با شوهر ناراحت خود چگونه برخورد کنیم؟
همه انسان ها هر از گاهی نیازمند تنها بودن هستند و دوست دارند چند ساعت و یا چند روزی را در یک جای دنج با خودشان خلوت کنند.تنهایی زن و مرد نمی شناسد؛ اما نحوه ی خلوت کردن با خود در زنان و مردان متفاوت است. تا پیش از ازدواج وقتی مردان وارد این دوره می شوند شاید از سوی خانواده مورد بازخواست و سوال و جواب واقع نشوند چرا که ممکن است به بهانه های مختلف از خانه خارج و وارد این غار تنهایی خود شودن اما پس از تأهل وارد شدن در غار تنهایی مساوی با هجوم افکار نامناسب از سوی همسرشان است.مگر نه این است که انسان ها ازدواج می کنند که تنها نباشند، پس چرا مردان به غار تنهایی می روند؟ وظیفه ی زنان در زمان تنهایی مردان چیست؟
تحقیقات نشان داده است که زنان در بیان احساسات و ناراحتی های خود مشکلی ندارند و با روش هایی همچون گریه کردن ناراحتی خود را نشان می دهند. اما مردان به ندرت ناراحتی خود را ابراز کرده و بیشتر به روش هایی همچون خشم و سکوت متوسل می شوند. اما این سکوت نشانه عدم احساسات نیست بلکه مردان نیز به اندازه زنان احساساتی می شوند و غم و ناراحتی را به اندازه آن ها احساس می کنند. اما نمی توانند آن را بیان کنند و تلاش می کنند که آن را مخفی نگه دارند. احساسات برای مردان یک امر حساس است که همیشه آن را پشت ماسک خود نگه می دارند. همین موضوع ان ها را در معرض ابتلا به افسردگی قرار می دهد.
چرا مردان به غار تنهایی می روند؟
گاهی همسر شما دوست ندارد خیلی حرف بزند و توضیح دهد، در این حالت به اصطلاح عامیانه وارد غار تنهایی می شود که سَردر این غار نوشته است "ورود ممنوع"؛ یعنی تا زمانی که من حالم خوب نشده است و خودم نخواستم حرف بزنم کاری به کار من نداشته باشید.در بین سرخ پوستان آمریکایی رسم بر این بوده که اگر مرد از دست کسی ناراحت می شد، در یک غاری از دیگران دوری می کرد و کسی هم به دنبال او نمی رفت. آن ها به این باور رسیده بودند که مردها هنگام ناراحتی نیاز به تنهایی دارند و زن ها هم عقیده داشتند که در این غارها اژدهایی است که اگر آن ها داخل این غار بروند آن ها را می سوزاند؛ به هر ترتیب غار تنهایی یک سمبل و نشانه از تفکر سرخ پوستان آمریکایی است.
غار تنهایی برای مردان یک جای وحشت انگیز نیست بلکه واکنشی است که مردان در برابر تنش ها و درگیری های ذهنی شان انجام می دهند اما متأسفانه خانم ها به این مسئله واقف نیستند و در چنین مواقعی حساسیت به خرج می دهند و فکرهای پلیدی به ذهنشان خطور می کند که نکند قضیهٔ عشق و عاشقی در میان است، نکند مسئله ای در خانواده اش اتفاق افتاده است و از من پنهان می کند و ...درحالی که بعضی وقت ها اختلافات هورمونی در آدم ها موجب می شود که چند روزی را دست از دنیا بکشند و بخواهند تنها باشند که البته این مسئله در مردان بیشتر دیده می شود.
