به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش ها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است.
یکی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یکدیگر است، وقتی یکی از همسران درصدد تغییر رفتار شریک زندگی اش برمی آید، ناخودآگاه باعث می شود که شریکش از خود مقاومت نشان دهد که این مقاومت و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث جرو بحث در زندگی می شود. از دیگر عواملی که می توان به آن اشاره کرد، نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارت های زندگی، همسران می توانند یکدیگر را به راحتی درک کنند.
بهترین روش برای آشتی بعد از قهر و دعوا چیست؟
این که چه روشی را برای آشتی بعد از دعوا انتخاب کنیم به عامل های گوناگونی بستگی دارد. ولی مطالعات نشان می دهد به طور کلی “تعامل برای حل مشکل” ، “عذرخواهی از اشتباهات” و “وقت گذراندن با یکدیگر” و “سازش” به ترتیب بهترین و تاثیر گذار ترین روش ها برای آشتی بعد از دعوا می باشند. در مقابل” دوری کردن و نادیده گرفتن شخص مقابل” و “وانمود کردن به این که دعوا اتفاق نیفتاده” است غیر اصولی ترین و ناموثرترین رفتارهایی می باشد که زن و شوهر این توانایی را دارند بعد از دعوا با یکدیگر داشته باشند. توصیه کارشناسان بر این است که برای آشتی کردن باهمسر و مشاوره آشتی با همسر روش زیر را بکار ببرید:
کمی صبر کنید تا عصبانیت فروکش کند
پیش از این که برای آشتی کردن با شوهر خود قدمی بردارید، موقعیت و شروط روحی خودتان و او را مورد ارزیابی قرار دهید. اگر هنوز هردو یا یکی از دو نفر از دعوای ایجاد شده به مقدار زیادی خشمگین یا برافروخته است، مقداری بردباری داشته باشید تا عصبانیت شما فروکش کند. در این صورت هر دو این توانایی را دارید موضوع را کمی بررسی کرده و برای حل مشکل و آشتی آماده بشوید.
دعوا را کش ندهید، در اولین فرصت آشتی کنید
در باره مشاوره آشتی با همسر شاید وسوسه شوید که این شما هستید که باید حرف آخر را بزنید یا حتی عذرخواهی همسرتان را قبول نکنید و سرش داد بزنید که مگر خوابش را ببیند که روزی او را ببخشید یا از آن بالاتر از او معذرت بخواهید.
ولی باید این موضوع را بدانید که این سماجت باعث می شود که هر دو شما آن لحظه و بعد از آن درمانده و کلافه بشوید. لطف بزرگی که می توانید در حق خودتان و همسرتان بکنید، این است که در اولین فرصت آشتی کنید و دعوا را کش ندهید.
به جای دعوا بر راهی برای حل مشکل تمرکز کنید
بهترین کار این است که انرژی خود را صرف پیدا کردن راه حلی برای مشکل خودتان کنید. به جای خودخوری کردن و تکرار کردن مداوم حرف های اعصاب خردکن همسرتان در فکرتان از آرامش شب لذت ببرید. رسیدن یا نرسیدن به راه حل مناسب تفاوت بین یک دعوای خوب و بد را مشخص می کند.
همه ما هنگام دعوا کردن حرف هایی می زنیم که بعد از آن باعث پشیمانی ما می شود. در هر صورت این که منظوری از به زبان آوردن آن نیش و کنایه ها نداشته ایم، چیزی از تلخی و تیزی آن ها نمی کاهد. مسئولیت حرف هایی را که در زمان عصبانیت زده اید، قبول کنید. با تمرکز کردن روی حرف های همسر خودتان این توانایی را ندارید از زیر بار مسئولیت کارهای خودتان بگریزید.
اگر که همسر شما زمان دعوا و جر و بحث حرفی زد که مثل خنجری در قلب شما فرورفت، همان لحظه به او بگویید که این حرفش چقدر شما را ناراحت کرده است. اگر روز بعد به یاد حرف های او افتادید و ناراحت شدید، به جای این که به سرعت به او حمله کنید، قدری با خودتان خلوت کنید و چند نفس عمیق بکشید تا به آرامش برسید. جر و بحث های پست سر هم به باعث دورهای باطلی می شود که هیچ کمکی به آشتی کردن نمی کند.
.