مخفی کردن تصاویر و ویدیوها در اپلیکیشن Photos آیفون و آیپد
وقتی که با استفاده از آیفون یا آیپد خود به عکس برداری می پردازید، تصویر ضبط شده شما در کنار سایر تصاویر موجود در اپلیکیشن Photos قرار می گیرد. مثلا اگر بخواهید تصویری را به شخص دیگری نشان دهید، آنگاه آن شخص می تواند به سایر تصاویر دیگر شما نیز دسترسی پیدا کند.
جهت پنهان کردن تصاویر و ویدیوها در کتابخانه عادی اپلیکیشن Photos، می توانید از گزینه “Hide” استفاده کنید. این ویژگی می تواند تصاویر یا ویدیوهای موجود در نمای کتابخانه اصلی (در برگه “Photos”) را مخفی کند. بدین ترتیب دیگر این فایل ها را مشاهده نمی کنید. همچنین پیشنهادات “For You” مبتنی بر تصاویر یا ویدیوهای خصوصی نیز دیگر نمایش داده نخواهند شد.
شیوه مخفی کردن تصاویر و ویدیوها در آیفون و آیپد با استفاده از اپلیکیشن Photos
- فایل موردنظر خود جهت مخفی کردن را پیدا کنید.
- در گوشه پایین سمت چپ، گزینه “Share” را لمس کنید.
- در ادامه به پایین رفته و سپس گزینه “Hide” را انتخاب کنید.
حال تصویر موردنظر شما از دید مخفی شده است. هر چه که مخفی می کنید، در آلبومی به نام “Hidden” (در زیر برگه “Albums” اپلیکیشن Photos) ظاهر خواهد شد. به پایین لیست رفته تا بتوانید این آلبوم را در بخش “Other Albums” مشاهده کنید.
مشکلات مربوط به مخفی کردن فایل ها در اپلیکیشن Photos
روش ذکر شده در بالا، امنیت کمی را به همراه دارد. شما نمی توانید آلبوم Hidden را قفل کنید. حتی نمی توانید قفلی همانند Face ID یا گذرواژه را نیز بر روی تصاویر خود قرار دهید.
بزرگترین مشکل نیز این است که تمامی تصاویر یا ویدیوهای مخفی شما، در یک محل جمع شده اند. بنابراین هر کسی که گوشی شما را باز کند، به تمامی این فایل ها نیز دسترسی خواهد داشت.
در اصل، عملکرد “Hide” کتابخانه شما را خلوت تر می کند! در حقیقت با این کار، تصاویر خود را بدون حذف کردن، از دید سایرین مخفی می کنید. این ترفند مورد قبول بسیاری از کاربران دستگاه های اپل است. اما اگر می خواهید که واقعا فایل های رسانه ای خود را مخفی کنید، آنگاه باید از روشی دیگر بهره ببرید.
اگر شخص دیگری نیز می تواند به گوشی یا تبلت شما دسترسی پیدا کند، آنگاه بهتر است که از این روش استفاده نکنید. عملکرد “Hide” بیش از مخفی کردن فایل ها، جهت خلوت کردن کتابخانه اپلیکیشن Photos کاربرد دارد. در هر صورت، اپل می توانست این مشکل را با قرار دادن نوعی قفل بر روی آلبوم “Hidden”، مرتفع سازد.
مخفی کردن تصاویر در اپلیکیشن Notes
دستگاه های اپل، اپلیکیشن Notes را در خود جای داده اند. یکی از ویژگی های برجسته این نرم افزار، قابلیت قفل کردن یادداشت ها است. این موضوع بدین معنا است که شما می توانید به یادداشت های خود، فایل رسانه ای افزوده و سپس آن ها را نیز قفل کنید. البته جهت قفل گشایی این یادداشت ها، می توانید از Face ID یا Touch ID نیز بهره ببرید. با قرار دادن یک تصویر یا ویدیو در یادداشت ها خود، می توانید آن را از اپلیکیشن Photos حذف کنید.
شیوه ارسال تصاویر یا ویدیوها به اپلیکیشن Notes
- فایل های موردنظر خود را پیدا کنید.
- آیکون “Share” را در گوشه پایین سمت چپ، لمس کنید.
- در لیست اپلیکیشن ها باید “Notes” را برگزینید. اگر نمی توانید این نرم افزار را مشاهده کنید، آنگاه باید بر روی “More” ضربه زده تا بتوانید اپلیکیشن های بیشتری را مشاهده کنید.
- یادداشت مدنظر خود جهت ضمیمه کردن فایل را برگزینید. در حالت پیش فرض، یادداشت جدید (New Note) انتخاب می شود. سپس در قسمت پایین تر، توصیفات مربوطه را نیز وارد کنید.
- با لمس گزینه “Save”، از فایل رسانه ای شما خروجی تهیه می شود.
شیوه قفل کردن یادداشت ها در اپلیکیشن Notes
- اپلیکیشن Notes را اجرا کرده و سپس یادداشت مدنظر خود را پیدا کنید.
- در عنوان یادداشت باید به سمت چپ سوایپ کرده تا بتوانید آیکون قفل را مشاهده کنید.
- با لمس آیکون قفل، یادداشت شما قفل خواهد شد. در ادامه از شما خواسته می شود که گذرواژه ای را ایجاد کرده و همچنین Face ID یا Touch ID را نیز فعال کنید. این پسورد جهت رمزگشایی تمامی یادداشت ها به کار می رود. بنابراین بهتر است که آن را از یاد نبرید!
جهت باز کردن قفل یادداشت ها نیز باید بر روی آن ها ضربه زده و سپس با وارد کردن پسورد، اثرانگشت یا تشخیص چهره، آن ها را باز کنید.
البته این روش محدودیت هایی نیز دارد. به عنوان مثال، نمی توانید فایل ها را از اپلیکیشن Photos به یک یادداشت قفل شده بفرستید، حتی اگر پیش تر نیز آن را باز کرده باشید. بنابراین استفاده از یک یادداشت جهت ذخیره تمامی تصاویر یا ویدیوهای مخفی، مشکل خواهد بود.
البته می توانید پوشه ای را در اپلیکیشن Notes ایجاد کرده و سپس یادداشت های خصوصی خود را در آن قرار دهید. این روش ایدئالی نیست، اما در هر صورت از آلبوم “Hidden” اپلیکیشن Photos بهتر است.
اگر از روش مبتنی بر اپلیکیشن Notes استفاده کردید، آنگاه باید به اپلیکیشن Photos بازگشته و سپس تصاویر مخفی شده خود را حذف کنید.
در نرم افزار مدیر گذرواژه های خود، از یادداشت های ایمن استفاده کنید
برخی از اپلیکیشن ها همانند مدیرهای گذرواژه (password managers)، جهت امنیت بیشتر طراحی شده اند. این اپلیکیشن ها می توانند با به خاطر سپردن یک پسورد اصلی، استفاده از مجوزهای منحصربه فرد را در سرتاسر فضای وب، آسان کنند. البته برخی از مدیران گذرواژه، کارایی هایی فراتر از این موضوع دارند.
این ابزارها می توانند اطلاعات بانکی، کپی اسناد مهم، گواهی های تولد و حتی تصاویر و ویدیوها را نیز در خود جای دهند. این روش مشابه روش ذخیره فایل های رسانه ای در اپلیکیشن Notes است، اما با این تفاوت که در آن از یک نرم افزار یا سرویس شخص ثالث استفاده می شود.
هر مدیر گذرواژه ای که به شما اجازه افزودن ضمیمه ها به یادداشت ها را بدهد، می تواند مفید باشد. به هر حال شاید این موضوع در رابطه با محتوای ویدیویی تا حدودی متفاوت باشد (به دلیل فضای موردنیاز). یکی از گزینه های LastPass ،1Password ،Dashlane یا Bitwarden می تواند انتخاب شما باشد.
به یاد داشته باشید که بسیاری از مدیران گذرواژه ها باید با فضای وب همگام شوند. این موضوع به معنای آپلود شدن محتوای خصوصی شما بر روی اینترنت است. البته از آنجایی که گذرواژه اصلی شما از این محتوا محافظت می کند، پس امنیت این روش بیشتر از همگام سازی با iCloud Photos یا سایر سرویس های آنلاین است.
مخفی کردن تصاویر و ویدیوها در آیفون و آیپد با استفاده از یک قفل کننده فایل
همان طور که از نامشان مشخص است، هدف از این اپلیکیشن ها نیز امنیت بیشتر است. این ابزارها فضای ذخیره سازی فایل ها و همچنین نوعی قفل را نیز ارائه می دهند. جهت استفاده از این اپلیکیشن ها، کافی است که آن ها را باز کرده، پسورد خود را وارد و سپس به محتوای خصوصی خود دسترسی پیدا کنید.
Folder Lock ،Private Photo Vault ،Keepsafe و Secret Apps Photo Lock از جمله این نرم افزارها هستند. جهت انتخاب گزینه مناسب، باید به بررسی های اپلیکیشن موردنظر توجه کنید. همچنین یک اپلیکیشن نباید قابلیت های پولی بیش از حدی داشته باشد.
در این روش نیز باید تصاویر خود را پس از قرار دادن در یک قفل کننده فایل، از کتابخانه اپلیکیشن Photos حذف کنید.
می توانید تصاویر خصوصی خود را در جایی دیگر ذخیره کنید
به جای پنهان و یا قفل کردن تصاویر و ویدیوها در آیفون و آیپد، شاید بهتر باشد که این فایل ها را در جایی دیگر نگهداری کنید. شاید جای فایل های خصوصی شما در یک رایانه خانگی امن تر باشد. بدین ترتیب اگر کسی به گوشی شما دسترسی پیدا کرد، آنگاه نمی تواند به سادگی به فایل های شما دست یابد.
یکی از روش های انتقال می تواند استفاده از قابلیت AirDrop باشد. جهت انجام این کار باید تصویر موردنظر خود را انتخاب کرده، گزینه “Share” را لمس و سپس “AirDrop” را انتخاب کنید. در نهایت نیز باید رایانه مک خود را برگزینید.
همچنین می توانید آیفون یا آیپد خود را به مک یا کامپیوتر ویندوزی نیز متصل کنید. در ادامه جهت تأیید دستگاه، باید گزینه “Trust” را انتخاب کنید. ادامه فرایند نیز مشابه انتقال تصاویر از دوربین های دیجیتال است.
پس از اتصال آیفون خود، اپلیکیشن Photos مک شما به صورت خودکار آماده انتقال فایل های رسانه ای می شود. اگر هم از سیستم عاملی همانند ویندوز 10 استفاده می کنید، آنگاه باید اپلیکیشنی معادل را پیدا کنید. نسخه های قدیمی تر ویندوز، گوشی شما را به عنوان یک درایو جداشدنی ساده شناسایی می کنند. همین موضوع نیز رویه انتقال را آسان می کند.
اگر هم قصد انتقال دستی را ندارید، آنگاه می توانید از سرویس هایی همانند Google Photos یا Dropbox بهره ببرید. به یاد داشته باشید که ذخیره آنلاین تصاویر نیز خطرات خاص خود را دارد. همچنین باید میزان اعتبار شرکتی همانند گوگل را در این زمینه نیز بسنجید. یادتان نرود که پس از کپی کردن فایل ها، تصاویر و ویدیوهای اصلی را حذف کنید.
گوشی خود را ایمن نگه دارید
مهم است که سایرین به آسانی نتوانند گوشی شما را باز کنند، مخصوصا اگر تصاویر شخصی خود را در پوشه “Hidden” اپلیکیشن “Photos” نگهداری کنید. جهت رمزنگاری آیفون خود، باید به “Settings > Face ID and Passcode” بروید. در مدل های قدیمی تر و آیپد نیز باید به مسیر “Settings > Touch ID and Passcode” مراجعه کنید.