نشانه های ناراحتی مردان
- او از رابطه سرد می شود و از شما فاصله می گیرد البته برای مدتی کوتاه تا زمانی که ناراحتی اش رفع شود
- نسبت به رابطه جنسی ممکن است برای مدت کوتاه بی میل شود
- سکوت می کند
- خود را غرق در کار می کند یا بیشتر از قبل با موبایل خودش را مشغول می کند
- ممکن است تحریک پذیر و پرخاشگر باشد
- می گوید:«منو تنها بذار» یا «حوصله ندارم»
- ممکن است بخواهد به تنهایی بیرون از خانه برود و پیاده روی کند
- اگر سیگاری باشد، بیشتر از قبل سیگار می کشد
- کم حرف می شود
- صمیمیت و ابراز عشقش نسبت به شما کم می شود
- حوصله فرزندان را نخواهد داشت و بیشتر تمایل دارد تنها باشد یا به اصطلاح در غار تنهایی خود فرو می رود
دلایل ابراز نکردن ناراحتی توسط مردان
همانطور که اشاره شد، در مقوله چرا مردان ناراحتی خود را نمی گویند، علل و مؤلفه های متعددی وجود دارد. تفاوت های مغزی یکی از دلایل عدم ابراز ناراحتی مردان است. بطور کلی، مسئول عواطف و احساسات، نیمکره راست و مسئول منطق، نیمکره چپ مغز می باشد. ارتباط و تعامل نیمکره های راست و چپ مغز در زنان قوی تر است که در نتیجه آن تعادل میان احساسات و عقل به خوبی صورت می گیرد.در مردان تعادل برقرار کردن میان احساسات و منطق به سختی انجام می پذیرد. بر همین اساس، ابراز ناراحتی و احساسات در مردان امری سخت و دشوار تلقی می گردد. از دیگر دلایل مهم، غرور مردانه می باشد. از عنفوان کودکی این حرف را آویزه گوش پسرها می کنند که مرد هرگز گریه نمی کند.
فراگیری و تلقین این آموزه ها باعث شرم و خجالت مرد در مواقع ابراز ناراحتی و غم می شود. چرا که مردان تصور می نمایند در صورت نشان دادن ناراحتی و اندوه خود، غرور مردانه آنها بشدت تحت شعاع قرار می گیرد. بر این اساس و بمنظور از بین نرفتن غرور مردانه و حفظ شخصیت مردانه خود، در برابر بیان ناراحتی، سکوت اختیار می کنند.
مکانیزم بقا، از دیگر علل مهم در مقوله چرا مردان ناراحتی خود را نمی گویند، تلقی می شود. مردان هنگام قرار گرفتن در موقعیت های ناراحت کننده، علاوه بر کم حرف و ساکت شدن، اقدام به ترک محیط و شرایط ناراحت کننده می نمایند. این امر یک عمل کاملاً غریزی در مردان است که بر احساسات آنها، تاثیر بسزایی از خود بر جای می گذارد. ناگفته نماند که مردان در موقعیت های احساسی، بسیار آسیب پذیر بوده و احتمال بروز خطراتی نظیر حمله قلبی و فشار خون در آنها زیاد می باشد.
آنها یاد گرفتند که باید خودشان مشکل شان را حل کنند
در بیشتر خانواده ها به پسر گفته می شود «قوی باش!» و «خودت باید مشکلت رو حل کنی و باید تلاش کنی». این جملات و سبک فرزندپروری به این معنا است که پسر در بزرگسالی هم باید خودش مشکلش را حل کنید، نباید غر بزند، نباید ناله کند یا از دیگران کمک بخواهد وگرنه ضعیف دیده می شود و از قدرت مردانه اش کم می شود. بنابراین برای قدرتمند دیده شدن، مردان اهل صحبت کردن درباره ناراحتی ها و مشکلات خود نیستند. اتفاقا برخلاف خانم ها، هرچقدر درباره این مسائل صحبت کنند، بیشتر ناراحت و عصبی خواهند شد.
خجالتی و درون گرا هستند
برخی از افراد به دلیل تیپ شخصیتی و ویژگی های شخصیتی شان است که دوست ندارند درباره ناراحتی خود صحبت کنند و ترجیح می دهند همه چیز را به تنهایی حل کنند.
نمی خواهند اطرافیان شان را ناراحت کنند
برخی از مردان برای اینکه خانواده، شریک عاطفی یا همسر خود را هم ناراحت نکنند و به دیگران انرژی منفی ندهند، دوست ندارند درباره مشکلات و ناراحتی هایشان حرف بزنند.
تنها هستند و کسی را ندارند که با او صحبت کنند
عده کمی از افراد که واقعا هیچ دوست یا فرد نزدیک و صمیمی ندارند، درباره ناراحتی هایشان حرف نمی زنند چون کسی را ندارند یا با کسی اینقدر صمیمی نیستند که بتوانند به او اعتماد کنند و حرف بزنند.
نمی خواهند کسی در کارشان دخالت کنند
برخی از مردان می گویند که چون نمی خواهند کسی در کارهایشان دخالت کند یا نظر بدهد، ترجیح می دهند درباره ناراحتی های خود حرف نزنند و خودشان همه چیز را مدیریت و حل کنند.
در هنگام ناراحتی مردان چه کار باید کرد؟
بهترین راه برای برخورد با ناراحتی مردان، این است که آن ها را بشناسید و به احساسات و عواطف شان احترام بگذارید. در مواقع ناراحتی با شناختی که از همسر خود دارید می توانید در مورد نحوه برخورد خود تصمیم بگیرید. برخی مواقع، مردان گارد خود را به شدت حفظ می کنند و در مقابل ابراز ناراحتی مقاومت می کنند. در ادامه راهکارهای بیشتری ارائه می شود.
علت ناراحتی او را کشف کنید
ابتدا کشف کنید که علت ناراحتی اش چیست؟ می توانید از خودش بپرسید و یا خودتان فکر کنید و به نتیجه درست برسید. اگر از شما ناراحت شده است و مشکلی بین تان وجود دارد، کمی به او فرصت بدهید که به آرامش برسد و بعد با او صحبت کنید و مشکل را حل کنید. بابت سهمی که در ناراحت کردن او داشتید، عذرخواهی کنید. اما اگر مورد دیگری ناراحت است که به زندگی مشترک یا رابطه تان مربوط نیست، ادامه مقاله را دنبال کنید و به راهکارهای زیر عمل کنید.
به او گوش بدهید
اگر خواست با شما صحبت کند، گوش شنوای خوبی برایش باشید. وسط حرف هایش نپرید، زود نتیجه گیری و قضاوت نکنید و با زبان بدن تان نشان دهید که با دقت به او گوش می دهید. اجازه بدهید حرف هایش تمام شود و بعد اگر خواستید نظرتان را اعلام کنید. اگر جایی را متوجه نشدید، از او بپرسید تا برداشت اشتباه نکنید. اگر او از شما راه حل نمی خواهد و فقط می خواهد گوش بدهید، راه حل ارائه ندهید. همین که گوش کنید و شنونده خوبی باشید، او را خوشحال و آرام تر می کنید.
به او بگویید که مشکلی ندارد اگر ناراحت است
احساسات او را تایید کنید و باارزش بدانید. به او بگویید اگر نیاز دارد گریه کند یا به نحوی ناراحتی اش را تخلیه کند، می تواند این کار را انجام بدهد و نیاز نیست خودش را سانسور کند.
از او بپرسید به چه چیزی نیاز دارد تا خوشحال شود
نیازها و خواسته هایش را از او بپرسید. او بهتر از هر کسی می تواند راهنمایی تان کند که چه کار می توانید بکنید تا خوشحال شود.
او را تشویق کنید کاری که از آن لذت می برد را انجام بدهد
اگر او در هنگام ناراحتی سعی کند کاری را انجام بدهد که دوست دارد و از انجام دادنش لذت می برد، می تواند تا از زیادی از ناراحتی اش کم کند.
تشویقش کنید بیرون برود و پیاده روی کند
با هم یا به تنهایی او را تشویق کنید که کمی پیاده روی کند. قدم زدن در هوای آزاد، به او کمک می کند روحیه اش بالا برود و ناراحتی اش کاهش پیدا کند.
به او هدیه بدهید
زمانی که ناراحت می شود، یکی از کارهایی که می توانید انجام بدهید، هدیه دادن به او است که هم او را خوشحال می کند و هم سورپرایز می شود.
برایش نامه بنویسید
برای اینکه خوشحال شود برایش نامه بنویسید. در نامه از احساسات تان بنویسید و همچنین از او بابت ویژگی های خوبش و کارهای خوبی که برایتان تا حالا انجام داده است تشکر کنید. این نامه را می توانید هم به صورت دستی بنوسید و برایش بفرستید یا خودتان به او بدهید، و یا می توانید به صورت تایپی برایش ارسال کنید.
اگر ناراحتی اش طولانی مدت است، به او پیشنهاد بدهید از کمک حرفه ای مشاور استفاده کند
اگر ناراحتی اش طولانی مدت است و با سایر علائم افسردگی همراه است، به او پیشنهاد بدهید از یک روانشناس کمک بگیرد. ممکن است به افسردگی مبتلا شده باشد.
در هنگام ناراحتی مردان، این جملات را نگویید
- اینکه چیزی نیست که بابتش ناراحت شدی.
- سر چه چیز مسخره ای ناراحت میشی!
- من که کاری نکردم! تو خیلی زودرنج و حساسی.
- تقصیر تو بود که منم اون کار رو کردم و بعدشم ناراحت شدی. الآن من باید ناراحت باشم، نه تو!
این جملات نه تنها ناراحتی او را برطرف نمی کند، بلکه بیشتر حالش را بد می کند. پس از گفتن آنها جدا خودداری کنید.
در هنگام ناراحتی مردان، این جملات را بگویید
- من پیشتم. ناراحت نباش.
- چیکار میتونم بکنم که حالت بهتر بشه؟
- خیلی برام مهمه که همیشه خوشحال باشی و لبخند بزنی. با ناراحتی تو، منم ناراحت میشم.
- تو برام خیلی مهم و باارزش هستی.
- تو خیلی خوب داری تلاش می کنی، ناراحت نباش. حتما موفق میشی.
- من بهت افتخار می کنم.
- چطور میتونم کمکت کنم؟
- من عاشقتم عزیزم.
- شاید درک نکنم شرایطتت رو چون توش نیستم اما هر کاری بگی میتونم انجام بدم که کمکت کنم.
- امروز خیلی خوشتیپ شدی.
- تنها چیزی که الآن میخوام اینه که بتونم خوشحالت کنم.
- تو همه چیز منی.
- تا زمانی که من زنده ام، تو هرگز تنها نخواهی بود.
- به خودت سخت نگیر عزیزم.
- تعارف نکن. اگه کمکی میتونم بهت بکنم حتما بگو.
- غم و افسردگی اصلا بهت نمیاد عزیزم.
- همیشه یادت باشه کسی هست که تو رو دوست داره و زحماتت رو میبینه. اونم منم.
- روزت چطور بود عزیزم؟ اگه میخوای با کسی درباره اش صحبت کنی، میتونی روی من حساب کنی.
- من اینجام، هر وقت خواستی باهام میتونی صحبت کنی تا اروم بشی.
- روزهای سخت از تو آدم بهتری می سازه. پس نگران نباش. این روزها هم تموم میشن.
- تو فوق العاده ای عزیزم!
- من واقعا قدردان تلاش ها و زحمات تو هستم.
- تو باهوش و توانمند هستی عزیزم.
- متاسفم بابت اتفاق بدی که افتاده ولی این رو بدون که تقصیر تو نیست. خودتو سرزنش نکن.
- این روزها هم می گذره عزیزم.
- با همدیگه میتونیم سخت ترین شرایط رو هم بگذرونیم. نگران نباش. من باهاتم.
- من قبلا به عشق اعتقاد نداشتم تا زمانی که تو اومدی تو زندگیم. زندگی بدون تو مثل الآن قشنگ نخواهد بود.
- تسلیم نشو عزیزم. تو میتونی!
- متاسفم عزیزم. میفهمم که در شرایط سختی هستی.
- وقتی این روزها بگذره، با هم جشن می گیریم این پیروزی رو! من مطمئنم تو موفق میشی.
- ما با هم یه تیم هستیم، مگه نه؟ پس میتونی ازم کمک بخوای عزیزم.
- دوست داری برات غذای مورد علاقه ات رو بپزم و بیارم با هم بخوریم. مطمئنم مودت عوض میشه!
- کی قراره دوباره بری برای معاینه؟ منم میخوام باهات بیام و هواتو داشته باشم.
- من میخوام تکیه گاه تو باشم. منو ببخش اگه به خاطر فاصله ای که از هم داریم، نمیتونم خوب نقشم رو ایفا کنم.
- دارم میام پیشت. چیزی میخوای برات بخرم؟
- تو برای من مهم هستی. مراقب خودت باش.
- حالت خوبه عزیزم؟ امروز چطوری؟
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش