تحقیق و داشتن آگاهی قبلی در مورد ویژگی های لباس نوزاد می تواند به خرید مناسب شما و پرهیز از خریدهای اضافی کمک زیادی کند. همچنین شما لباس کودک خود را چند بار در طول روز عوض خواهید کرد، پس دقت کنید لباس هایی که می خرید ساده باشد، برای تعویض پوشک یا عوض کردن کهنه راحت باز شود و قابلیت شست وشوی زیاد را با ماشین لباسشویی داشته باشد. در این مطلب می توانید با نکاتی برای خرید لباس، انواع لباس های مناسب و تعداد هر کدام از آنها برای نوزادان و نکاتی در مورد لباس پوشاندن به نوزاد آشنا شوید.همراه ساعد نیوز باشید.
برای نوزاد تا چند هفته ی اول به چه لباس هایی نیاز داریم؟
برای خرید لباس های نوزاد لازم است از نکاتی برای تهیهٔ آنها اطلاع داشته باشید. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
جنس لباس: به طورکلی لباس نوزاد باید نرم، راحت و بدون برچسب یا درزهای زبر باشد. تولد نوزاد شما در فصل های مختلف سال مطمئناً در انتخاب جنس لباس او تأثیر مشخصی دارد.
سایز لباس: پیش بینی اینکه نوزادتان در ابتدا به چه سایز لباسی نیاز خواهد داشت ممکن است کمی سخت باشد. لباس های دوران نوزادی معمولاً تا سه ماهگی به سرعت برای بسیاری از نوزادان کوچک می شود و به برخی از نوزادانی که هنگام تولد وزن بالاتری دارند، اصلاً لباس های سایز نوزادی را نمی توان پوشاند و از همان بدو تولد لباس های سایز نوزاد سه ماه یا سه تا شش ماهه را می پوشند. اما نوزادان ریزاندام، لباس های سایز نوزادی خود را تا ماه ها می پوشند، پس بهترین کار این است که با تشخیص حدود وزن نوزاد توسط پزشک، فقط چند دست لباس معمولی بخرید و خرید کلی را برای بعد از تولدش بگذارید. همچنین لازم است دقت کنید که لباس نوزادتان باید خیلی کم و مختصر گشاد و آزادتر باشد و کاملاً به بدنش نچسبد و خیلی تنگ هم نباشد.
انواع و تعداد لباس های نوزاد
انواع مختلف لباس های نوزاد در طرح ها و رنگ های متنوع در بازار موجود است که بهتر است شما آنهایی را انتخاب کنید که پوشاندنشان به نوزاد راحت تر است. معمول ترین لباس های نوزادان شامل موارد زیر است:
لباس سرهمی: لباس های سرهمی برای خواب و بازی مناسب است و از آنجا که نوزادان اغلب، به ویژه در ماه های اول تولدشان خواب هستند، این لباس ها بسیار مفید است و کارایی زیادی دارد. خیلی بهتر است اگر به جای سرهمی های یک تکه، سرهمی هایی بخرید که در قسمت پوشک دکمه دارد و راحت تر باز می شود. حتی سرهمی هایی که علاوه بر این دکمه ها در قسمت یقه یک تای پاکتی دارد، هم به راحتی از سر کودک پایین می آید و هم در صورت کثیف شدن راحت خارج می شود. بهتر است بین پنج تا هفت عدد از آنها در خانه داشته باشید. اگر نوزاد شما در زمستان به دنیا آمد نیز، ممکن است به یک دست لباس سرهمی پشمی برای گرم نگه داشتن او در بیرون از خانه نیاز داشته باشید.
بلوز: تی شرت های گشاد برای تابستان و یقه اسکی هایی برای هوای سرد بخرید که فضای زیادی برای گردن دارد یا کنار گردن دکمه دارد که در صورت باز شدن راحت از سر نوزاد پایین می رود و بلوزهایی که در قسمت پایینش تبدیل به شورت دکمه داری می شود راحت تر است. شما می توانید بین چهار تا هفت عدد از آنها بخرید.
شلوار: شلوار این امکان را به شما می دهد که فقط بلوز یا خود شلوار کثیف را عوض کنید و لازم نیست یک دست لباس کامل آماده کنید. بهتر است شلوارهایی با کمر کشی بخرید که به راحتی روی پوشک و شکم نوزاد بالا می آید و با افزایش وزن نوزاد کش می آید تا بتوانید چند ماه از آنها استفاده کنید. تعداد پنج تا هفت عدد شلوار تهیه کنید.
لباس خواب: لباس خواب نوزاد زیاد فرقی با لباس های روزانه اش ندارد و بهتر است از لباس خواب های پردردسری که برای پوشاندن یا درآوردن نیاز به تلاش زیادی دارد، هرچه هم که زیبا به نظر برسد، چشم پوشی کنید.
قنداق فرنگی: قنداق فرنگی تمام بدن کودک شما را می پوشاند و معمولاً با چسب یا دکمه بسته می شود. این وسیله در بیرون از خانه کاربرد زیادی دارد و نوزاد را گرم نگه می دارد و با دست و پا زدن نوزاد، از روی او کنار نمی رود. اما به طورکلی کارشناسان انواع قنداق را برای سن های بیشتر از دو ماه توصیه نمی کنند.
پتوی لباسی: این کیسه های پشمی یا پنبه ای بدون آستین روی یک تی شرت به نوزاد پوشانده می شود تا او را در شب گرم نگه دارد. آنها جایگزین پتوهای سنتی می شود که برای خواب نوزادان به دلیل خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد ایمن نیست. بسته به آب و هوای محل زندگی شما و فصلی که کودک در آن به دنیا آمده، ممکن است به این پتوها نیاز داشته باشید یا شاید اصلاً مورد نیاز شما نباشد. دو یا سه عدد از آنها کافی است.
جوراب: شما به تعداد زیادی جوراب برای داخل خانه و تعدادی جوراب پشمی بلند برای گرم نگه داشتن پای کودک خود در خارج از خانه هنگام سرما نیاز دارید.
کلاه: برای نوزادی که در تابستان به دنیا آمده است، به کلاه لبه پهن و برای نوزادی که در زمستان به دنیا آمده است، به کلاه نرم و گرمی که گوش ها را نیز بپوشاند نیاز دارید.
موارد گفته شده در این مقاله، فقط در مورد لباس های نوزاد بود و لازم است شما با وسایل و لوازم مورد نیاز نوزاد نیز آشنایی داشته باشید تا بتوانید آنها را مطمئن تر و با آگاهی بیشتری تهیه کنید و از خرید سیسمونی های بدون استفاده و گران که فقط جنبۀ یک اجرای همه گیر را بین مادرها دارد بپرهیزید. شکی نیست که این خریدها بر اساس سلیقۀ والدین کودک انجام می شود، اما بهتر است بدانید هزینه هایی که می کنید ممکن است بدون استفاده بماند و به زودی تبدیل به وسایل جاگیری شود که فقط بخواهید از شر آنها رها شوید. همچنین یادتان باشد اگر کودک بزرگ تری دارید، حتماً او را نیز در انتخاب و خرید وسایل نوزاد سهیم کنید، تا به ارتباط بهتر کودکانتان با یکدیگر کمک کرده باشید.برای مشاهده ی مطالب دیگر در مورد لباس کودک به بخش دنیای مد و زیبایی(لباس کودکان)مراجعه نمایید.