دعاهایی برای داشتن فرزند صالح
خداوند برای حفظ نوع انسان و به منظور رسیدن آنها به کمالات انسانی و هدف خلقت، میل و علاقه به داشتن فرزند صالح و سالم را در نهاد آنان قرار داد؛ چراکه رستگاری و صلاح نسل انسان، سعادت و خوشبختی خود و فرزندان را در دنیا و آخرت رقم می زند بلکه دارای آثار و برکاتی برای والدین نیز هست. فرزند صالح و سالم گلی از گل های بهشت است که مایه ی شخصیت بخشی و سرفرازی پدر و مادر، استحکام خانواده و یاوری و غم خواری والدین در زمان حیات ایشان است.همچنین وسیله ای برای بالابردن مقامات اخروی شان در عالم آخرت و سبب آمرزش گناهان و فرستادن خیرات و برکات بر ایشان می شود. چنین خانواده ای مشمول دعای ملائک و فرشتگان الهی می گردند.
دعاهای قرآنی برای داشتن فرزند صالح
دعاهایی زیادی در مورد هدایت و عاقبت بخیری فرزندان وجود دارد، اما می توان از ادعیه قرآنی در این مورد استفاده کرد که در این جا به چند نمونه اشاره می شود :
1. «رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماما»؛ (سوره فرقان، آیه 74) پروردگارا! همسران و فرزندانمان مایه روشنى چشم ما قرار ده، و ما را براى پرهیزگاران پیشوا گردان.
2. «رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاء»؛ (سوره آل عمران، آیه 38) خداوندا از طرف خود، فرزند پاکیزه اى به من عطا فرما که تو درخواست را می شنوى.
3. «رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَکَ وَ أَرِنا مَناسِکَنا وَ تُبْ عَلَیْنا إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحیم»؛ (سوره بقره آیه 128) پروردگارا، ما را تسلیم (فرمان) خود قرار ده، و از فرزندان ما نیز امتى تسلیم خود (پدید آر) و اعمال عبادى ما را (از حج و قربانى ها و جاهاى قربانى) به ما نشان ده و بر ما عطف توجه کن، که تویى که بسیار عطوف و توبه پذیر و مهربانى.
4. «رَبِّ أَوْزِعْنی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَ عَلى والِدَیَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لی فی ذُرِّیَّتی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَ إِنِّی مِنَ الْمُسْلِمین»؛ (یوره احقاف آیه 15) اى پروردگار من، به من بیاموز تا شکر نعمتى که بر من و بر پدر و مادرم ارزانى داشته اى به جاى آرم. کارى شایسته کنم که تو از آن خشنود شوى و فرزندانم را براى من صالح گردان. من به تو بازگشتم و از تسلیم شدگانم.
5. «رَبِّ اجْعَلْنی مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاء»؛ (سوره ابراهیم آیه 40) اى پروردگار من، مرا و فرزندان مرا برپاى دارندگان نماز گردان. اى پروردگار ما، دعاى مرا بپذیر.
6.«رَبِّ هَبْ لی مِنَ الصَّالِحینَ» (سوره صافات، آیه 100) «بارالها مرا فرزند صالحی که از بندگان شایسته تو باشد عطا فرما»
دعای حضرت زکریا (ع) برای داشتن فرزند صالح
حضرت زکریا که دارای همسری نازا بود در دوران پیری خود از خداوند طلب فرزندی صالح کرد و این دعا را به زبان آورد:
«رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاءِ» (قسمتی از آیه 38 سوره آل عمران)
«پروردگارا مرا (به لطف خویش) فرزندی پاک سرشت عطا فرما که همانا تویی اجابت کننده دعا»
جایگاه و اهمیت فرزند در اسلام
فرزند، نعمتی بزرگ و منبع خیر است؛ منبع کرامت و سود دنیا و آخرت برای انسانی که مؤمن به حق است و از روی ایمان، فرزندان خود را مؤمن و شایسته تربیت می کند. اولاد چه دختر و چه پسر از بزرگ ترین و با منفعت ترین نعمت هایی است که حضرت حق به بندگان پارسایش عنایت می کند. حضرت ابراهیم(ع) به دلیل فرزنددار شدن، به حمد کامل حق برخاست و به راستی که فرزنددار شدن اقتضای حمد می کند؛ حمدی که با زبان و قلب و اعضا و جوارح تحقق می یابد: «الْحَمْدُ للهِ الَّذِی وَهَبَ لِی عَلَی الْکبَرِ إِسْماعِیلَ وَإِسْحاقَ إِنَّ رَبِّی لَسَمِیعُ الدُّعاءِ؛ خدای را سپاس که در زمان پیری، به من اسماعیل و اسحاق را بخشید همانا پروردگار من شنوای دعای بندگان است.» پدران و مادران از دنیا رفته، از عبادت و مناجات و کار خیر فرزندانشان در صورتی که اهل ایمان بوده باشند، بهره ی کامل می برند. از رسول حق(ص) روایت است که پنج نفر از دنیا رفته اند ولی نامه ی اعمال آنان بسته نشده است و دائم به آنان ثواب می رسد؛ کسی که درختی کاشته، چاه آبی برای بهره برداری مردم حفر کرده، مسجدی ساخته قرآنی نوشته، و فرزند شایسته ای از او به جای مانده است. همچنین پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: «الولد الصالح ریحانَ مُن ریاحین الجنّه؛ فرزند شایسته دسته گلی خوش بو از گل های بهشت است.»
همراهان عزیز ساعدنیوز لطفا نظرات و تجربیات خود را درباره این دعاها با ما به اشتراک بگذارید.بی صبرانه منتظر نظرات مفید و ارزشمند شما هستیم.