رابطه مادر و دختر در هر خانواده ای منحصر به فرد است. هر دختری خود یک روز مادر می شود، نوع رابطه ای که با فرزندان خود برقرار می کند به طور مستقیم به دوران کودکی و رابطه ای که خود با مادرش داشته بر می گردد. نوع رابطه مادر و دختر می تواند بسیار صمیمانه و یا برعکس تنها یک رابطه مادر فرزندی باشد. برخی از مادران به دنبال روشی برای برقراری رابطه ای مناسب با دختران خود هستند.برای یک دختر، الگوی اول و بهترین دوست، مادر اوست. و برای یک مادر، دختر بازتاب اوست. با گذشت زمان، این رابطه ممکن است شکل های مختلفی را به خود بگیرد، اما احساسات بین یک مادر و دخترش بی نظیر است. در این رابطه دوستی، سرگرمی، تشویق و مهمتر از همه، عشق بی قید و شرط مداوم را تجربه می کنید. اما در بعضی مواقع، این رابطه در خانواده می تواند پیچیده باشد. و این می تواند بر این رابطه اثر بدی داشته باشد. با این وجود، پرداختن به موضوعات و درک یکدیگر می تواند به بهبود روابط مادر و دختر کمک کند.
چرا رابطه مادر و دختر اینقدر مهم است؟
رابطه مادر دختر از سایر روابط والدین و فرزندان قوی تر است. و این رابطه ای است که به زن کمک می کند تا هر رابطه دیگری در زندگی را کشف کند. از این رو، برای هر زنی این یک رابطه ارزشمند است.همچنین، این رابطه ای است که ماهیت خود را تغییر می دهد. با گذشت سالها، تغییراتی در این رابطه صورت می گیرد. این معمولاً به دلیل شکاف نسل است. یا وقتی مادران از یک طرف سعی می کنند با ایجاد محیط های خاصی از دختران خود محافظت کنند. و از طرف دیگر دختران سعی می کنند از آن خط خارج شوند.از آنجا که هر رابطه مادر دختری منحصر به فرد است، بنابراین با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از این روابط از ابتدا مسیر نادرستی را طی می کنند، در حالی که بعضی از آنها با شروع رشد دختر وارد مسیر اشتباه می شوند. هر یک از الگوهای ناسازگار بین دختر و مادر می تواند این پیوند را به خطر اندازد.
تأثیر روابط نادرست مادر و دختر
اولین پیوندی که یک دختر با مادرش دارد، تأثیر زیادی بر کل زندگی او می گذارد. اگر رابطه مادر دختر متعادل باشد – با مهربان ، مراقبت، عشق، دقت و برخی محدودیت ها – قابل احترام است و شکوفا خواهد شد. اما روابط آسیب دیده می تواند عوارض جانبی داشته باشند. این یکی از انواع متداول روابط است که توسط مادران و دختران به اشتراک گذاشته می شود و همچنین به عنوان یک رابطه متمایز خوانده می شود. این رابطه عاطفی است زیرا مادران با دختران خود به عنوان بهترین دوست رفتار می کند. هر دوی آنها علائق، احساسات و بسیاری چیزهای دیگر را با یکدیگر به اشتراک می گذارند.
عزت نفس پایین
اولین دلبستگی یک دختر با مادرش است. و این رابطه پایه روابط دیگر است. پیوند بین آنها، در آینده دختر منعکس می شود. پیوند سالم با مادر اعتماد به نفس دختر را شکل می دهد. اما یک رابطه ناسالم باعث می شود که او به خودش شک کند و در نتیجه باعث کاهش اعتماد به نفس او شود. از طرف دیگر، حتی مادر نیز تحت تأثیر قرار می گیرد.
افسردگی
طبق مطالعه ای در ژورنال آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا، قطع رابطه مادر می تواند مسئول اختلال افسردگی در کودکان و بزرگسالان باشد. وقتی دختر با مادر خود رابطه خوبی نداشته باشد، ممکن است به علائم افسردگی مبتلا شود. یک رابطه نادرست همچنین بر مادر تأثیر منفی می گذارد، و حتی ممکن است سلامت او را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
مسائل دلبستگی
رابطه دختر با مادرش به طور آگاه یا نا آگاه بر تمام زندگی اش تاثیر گذار است پس چه بهتر به این رابطه بها بدهیم .وقتی رابطه اصلی در زندگی زن مانند پیوند او با مادرش زخمی شود، ممکن است در اعتماد به نفس و وفادار ماندن به روابط آینده خود دچار مشکل شود. او ممکن است در ارتباط با دیگران در بزرگسالی احساس ناامنی کند.
خصومت
وقتی رابطه مادر و دختر ناقص باشد، در خانه درگیری های مداوم بوجود می آید. این امر تأثیر منفی بر دختر دارد و حتی ممکن است در خارج از خانه خصمانه و پرخاشگر شود.ممکن است دلایل مختلفی که رابطه مادر و دختر ناسالم باشد. وضعیت زناشویی مادر، وضعیت مالی او، ارتباط او با والدین و امنیت می تواند دلایلی باشد که ممکن است او را از دختر جدا کند.اما هیچوقت دیر نیست.اگرچه نمی توانید زندگی را به عقب برگردانید، اما هنوز می توانید فصل بعد زندگی را با چیزهای خوب پر کنید. هیچ رابطه ای نمی تواند جایگزین عشق یک مادر به دخترش شود. این بدان معناست که هنوز راه هایی برای بهبود پیوند یا ایجاد رابطه شما وجود دارد.
راهنمای اصولی بهبود رابطه تخریب شده مادر دختری
تجربیات و ارتباط با افراد مختلف در زندگی ما بسیار موثر هستند. معمولاً اولین کسانی که در زندگی ما تاثیرگذار هستند، پدر و مادرمان می باشند. نقش مادر معمولاً پررنگ تر است. دختران و مادران نیز رابطه نزدیک تری دارند اما گاهی اوقات رابطه آن ها به دلایل مختلف به هم می خورد که باید آن را بهبود بخشید که در این قسمت در مورد بهبود رابطه مادر دختری با شما صحبت خواهیم کرد:
موانع را از بین ببرید
بیشتر اوقات، شما ممکن است تصور کنید که حق با شماست. اما این درست نیست به جای فرض هر چیزی، با دقت به مادر یا دخترتان گوش دهید. افراد معمولاً روی خودشان تمرکز بیشتری دارند و به علایق خود بیشتر توجه می کنند اما بهتر است که این افراد به علاقه یکدیگر، نظرات و احساسات هم بیشتر احترام بگذارند و سعی کنند که به طرف مقابل بیشتر اهمیت دهند که این موضوع باید از طرف مادر برای دختر و بالعکس باشد.
ابراز محبت کنید
بیشتر سوء تفاهم ها به دلیل عدم برقراری ارتباط صورت می گیرد. مادر دختر باید برای داشتن ارتباط سالم و صریح رابطه ای باز داشته باشند. ابراز نکردن محبت به یکدیگر سبب ایجاد فاصله و دوری خواهد شد. اگر می خواهید رابطه شما صمیمی تر از قبل گردد، به یکدیگر ابراز محبت نمایید و سعی کنید با یکدیگر باشید و خالصانه به یکدیگر عشق بورزید مثلا همراه یکدیگر به پیاده روی بروید و خیلی دوستانه با هم صحبت کنید.
به یکدیگر احترام بگذارید
همه افراد عقاید و افکار یکسانی ندارند پس مادر و دختر نیز عقاید یکسانی نخواهند داشت. هر دو هم مادر و هم دختر باید به عقاید یکدیگر احترام بگذارند تا اختلافی میانشان به وجود نیاید. همچنین اگر رابطه مادر و دختری شما خوب نیست، سعی کنید از این به بعد یکدیگر را بیشتر درک کرده و به هم احترام بگذارید زیرا اولین کلیدی که می تواند یک رابطه دوستانه میان مادرها و دخترها ایجاد کند، احترام گذاشتن به یکدیگر است.
برای بهبود روابط راهی بیابید
ابزار پایه در افراد این است که آنها بتوانند مشکل را مرور کنند و رابطه خود را بهبود ببخشند. شما باید به هدف فکر کنید. یعنی سعی کنید که این آگاهی مناسب را داشته باشید، مشکل را بشناسید، آن را در میان بگذارید و به دنبال راه حل مناسب بگردید و خیلی به حرف هایی که در دلتان است دامن نزنید و به دنبال هدف مناسب باشید که آن هم بهبود رابطه است.
