ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

بازسازی ساختمان و مراحل اخذ مجوز ساختمان

  چهارشنبه، 09 مهر 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
بازسازی ساختمان و مراحل اخذ مجوز ساختمان
اگر که قصد تعمیرات و بازسازی خانه خود را دارید، یکی از مراحل ضروری آن اقدام برای اخذ مجوز بازسازی است. اما پیش از آن بایستی بدانید که برای چه اقداماتی نیاز به مجوز نیاز دارید و چه اقداماتی بی نیاز از مجوز است. بازسازی دارای رده های مختلف است و اخذ مجوز بستگی به شدت تغییرات دارد.

آپارتمان و خانه های قدیمی با این که ممکن است دوست داشتنی باشند اما در صورتی که تعمیر نشده و عملیات بازسازی بر روی آن ها اجرا نشود می توانند مشکلات زیادی را برای ساکنان آن خانه ایجاد کنند. باید توجه کرد که در صورت گذشتن سال ها از ساخت یک خانه که دارای قدمتی زیاد است می بایست عملیات تعمیر و بازسازی بر روی آن اجرا شود. شاید با خود بگویید الان زمانش نیست و یا نیازی به بازسازی ندارید. اما تا زمانی که مشکلی جدی برای منزل به وجود نیاید میزان ضروری بودن آن درک نمی شود. از این رو تا قبل از ایجاد مشکلی خاص اقدام به بازسازی منزل نمایید. چرا که در صورت خرابی شما نیاز به نوسازی دارید که در آن صورت هزینه های زیادی را می بایست متحمل شوید.

بازسازی ساختمان چیست؟

بررسی ها حاکی از آن هستند که از عصر ایران باستان، نوسازی و بازسازی منازل در ایران عملی بسیار مرسوم بوده است و سنت خانه تکانی که هر ساله انجام می شود نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان دارد. جدا از این مسئله امروزه بازسازی ساختمان و یا نوسازی آن در تمامی دنیا عملی کاملا مرسوم شناخته می شود. در ایران نیز آپارتمان ها هر از گاهی آن حالت زیبا و جذاب اولیه خود را از دست داده و بسیار خسته کننده می شوند. در این موارد می بایست بازسازی آپارتمان و یا همان بازسازی منزل به صورتی حرفه ای صورت پذیرد.

مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان چیست؟

اگر به دنبال بازسازی ساختمان مورد نظر خود می باشید، ابتدا باید مجوز تعمیرات را از شهرداری دریافت نمایید. بعضی از فعالیت ها همانند تخلیه چاه، رنگ آمیزی، کاغذ دیواری منزل، تعمیرات استخر، نماکاری دیوارها و… نیازی به دریافت مجوز شهرداری ندارند و شما می توانید جهت تعمیر و بازسازی بدون مجوز اقدام نمایید. به طور کلی بازسازی در کشور ما شامل انواع متفاوتی می باشد: بازسازی حفاظتی ساختمان، بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز (مخصوص بناهای تاریخی)، بازسازی با روش پاک سازی سبکی و بازسازی تکمیلی ساختمان. بازسازی حفاظتی جهت حفظ پایداری بنا انجام می گردد و بازسازی با روش پاک سازی سبکی، شامل مراحلی است که نقاط و یا قسمت های بافت فرسوده از بنا خارج می گردد. بازسازی تکمیلی نیز اقدام نهایی جهت بازسازی می باشد.

تصویر

بررسی قوانین بازسازی ساختمان

تعمیراتی که شامل موارد زیر شود قوانین خود را داشته و باید پیش از شروع به فعالیت از شهرداری مجوز آن کسب شود:

  • جا به جا کردن محل راه ­پله در ساختمان
  • حذف تیغه های داخلی خانه که نقش باربر را دارند و اگر این تیغه ها حذف شوند ساختمان ریزش می کند.
  • جا به جایی دیوارهایی که منجر به حذف پارکینگ شوند.
  • جا به جا کردن قسمت هایی از ساختمان که به هم خوردن ضوابط شهری را در پی داشته باشد.

