ساعدنیوز
ساعدنیوز

بار سنگین «سوابق تحصیلی قطعی» روی دوش کنکوری‌ها

  یکشنبه، 07 مرداد 1397 ID  کد خبر 10540
بار سنگین «سوابق تحصیلی قطعی» روی دوش کنکوری‌ها
ساعد نیوز: این روزها موج اعتراض به تأثیر قطعی سوابق تحصیلی دانش‌‌‌آموزان در کنکور گسترده شده است؛ دانش‌آموزانی که معتقدند با این روش، عدالت از بین می‌رود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از پارس نیوز، این روزها موج اعتراض گسترده‌ای به تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور در سطح کشور مشاهده می‌شود؛ دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور سال آینده با ایجاد پویش‌های متعدد و از طریق کانال‌های شبکه‌های مجازی و ارتباط‌گیری با نمایندگان مجلس و رسانه‌ها به دنبال آن هستند تا تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور را لغو کنند.

 

 

* ماجرای تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور

طی چند سال گذشته سوابق تحصیلی در کنکور تأثیر داشت اما این تأثیر همواره مثبت بود اما تأثیر امسال شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوبه‌ای داشت که این تأثیر مثبت به تأثیر قطعی تبدیل می‌شد.

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، ۲۰ تیرماه درباره نتیجه جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که در خصوص میزان تأثیر سوابق تحصیلی و شیوه برگزاری کنکور سال ۹۸ برگزار شد، گفت: «شواری سنجش و پذیرش دانشجو دو مصوبه را مورد تصویب قرار داد».

وی ادامه داد:‌ «مصوبه اول این بود که در سال ۹۸، تأثیر سوابق تحصیلی ۳۰ درصد قطعی در نظر گرفته شود و مصوبه دوم هم این بود که برای کنکوری‎های سال ۹۸ دو نوع سوال تستی برای داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید در نظر گرفته خواهد شد».

خدایی افزود: «تأثیر سوابق تحصیلی برای کنکور در سال ۹۷، مثبت است. ولی در سال ۹۸، شیوه به صورت تاثیر قطعی خواهد شد».

* تأثیر مثبت یا قطعی؟

 

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص تأثیر معدل در کنکور ، هفته گذشته در خصوص تأثیر معدل اظهار کرد: «بر اساس قانون مجلس باید سوابق تحصیلی به تدریج جایگزین آزمون ورودی دانشگاه‌ها شود؛ این رقم در سال‌گذشته معادل 25 درصد با تأثیر مثبت بود».

 بطحایی با بیان اینکه تأثیر مثبت یعنی اگر امتیاز بالا باشد در رتبه کنکور دخالت داده می‌شود و اگر این امتیاز پایین باشد در رتبه کنکور دخالت داده نمی‌شود، گفت: «تأثیر مثبت به این معناست که اگر کسی تحصیل دوره متوسطه را کنار بگذارد و درس نخواند و همه انرژی را برای کنکور هزینه کند، پیشینه‌ تحصیل تأثیر نخواهد داشت».

 وی اضافه کرد: «امسال بر اساس بررسی‌های طولانی و مشترک بین سازمان سنجش و آموزش و پرورش در شورای برنامه‌ریزی آزمون ورودی دانشگاه و مراکز آموزش عالی گزارشی ارائه شد و مقرر شد برای سال تحصیلی 98 تأثیر سوابق تحصیلی به 30 درصد قطعی برسد».

وزیر آموزش و پرورش در خصوص تأثیر قطعی سوابق تحصیلی گفت: «دانش‌آموز در حال حاضر انرژی خود را برای آماده کردن در کنکور صرف می‌کند و به عبارتی خود را دوپینگ می‌کند یعنی هم‌اکنون شرایط و سنوات تحصیلی تأثیری ندارد و اگر همه نمرات  تحصیلی‌اش 10 باشد و فقط 6 ماهه آخر در سال را برای کنکور بخواند و به عبارتی با خودسازی کند، قبول می‌شود و این موضوع با نفس قانون مجلس متغایر است».

وی با بیان اینکه از سال 98 دروس امتحان نهایی پایه دوازدهم به عنوان سوابق تحصیلی محاسبه می‌شود، ادامه داد: «با برطرف کردن محدودیت‌ها در پایه دهم و یازدهم نیز با برگزاری امتحان نهایی به این سمت می‌رویم که با شیب ملایم، سهم کنکور کاهش یابد و سهم سوابق تحصیلی افزایش پیدا کند».

بطحایی در پاسخ به این پرسش که «تعداد زیادی از دانش‌آموزان با این موضوع مخالف هستند؟»، افزود: «متخصصان ارزشیابی تحصیلی یک اصل دارند و این که ارزشیابی نباید آنی باشد بلکه باید مستمر و تدریجی باشد؛ اینکه دانش‌آموز در جلسه 3 ساعته که ده‌ها عامل تأثیر دارد بخواهد برای ورود به دانشگاه تعیین تکلیف شود، ارزشیابی درستی نیست».