سعی كنید مادرتان را خوب بشناسید
برای برقرار كردن یك رابطه خوب و مستحكم با هر یك از افراد خانواده بویژه مادر در ابتدا باید او را خوب بشناسید و بدانید چه شخصیتی دارد. آیا مهربان است؟ آیا تندخو و بد اخلاق است؟ و... برای مثال او ممكن است موقع صحبت كردن با شما با لحنی تند حرف بزند و شما را برنجاند و احساسات شما را جریحه دار كند. در این زمان اگر می خواهید با مادرتان ارتباط خوب و دوستانه ای داشته باشید، باید سعی كنید آرامش خود را حفظ كنید، چند نفس عمیق بكشید و بعد از این كه هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی كه باعث كدورت و ناراحتی بین شما شده است صحبت كنید. در واقع درباره مشكلات، احساسات، افكار، آرزوها و اهدافی كه در زندگی دارید، با هم صحبت كنید اما جر و بحث نكنید.
جر و بحث نکنید
تا زمانی که به جای کسی نباشید؛ هرگز نمی دانید که مادر یا دخترتان چه فکری می کند. درگیری معمولاً به دلیل شکاف نسل ایجاد می شود. اختلاف نظر با یکدیگر در هر رابطه ای بدیهی است اما اگر با مادرتان اختلاف نظر دارید، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و بعد از این که هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی که باعث کدورت و ناراحتی بین شما شده است صحبت کنید اما جر و بحث نکنید.
چیزی را در رابطه تغییر دهید
قبل از این که بخواهید رابطه را درست کنید، باید اول به دنبال ایراد رفتار خودتان بگردید و آن را تغییر دهید. می توانید یک لیست از رفتار های خود تهیه کنید و ببینید که در چه زمینه ای مشکل دارید. به عنوان مثال اگر صبر تان کم است، باید صبر کنید که خودتان را در این مورد تغییر دهید. هر اشکالی را که در خودتان دارید یادداشت کنید و ببینید که آیا بعد از مدتی آن را بهبود بخشیده اید یا خیر.
گذاشتن قوانین برای ایجاد یك ارتباط خوب
با مادرتان صحبت كنید و سعی نمایید قوانین خوبی را برای ایجاد یك رابطه خوب و پابرجا بین خودتان در نظر بگیرید و این قوانین را به طور ثابت اجرا كنید. برای مثال، به هم قول بدهید كه با محبت با هم رفتار كنید، به یكدیگر احترام بگذارید، درباره مسائلی كه باعث ناراحتی میان شما شده صحبت كنید، قبل از این كه آن مساله بزرگ و باعث كدورت بین شما شود. با مادرتان برنامه ریزی كنید و به سینما، تئاتر یا حتی به رستوران بروید، سعی كنید با یكدیگر باشید و وقت تان را با هم بگذرانید. با صبر و آرامش به حرف های هم گوش دهید. مهم نیست كه در گذشته چه رفتاری با یكدیگر داشته اید مهم این است كه حالا هر كاری را می توانید برای ساختن یك رابطه درست انجام دهید
ببخشید و معذرت خواهی کنید
یکی از راه های سریع برای ترمیم رابطه مادر و دختری بخشش است پس یکدیگر را ببخشید. بخشش با آشتی کردن متفاوت است و از درون قلب شما نشات می گیرد، هر چه بهتر می توانید ببخشید، بهتر می توانید آسیب های سریع را ترمیم کنید.اگر اشتباه از شماست حتما معذرت خواهی کنید. برای برخی از مادران معذرت خواهی از فرزند سخت است اما معذرت خواهی به موقع نشان خواهد داد که شما مسئولیت کار اشتباهتان را بر عهده گرفته اید و اینگونه کدورتی بین شما و فرزندتان ایجاد نمی شود.
دلجویی کنید
از یکدیگر دلجویی کنید و با هم همدلی داشته باشید، خود را جای دیگری قرار دهید اگر دختر خانواده هستید، به مادرتان فکر کنید که در نسلی متفاوت با ارزش های متفاوت و روابط و مشکلات خانوادگی دشوار به دنیا آمده و بزرگ شده است. پس حق دارد نظرات و نگرانی های متفاوتی داشته باشد