زخم بستر میتواند در نواحی مختلف بدن همچون پاشنه پا، مچ پا، باسن، کمر، دنبالچه، کتف و … که بافت نرم بر روی استخوان قرار گرفته و تحت فشار است، ایجاد شود.این بیماری در 4 مرحله ایجاد شده و پیشرفت میکند، به همین دلیل درمان آن در مراحل اولیه بسیار راحتتر از زمانی است که پیشرفت کرده و بافت آن دچار نکروز شده باشد. یکی از خدماتی که کلینیک زخم کرج برای درمان این عارضه به بیماران ارائه میدهد، درمان زخم بستر در منزل است که در این متن ما قصد داریم به معرفی بهترین و سریعترین درمان زخم بستر، نکات درمان زخم بستر در منزل و مراحل درمان خانگی زخم بستر بپردازیم تا شما بتوانید با اطلاعات کافی به درمان این عارضه بپردازید.
بهترین روش برای درمان زخم بستر این است که افراد مستعد ابتلا به این بیماری را شناخته و طی یک برنامه مراقبتی، اقدام به درمان زخمهای ایجاد شده نمایید. چک کردن روزانه نواحی مختلف بدن بیمار که تحت فشار قرار دارند، تغییر پوزیشن بیمار، استفاده از تشکهای مخصوص برای پیشگیری و درمان زخم بستر سریعترین روش برای درمان این زخمها و پیشگیری از گسترش آنها است. زخم بستر در 4 گرید مختلف از خفیف تا شدیدترین حالت ممکن دستهبندی میشود و هرچه این زخم در مراحل اولیه و خفیفترین حالت خود باشد، بهتر میتوان آسیبهای وارده به بدن را درمان نمود. به همین دلیل بررسی مداوم نواحی تحت فشار بدن فرد بیمار موجب میشود که در سریعترین زمان ممکن زخم بستر را شناسایی نموده و اقدام به درمان آن نمایید.
کلینیک زخم کرج یکی از کلینیکهای معتبر و تخصصی درمان زخم بستر به شمار میرو که با داشتن کادر پزشکی و پرستاری متخصص و حرفهای، به درمان انواع زخمهای حاد و مزمن شما همچون زخم بستر میپردازد. شما میتوانید برای درمان زخم بستر خود به صورت حضوری به کلینیک زخم کرج مراجعه نمایید، و یا از خدمات درمان زخم بستر در منزل این کلینیک بهرهمند شوید. برای تعیین وقت قبلی جهت مراجعه حضوری به کلینیک و یا ثبت درخواست اعزام دکتر زخم بستر در منزل، با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
شماره تماس کارشناس زخم : 09105528548
درمان زخم بستر یک امر تخصصی است که بهتر است تحت نظر افراد متخصص و حرفهای انجام شود تا علاوه بر بهبود آن در سریعترین زمان ممکن، از بروز آسیبهای بیشتر به بدن بیمار پیشگیری شود. شما میتوانید برای درمان زخم بستر خود یا عزیزانتان به صورت حضوری به بیمارستان و یا کلینیکهای تخصصی زخم مراجعه نمایید. اما در صورتی که شرایط مراجعه حضوری به کلینیک زخم یا مراکز درمانی را ندارید، میتوانید از خدمات درمان زخم بستر در منزل کلینیک زخم کرج بهرهمند شوید. این مجموعه از تیمی متخصص و مجرب در زمینه درمان انواع زخمهای مزمن و حاد برخوردار است که میتوانند در زمان مشخص شده به منزل شما مراجعه نموده و به درمان زخمهای بستر شما بپردازند. در ادامه به معرفی انواع روشهای درمان قطعی زخم بستر پرداخته و نکات لازم در این مورد را بیان میکنیم..
تمیز و خشک نگه داشتن پوست از ابتلا به زخم بستر و پیشرفت آن جلوگیری میکند. بهترین کار این است که پس از هربار شستشو و استحمام، ناحیه زخم را خشک نموده و از مرطوب ماندن پوست جلوگیری نمایید. گرما میتواند محل زخم را سریعتر خشک نموده و بر بهبود گردش خون تاثیرگذار باشد تا محل زخم سریعتر بهبود پیدا کند. در گذشته برای این کار از سشوار استفاده میکردند اما این روش تبعات و مضرات بیشتری نسبت به فواید آن داشته و توصیه میشود که از این روش در منزل استفاده نشود. اما در صورتی که نیاز به انجام این روش و استفاده از سشوار برای درمان زخم بستر بود، بهتر است پیش از هرگونه اقدامی با پزشک یا متخصص زخم خود مشورت نمایید.
امروزه روشهای پیشرفته و ایمنتری برای افزایش گردش خون در ناحیه زخم بستر همچون پلاسما تراپی و نور درمانی وجود دارد که شما میتوانید برای درمان زخم بستر از آنها استفاده نمایید.
امروزه در کنار پیشرفت سایر روشهای درمانی، پانسمانهای نوین و پیشرفتهای با انواع شکلها و برندهای متفاوت طراحی و تولید شدهاند که میتوانند برای درمان انواع زخممختلف بسیار موثر باشند. پانسمان زخم یک امر تخصصی است که باید توسط افراد ماهر انجام شود تا از بروز مشکلات بیشتر برای فرد بیمار جلوگیری نماید. بهرهمندی از خدمات پانسمان زخم بستر در منزل کلینیک زخم کرج، میتواند شما را از مراجعه حضوری به مراکز درمانی و بیمارستانها بینیاز کرده و از بروز عفونت در زخمها پیشگیری نماید.
استفاده از پانسمانهای نوین یک روش درمانی موثر و بسیار مناسب برای درمان زخم بستر محسوب میشود که میتواند در روند بهبودی این زخمها تاثیر بسزایی داشته باشد. از جمله پانسمانهای نوین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پانسمان هیدروژل
پانسمان آلژینات
پانسمان کامفیل
پانسمان جاذب و فوق جاذب
پانسمان هیدروکلوئیدی
پانسمان شفاف
پانسمان آنتی باکتریال
پانسمان عسل
پانسمان فوم
پانسمان هوشمند
بستن زخم بستر با اینگونه پانسمانها از ورود عوامل بیماریزا به داخل زخم و بروز عفونت و نکروز بافتی جلوگیری میکند. علاوه بر این، در صورتی که ترشحاتی از زخمها خارج شود، پانسمانهای نوین از جمله پانسمانهای جاذب و فوق جاذب این ترشحات را جذب نموده و از تماس آنها با سایر نقاط بدن و لباسهای بیمار جلوگیری میکند. همچنین استفاده از این نوع پانسمانها برای زخم بستر میتواند رطوبت لازم برای درمان آن را حفظ نموده و به بهبود زخمها کمک میکند.
تشکهای مواج از انواع کالاهای پزشکی هستند که برای درمان خانگی زخم بستر مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانند فشار را از نواحی مختلف بدن برداشته و از بروز زخم بستر جلوگیری نمایند. این تشکها در 3 نوع تخم مرغی، سلولی و سلولزی ساخته شده و هر سه مدل آن میتوانند در جلوگیری از پیشرفت زخم بستر و بهبود آن موثر باشند. دو نوع تخم مرغی و سلولی این تشک به صورت برقی بوده و نیاز است مداوم به جریان برق متصل باشد. تشکهای مواج سلولزی نیز از پشم پزشکی و فوم سلولزی ساخته شده است و شرایط راحتی را برای بیمار فراهم میکند. استفاده از تشک مواج یکی از اصول اولیه و الزامی برای درمان زخم بستر به شمار میرود و میتواند در جلوگیری از بروز این بیماری نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.
تغییر پوزیشن بیمار به صورت مداوم و رفع فشار
پاکسازی زخم
خشک کردن زخم پس از تمیز کردن
مصرف پمادها و کرمهای موضعی ترمیم زخم
پانسمان کردن و پوشاندن زخم بستر با انواع پانسمانهای نوین
استفاده از انواع تشکهای مواج
رعایت رژیم غذایی و عدم مصرف دخانیات
مصرف آنتی بیوتیک در زمان مشخص مطابق دستور پزشک برای پیشگیری از بروز عفونت