بهترین شرایط نگهداری گل های آپارتمانی

  یکشنبه، 10 مرداد 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
بهترین شرایط نگهداری گل های آپارتمانی
بسیاری از خانم ها با اینکه در آپارتمان زندگی می کنند به نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی علاقه دارند . گیاهان خانگی سر زنده و شاداب در فضای داخلی خانه نیازمند مراقبت زیادی هستند و گاهی اوقات از دست رفتن نشاط و زیبایی گیاهان خانگی به دغدغه همیشگی صاحبان گل و گیاه در منزل تبدیل می شود.

آیا شما گورستانی از گیاهان آپارتمانی دارید که نتوانستید آنها را زنده نگه دارید؟ آیا شما هم یک گیاه آپارتمانی بسیار زیبا را تهیه کردید و بعد از اندک زمانی خیلی زود گیاه شما پژمرده شده، برگ هایش زرد شده و سپس ریخته است؟ پس شما هم مثل اکثر علاقه مندان به گیاهان اشتباهات رایجی را مرتکب شده اید. به اعتقاد کارشناسان نگهداری گیاه بستگی به میزان توجه شما به آن دارد. همه انسان ها می توانند به خوبی یک گیاه را نگهداری کنند و آن را رشد و پرورش بدهند. به شرطی که اصول لازم برای این کار را یاد بگیرند.

از کجا و چگونه گیاهان آپارتمانی را تهیه کنیم؟

اولین گام برای داشتن گیاهان زیبا و سرزنده آپارتمانی انتخاب گیاهی مناسب برای نگهداری است. به یک مرکز باغبانی یا گلخانه محلی بروید. دقت کنید مراجعه به مراکز پرورش گیاهان بزرگ و معتبر برای افراد مبتدی اشتباهی بزرگ است. چون این مکان ها برای کسانی مناسب است که به خوبی گیاهان را می شناسند و می دانند کدام گیاه را باید بخرند و چگونه از آن استفاده کنند. پس ابتدا یک گلخانه و مرکز کوچک و محلی را انتخاب کنید و از آن ها راهنمایی بخواهید. چون آن ها سال هاست که با این گیاهان سر و کار دارند و آن ها را به خوبی می شناسند. هم چنین اگر آنلاین خرید می کنید از محل تهیه گیاه خود مطمئن باشید و بدانید که آن مرکز حتما مراقبت های مربوط به حمل و نقل گیاه تا محل زندگی شما رعایت می کند.

گلفروشی محلی

آپارتمان خود را دقیق بررسی کنید و فکر کنید روزانه چقدر زمان برای این کار دارید.

همیشه در هنگام تهیه یک گیاه آپارتمانی فضای آپارتمان خود را در نظر بگیرید و به این فکر کنید که آیا این محل برای برای نگهداری این گیاه مناسب است؟ دقت کنید اگر یک گیاه آپارتمانی در منزل شما خراب شود شما مقصر هستید!! در گام بعدی از خود بپرسید که چقدر برای گل و گیاه خود می خواهید وقت بگذارید. اگر وقت چندان زیادی برای توجه به گیاه ندارید ساکولنت یا کاکتوس را انتخاب کنید ولی اگر هر روز می خواهید با گیاهان خود کار کنید گیاهانی مثل ارکیده و سرخس توصیه می شوند.

گیاهان آپارتمانی

انتخاب یک گیاه سالم

گام مهم دیگر در داشتن گیاهان آپارتمانی شاداب و سر حال این است که هنگام خرید بعد از درنظر گرفتن فضای منزل خود ، یک گیاه سالم و سرحال را انتخاب کنید. در این هنگام دو مسئله را در نظر بگیرید: آسیب های احتمالی و جستجوی راه برای رشد بیشتر.

وقتی شما گیاهی را می خرید باید تفاوت بین آسیب هایی مثل رطوبت، خم شدگی برگ و تا شدگی آن و نیز مثلاً یک قارچ را که ممکن است رشد کند و تمام گیاه را در بر بگیرد، بشناسید. راهی که شما می توانید تفاوت بین قارچ بودن یا رطوبت را تشخیص دهید این است که قارچ معمولاً نامتقارن است و به یک قسمت برگ به طور ناهمگونی حمله می کند ، در حالی که آسیب رطوبت به طور یکنواخت به برگ حمله می کند. پس آسیب های موجود در گیاهان را بشناسید. همچنین در گیاهان به دنبال رشد باشید. برخی گیاهان بعد از فقط ۳ الی ۴ هفته می توانند برگ های از دست داده خود به دست بیاورند. پس ، به دنبال گیاهان دارای رشد مناسب باشید. برگ های سالم و جوانه ها یا ساقه های جدید نشانه خوبی برای سلامتی گیاه هستند و هنگامی که گیاه را به خانه می آورید به رشد خود ادامه می دهند.

گیاه آپارتمانی سالم

لوازم مورد نیاز برای نگهداری گیاهان را تهیه کنید

کود

وقتی گیاه در طبیعت باشد نامحدود است. اگر ریشه گیاه مواد مغذی مورد نیاز خود را نتواند از دل خاک به دست بیاورد، ریشه کمی رشد کرده و به جای دیگر می رود و مواد مورد نیاز خود را به دست می آورد. ولی در گلدان ریشه محدود است. لذا بعد از یک دوره زمانی که خاک گلدان از مواد مورد نیاز فقیر شد استفاده از کود ضروری به نظر می آید. حتما با استفاده از دستورالعمل های کودها کود مناسبی برای گیاه خود انتخاب کنید.

کود

گلدان

به جز کود شما به یک گلدان مناسب هم نیاز دارید. گلدانی که دارای سوراخ هایی در انتها باشد تا هم روان آب ها از آن عبور کنند و هم ریشه گیاه بتواند تنفس کند.

تصویر

ادوات باغبانی

همچنین سایر ادوات مورد نیاز مثل بیلچه، خاک گلدان، قیچی باغبانی و پایه گل و.... هم برای یک باغبانی در آپارتمان مورد نیازتان خواهد بود. قطعا انجام هر کاری بدون ادوات مورد نیاز آن به ثمر نمی نشیند. نحوه صحیح کارکرد با ادوات نیز باید شناخته شود. باید بدانید برای هر کاری کدام تجهیز به کار شما می آید.

ادوات باغبانی

وقتی گیاه به خانه آورده شد چه باید کرد؟

قبل از قرار دادن گلدان در محل مورد نظر باید بررسی کرد آیا این محل برای رشد گیاه مناسب است؟

مراحل زیر را طی کنید:

  • گلدان گیاه خود را تعویض کنید. همیشه گلدان مربوط به گیاه باید مقداری از سایز خود گیاه بزرگتر باشد.
  • سم حشره کش مخصوص گیاهان آپارتمانی را تهیه کنید و آن را روی گیاه و برگ هایش اسپری کنید تا حشرات و آفات احتمالی را از بین ببرید.
  • برای چند روز گیاه خود را قرنطینه کنید و از سایر گیاهان دور کنید. نگران نور نباشید. این کار فقط برای چند روز و قبل از ریختن برگ های آن است!
  • محل مناسب برای گلدان انتخاب کنید. محلی مناسب است که نیاز های گیاه را بر طرف کند. از جمله این نیازها نور، رطوبت، دما و تهویه مناسب است.

اکنون گیاه شما آماده برای رشد است. در ادامه اصول اولیه نگهداری گیاهان در خانه ارائه خواهد شد.

اصول اولیه نگهداری گیاهان آپارتمانی

به طور کلی گیاهان برای رشد به برخی عناصر اصلی نیازمندند: نور، آب، هوا، رطوبت و دما از آن جمله هستند. اگر شرایطی را فراهم کنید تا این عناصر برای گیاهتان به قدر کفایت و نیاز گیاه تامین شود حتما رشد مناسبی از گیاه را شاهد خواهید بود. البته در نظر بگیرید برخی گیاهان در زمستان به خواب زمستانی می روند و نه تنها رشد نکرده بلکه برخی برگ هایشان نیز می ریزد. پس خیلی زود از گیاه خود ناامید نشوید. باید در نظر بگیرید هر گیاهی با توجه به طبیعتش نیازهای متفاوتی دارد. اما در هر صورت در نیاز به عناصر اصلی ذکر شده در همه گیاهان مشترک هستند. لذا باید ضمن دانستن کلیات مربوط به نگهداری گیاهان آپارتمانی نیاز خاص گیاه خود را نیز بشناسید.

نور

اگر نمی دانید گیاه خود را در کجا قرار بدهید آن را کنار پنجره بگذارید. نور غذای گیاهان است و باید گفت آن ها نور را به معنای واقعی می خورند. شما باید مبدأ گیاه خود را بشناسید. گیاهانی مربوط به نقاطی از دنیا هستند که نور مستقیم می خواهند و بعضی به همین ترتیب از نور غیر مستقیم استفاده می کنند. پس مبدأ گیاه خود را بشناسید و نسبت به آن محل مناسبی برای گیاه خود انتخاب کنید.به طور کلی گیاهان آپارتمانی را در کنار پنجره ها و نزدیک آنها باید نگهداری کرد. اما به طور خاص باید نور مورد نیاز گیاه خود را بشناسید. برخی گیاهان به نور مستقیم و برخی به نور غیر مستقیم نیاز دارند. نور عنصری مهم در رشد گیاهان است. به این عنصر خیلی دقت کنید.

