بهترین روش کاشت مو چیست و چقدر هزینه دارد ؟
یکی از جراحیهایی که برای رفع طاسی سر در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، کاشت موی طبیعی است. منظور از کاشت مو، جابجایی فولیکولهای مو از قسمتهایی پرتراکم به قسمتهای کم تراکم میباشد. پس از کاشت مو، موها مجدد رشد پید میکنند و همانند موی طبیعی، در بازههای زمانی مشخصی نیاز به کوتاهی و اصلاح دارند. اگر شما نیز با مشکل ریزش مو و طاسی سر مواجه هستید، در ادامه همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتری از کاشت موی طبیعی آشنا شویم. درصورت آشنایی با جزئیات کاشت مو، روشهای کاشت مو، عوارض این روش، هزینه کاشت مو ... راحتتر میتوانید برای انجام این عمل زیبایی تصمیمگیری کنید.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یک نوع عمل جراحی است که در آن ریشههای مو از یک قسمت بدن که در برابر ریزش مو مقاوم بودهاند، به قسمتی که طاس و یا کم پشت شده است، انتقال داده شده و پیوند زده میشود. کاشت موی طبیعی جزو روشهای بسیار موثر برای ترمیم و بازیابی موهایی که از دست رفته است، میباشد و از موهای طبیعی خود فرد برای کاشت در قسمتهای مختلف شامل سر، ریش، ابرو، سینه و یا قسمتهایی که دچار اسکار شدهاند، استفاده میگردد. فولیکولهای منتقل شده در فرآیند کاشت موی طبیعی، تا آخر عمر فرد باقی میمانند و مشابه با موی طبیعی رشد دارند.
پزشک متخصص برای کاشت مو، از بیحسی تزریقی استفاده میکند، به همین دلیل بیمار در طی فرآیند کاشت مو، هیچگونه دردی را احساس نمیکند. در طی فرآیند کاشت مو که در یک جلسه صورت میگیرد، 1500 الی 3000 گرافت مو پیوند زده میشوند. معمولا پس از یک بازه زمانی سه الی پنج ماهه، موهای کاشته شده شروع به رشد میکنند.
آشنایی با روشهای اصلی کاشت موی طبیعی
برای کاشت مو از روشهای متعددی استفاده میشود که انتخاب از میان آنها برای بیمار، وابسته به شرایط بیمار و وضعیت بانک موی او، میزان طاسی سر، انتظارات بیمار و هزینهای که برای این عمل در نظر گرفته است، به صلاحدید پزشک انتخاب میشود.
در ادامه پیرامون دو روش رایج برای کاشت مو در ایران، توضیحاتی را آوردهایم.
کاشت مو به روش FUT
کاشت موی طبیعی به روش FUT که تحت عنوان کاشت نواری نیز شناخته میشود، از اولین روشهای مورد استفاده برای کاشت مو است که تا مدتها نیز به عنوان بهترین و رایجترین روش کاشت موی طبیعی مورد استفاده قرار میگرفت. در طی این روش، پزشک نواری از پوست را از پشت سر بیمار و یا پشت گوش او جدا میکند. سپس نوار جدا شده را در زیر میکروسکوپ قرار میدهد و فولیکولهایی که بر روی آن وجود دارند را جداسازی میکند.
مزایای روش FUT
در میان تمامی روشهایی که برای برداشت گرافت مورد استفاده قرار میگیرند، روشFUT دارای بیشترین شانس برای برداشتن گرافتهای سالم از بانک مو میباشد.
فرآیند برداشت گرافتها در روشFUT دارای سرعت بالایی است.
هزینه کاشت مو به روش FUT نسبت به دیگر روشها بسیار مناسبتر است.
مدت زمان قرار گرفتن گرافتها در محیط بیرون در طی این روش کوتاه است و همین موضوع احتمال آسیب دیدن آنها را کمتر میکند.
در روش FUT فولیکولهای مو از محلهای مقاوم استخراج میشوند و هدف برداشتن قویترین گرافتها است.
معایب روش FUT
جای اسکار ناشی از برداشتن نواری گرافتها از بانک مو، باقی میماند.
روش FUT جزو روشهای تهاجمی کاشت مو است و دارای دوره نقاهت طولانی است. ضمن اینکه افراد باید مراقبتهای مورد نیاز را به صورت دقیق و با حساسیت بالا انجام دهند.