مدارك مورد نياز

  1. درخواست مالك
  2. ارائه اصل و فتوكپی اسناد مالكيت (سند شش دانگ يا اوقافی شش دانگ)
  3. ارائه اصل و فتوكپی وكالتنامه و شناسنامه وكيل (در معامله وكالتی)
  4. ارائه نقشه تفكيكی يا تقسيمی مورد تأييد شهرداری
  5. ارائه اصل و فتوكپی شناسنامه مالك يا مالكين (كارت ملی)
  6. جهت املاكی كه بصورت ساخته شده می باشند و مالكين تقاضای تجديد بنا و يا پروانه تعميراتی دارند آخرين مدرك تسويه حساب ارائه گردد.
  7. چنانچه مالك در قيد حيات نباشد ارائه گواهی انحصار وراثت و وكالتنامه از ساير ورثه الزامی می باشد.
  8. ارائه كد پستی ملك

مراحل انجام كار

  1. تشكيل پرونده
  2. مراجعه به واحد كنترل ساختمانی و ثبت كد نوسازی و درخواست و تعيين زمان بازديد از ملك
  3. مراجعه مالك در زمان تعيين شده به شهرداری و بازديد ملك توسط مأمور بازديد (مأمور بازديد پس از بازديد ملك به مالك يا متقاضی اعلام می نمايد در چه زمانی به كدام قسمت شهرداری جهت پيگيری مراجعه نمايد)
  4. تعيين بروكف توسط واحد نقشه برداری (در صورت نياز)
  5. اظهارنظر واحدهاي تعيين خلاف و طرح تفصيلی شهرسازی با توجه به درخواست مالك و دستور لازم توسط رئيس شهرسازی و شهرداري منطقه و انجام استعلامات از اداره برق، بيمه، پست، آتش نشانی، گاز و صدور دستور تهيه نقشه
  6. بعد از تأييد نقشه های معماری توسط كميته فنی شهرداری مي بايستی توسط مهندس ناظر، محاسب و... و سازمان نظام مهندسی ساختمان، واحد نظارت بر پروانه تأييد و به واحد ساختمانی تحويل گردد.
  7. صدور پيش نويس قطعی پروانه ساختمانی و ارجاع به واحد درآمد و نوسازی و پرداخت عوارض
  8. صدور مجوز پروانه ساختمانی
  9. تأييدات (امضای مسئول شهرسازی ساختمانی، معاون فنی و شهرسازی، شهردار)

تفاوت بازسازی با نوسازی چیست؟

مالکان خانه های قدیمی باید به این نکته توجه داشته باشند که بازسازی با نوسازی متفاوت است و به همین دلیل باید تصمیم خود را بگیرند که قصد دارند کدام عملیات را روی خانه یا ساختمان خود انجام دهند. به بیان کلی، بازسازی مترادف کلمه مرمت است به این معنی است که شخصی یا گروهی با همکاری هم، روی یک پروژه ساختمانی فعالیت می کند تا بتوانند تداوم و پایداری یک اثر را برای مدت زمان بیشتری تضمین کنند.

نوسازی اما به این معنی است که یک ساختمان با بافت قدیمی را انتخاب می کنیم و تصمیم می گیریم که عمل نوسازی را روی آن انجام دهیم. در نتیجه باید شروع به تعمیر نمای داخلی ساختمان که دارای بافت قدیمی است کنیم که با این عمل بافت یک ساختمان از لحاظ نمای داخلی، نوسازی می شود. تمام عملیات و تغییرات که روی بافت قدیمی ساختمان انجام می شود، حتی عملیات جابجایی دیوارها نیز به عنوان بازسازی تلقی می شود. بنابراین هر عملی که باعث افزایش پایداری ساختمان شود، بازسازی محسوب می شود. فراموش نکنید در عملیات بازسازی، ساختمان تخریب نمی شود و تعمیرات ضمن حفظ ساختار بنا انجام می شود.

مواردی که نیاز به اخذ مجوز نیست

  • مرمت بام از قبیل (تعویض قیرگونی و آسفالت – نصب موزائیک – تعویض – مرمت شیروانی)
  • تعمیر و تعویض کف سازی زیر زمین و طبقات
  • سفید کاری و نقاشی و نصب کاشی
  • نماسازی ساختمان، دیوارها و حیاط
  • محوطه سازی منازل و مجتمع های مسکونی اعم از احداث حوض یا استخر، کف سازی و باغچه بندی مشروط به عدم حذف پارکینگ
  • نصب و تعمیر یا تعویض سرویسهای بهداشتی و رفع نواقص بهداشتی ساختمان، مشروط به عدم تغییر نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان
  • تعویض درب یا پنجره، مشروط به عدم تغییر درنظام فنی و معماری و کاربری ساختمان
  • لوله کشی آب، فاضلاب، گاز و نصب شوفاژ، مشروط به اینکه محل موتورخانه نیاز به احداث ساختمان جدیدی نداشته باشد
  • حفر چاه فاضلاب و تخلیه آن
  • در منازل مسکونی که مورد اشراف پنجره های اماکن مجاور هستند، ایجاد حفاظ بر روی دیوار موجود با استفاده از مصالح سبک و مقاوم ایرانیت…..


