به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آیا اخیرا فرزندتان زیاد بدخلقی داشته است؟ اگر به خواسته هایش گوش ندهید ساعت ها گریه می کند؟ اصلاح رفتار یک کودک لوس کار سختی است. چون این پدر و مادر بوده اند که او را با طرز رفتار خود به این مرحله رسانده اند. همین پدر و مادر با وجود آنکه از رفتارهای فرزندشان ناراحت هستند، اما طاقت گریه های او را ندارند (دقیقا به همین خاطر لوس شده است) یا نمی دانند چطور او را اصلاح کنند.
ویژگی های بچه های لوس
والدین اغلب برای اینکه آنها سر و صدا نکنند مطابق میل آنها عمل می کنند و تسلیم خواسته های آنها می شوند که این بدترین نوع رفتار با کودک است .
کودکان لوس اغلب برای دست یابی به خواسته های خود ممکن است وسط خیابان بشیند یا با گستاخی روی بزرگترهای خود دست بلند کنند و ممکن است به هر بهانه ای که شده تمرکز شما را در انجام دادن کارهایتان بهم بریزند تا فقط به آنها توجه کنید .
تحت هیچ عنوانی قانون یا قاعده ی را نمی پذیرند .
بخاطر هوشی که دارند نقطه ضعف شما را پیدا می کنند و با پافشاری و یکدندگی کردن شما را تسلیم خود می کنند .
همیشه به همه چیزی اعتراض می کنند و احترامی برای اطرافیان قائل نیستند . گاهی به داشته های دیگران حسادت می کنند .
درمواقعی که والدین قوانین سختگیرانه برای کودک می گذارند و خودشان به آن اهمیت نمی دهند و پایبند نیستند مسلما برای کودک جدیت نمی یابد و کودک راه مناسب برای دستیابی خواسته هایی خود را گریه می داند .
اغلب این کودکان ، با قدرت طلبی تلاش می کنند تا به خواسته های خود برسند و در صورتی که شکست بخورند دچار سرخوردگی ، عقده ، خشم می شوند .
پیامد منفی که در اینجا وجود دارد این است که کودکانی ناسازگار ، پرتوقع و یکدنده خواهیم داشت .
والدینی که آگاهی لازم را در تربیت فرزند خود دارند و بایکدیگر همخوانی دارند بهتر می توانند به تربیت کودک خود بپردازند .
چرا کودکمان لوس است ؟
لوس بودن کودک گاهی بخاطر تربیت نادرست والدین است که او را خودخواه ، خودمحور و بهانه گیر کرده است . بسیاری از والدین تامین خواسته های کودک خود را مهم تر از هر چیزی می دانند که این علاوه بر اینکه کودک را لوس میکند باعث می شود که کودک به خواسته ها و نیازهای دیگران بی توجهی کند .
همچنین والدین که به رفتارهای مثبت کودک بی توجهی می کنند و تنها رفتارهای بد او مورد توجه قرار می دهند در لوس شدن کودک نقش دارند .
گاهی تعیین نکردن قوانین درست و مشخص نکردن حد و مرز برای کودک موجب می شود که کودک به راحتی هر رفتاری را که بخواهد انجام دهد .
هیچگاه نباید خواسته ای نامعقولی از او داشته باشید . بطور مثال : در مواقعی که مطلع هستید او به خوردن یک چیز علاقه ندارد به زور به او تحمیل نکنید تا در مقابل او شکست بخورید و کودک تصور کند که باز هم می تواند به دستور شما عمل نکند .
مشاوره روانشناسی توصیه می کند که فقط در مقابل رفتار درست به کودکتان هدیه دهید . هیچگاه در شرایطی که احساس گناه برای حرفی که به او زدید دارید به او هدیه ندهید چرا که اینگونه او تصور می کند با هیجانی کردن شما می تواند به خواسته های خود برسد .
عواملی که باعث می شود کودک لوس شود
محبت بیش از حد و مفرط والدین .
نیاموختن صبر و تحمل به کودک .
رفع نیاز فوری کودک .
تنبیه کودک بخاطر گریه کردن .
توجه کردن و ت سلیم شدن در مقابل کج خلقی های کودک .
تشویق بیش از حد .
حتی بی توجهی بیش از اندازه یا تمرکز به رفتارهای منفی کودک ، عاملی برای لوس شدن او است .
با کودک لوس چه کنیم ؟
والدین باید جایگاه و قدرت خود را حفظ کنند و همیشه باور داشته باشند که در تربیت کودک خود توانایی دارند .
سعی کنید به آنها بیش از حد حقی قائل نشوید .
به رفتارها و بهانه های او بهاء ندهید و سعی کنید این رفتارها را در او حذف کنید .
برای او قوانین و محدودیت هایی تعیین کنید .
رفتار مثبت او را تشویق کنید و به او حق انتخاب دهید .
بهتر است امکاناتی که در اختیارش قرار می دهید مناسب و معقول باشد .
همانگونه که گفته شد رفتارهایی که کودکان از خود بروز می دهند معمولا نشانه ی ، سبک زندگی آنها است که آموخته اند و نیز ، روش هایی که والدین در قبال آنها اعمال می کنند ؛ از جمله روش های تشویقی ، تنبیهی – سختگیری ، تسلیم پذیر و سایر موارد دیگر در تربیت کودک و ساختار فکر و رفتار آنها موثر است .