دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / نگهداری حیوانات خانگی /

باورهای غلط در مورد سگ و تربیت آن 

سه شنبه، 30 شهریور 1400
ما برای کمک به شما در تربیت سگ عزیزتان قصد داریم در این مقاله راهکارهایی ارائه دهیم که با کمک آن‌ها بتوانید با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی، سگتان را تربیت کرده و رابطه‌ای سالم و لذت‌بخش را باهم تجربه کنید. اگر سگ دارید یا در آینده‌ای نزدیک قصد نگهداری از یک سگ را دارید این مطلب برای شماست.

نگهداری از سگ تجربه ای دوست داشتنی و لذت بخش است و صاحبان سگ تلاش می کنند بهترین شرایط را برای سگشان فراهم کنند؛ اما متأسفانه بسیاری از افراد از یک موضوع مهم غافل می شوند: تربیت سگ!

چه بسیارند سگ های ملوس و دوست داشتنی که به خاطر تربیت غلط و اشتباه دچار مشکلات رفتاری مثل پارس کردن، گاز گرفتن و … شده اند و درنهایت صاحبشان آن قدر کلافه شده که به کل قید نگهداری از آن ها را زده است!دلیل این موضوع از نظر ما این است که در کشور ما، فرهنگ صحیحِ تربیت سگ وجود نداشته و منابع آموزشی فارسی درست و کافی درباره این مورد بسیار نایاب و خارج از دسترس هستند.

حیوانات زیادی در طول تاریخ به دست انسان اهلی شدند تا به بهبود زندگی انسان، ابتدا در شکار و کشاورزی و به تدریج در کارهای تخصصی تر کمک کنند. نوع زندگی این حیوانات به خاطر بودن در کنار انسان، کم کم از خویشاوندان وحشی شان متمایز شده است.روش زندگی، تغذیه، طول عمر و حتی در مواردی غرایز آن ها در طول این سال ها تغییر و آن ها را نسبت به زندگی جدید سازگار نموده است.

باورهای غلط در مورد سگ و تربیت آن

متأسفانه یکی از مشکلاتی که در پرورش و نگهداری حیوانات وجود دارد و در مواردی باعث آسیب به آنها می شود، کمبود دانش در زمینه شناخت این تفاوت ها است؛ زیرا اکثریت ناآگاه فکر می کنند به این دلیل که اجداد این حیوانات از حیات وحش صید و اهلی شده اند، نسل های جدید هم قادرند به صورت مشابه زندگی کنند و فرقی میان آن ها نیست. در ادامه به برخی از رایج ترین این باورهای غلط اشاره خواهیم کرد.

تغذیه سگ

اولین باور غلط در زمینه تغذیه است. متأسفانه این تصور به اشتباه وجود دارد که سگ اهلی مانند گرگ می تواند به صورت غیرمنظم و با فواصل زیاد تغذیه کند و بدون مشکل و ضعف فیزیکی و در سلامت به زندگی خود ادامه دهد. در صورتی که عادات تغذیه ای سگ اهلی پس از هزاران سال زندگی در کنار انسان تغییر نموده و بیشتر به دلیل تغذیه از پس مانده غذای انسان همگام با وعده های غذایی- به غذای روزانه عادت کرده است.در سگ های اهلی دو روز نخوردن غذا نشانه بیماری محسوب می شود و سگ می تواند درنهایت تا یک هفته بدون غذا زنده بماند، در صورتی که گونه های وحشی مشابه مدت بسیار طولانی تری را بدون غذا زندگی می کنند و به جستجو و شکار می پردازند.

تحمل بازه های دمایی

باور دیگر در مورد سگ هایی است که داخل آپارتمان زندگی می کنند و عموماً فکر می کنند این گونه سگ ها به راحتی می توانند در هوای سرد دوام بیاورند. اما سگ هایی که داخل آپارتمان زندگی می کنند، در روبرویی با سرما، واکنشی مشابه انسان دارند و توصیه نمی شود این سگ ها در دمای صفر درجه بیشتر از نیم ساعت در فضای باز باشند. در صورتی که حتی سگ های اهلی که از اول زندگی خود در فضای باز زندگی کرده اند، می توانند زمان بسیار بیشتری را در دماهای پایین تر هم تحمل کنند.بنابراین وقتی در یک نسل از سگ، می توان به همین راحتی و تنها با تغییر شرایط محیطی در شیوه زندگی و میزان تحمل آن ها تغییر ایجاد کرد، تصور کنید در طول هزاران سال چه تفاوت های فاحشی در غرایز و شیوه زندگی آن ها ایجاد شده است.

مقاومت در برابر بیماری ها

یکی از موضوعات بسیار مهم سلامت ژنتیکی و قدرت مقاومت بدن در برابر بیماری ها و به خصوص بحث واکسن است. بسیاری بر این باور هستند به دلیل این که حیوانات وحشی از واکسن استفاده نمی کنند پس حیوانات اهلی هم نباید واکسن بزنند.در وهله اول باید در نظر داشت که اکثر بیماری هایی که دام ها برای آن واکسینه می شوند، به دلیل زندگی مدرن در کنار انسان تقویت شده اند و در حیات وحش معمولا به صورت محدود دیده می شوند. گو این که در موارد بسیاری ویروس های محدوده شهری به حیات وحش دسترسی پیدا کرده و باعث انقراض گونه های وحشی شده اند. علاوه بر این، حیوانات وحشی به دلیل شرایط زندگی به طور طبیعی در سطح بالاتری از ایمنی بدنی قرار دارند و در مواجهه با بیماری ها دارای مقاومت بالاتری هستند.درنهایت و با وجود تمام این مباحث، جانوران در حیات وحش هم به صورت طبیعی از خطر بیماری های اپیدمیک مصون نیستند و در برابر بیماری ها آسیب پذیرند، اما چون موارد آن نسبت به مجموع جمعیت کمتر است، به چشم نمی آید.

انتخاب اصلح در طبیعت

از طرف دیگر در طبیعت، تلفات امری اجتناب ناپذیر است که در نهایت به رشد ژنتیکی و انتخاب حیواناتی که از لحاظ ژنتیکی یا فیزیکی برتر هستند، منجر می شود. اما در پرورش حیوانات اهلی هدف حفظ تمام نوزادان است، بنابراین حیوانات با ژنتیک ضعیف شانس خیلی بالاتری برای ادامه زندگی دارند. هزینه ای که برای حفظ این حیوانات ضعیف پرداخت می شود، تزریق واکسن است تا سطح ایمنی آن ها را بالا ببرد.

بحث دیگری که در زمینه ژنتیک مطرح است تلاقی فامیلی(Inbreeding) می باشد. باور کلی بر این است که چون در طبیعت ممکن است اختلاط خونی فامیلی اتفاق بیفتد برای حیوانات اهلی هم قابل انجام است. در صورتی که باید در نظر گرفت، اکثر این نوزادها به دلیل جهش های ژنتیکی و بیماری های وراثتی از چرخه طبیعی حذف می شوند و اقلیتی که باقی می مانند درصد کمی از این تعداد را شامل می شوند.علاوه بر این روش زندگی نزدیک ترین گونه به سگ(گرگ) به صورت گله ای و تسلط کامل و حق جفت گیری قوی ترین نر با تمام ماده های گله است، بنابراین با عوض شدن نر، هر چند سال یک بار امکان اختلاط خونی به حداقل می رسد.

می توان گفت غرایز و شیوه زندگی هر گروه در جهت ارتقای شانس بقاء در محیط زندگی آن ها رشد کرده است. اما این تفاوت ها باید مورد توجه قرار گرفته و در مورد آن اطلاع رسانی شود تا عموم مردم هم از آن مطلع شوند و با رسیدگی بهتر به حیوانات اهلی خود، شانس زندگی بهتر و سالم تری به آن ها بدهند.

تربیت سگ

برخلاف چیزی که خیلی از افراد ممکن است فکر کنند تربیت کردن سگ اصلاً کار سخت و غیرممکنی نیست و فقط با داشتن اطلاعات و آگاهی کافی می توانید خودتان با کمترین هزینه هم سگ تان را تربیت کنید.یکی از دلایل به وجود آمدن این باور اشتباه به دوران تولگی سگ برمی گردد. توله سگ ها بسیار بازیگوش هستند و مسلماً با یک بار آموزش چیزی یاد نمی گیرند. اگر عجول و بی حوصله باشید بعد از چند بار تلاش به این نتیجه می رسید که سگ غیرممکن است و بهتر است توله سگ بامزه و شیرینم را به حال خود رها کنم تا خودش تربیت شود!

سختگیری به سگ

احتمالاً خیلی از ما دلمان نمی آید با یک توله سگ پامرانین کوچک و زیبا یا توله سگ شیتزو یا تریرِ بامزه با جدیت و تحکم رفتار کنیم و فکر می کنیم بعداً که بزرگ شد تربیتش می کنیم! اتفاقاً «تربیت نکردن سگ ظالمانه است»!

اولاً تأکید می کنم که تربیت کردن سگ به هیچ وجه به معنای دعوا کردن، بداخلاقی و احیاناً کتک زدن سگ نیست! آموزش صحیح یعنی با محبت، صبر و حوصله زیاد و جدیت به سگتان یاد بدهید که چه رفتارهایی خوب و درست است و چه رفتارهایی را نباید انجام بدهد!سگ ها عاشق راضی کردن و خوشحال کردن صاحبشان هستند و از یادگرفتن چیزهای جدید واقعاً لذت می برند. تربیت کردن سگ باعث می شود سگی خوش رفتار و مؤدب داشته باشیم که رابطه ای خوب با صاحب و اطرافیانش دارد.

اگر سگمان را درست تربیت نکنیم توله سگ بامزه دیروز به سگ بالغِ لجباز، پرخاشگر و خطرناکی تبدیل می شود که با پارس کردن و گاز گرفتن و رفتارهای غلط باعث آزار و اذیت و ایجاد خطر برای خود و آدم های اطرافش می شود؛ و نتیجه این کار احتمالاً آواره شدن و بی خانمان شدن خودِ سگ خواهد بود! آیا چنین سرنوشتی ظالمانه نیست؟!

هزینه تربیت سگ

شاید تربیت ژرمن شپرد و سگ های بزرگ و پرانرژی دیگر مثل هاسکی، دوبرمن یا روتوایلر به نظر خیلی سخت برسد و تنها راه چاره را مراجعه به مربی حرفه ای و پرداخت هزینه های بالا بدانیم؛ اما این طور نیست!به طورکلی تربیت کردن سگ (چه سگ های کوچک، متوسط یا بزرگ) نیازمند اطلاعات کافی و صبر و حوصله زیاد است. اگر روش صحیح آموزش سگ را بلد باشید خودتان می توانید هر سگی را به خوبی تربیت کنید و نیازی به صرف هزینه های بالا برای مربی و دوره آموزشی و... نخواهید داشت.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک