دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / علمی / حوزه پزشکی /

بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش اسید معده / درمان اسید معده در خانه به روش مامان بزرگ‌ها 

سه شنبه، 15 آبان 1403
کد خبر: 417077
ساعدنیوز: رفلاکس اسید معده یا بازگشت اسید از معده به مری می‌تواند موجب سوزش معده، گرفتگی صدا و گلودرد شود. زمانی که اسید معده به سمت بالا حرکت می‌کند در دهان مزه بدی ایجاد می‌شود و سوزشی در بالای معده و قفسه سینه احساس می‌شود. در اکثر موارد درمان اسید معده با تغییر در سبک زندگی و مصرف غذاهای سالم برطرف می‌شود.

به گزارش سرویس حوزه پزشکی ساعدنیوز، رفلاکس اسید معده یا بازگشت اسید از معده به مری می‌تواند موجب سوزش معده، گرفتگی صدا و گلودرد شود. زمانی که اسید معده به سمت بالا حرکت می‌کند در دهان مزه بدی ایجاد می‌شود و سوزشی در بالای معده و قفسه سینه احساس می‌شود. در اکثر موارد درمان اسید معده با تغییر در سبک زندگی و مصرف غذاهای سالم برطرف می‌شود. در برخی شرایط خاص نیز لازم است فرد از داروهای کاهش‌دهنده اسید معده یا درمان‌های دیگر برای کنترل این مشکل استفاده کند.

درمان اسید معده در خانه

برای درمان اسید معده همیشه لازم نیست از داروهای شیمیایی کمک بگیرید، گاهی اوقات ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی و رعایت نکاتی ساده می‌تواند به شما کمک کند تا اسیدیته معده خود را کاهش دهید و این مشکل را برطرف کنید. در ادامه می‌توانید با راهکارهای موثر درمان اسید معده در خانه آشنا شوید.

1. جویدن آدامس

مطالعات نشان می‌دهد جویدن آدامس می‌توانید به کاهش اسیدیته در مری کمک کند. به نظر می‌رسد که آدامس دارای بی‌کربنات است و به خنثی کردن اسید معده و جلوگیری از رفلاکس کمک زیادی می‌کند. از طرف دیگر آدامس جویدن ترشح بزاق را افزایش می‌دهد و به پاکسازی مری از اسید کمک می‌کند.

2. خوابیدن به پهلو چپ

بررسی چندین مطالعه نشان می‌دهد که خوابیدن به پهلوی سمت راست می‌تواند علائم رفلاکس معده را در شب افزایش دهد. خوابیدن به پهلوی سمت چپ موجب می‌شود تا میزان اسید معده در مری تا 71 درصد کاهش پیدا کند.

مری از سمت راست وارد معده می‌شود. درنتیجه زمانی که ما به پهلوی سمت چپ می‌خوابیم، اسفنکتر تحتانی مری یا همان دریچه‌ای که از ورود اسید معده به مری جلوگیری می‌کند، بالاتر از سطح اسید معده قرار می‌گیرد. با خوابیدن به سمت راست، اسید معده، اسفنکتر تحتانی مری را می‌پوشاند و در این شرایط خطر رفلاکس افزایش پیدا می‌کند.

2. بالاتر قرار دادن سر در زمان خواب

برخی از افراد بیشتر در طول شب رفلاکس یا بازگشت اسید به مری را تجربه می‌کنند. بالا بردن سر نسبت به بدن موجب کاهش علائم رفلاکس اسید و درمان برگشت اسید معده می‌شود و به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند. بررسی مطالعات نشان می‌دهد که افرادی که در زمان خوابیدن زیر سرشان را با بالش اضافی بالا می‌برند، در طول شب رفلاکس و سوزش سر دل کمتری را تجربه می‌کنند.

3. کاهش مقدار غذا در هر وعده

در محل اتصال مری به معده یک عضله حلقه مانند به نام اسفنکتر تحتانی مری وجود دارد که مانند یک دریچه عمل می‌کند و از بالا رفتن اسید معده به مری جلوگیری می‌کند. اما این دریچه ممکن است در زمان قورت دادن غذا، باد گلو و استفراغ باز شود. در افراد مبتلا به رفلاکس معده این عضله ضعیف می‌شود و عملکرد درستی ندارد. در این شرایط وارد شدن فشار زیاد موجب باز شدن دریچه می‌شود.

به همین دلیل اکثر این افراد بعد از غذا خوردن دچار رفلاکس می‌شوند. برای درمان رفلاکس معده بهتر است وعده‌های غذایی کوچک‌تر را چند بار در روز مصرف کنید. این کار به کاهش علائم اسید معده و رفلاکس کمک زیادی می‌کند.

3. کنترل استرس

بیشتر افرادی که با رفلاکس و بازگشت اسید معده روبرو هستند، در معرض استرس و فشار روانی قرار دارند. استرس موجب کند شدن فرآیند هضم و حساس شدن بدن نسبت به درد می‌شود. سعی کنید استرس و اضطرابتان را کنترل کنید و از تکنیک‌های تنفسی و مدیتیشن برای کنترل استرس خود کمک بگیرید.

4. درمان اسید معده با عسل

عسل به کاهش رفلاکس معده و درمان سوزش سر دل کمک زیادی می‌کند. برای درمان قطعی اسید معده باید هر روز صبح 1 تا 2 قاشق چای‌خوری عسل خام و غیرپاستوریزه میل کنید.

درمان اسید معده با داروی گیاهی

درمان اسید معده در طب سنتی معمولا با داروهای گیاهی انجام می‌شود. اما برای کاهش اسید معده چه بخوریم؟ در ادامه می‌توانید با لیستی از داروهای گیاهی برای درمان اسید معده آشنا شوید.

  • چای زنجبیل

  • دمنوش بابونه

  • دمنوش شیرین‌بیان

  • چای نارنج

  • دمنوش ریشه گل ختمی

نکاتی مهم برای درمان اسید معده

  • برای درمان اسید معده سعی کنید مصرف نوشیدنی‌های الکلی و نوشیدنی‌های کافئین دار را کاهش دهید.

  • برای درمان اسید معده نباید از نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های ورزشی استفاده کنید.

  • برای جلوگیری از رفلاکس نباید از آب مرکبات استفاده کنید زیرا موجب تحریک و سوزش معده می‌شود.

  • برای کاهش اسید معده مصرف نعناع و نوشیدنی‌ها و غذاهایی که در آن‌ها نعناع به‌کاررفته را محدود کنید.

  • مصرف غذاهای چرب و سرخ‌شده را محدود کنید.

  • آهسته غذا بخورید و غذای خود را به خوی بجوید.

  • برای جلوگیری از رفلاکس معده بهتر است بعد از غذا خوردن در حالت نشسته یا ایستاده قرار بگیرید.

  • بعد از غذا خوردن از انجام حرکات سریع و فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.

  • سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

  • برای کاهش فوری اسید معده می‌توانید از مقداری دمنوش گیاهی با آب گرم استفاده کنید.

  • مصرف غذاهای قلیایی همانند موز می‌تواند به مقابله با اسید معده و رفلاکس کمک زیادی کند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 15 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویدئو/طلای بی‌پایان امپراتوری هخامنشی؛ گنج افسانه‌ای داریوش بزرگ که همچنان در دل خاک پنهان مانده/ آیا این گنج افسانه‌ای روزی پیدا می‌شود؟
تولد 42 سالگی احسان علیخانی در پشت‌صحنه‌ی جوکر2/+ گزارش تصویری از حضور چهره‌های محبوب در تولد احسان علیخانی/ از امین حیایی و پوریاپورسرخ تا فرزاد فرزین و هادی کاظمی
(ویدئو) سکانس فوق خنده‌دار از پشت صحنه «درحاشیه»/ ضرب‌‌المثل معروف «بر خرمگس معرکه لعنت» از زبان سلاطین طنز: جواد رضویان و مهران غفوریان🤣
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز سه‌شنبه 15 آبان 1403
هارمونی خاص حال پذیرایی مینا مختاری و بهرام رادان با فرش فیروزه ای و مبل کرمی / ایده ای عالی برای ترکیب رنگ منحصربفرد و مدرن+ عکس
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
نگاهی به بالکن دنج و ویو رویایی اتاق مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال "کیمیا" غرق در گل های شمعدانی با زولبیه و بامیه+ عکس