نور برای رشد گیاه

آب

به طور کلی وقتی خاک گیاه خشک شد آن را باید آبیاری کرد. اگر می خواهید مطمئن شوید که آب زیادی به گیاه خود نمی دهید مطلب زیر را دنبال کنید:

  • هر روز گیاه را آبیاری نکنید: یک روز در میان گیاه خود را آبیاری کنید. یک روز در میان خاک گیاه را لمس کنید. اگر خشک است آن را آبیاری کنید. بعضی از گیاهان بسته به فصل نیازمند آبیاری هر ۲ روز یکبار، هر هفته یکبار و هر دو هفته یکبار هستند. ولی به طور کلی شاید گیاهی نباشد که بیشتر از ۲ هفته بدون آب دوام بیاورد.
  • خاک به شما خواهد گفت که چه زمانی موقع مناسبی برای آبیاری است: انگشت خود را به اندازه ۴ الی ۵ سانتی متر به داخل خاک فرو کنید. اگر خاک مرطوب است آبیاری نمی خواهد و آبیاری گیاه در این حالت موجب پوسیدگی گیاه می شود ولی اگر خاک خشک باشد نیاز به آب دارد.
  • یک راه مناسب برای آبیاری وجود دارد: بیشتر گیاهان خانگی از مناطق سردسیر نمی آیند و از طرفی آب گرم سریعتر به خاک جذب می شود ، بنابراین از کارایی بیشتری برخوردار است. دقت کنید جریان آب خود را به سمت ریشه گیاه بکشاند. آب را بر روی گیاه نریزید. چون در اینصورت خطر ابتلا به عفونت و قارچ در گیاه وجود دارد. ابتدا مقداری آب بر روی خاک بریزید و صبر کنید تا آب جذب خاک شود و سپس دوباره روی آن آب بریزید و صبر کنید و این عمل را تکرار کنید تا جاییکه در زیر گلدانی شما مقداری آب جمع شود. اگر آب را خیلی سریع بدهید آب فورا از خاک عبور می کند و دور ریشه ها جمع می شود.
  • در آبیاری گیاهان مانند طبیعت عمل کنید: در طبیعت وقتی باران می بارد خاک کاملا خیس و مرطوب می شود و آب را جذب می کند. دوباره وقتی آفتاب درآمد آب اضافی بخار می شود و خاک خشک می شود. در خانه هم برای آبیاری خاک را از آب مملو و اشباع کنید. یک روز صبرکنید. بعد از یک روز آب اضافی در زیر گلدانی را دور بریزید.
    آبیاری گیاه

هوا

به گیاه خود اکسیژن و هوای تازه برسانید. برای گیاهان آپارتمانی مناسب است هر از گاهی پنجره ها را باز کنید و اجازه دهید هوای تازه به درون خانه وارد شود و اکسیژن مورد نیاز برای گیاه فراهم شود. گردش هوای مناسب و تهویه کافی از جمله مواردی است که معمولا برای نگهداری گیاهان آپارتمانی مغفول واقع می شود. به همین دلیل برخی مواقع علی رغم رعایت کلیه موارد مورد نیاز گیاه باز هم پژمرده شده و از بین می رود.

رطوبت

رطوبت خیلی کم و یا بیش از اندازه برای گیاهان مناسب نیست. معمولا گیاهان آپارتمانی به رطوبتی متوسط نیاز دارند. در فصول گرم سال در منازل به دلیل هوای گرم رطوبت در منازل کم است و در فصول سرد این رطوبت معمولا بیشتر می شود. در چنین شرایطی باید دقت کرد رطوبت مورد نیاز گیاه حفظ شود. در مورد گیاهان آپارتمانی به لحاظ شرایط رطوبتی انواع مختلفی وجود دارد که هر کدام باید جداگانه بررسی شوند.

دما

در مورد دما باید گفت دمای اتاق که معمولا ۲۳ الی ۲۵ درجه سانتیگراد است مطلوب گیاهان است. به تغییر دما در فصول سال باید دقت کرد. باید همواره دمای اتاق را برای گیاهان آپارتمانی ثابت نگه داشت. در منازل معمولا به این صورت است که زمستان ها دمای منازل به شدت بالا و در تابستان به شدت خنک است. در چنین شرایطی گیاه شما سلامتی خود را از دست خواهد داد.

در انتها یادآوری می کنم که گیاهان موجوداتی زنده هستند. اگر این موجود زنده را به خانه خود آوردید از آن به خوبی مراقبت کنید. شما در قبال آن مسئول هستید..سعی کنید با رعایت نکات مربوط به نگهداری گیاهان آپارتمانی به صورت کلی و نیز نیاز هر گیاه به طور خاص گل ها و گیاهانی شاداب و سرزنده داشته باشید و از زیبایی آن لذت ببرید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر