در این مقاله از ساعد نیوز قصد داریم شما را با امامزاده ای مشهور در شهرستان اشتهارد آشنا سازیم. پس حتما تا انتها با ما همراه باشید. در کل ایران یک کشور اسلامی است و خب طبیعتا هم وجود امامزاده های متعدد در آن، موضوع عجیبی نیست. از همین رو، امامزاده ها نوادگانی از امامان هستند و خب ارزش بسیار زیادی هم دارند. به نوعی که برخی از آن ها امروزه به مکان های تاریخی و دسته دیگر به مجموعه های زیارتی مردم تبدیل شده اند. شهرستان اشتهارد واقع در کرج هم، جزء شهرستان های مهم در این حوضه محسوب می شود. در این شهر امامزاده های بسیار مهمی که قدمت تاریخی نسبتا زیادی هم دارند وجود دارد که بازدید از آن ها، در هنگام سفر به اشتهارد خالی از لطف نیست.
شاید تا کنون با توجه به اسم امامزاده، متوجه شده باشید که این بارگاه، متعلق به دو بانوی بزرگوار است و اهمیت زیادی هم برای مردم بومی و محلی اشتهارد دارد. علاوه بر این که این بنا جزء مهم ترین اماکن مذهبی این شهرستان محسوب می شود، می توان گفت اهمیت زیادی هم از لحاظ قدمت و تاریخ دارد و برخی از افراد هم او را به عنوان یک مجموعه تاریخی می شناسند. معماری این امامزاده به گونه ای است که هم می توان مجللی و باشکوهی را در آن مشاهده کرد و هم سفری به عمق تاریخ داشت. ا
در شمال میدان امام خمینی اشتهارد، بارگاهی محکم و مجلل ساخته شده که به امامزاده امکبری و امصغری معروف است. مردم محلی و مسئولان اداره اوقاف آنها را دو بانوی عالم از نوادگان امام موسی کاظم (ع) میدانند.این بقعه که از جاهای دیدنی استان البرز به شمار میرود، در تاریخ 23 فروردین 1346 با شماره ثبت 753 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. در حال حاضر، گلزار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی در این مکان قرار دارد و همین امر موجب استقبال بیشتر مومنان از بارگاه مقدس شده است.
قدمت ساخت امامزاده امکبری و امصغری را به دوره صفویه نسبت میدهند؛ گرچه اطلاع کاملی در این زمینه در دست نیست. در هر صورت، طبق سنگنوشته آن، این محل در سال 1089 هجری قمری توسط «میرزا حسابی» مورد تعمیر اساسی قرار گرفته است. بر دیوار جنوبی تالار سنگ قبری نصب شده که تاریخ چهاردهم ذیالحجه 991 روی آن به چشم میخورد. وجود این سنگ قبر بر دیوار امامزاده، قدمت بنا را تا آن دوره نشان میدهد.
این مجموعه با معماری زیبای خود، به خوبی چشم هر بیننده ای را جلب می کند. در اصل جنس تمام دیواره های ساختمان، آجری هستند که همین موضوع یکی از دلایلی ماندگاری زیاد بنا پس از گذشت سال ها است. البته به جزء آجر، می توان در سراسر ساختمان شاهد آینه کاری ها و تزئینات دیگری که به زیبایی او اضافه می کنند، هم بود. گنبدهای گرد، ایوان های بزرگ، طاق های زیبا، سنگ نوشته ای از مرحوم میرزا، حیاط بزرگ و دلنشین و … باعث شده اند تا یک ساختمان و محیطی کاملا زیبا را به وجود آورند. همچنین در داخل مجموعه، دو مقبره اصلی بانوان بزرگ قرار دارد که افراد برای زیارت می توانند به آنجا مراجعه کنند.
در اطراف مقبره ها، همانند دیگر امامزاده ها، ضریحی وجود دارد که از مقبره های اصلی حفاظت کند. البته ضریح به نوعی نشان دهنده پاکی و مطهری امامان و امامزاده ها هم است. با توجه به متن های بالا، قطعا به خوبی متوجه شده اید که امامزاده متعلق به دوران صفوی است و خب قطعا با گذشت زمان و عوامل جوی، ساختمان کمی آسیب می بیند. از آنجایی که امامزاده ام کبری و ام صغری اهمیت زیادی دارند، چندین بار این مجموعه مرمت و بازسازی شده است. اما هنوز می توان شاهد آسیب هایی که در آینه کاری و کاشی ها به وجود آمده اند، شد. البته طبق صحبت های مسئولین، می توان گفت این مشکل تا چند برهه زمانی دیگر برطرف می شود، زیرا مجددا قصد بازسازی و مرمت این بنای با ارزش را دارند.
برای بازدید کردن از امامزاده ام کبری و ام صغری، در هر زمانی که مایل بودید، می توانید به آنجا بروید. این مجموعه به طور کامل در هر ساعت از شبانه روز باز است. همچنین توجه داشته باشید که در حین بازدید و زیارت، سری هم به مقبره شهدای گم نام بزنید و با خواندن دعا و زیارت نامه، روح خود و آن ها را به آرامش دعوت کنید.
برای زیارت از امامزاده ام کبری و ام صغری، تنها کافی است که بلیط اتوبوس اشتهارد را تهیه و سپس به آنجا سفر کنید. البته لازم به ذکر است که بیان کنیم شهرستان اشتهارد در کرج و نزدیکی به تهران واقع شده است و با طی کردن مسافت کم، می توان به زیارت امامزاده رفت. همچنین امکان دسترسی با تمامی وسایل نقلیه مختلف تا درب اصلی بنا ممکن است و حتی در صورت نیاز، می توانید از پارکینگ این امامزاده هم استفاده نمایید. اگر قصد سفر به شهرستان اشتهارد را داشتید، فراموش نکنید پس از زیارت هم سری به دیگر مکان ها وجاذبه های زیبای این شهرستان بزنید. جاذبه هایی نظیر کویر اشتهارد، غار نمکی و … بدون شک از بهترین مکان های گردشگری طبیعی هستند که بازدید از آن ها خالی از لطف نیست.
بقعه امامزاده کبری وام صغری مربوط به اواخر دوره صفوی است و در شهرستان اشتهارد، بخش اشتهارد واقع شده و این اثر در تاریخ 23 فروردین 1346 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.