* ایراد تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور 

اما دانش‌آموزان عنوان می‌کنند که این تأثیر قطعی سوابق تحصیلی با عدالت سازگاری ندارد. یکی از دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه در این خصوص اظهار کرد:‌‌‌ «ما ۳ میلیون نفریم که قرار است این طرح اجرا شود و معتقدیم این طرح، نخبه کُشی هست».

وی ادامه داد:‌‌‌ «ما دانش‌آموزان مخالف این طرح هستیم مگر عدالت آموزشی در کشور ما وجود دارد؟ مگر امتحانات نهایی می‌تواند دانش‌آموزان خوب را از بد غربال کند؟».

دانش‌آموز دیگری گفت: «معتقدم تأثیر قطعی سوابق تحصیلی، قانونی است که همه آرزوهای جوانان کشور را بر باد می‌دهد و حتی با معدل 19 باید با هدفشان خداحافظی کنند».

وی افزود: «دانش‌آموز منطقه محروم با سیستم آموزشی کاملاً متفاوت درس خوانده است و تمام امیدش به کنکور است که خودش را نشان بدهد در حالی که سؤالات امتحان نهایی به راحتی در تلگرام پخش شد».

تعدادی از دانش‌آموزان پویشی را با عنوان لغو سوابق تحصیلی قطعی در کنکور ایجاد کردند و برخی هم به ارسال ایراد طرح تأثیر قطعی معدل در کنکور پرداختند:

۱-  تصحیح سلیقه‌ای سؤالات توسط مصححان

۲- انتشار گسترده سؤالات قبل از برگزاری امتحانات

۳- حد نصابی بودن امتحانات نهایی و رقابتی بودن کنکور

۴- عدم قدرت امتحانات نهایی در تفکیک عادلانه دانش‌آموزان

۵- تباه شدن آینده دانش‌آموزان با معدل کمتر از 19.75

۶- گسترده‌تر شدن سود مؤسسات و انتشارات‌ها

 

* زرافشان: توجه به مناطق محروم در تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور 

 علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره  به مصوبه اخیر شورای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: «بر اساس قانون سال 92، پذیرش در دانشگاه‌ها 3 روش دارد که اولین روش، صرفا بر اساس سابقه تحصیلی باشد، دومین روش شامل سابقه تحصیلی و آزمون دروس عمومی و سومین روش سابقه تحصیلی و آزمون دروس عمومی و تخصصی است».

وی افزود: «باید ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها از طریق روش اول تأمین شود که تحقق یافته است و ۸۵ درصد با اعمال صد درصدی سابقه تحصیلی به دانشگاه راه می یایند. برای دو روش دیگر تأثیر سابقه تحصیلی ۲۵ درصد بود؛ برای سال آینده قرار شد سهم سابقه تحصیلی برای نظام جدید و قدیم ۳۰ درصد باشد که برای نظام جدید صرفاً دروس پایه دوازدهم و برای نظام قدیم ۲۵ درصد دروس پایه سوم و ۵ درصد دروس پیش دانشگاهی لحاظ می‌شود».

زرافشان درباره تفاوت مناطق به جهت کیفیت و دسترسی به آموزش گفت: «در برگزای کنکور هم این موضوع مطرح بود که برای حل این مشکل، مناطق در کنکور به 3 گروه تقسیم شد و ضریب در نظر گرفته شد که در سوابق تحصیلی هم به این موضوع توجه شده است».

* امکان افشای سؤالات به حد صفر رسیده است

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، امروز در خصوص افزایش ضریب امنیت در امتحانات نهایی دانش‌آموزان، گفت: «در سال جاری فرآیند 40-50 ساله امتحانات نهایی به نحوی اصلاح شد که امکان افشای سؤالات به حد صفر رسیده است و به‌جز یک‌پایه که سازوکار جدید را استفاده نکرده بودیم در سایر امتحانات امکان سوءاستفاده و لو رفتن به صفر رسید و امتحانات نهایی به نحوی اصلاح شدند که تأثیر عامل انسانی در فرآیند آزمون و تصحیح و نمره‌گذاری هم به صفر برسد».

وی درباره تأثیر قطعی 30 درصدی کنکور برای داوطلبان سال آینده، تصریح کرد: «صاحب‌نظران می‌گویند کنکور یک ارزشیابی آنی است درحالی‌که ارزشیابی باید مستمر و تدریجی باشد و سازمان سنجش به‌ عنوان متولی سنجش و پذیرش دانشجو طی مطالعه طولانی که همگام با آموزش پرورش بوده است به این نتیجه رسید که تأثیر معدل را قطعی کنیم».

وی در ادامه افزود: «به‌عنوان کسی که مسئولیت شرعی و قانونی نسبت به مسائل تعلیم و تربیت دارم تا زمانی که اطمینان پیدا نکنم امتحانات نهایی و سؤالات آن جایگزین مناسبی برای جلسات کنکور است از توسعه تأثیر قطعی جلوگیری می‌کنیم اما این تأثیر 30 درصدی در شورای سنجش پذیرش دانشجو به‌عنوان قانون مطرح‌ شده است و برای کنکور 98 الزام اجرایی پیدا می‌کند و در توسعه سهم آزمون تا زمانی که امتحانات از درجه روایی مناسبی برخوردار نباشد، گسترش سهم را نخواهیم داشت».

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه تغییر نظام آموزشی و آمدن پایه دوازدهم به چرخه تعلیم و تربیت، سهم این پایه تحصیلی در کنکور را به 30 درصد رسانده است،‌ گفت: سال‌های گذشته 25 درصد سهم سوم دبیرستان و 5 درصد سهم دوره پیش‌دانشگاهی بود اما امسال پایه دوازدهم به‌تنهایی سهم 30 درصدی دارد».

وی با تأکید براینکه درصدد افزایش ضریب تمییز امتحانات نهایی هستیم، گفت: «اگر محدودیت‌های معلم ساخته در فرآیند امتحانات نهایی را رفع کنیم، ارزشیابی امتحانات نهایی به‌مراتب از آزمون سراسری شرایط بهتری را برای دانش آموزان و داوطلبان ورود به دانشگاه رقم خواهد زد».

بطحایی در ادامه افزود: «به گواهی همه افرادی که در زمینه علوم تربیتی تجربه دارند، تأثیر سوالات امتحانات نهایی  به کنکور را بیشتر می‌دانند؛ چراکه داوطلب به‌جای آنکه در جلسه امتحانی دو یا سه‌ساعته و تحت‌فشار عصبی برای تحصیل در رشته موردنظر خود تلاش می‌کند به‌تدریج و در طول سال‌های تحصیل می‌تواند به رشته تحصیلی موردنظر خود بنا بر توانمندی‌هایش دست پیدا کند».

 آموزش و پرورش تلاش دارد که تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور را اجرا کند و عنوان می‌کند ایرادهایی که دانش‌آموزان به مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی گرفته‌اند را حل کرده است؛ حالا باید دید آیا عدالت با اجرای این مصوبه زیر سؤال خواهد رفت یا راهی برای حل مشکل کنکور در کشور خواهد بود؟

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (519 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (257 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (245 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (230 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (102 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (78 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (45 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (44 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تب داغ بلک فرایدی در ایران و شیطنت برخی فروشندگان با تخفیف‌های فیک/ آگاهانه خرید کنیم!
اگر پولتان برای خرید طلا کافی نیست، این گزینه برای سرمایه گذاری بهترین پیشنهاد است
پذیرش دانشجو به صورت فراگیر در دانشگاه پیام‌نور متوقف شده است
فرار رو به جلوی مدیران دولت قبل با راه انداختن جار و جنجال به خاطر تاخیر چند ساعته در واریز یارانه آبان
مسابقات بین‌المللی برنامه‌نویسی به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار می‌شود
با آیفون دیگه هنگام حرکت در ماشین، حالت تهوع نگیرید! / بررسی علل حالت تهوع و سرگیجه در ماشین هنگام استفاده از موبایل + معرفی اپلکیشن
سکانس جنجالی هک کردن پیامرسان آیفون در «زخم کاری» به دستور کامبیز دیرباز + ویدیو جالب و دیدنی
علی لاریجانی در لانگ شات؛ از سرشاخ شدن با روشنفکران تا پنجه در پنجه شدن با متحجران
اختلاف تصاویر/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا می‌توانند 3 تفاوت تصویر پیرمرد و سگ را در مزرعه در 4 ثانیه پیدا کنند
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز یکشنبه 4 آذر 1403
شوخی با تاریخ/ رقابت «رستم شاهنامه» با اینفلوئنسرهای فیتنس؛ شاهکار جذاب هوش مصنوعی + عکس
هشدار! طولانی چرت نزنید / این خطرات در کمین کسانی است که طولانی چرت می زنند!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز یکشنبه 4 آذر 1403
پرینستون؛ پلی به سوی آینده‌ای درخشان در قلب دانشگاه‌های جهان
سکانس پربازدید از «قهوه پدری» در حسرت از دست رفتن فرهنگ کتاب‌خوانی / سام درخشانی: کتاب رو کیلویی میخرن؟ این کتاب‌ها، کلمه به کلمه خط به خط نوشته میشن؛ من کیلویی بفروشم؟
منتخب روز   
پاییز و زمستون به سبک زوج‌های سینمای ایران شیک استایل کن!/ زوج‌های جذاب سینما در جشن حافظ 1403/ از ست چرمی المیرا دهقانی و همسرش تا کت بته جقه‌ی سمانه پاکدل و استایل همیشه ترند سحر ولدبیگی 50 میلیون تومان پاداش نقدی دولت در انتظار افرادی که این دستگاه‌ها را شناسایی کنند! جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران!