به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، مادران زیادی را می شناسم که دوست دارند فرزندشان کتابخوان بار بیاید، آنها برای رسیدن به این هدف کتاب های تصویری و غیرتصویری با اندازه ها و محتواهای مختلف برای فرزندشان می خرند.
اما در نهایت از بی علاقگی کودک خود، نسبت به مطالعه شکایت می کنند، چراکه نمی دانند آنچه فرزندشان را کنجکاو و علاقه مند به خواندن می کند، فقط دیدن کتاب های رنگی یا رفتن به کتابفروشی و نمایشگاه کتاب نیست.
بلکه دیدن مادر و پدری است که همیشه مطالعه می کنند و درباره آنچه می خوانند با هم صحبت می کنند. به جای موعظه، بگذارید او ببیند که پدر و مادرش به مطالعه عشق می ورزند، این بهترین پند و اندرز است.
اگر خودتان اهل مطالعه نیستید چطور انتظار دارید فرزندتان بدون دیدن هیچ الگویی علاقه مند به خواندن باشد؟ بد نیست اول از خودتان شروع کنید، هیچ وقت برای خواندن دیر نیست.
درباره آنچه خوانده اید حرف بزنید: برای این که فرزندتان به خواندن تشویق شود، درباره آنچه می خوانید گفت وگو کنید و دقت کنید چیزی را برای گفت وگو انتخاب کنید که برای او هم جذاب است.
مطمئنا صحبت کردن درباره مسائل پیچیده سیاسی و اقتصادی و... به او می فهماند که کتاب ها و روزنامه ها و مجلات پر از کلمات سخت است که او هنوز معانی شان را نمی داند.
بد نیست هنگام خوردن صبحانه یا وقتی دارید او را به مهدکودکش می رسانید، درباره موضوعی که مورد علاقه فرزندتان است
یک مطلب ساده و جالب از روزنامه نقل کنید یا وقتی در خانه هستید و مشغول مطالعه، بی مقدمه مطلب مورد علاقه اش را برایش بخوانید، گویی همین الان آن را دیده اید، این نکته را هم بگوییم که خواندن مطلب برای فرزندتان سبب تقویت درک مطلب و پرورش دایره لغات در او می شود.
راه کارهای عادت کودکان به کتابخوانی
برای اینکه کودکان تان به کتاب و کتاب خوانی عادت کنند، بهتر است خود را ملزم به تمام موارد زیر کنید. بعد از مدت زمان کوتاهی فواید این رفتارها برای شما روشن خواهد شد.
- خودتان اولین الگو برای کودکان تان در مطالعه باشید. والدینی که اهل مطالعه هستند، فرزندان اهل مطالعه را پرورش می دهند.
- برای هدیه دادن به کودکان، کتاب را بهترین هدیه قرار دهید. این سخن به معنای این نیست که همیشه برای کودکان کتاب بخرید، بلکه به معنای این است که هر زمانی که هر هدیه ای خریدید در کنار آن کتابی نیز برای ایشان هدیه بخرید.
- در سبد خرید خود کتاب را قرار بدهید.
- زمان و مکان خاصی را برای مطالعه کتاب در طول شبانه روز قرار دهید. ساعتی که همه اعضاء کنار هم جمع بشوند و فارغ از هر دغدغه ای به مطالعه کتاب بپردازند و پس از آن هر کدام یک از افراد، مطالبی را که از خواندن کتاب خود به دست آورده است را با دیگر اعضای خانواده به اشتراک بگذارد.
- در خانه، کتابخانه ای داشته باشید که همه کتاب ها را در آن قرار دهید. (حتی کتاب های کودک را) و از قرار دادن آنها در مکان های نامناسب خودداری کنید. سعی کنید کتابخانه بخشی از نمای خانه شما به حساب بیاید.
- سعی کنید کودکان را با نویسندگان خوب حوزه کودک آشنا کنید و کتاب های هر کدام یک از آنها را در اختیار کودک قرار دهید.
- فیلم های ساخته شده بر اساس کتاب هایی که کودک مطالعه کرده است را خریداری کنید و با هم به تماشای آن ها بپردازید.
- سعی کنید یک مطالعه هدفمند داشته باشید.
مطالعه هدفمند
یکی از روش های خوب در مطالعه، مطالعه هدفمند است. مطالعه هدفمند به معنای آن است که فرد بر روی یک موضوعی خاص، تعداد قابل توجهی مطالعات را داشته باشد. این امر باعث آن می شود که کودک در آن موضوع، مطالب عمیق تری را بیاموزد و تفکر خوبی در آن موضوع برای کودک شکل بگیرد.
یکی از بهترین موضوعات برای مطالعه کودکان، افزایش جهان بینی درست به کودکان و در مرحله بعد یادگیری مهارت های زندگی ای است که بدان نیاز دارند. کودک با کتاب به طور غیر مستقیم باید مهارت هایی را برای بهتر زندگی کردن خود بیاموزد.