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر) کشف 15 سطل اعضا بدن انسان در یک باغ پسته انار شوک بزرگی وارد کرد / ماجرا چه بود؟ (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
عکس مشترک خداداد عزیزی و نعیمه نظام دوست/ماشالله به روحیه و انرژی خانم نظام دوست
آیا استقلالی های سپاهان در بازی آخر هفته حضور خواهند داشت؟
آیا دو بازیکن کلیدی و مصدوم استقلال به بازی با سپاهان می‌رسند؟
اندوگ، شوک سنگینی به استقلال وارد کرد/ چرا مدیر عامل باشگاه استقلال اجازه داده که کار به این مرحله برسد؟!
طلاق زوج مشهور سینما علنی شد!/ستاره بختشون یکی نبود+عکس
جزییات خبر تعطیلی مدارس و ادارات فردا چهارشنبه 12 دی ماه، سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی
یک شورشی سوریه‌ای دیگر کراواتی شد + عکس / آپدیت به ورژن نیوفیس!
وزارت اقتصاد تکذیب کرد ولی صدای ضبط شده معاون وزیر موجوده!
خودزنی طرفداران پهلوی بعد از مرگ جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکا / این الان تعریف بود یا تحقیر؟
هر دقیقه 2 جنین در ایران سقط می‌شود؟! / لااقل به تصویر جامعۀ ایرانی رحم کنید
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 12 دی ماه1403/ سود و برکت در راه است
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 12 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها مشورت یادتون نره
فال روزانه امروز چهارشنبه 12 دی ماه 1403/ مژده به مرداد ماهی ها و مهرماهی ها
مرگ تلخ پسر 15 ساله بر اثر واژگونی پژ و206 در سهند/دونفر نیز روانه بیمارستان شدند
فال ابجد روزانه چهارشنبه 12 دی 1403 / اخطار به خرداد و مهر ماهی ها
منتخب روز   
نوستالژی ترین عکس مریم سعادت؛ ایرج طهماسب، حمید جبلی از پشت صحنه خونه مادربزرگه در دهه شصت/ چقدر همگی جوون بودن، چقدر زود گذشت😔 ستاره‌سادات قطبی و همسرش شهرام شکیبا، عزادار شدند/ روحش شاد ویادش گرامی (ویدئو) سوپراستار سینمای ایران، محمدرضا گلزار: اینی که الان هستی نتیجه معاشرت با آدمای 5 سال پیشه، یه تکون به خوت بده و از نو شروع کن✌ (ویدیو) رونمایی الناز ملک، سیمای زخم کاری از تیپ و استایل جدیدترین کارش/ مثل همیشه شیک و درخشان (ویدئو) داستان باورنکردنی زندگی مهران مدیری؛ از کارگری و فقر تا استایل شیک و لباس برند جزییات خبر تعطیلی مدارس و ادارات فردا چهارشنبه 12 دی ماه، سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی (ویدئو) پشت صحنه فقط همین و بس/ بعد از کار معدن سخت‌ترین کار دنیا، کار کردن با جواد رضویانه😂 11 دی، سالروز تولد شهریار/ شعر طنز کمترشنیده شده استاد با صدای خودش+ عکسهای خانوادگی ونسان ونگوگ؟ نه ممنون، ما خودمون ویدا جوان رو داریم/ نگاهی به نقاشی‌های منحصربه‌فرد کتایونِ سریال «ماه و پلنگ» که هیچ‌جا ندیدین ناراحتی و غم شدید دلِ سیما تیرانداز، ثریای سریال «سوجان»/ چه لوکیشنی هم انتخاب کرده برا آرامشش👌 محمدرضا شریفی‌نیا با زن سابق و دخترش در جدیدترین فیلمِ آماده اکران: «پروین»/ نقدی کوتاه بر «پروین» با بازی مارال بنی‌آدم+ تصاویر بازیگران قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم