از لحاظ کمیت وکیفیت محصولات صادراتی باعث شده است بعضا همکاران در این مورد متضرر شده واجناسشان برگشت بخورد یا از سوی تاجر عراقی مورد پذیرش قرار نگیرد.

ساعد نیوز: اتحادیه صنفی قنادان تبریز چه طرح و برنامه خاصی برای رونق بخشیدن به این صنعت مهم استان دارد؟ آیا اقدامات صورت گرفته رضایت بخش بوده است؟

عزیز پیری: اتحادیه صنف قنادان تبریز، علیرغم این که بیش از نیم قرن سابقه فعالیت دارد و تلاش و کوشش همکاران قابل تقدیر واحترام می باشد، بعضی مقوله ها و پارامترهایی هست که با اعمال آنها می توان در رشد و اعتلا و پیشرف هر چه بیشتر این صنف شاهد نتیجه ایده آل ومطلوبی باشیم. بنده شخصاً عقیده دارم، جایگاهی که در حال حاضر این صنف دارد، به هیچ عنوان برازنده آن نمی،باشد و نه تنها در سال های اخیر هیچ گونه پیشرفتی در اهداف این مجموعه شاهد نبودیم بلکه در برهه ای از زمان باعث افول این صنعت در شهر تبریز بودیم. البته تلاش و کوشش همکاران قابل ستایش است. بعضا اگر تلاش و کوشش هدفمند ومتفق القول نباشد نه تنها پیشرفتی حاصل نمی شود بلکه نتیجه عکس خواهد داد.

ساعد نیوز: واحدهای صنفی قنادان و شیرینی پزان استاد در دوران کرونا و تحریم ها چه نوع آسیب هایی را متحمل شدند؟

عزیز پیری: در دوران شیوع ویروس کرونا که از اسفند ماه ۹۸ شروع شد، صنف قنادان هم از عواقب این ویروس کرونا در امان نبود. این ویروس منحوس، باعث بیکاری خیلی از کارگران زحمت کش این صنف شد وخیلی از همکاران که مستاجر بودند، مجبور به تعطیلی دایم کسب وکار خود شدند. عدم وجود پشتوانه مالی واجاره های سرسام آور، عدم توانایی در تامین مواد اولیه به علت نوسان قیمت، کمبود مواد اولیه به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکای جنایتکار و عدم تقاضا برای تولید، دست به دست هم داد تا این صنف مثل سایر صنفها دچار یک رکود بی سابقه شود. خوشبختانه با رعایت پروتکل های بهداشتی از طرف مردم و افول سرایت ویروس بازار دوباره رونق گرفته وامیدواریم با رعایت دستورات وزرات بهداشت در تولید محصولات وهمچنین پروتکل های ستاد محترم کرونا بازار عرضه تقاضا در این صنف دوباره رونق بگیرد.

ساعد نیوز: بفرمایید دلیل ثبت نام حضرتعالی در انتخابات هیئت مدیره صنف قنادان چه بوده است؟

عزیز پیری: اینجانب بیشتر از سی سال است که در این صنف فعالیت مستمر دارم و با تلاش وپشتکار و مدیریت برادر و استاد بزرگوارم آقای اسرافیل پیری توانستیم مجموعه قنادیهای پاک را مدیریت کنیم وبه حول و قوه الهی حتی شعبات خود را به خارج از استان گسترش دهیم واین موفقیت حاصل تلاش وکوشش کارکنان و اساتید زحمت کش این مجموعه با مدیریت قوی امکان پذیر شد و بر خود وظیفه دانستیم جهت اعتلا پیشرفت این صنف با استفاده از تجربیات پیشکسوتان وبا همدلی وهمراهی تک تک اعضای محترم این صنف سهم کوچکی در پیشرفت این صنف داشته باشیم.

ساعد نیوز: چه طرح و برنامه مشخصی برای آینده هر چه بهتر اصناف فعال در این بخش دارید؟

عزیز پیری: با توجه به این که بنده چندین سال در این صنف فعالیت دارم، همزمان مدیرت اجرایی هم داشتم ودر سمت هایی هم که به اینجانب محول شده بود نتیجه لازم ومطلوب را کسب کرده ام و بر خود وظیفه می دانم در جهت اعتلا این صنف نیز مشارکت نمایم و خود را در معرض رای همکاران قرار دهم واز تک تک اعضای محترم که حق رای دارند تقاضا دارم که در انتخاب خودشان پنج نفر از کاندیداها را با مد نظر قراردادن شرایط ذیل انتخاب کنند:
۱- فردی را که انتخاب میکنم، آیا در این چند سال در کار خود موفق بوده است؟ آیا شایستگی مدیریت این مجموعه عظیم را دارد؟ با در نظر گرفتن سوابق چندین ساله و عضویت درهیات مدیره قبلی چه قدمهای مثبتی برداشته است؟ آیا نتیجه اثر بخشی در کار اعضای اتحادیه داشته است؟
۲- فردی که انتخاب میکنم سواد کافی وشجاعت وشهامت این را دارد که مشکلات ما را با توسل به سلاح قلم وبا توسل به درایت خود حل وفصل نماید.
بدون شک اگر انتخاب ما آگاهانه باشد در دراز مدت نتیجه آنچه را که امروز عمل کردیم خواهیم دید انشاالله. درخاتمه مختصری از اهداف وبرنامه های خود را جهت آگاهی واطلاع همکاران اعلام نموده و امیدوارم با همراهی وهمدلی عزیزان به سمت تعالی و پیشرفت قدم برداریم:
۱-ایجاد آموزشگاه دایمی زیر نظر اتحادیه قنادان وآموزش افراد معرفی شده از طرف اعضا در جهت ارتقای کیفیت محصولات تولیدی اعضا
۲-ساماندهی کارکنان شاغل در بخش تولید وفروش وایجادامنیت شغلی برای این قشر
۳-ایجاد رقابت سالم بین همکاران جهت توسعه وبالا بردن سطح کیفی محصولات وایجاد تعامل بین همکاران
و صد البته قامهای کلیدی واساسی که بیان آنها ممکن است باعث سو استفاده افراد خارج از این صنف در جهت ضربه زدن به اعتبار این صنف باشد از بیان آنها خود داری مینمایم
در خاتمه برای شما همراهان همیشگی آرزوی خوشبختی وعاقبت بخیری از درگاه خداوند متعال خواستارم .


3 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
سالار
3 سال پیش

خیلی خوشحال شدم دیدم ساعد نیوز به چنین مطالبی هم می پردازید 🙏
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان