به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،با شلخته خواندن کودکی که اسباب بازی های خود را جمع نمی کند، وسایل او جمع نخواهد شد و این برچسب به وی نظم و ترتیب را نمی آموزد. تنها ممکن است او تصویری نادرست از خویش پیدا کند و این رفتار موقت او، با برچسب شما به رفتاری ثابت و دائمی تبدیل شود و احتمالا در آینده آن را تکرار کند.
متأسفانه بسیاری از والدین به جای آنکه در پی تأثیرگذاری بر کودکانشان باشند، تنها می خواهند آنها را کنترل کنند. از این رو، آنان را محدود ساخته، دستور می دهند، فرمان صادر می کنند و آنها را تهدید یا تنبیه می نمایند. اعمال این روش های کنترل کننده، عملا بر کودکان و نوجوانان تأثیر مثبتی نمی گذارد. کودکی که به انجام کاری مجبور شده، در واقع تأثیر نپذیرفته است، بلکه تنها رفتار خود را در آن لحظه برای فرار از تهدید تغییر داده است.
برای تأثیرگذاری عمیق و مداوم بر زندگی کودکان و نوجوانان، باید از هرگونه رفتار مستبدانه و توسل به زور برای کنترل آنان خودداری کرد و به جای آن از روش های مفید و متفاوتی بهره جست که به تدریج انگیزه ها و تمایالات کودک را تحت تأثیر قرار دهد. همه ما بزرگسالان، راهکارهایی برای منظم کردن محیط زندگیمان انتخاب می کنیم.
بعنوان مثال در محل کار، پرونده ها را در پوشه هایی با رنگهای مختلف و براساس شماره رده بندی می کنیم، از جاکفشی برای نگهداری کفشهایمان استفاده می کنیم و از تقویم و ساعت برای تنظیم امور و یا لیستهایی برای ترتیب اجرای کاریمان استفاده می کنیم.برای کودکان خود نیز می توانیم باروشهای مشابهی به تدارک نظم درمحیط آنها کمک کنیم وباعث رشد انضباط و استقلال در آنها شویم. اگر دائماً سعی کنیم که به کودکان خود یادآوری کنیم که چگونه اشیاء را سرجای خود قرار دهند، آنهابرای نظم دادن به زندگی خود همیشه متکی به فرد دیگری بار می آیند.
مساله گشایی ؛ روش مناسب مشاوره در حل کردن بی نظمی در کودکان
- اجازه دهید فرزندتان در کار هایی که مهارت دارد ، حق انتخاب داشته باشد . به طور مثال آرین ۴ ساله ، دوست دارد جوراب هایش را تا کرده و در کشوی مخصوص خودش بگذارد .
- مطمعن شوید که کار های روزمره ، با تکالیف ، دیدار دوستان یا فعالیت های بجه ها تداخلی نداشته باشد .
- لطفا متوجه شوید چه زمانی و چرا فرزندتان فراموش می کند کار های روزمره اش را انجام دهد . به طو رمثال ، نینا دختر ۹ ساله ای است که بیرون گذاشتن زباله ها را ، وظیفه برادرش می داند . زمانی که مادر از او پرسید : « به جای این کار دوست داری چه کار دیگری انجام دهی ؟ » او گفت : می خواهد میز غذا را بچیند !
اجازه دهید فرزندتان برای اوقات خویش برنامه ریزی کند .
- با این کار زندگی او دارای نظم خاصی شده و با علاقه بسیار به تکالیف خودش رسیدگی می کند . اگر زمان به او اجازه نمی دهد که کارهای روزمره خویش را کامل کند با کمک او این مشکل را حل کنید . حل کردن بی نطمی در کودکان را با صبرو حوصله حل کنید . به طور مثال اگر او مجبور است تکالیف زیاد و دشوار ریاضی را انجام دهد و طرف ها را هم باید بشوید ، اجازه دهید اول به درس ریاضی برسد بعد نوبت ظرف ها شود . او حتی می تواند این کار را با برادرش تقسیم کند .
- کار های روزمره را به خوبی مدیریت کنید . به دخترتان بگویید اتاق شلوغش را تمیز کند . احتمالا او نمی داند از کجا شروع کند . می توانید از او بپرسید دوست دارد ، اول ، دوم و سوم ، چه کار هایی را انجام دهد . با این روش می تواند تصمیم بگیرد . به طور مثال اول جوراب ها را از روی زمین بردارد بعد رو میز تحریر را تمیز کرده و بعد تختخوابش را مرتب کند . با این روش بچه ها احساس خواهند کرد که اتاق قلمرو آنان است زیرا در اینجا خودشان تصمیم می گیرند که چه چیز را کجا بگذارند و چه کاری را ، چه زمانی انچام دهند .