به گزارش علم و فناوری ساعد نیوز، با توجه به قابلیت ها و امکاناتی که در این ساعت های هوشمند گنجانده شده، باید گفت تقریباً بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای استفاده از ساعت های کلاسیک، از این ساعت ها استفاده کنند که قابلیت شخصی سازی بسیاری در بخش ساعت داشته و هم امکاناتی در جهت راحتی کاربران، در خود نهاده است. پس ممکن است برای عده ای این سوال به وجود بیاید که آیا ساعت هوشمند ارزش خرید دارد؟ ما در این مقاله به بررسی ارزش خرید این گجت های پرطرفدار می پردازیم.
فرقی نمیکند که این ساعتها را از کدام برند خرید کنید؛ همگی آن در بخش هایی بسیار مشابه به هم عمل کرده اند و تنها در قسمتهای جزئی که می توان گفت امضای آن برند است، ممکن است تفاوتهای بخصوصی دیده شود.
یکی از کاربردهای آن، ساعت و تقویم است که این مورد که از طریق اتصال به تلفن همراه هوشمند، قابل شخصیسازی بوده و معمولاً تمهای متفاوت و جذابی هم در اختیار کاربران قرار داده اند تا کاربر بنا بر سلیقهاش، بتواند تم زیبا و موردنظر خودش را انتخاب کند. همچنین در برخی از تم ها علاوه بر نمایش ساعت، سایر مواردی همچون شمارنده قدمها، میزان ضربان قلب، میانبر برنامههای کاربردی و... نشان داده می شود.
از کاربردهای دیگر آن که به راحتی کاربران اشاره دارد، اتصال به تلفنهمراه خود و عدم نیاز به استفاده از موبایل در مکانهای شلوغ و پر سروصداست. درواقع با این قابلیت، مثلا اگر فردی در واگن مترو مملو از جمعیت باشد و پیامی برای او ارسال شود، بجای اینکه گوشی خود را از جیب یا کیفش خارج کند، کافیست از طریق ساعت هوشمند وصل شده بر مچ دستش، به این پیام دسترسی داشته باشد و آن را کنترل کند.
از دیگر کاربردهای این گجت ها می توان به پایش سلامتی اشاره نمود؛ به واسطه وجود نرمافزار مخصوص و سنسورهایی در این گجت، می توانید سطح ضربان قلب، میزان اکسیژن خون، میزان نوشیدن آب ر طول روز و... را بررسی و کنترل کنید. حتی برنامههای ورزشی را برای خود شخصیسازی و هدفگذاری کنید که می تواند میزان فعالیت و کالری سوخته شده در این فعالیت را بسنجد و نتیجه را به شما نمایش دهد.
یکی دیگر از کاربردهایی که محبوب واقع شده و درواقع ارزش خرید ساعت هوشمند را بالا می برد، نصب نرم افزارها و استفاده از گالری تصاویر و موزیک ها در آن هاست. چرا که با اتصال به موبایل، می توانید تصاویر و موزیک و حتی نرم افزارهایی را در این ساعت ها نصب کرده و از آن ها بدون نیاز به موبایل، استفاده کنید و لذت ببرید.
برخی از ساعتهای هوشمند از هر برندی، قابلیتهای متنوعی در بخش سختافزاری و نرمافزاری ارائه کرده اند؛ به عنوان مثال در بخش باتری با توجه به ظرفیت آن، میزان شارژدهی به نسبت قابل قبولی را به کاربران القا می کند که ممکن از هر دو روز یا بعضا هر سه روز ساعت خود را به شارژ وصل کنند. ما در این قسمت سعی کردیم خلاصه ای از مهمترین و ویژهترین مزایا و کاربردهای این گجت ها را مطرح کنیم. باید گفت در کنار این مزایا، معایب و مشکلاتی هم هست که باید پیش از خرید به آن توجه زیادی داشته باشید.
همانطور که گفتیم هر چیزی علاوه بر مزایا، حتما معایب خاص خودش را دارد و خرید آن ها بدون در نظر گرفتن مشکلات شان، ممکن است در آینده با چالشهایی رو به رو شوید.
اولین مشکلی که در برخی از ساعتها دیده می شود، شارژدهی بسیار پایین باتری است؛ از جمله عوامل مؤثر بر این مورد، نوع نرمافزار و برنامهریزیهای سیستمی که برای برخی برنامههای آن میباشد که پس از استفاده زیاد در طول روز، ممکن است کمتر از 5 ساعت شارژدهی داشته باشد.
مشکل بعدی وجود خطا در سنسورهای پایش سلامتی برخی از ساعتها همچون ساعت هوشمند طرح اپل واچ است. این مشکل معمولاً به دلیل کیفیت پایین سنسورها با توجه به قیمت به نسبت پایین ساعت، بوده که می تواند موجب چالش برای کاربرانی که استفاده مکرر از بخش سلامتی و ورزش ساعتهای هوشمند دارند، شود.
از دیگر مشکلاتی که توسط کاربران گزارش شده، وجود لگ و باگهایی ست که در برخی ساعتها به چشم میخورد؛ البته که ساعتهای کمپانیهای مشهوری همچون سامسونگ، اپل، شیائومی و... از برترین نسخههای سختافزاری و نرمافزاری استفاده می کنند اما با این وجود ممکن است که در اثر استفاده، این مشکل هم دیده شود. اگر قصد دارید اطلاعات جامعتری درخصوص مشکلات ساعت هوشمند بخوانید، « اینجا » کلیک کنید که ما به طور کامل در آن مقاله این مشکلات را بررسی و پردازش کردهایم.
بالأخره آیا ساعت هوشمند ارزش خرید دارد یا نه؟ ما اگر به طور کلی و دقیق نگاه کنیم، بله ارزش خرید دارد؛ گرچه مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری، ممکن است مشکلات خودش را داشته باشد اما وجود قابلیتهای مخصوص و جذابشان میتواند معایب آن را بپوشاند تا تجربهای لذتبخش از آنها داشته باشید.