افراد پس از کاشت موی طبیعی به روش FUT به مدت حداقل دو ماه پس از کاشت، نباید فعالیتهای فیزیکی و یا ورزشهای سنگین داشته باشند.
این روش برای هر فردی مناسب نیست و امکان انجام آن برای کسانی که پوست سر آنها سفت است و یا کسانی که دارای زخمهای گوشتی هستند، مناسب نمیباشد.
در طی این روش، نمیتوان گرافتها را از پایین گردن، موهای بدن و یا صورت برداشت.
کاشت مو به روش FUE
دیگر روش رایج برای کاشت مو، روش FUE و یا FIT است که بر خلاف روش FUT بدون جراحی و بخیه در بانک مو انجام میشود. در روش کاشت موی طبیعی، پزشک و یا جراح از دستگاهی که دارای سوزنهای مخصوصی است، استفاده میکند و سوراخهایی را به قطر یک میلیمتر در پوست سر ایجاد میکند و اینگونه فولیکولهای مو را از بانک مو استخراج میکند.
با توجه به تجهیزاتی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد، نیازی به ایجاد زخم و یا برش بر روی پوست سر نیست. بنابراین کسانی که دارای پوست سر سفتی هستند، میتوانند با استفاده از این روش، کاشت موی خود را انجام دهند.
مزایای روش FUE
این روش از کاشت موی طبیعی، بدون درد و خونریزی انجام میشود و در ناحیه بانک مو هیچ گونه اسکاری باقی نمیماند.
چند روز پس از عمل، امکان انجام فعالیتهای ورزشی سبک وجود دارد.
این روش برای کسانی که دارای سابقه زخمهای گوشتی هستند و یا پوست سر آنها کمی سفت و نامنعطف است نیز مناسب میباشد.
در روش کاشت موی طبیعی FUE امکان برداشت گرافتهای نازکتر و انتقال آنها به خط رویش کاشت نیز وجود دارد.
اگر از روش FUE برای کاشت موی طبیعی استفاده شود، میتوان از موهای بدن نیز به عنوان بانک مو استفاده نمود.
دوره نقاهت کاشت مو به روش FUE بسیار کوتاهتر است.
معایب روش FUE
سرعت برداشت گرافتها در طی روش FUE پایین است.
در روش FUE ممکن است به موها آسیب برسد و رویش موها آنطور که انتظار میرود، اتفاق نیافتد. به همین دلیل پزشک باید دارای تجربه و مهارت بالایی باشد و گرافتها را به دقت خارج کند.
زمان بیرون ماندن گرافتها نسبت به روش برداشت نواری بیشتر است، به همین دلیل احتمال اینکه آسیب ببینند نیز بیشتر میباشد.
امکان برداشت گرافتها از موضعهای نزدیک به یکدیگر وجود ندارد و برای استخراج مو در این روش، نیاز به یک بانک مو با مساحت بالاست.
بهترین روش کاشت موی طبیعی چطور انتخاب می شود؟
کاشت مو با روشهای مختلفی صورت میگیرد و اصلیترین تفاوتی که بین این روشها وجود دارد، نحوه برداشتن فولیکولها و همینطور گرافتهای مو است و پس از استخراج گرافتها، کاشت مو به شیوهای یکسان صورت میگیرد. بنابراین وقتی حرف از بهترین روش کاشت موی طبیعی است، درحقیقت منظور بهترین روش برای برداشت گرافتها است. روشی که در آن بتوان بیشترین تعداد گرافتهای سالم مو را استخراج کرد. اینگونه زمان عمل جراحی، دوره نقاهت و دوره درمان برای مراجعه کنندگان، در حداقلترین زمان ممکن انجام شود.
انتخاب بهترین روش کاشت مو برای هر بیمار متفاوت است؛ به طوری که به تناسب شرایط بیمار و انتظاراتی که دارد، به صلاحدید پزشک انجام میشود.
عوامل موثر بر هزینه کاشت موی طبیعی
از مهمترین سوالاتی که برای زیباجویان و علاقهمندان به کاشت مو وجود دارد، سوال پیرامون هزینه کاشت مو است. هزینه کاشت مو یک مقدار ثابت و مشخص نیست که بتوان آن را به تمامی افراد اعلام کرد. هزینه کاشت مو تحت تاثیر عوامل مختلفی متغیر است که در ادامه به این عوامل اشاره کردهایم.
روش انتخابی برای کاشت مو : در هر یک از روشهای مورد استفاده برای کاشت مو، برداشت گرافتها با روشهای مختلف و با استفاده از تجهیزات متفاوتی صورت میگیرد. اینکه برای کاشت مو از چه روشی استفاده شود، از اصلیترین عاملها در تعیین هزینه کاشت مو میباشد.
میزان گرافتهای کاشته شده : بدیهی است در تعیین هزینه کاشت موی طبیعی، میزان طاسی سر و یا ناحیه کم پشت شده نیز اهمیت دارد. هرچه میزان طاسی سر بیشتر باشد، به تعداد گرافتهای بیشتری نیاز است، در نتیجه هزینه کاشت مو نیز بالاتر خواهد بود.
کلینک و مرکز انتخابی برای کاشت موی طبیعی : در کلینیکها و مراکز متعددی که خدمات کاشت مو را ارائه میدهند، به تناسب موقعیت مکانی که دارند، هزینههای کاشت مو متفاوت است.
مهارت و تجربه پزشک متخصص : پزشکانی که دارای تجربه و مهارت بالایی هستند، دستمزد بیشتری را برای کاشت مو دریافت میکنند.
توصیه و مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو
اگر مایل هستید از فرآیند کاشت مو نتیجه مثبتی را دریافت کنید، حتما باید به نکات مراقبتی که قبل و بعد از کاشت مو باید رعایت کنید، توجه داشته باشید.
نکات مراقبتی قبل از کاشت مو
از مصرف سیگار و قلیان اجتناب نمایید، چراکه میزان گردش خون در پوست سر را کاهش میدهند.
از مشروبات الکلی استفاده نکنید، چراکه سبب افزایش خونریزی در هنگام عمل جراحی کاشت موی طبیعی میگردند. ضمن اینکه اثرات بیحسی را از بین میبرند و ممکن است جراحی با درد همراه باشد.
از داروهایی که پزشک تجویز کرده است، مصرف نمایید.
در صورت استفاده از انواع ویتامین ها، آسپرین، داروهای بدنسازی، ترکیبات گیاهی و ... حتما با پزشک مشورت کنید.
نکات مراقبتی بعد از کاشت مو
بهتر است سه الی 5 روز پس از عمل کاشت مو را به استراحت اختصاص دهید.
در هنگام قرار دادن سر بر روی بالش، مراقب باشید به نحوی سر خود را قرار دهید که به فولیکولهای مو آسیبی نرسد.
در صورت مشاهده ریزش فولیکولها، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
تا چند روز پس از کاشت مو، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نداشته باشید.
از شستشوی موهای خود اجتناب نمایید.
از کلاه و روسری استفاده نکنید، چراکه به فولیکولها آسیب میرساند.
محل مورد نظر را پس از کاشت مرطوب نگه دارید.
از دست زدن و یا کندن موها در ناحیه کاشته شده اجتناب کنید.
از داروها و مواد غذایی حاوی ویتامینها و آهن استفاده کنید تا زخمهایتان سریعا بهبود پیدا کند.
از پمادهایی که پزشک تجویز کرده است بر روی زخمها استفاده کنید.
عوارض کاشت مو
عوارض ناشی از کاشت مو، برای افراد مختلف متفاوت است و حتی بسیاری از افراد پس از عمل، هیچ مشکلی را ندارند. این در حالی است که برخی دیگر ممکن است یک و یا چند عوارض که در ادامه آوردهایم را تجربه کنند.
بهترین و ماندگارترین روش کاشت مو کدام روش است؟
در روش FUT به دلیل اینکه فولیکولهای مو تک به تک جداسازی میشوند، کاشت مو ماندگارتر است.
آیا کاشت مو دردناک است؟
معمولا برای کاشت مو از بیحسیهای موضعی استفاده میشود و به همین دلیل بیمار هیچ دردی را در طی فرآیند کاشت مو احساس نمیکند.
عوارض کاشت مو چیست؟
کاشت مو با برخی عوارض کوتاه مدت شامل قرمزی و تورم، ورم صورت و یا زیر چشمها، احساس خارش، بیحسی، خونریزی و ... همراه است. معمولا عوارض این عمل جراحی پس از مدت زمان کوتاهی از بین میرود.