از آنجا که انرژی امواج تلفن همراه حاوی انرژی قابل ملاحظه ای هستند، در خصوص اینکه آیا این امواج بر جنین تاثیرگذار هستند یا خیر، تردید وجود دارد. در یک جنین در حال رشد، سلول ها سریع تکثیر می شوند و نسبت به اختلالات بیرونی آسیب پذیر هستند. اما برای رسیدن به پاسخ سوالات خود در خصوص تاثیرات استفاده از موبایل و اینترنت گوشی در دوران بارداری بر روی جنین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آیا استفاده از اینترنت موبایل برای جنین مضر است؟
در مورد اینکه استفاده از تلفن همراه و وای فای چه مضراتی برای بارداری و جنین دارد نمی توان با قطعیت حرف زد، اما از آنجائی که این دوران، دوران بسیار مهم و حساس است، لازم است جوانب احتیاط را رعایت کنید و کاری نکنید که جنین و خودتان در معرض خطرات احتمالی قرار بگیرد.همان طور که ذکر شد هیچ دلیلی اثبات شده ای که بگوییم حتما موبایل یا مایکروفر یا اینترنت وای فای و... برای جنین مضر است، وجود ندارد ولی از طرفی احتیاط شرط عقل است. بهتر است زیاد از این گونه وسایل در طی بارداری استفاده نکنید. مخصوصا شب ها هنگام خواب اینترنت موبایل را قطع کرده و آن را در اتاقتان و درست کنار دسست تان نگذارید. البته در حد معمول می توانید از گوشی تلفن همراهتان استفاده کنید ولی مدام گوشی موبایل همراهتان نباشد. وقت هایی که از اینترنت استفاده ندارید آن را خاموش کنید.
عوارض و خطرات ناشی از امواج الکترومغناطیسی موبایل روی جنین
- آسیب های مغزی:استفاده زیاد از تلفن همراه در دوران بارداری که سلول های عصبی جنین در حال شکل گیری هستند، سبب شکل گیری ناقص سلول های عصبی و بروز اختلالات عصبی می شود.
- اختلال در رشد جنین:اشعه های ناشی از امواج الکترومغناطیسی موبایل روی DNA که مسئول رشد و نمو جنین است، اثر مخرب دارد.
- سقط جنین:مادرانی که در دوران بارداری خود از تلفن همراه بیش از حد استفاده می کنند، بیشتر در معرض سقط جنین قرار دارند.
- خطر سرطان:اشعه های موبایل جنین را بیشتر در معرض خطر سرطان قرار می دهد.
- آسیب های عاطفی:کودکانی که در دوران جنینی در معرض اشعه تلفن همراه هستند سطح کیفیت زندگی شان کاهش یافته و بیشتر از سایر کودکان دچار مشکلات عاطفی و روانی شده و استرس و تنش های زیادی برایشان به وجود می آید.
- مشکلات در ارتباط با دیگران:استفاده از تلفن همراه روی مغز کودکانی که در دوران جنینی بسیار در معرض اشعه ها بوده اند، اثر گذاشته و در بزرگسالی بیشتر دچار مشکلات ارتباطی می شوند.
- ایجاد مشکل در چرخه خواب و بیداری:حمل تلفن همراه توسط مادر باردار چرخه خواب و بیداری جنین را به هم می زند. صدا و لرزش ناشی از تلفن همراه باعث ایجاد وحشت در جنین شده و چرخه طبیعی خواب او را دچار اشکال می کند.
پیامد های موبایل در چه دوره ای از بارداری بیشتر است ؟
دوران بارداری به طور معمول دوران حساسی از نظر میزان قرار گرفتن در معرض خطرات و آسیب ها است. اما 15 هفته اول بارداری حساس ترین دورانی است که جنین بیشتر ممکن است در معرض آسیب های ناشی از موبایل قرار بگیرد.در این مدت مادر باید تلاش کند تا زمان کمتری از موبایل و اینترنت استفاده کند. بعد از گذشت 26 هفته اگر مادر در معرض اشعه موبایل قرار گیرد، میزان آسیبی که جنین می بیند کاهش می یابد. اما در هر صورت بی خطر هم نبوده و مادر باردار باید از اشعه موبایل و وسایلی از این دست مانند مایکروویو، وای فای، کامپیوتر و ... تا حد امکان پرهیز کند.
توصیه هایی برای کم کردن آسیب های تلفن همراه در بارداری
رعایت موارد زیر می تواند به شما در کاهش استفاده های غیر ضروری از موبایل کمک کند.
- تلاش کنید تا حد امکان تلفن ثابت را جایگزین موبایل کنید.
- اگر تماس ضروری داشتید حتما از هندزفری برای کاهش آسیب امواج استفاده کنید.
- قبل از اینکه تماس کامل برقرار شود، گوشی را سمت گوش خود نبرید. صبر کنید تا تماس برقرار شود.
- تلاش کنید که از اینترنت همراه کمتر استفاده کنید. همچنین از گوشی موبایلی که در درون شارژ است، به هیچ عنوان استفاده نکنید چون از طریق سیم شارژری که به موبایل متصل است میزانی از جریان الکتریسیته به بدن شما منتقل می شود.
- موبایل را از شکم، کمر و قلب خود دور نگه دارید. امواج موبایل باعث ایجاد نوسان در ضربان قلب می شود.
- هنگام خواب نیز آن را در حالت خاموش و پرواز قرار دهید. زمانی که گوشی در حالت خاموش و پرواز است به طور کامل امواج آن قطع می شود.
- بهتر است تنها در مواقع ضروری از اینترنت موبایل در دوران بارداری استفاده کنید. در غیر این صورت اینترنت موبایل خود را خاموش نگاه دارید.
- از پوشش های فلزی برای گوشی تلفن همراه تان استفاده نکنید. پوشش فلزی خود باعث می شود که امواج الکترومغناطیسی جنین و حتی خود مادر تاثیر چند برابر بگذارد.
- زمانی که در محیط شما چند نفر در حال استفاده از تلفن همراه هستند سعی کنید از آن محل دور شده و محل را ترک کنید.
مدت زمان مناسب استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری
استفاده زیاد از تلفن همراه در دوران بارداری خطرناک است. نوزادانی که مادران آن ها در دوران بارداری بیش تر از چهار مرتبه در روز از تلفن همراه خود استفاده کرده اند یا با تلفن خود مدت زمان زیادی را صحبت می کنند، پس از تولد بیشتر با اختلال بیش فعالی مواجه می شوند.بیماری اختلال بیش فعالی یا نقص توجه در کودکان که از سنین 3 الی 4 سالگی بروز می کند موجب مشکلات زیادی در کودک مانند اختلال دریادگیری، رشد، رفتارهای پرخاشگرانه و تند، فعالیت بیش از حد، عدم تمرکز برای درس خواندن، وجود حس علاقه به دعوا و نزاع می شود و برکل زندگی فرد تاثیر منفی می گذارد. از دیگر دلایل ابتلای کودک به بیش فعالی، عوامل ژنتیکی، سن مادر، نوع تغذیه، داروهای مصرفی مادر و محل زندگی است.به همین سبب کارشناسان به خانم های باردار، زنان شیرده و حتی زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می کنند ساعات استفاده از تلفن همراه را کاهش دهند تا در معرض امواج رادیویی تلفن همراه قرارنگیرند و در صورت نیازبه انجام تماس و مکالمه از تلفن ثابت استفاده کنند.