دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه / اخبار عمومی /

بلیت هواپیما «نیمایی» شد 

سه شنبه، 23 مرداد 1397
کد خبر: 11430
در پي گرانی اخیر نرخ بلیت هواپیما حالا اعلام شده است که از طریق سامانه نیما ارز مورد نیاز فعالان صنعت هوایی تامین و زمینه ارزان‌شدن قیمت بلیت پروازهای داخلی فراهم می‌شود.

به گزارش ساعد نیوز و به نقل از تجارت در پي گرانی اخیر نرخ بلیت هواپیما حالا اعلام شده است که از طریق سامانه نیما ارز مورد نیاز فعالان صنعت هوایی تامین و زمینه ارزان‌شدن قیمت بلیت پروازهای داخلی فراهم می‌شود. از آنجا که قیمت ارز بازار ثانویه نزدیک به بازار آزاد است لذا پیش‌بینی می‌شود کاهش محسوسی در قیمت پروازهای داخلی حاصل نشود و در نتیجه آن مردم بیشتر از سفرهای زمینی به جای سفرهای هوایی استفاده کنند. به عنوان نمونه در روزهاي گذشته بليت پرواز رفت و برگشت اهواز ـ مشهد تا ۲ ميليون تومان و بليت پرواز تهران ـ دبي تا ۴ ميليون تومان هم رسيده بود. در پي افزايش قيمت بليت همه پروازها، بسياري از شرکت‌هاي هواپيمايي اعلام کردند ادامه اين وضع براي آنها قابل تحمل نيست که نهايتا با پيگيري‌هاي سازمان هواپيمايي کشوري و انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي، مقرر شد بليت هواپيما به نرخ مندرج در سامانه نيما (بازار ارز ثانويه) محاسبه شود. با اين حال بازهم قيمت بليت‌ها افزايش مي‌يابد، اما اين بالا رفتن نرخ بليت چشمگير نخواهد بود. هرچند که کارشناسان معتقدند ايرلاين‌ها براي جلوگيري از افزايش شديد قيمت بليت انواع پروازها مي‌توانند از روش‌هاي ديگري چون ارتقاي بهره‌وري و کاهش هزينه‌هاي جاري خود سود ببرند.
در همين حال مقصود اسعدي ساماني، دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي در گفتگو با مهر درباره تغيير شيوه تخصيص ارز به شرکت‌هاي هواپيمايي ايراني از سامانه سنا به سامانه نيما گفت: طي جلساتي که با مسئولان بانک مرکزي درخصوص نحوه ارزدهي به ايرلاين‌ها داشتيم، موافقت شد تا ارز مورد نياز فعالان صنعت هوانوردي با توجه به نياز مردم به مسافرت‌هاي هوايي از محل سامانه نيما (بازار ثانويه) تهيه شود. وي ادامه داد: نرخ ارزهاي قابل دسترسي در سامانه نيما ارزان‌تر از سامانه سنا است و با قيمتي کمتر از ارز بازار آزاد به شرکت‌هاي هواپيمايي ارائه مي‌شود.
دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي با بيان اينکه هنوز مجوز دسترسي شرکت‌هاي هواپيمايي به سامانه نيما ابلاغ نشده، ادامه داد: به محض اجرايي شدن اين دستورالعمل، شاهد تأثير قابل توجهي بر کاهش قيمت بليت هواپيما و پرواز ايرلاين‌هاي ايراني خواهيم بود. اسعدي ساماني يادآور شد: البته به دليل آنکه ارز ايرلاين‌هاي ايراني ديگر با قيمت ۴۲۰۰ توماني تأمين نمي‌شود، بليت هواپيما از قبل گران‌تر مي‌شود اما اين افزايش، زياد نبوده و به دليل فاصله قيمتي ارز آزاد و ارز ثانويه، چشمگير نيست. وي با بيان اينکه قيمت بليت پروازهاي خارجي نيز براساس ارز سامانه نيما کمتر از ۵۰ درصد افزايش دارد، اظهار داشت: اگر قرار بود ارز ايرلاين‌ها براساس سمانه سنا تأمين شود، افزايش قيمت بليت پروازهاي خارجي بيش از ۷۰ درصد بود اما با تدبيري که شد، اين افزايش، چندان زياد نخواهد بود. دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي تصريح کرد: بانک مرکزي به ما اعلام کرده است تا به شرکت‌هاي هواپيمايي بگوييم نرخ بليت‌هاي خود را براساس ارز ثانويه (سامانه نيما) تنظيم کنند تا به محض اينکه ابلاغ شد، نرخ‌هاي جديد در سايت شرکت‌ها گذاشته شود. وي يادآور شد: روز يکشنبه در جلسه‌اي با حضور مديران عامل شرکت‌هاي هواپيمايي درخصوص وضعيت اقتصادي ايرلاين‌هاي ايراني، مسئولان اين شرکت‌ها اعلام کردند به دليل تغيير نحوه محاسبه ارز، اکثرا دچار مشکل هستند؛ خيلي از شرکت‌ها تعهداتي به طرف‌هاي خارجي خود دارند که براساس نرخ ۴۲۰۰ قرارداد امضا کرده‌اند و پرونده‌هاي آنها در بانک مرکزي منتظر تخصيص ارز ۴۲۰۰ توماني بوده است که با اين تصميم جديد روبه رو شده‌اند. 
عليرضا منظري، معاون اسبق هوانوردي و امور بين‌الملل سازمان هواپيمايي کشوري نيز در اين ارتباط گفت: بخشي از متقاضيان مسافرت‌هاي هوايي، ساکنان و شهروندان مناطق کمتر برخوردار هستند که راهي جز انجام سفرهاي خود به صورت هوايي ندارند، اما در شرايط فعلي قيمت بليت‌ها، اولين گروهي که آسيب مي‌بينند اين دسته از مسافران هستند که دولت موظف است در راستاي تحقق عدالت اجتماعي در بخش حمل و نقل هوايي از اين دسته از مسافران به صورت تخصيص يارانه به خانوارهاي نيازمند و نه پرداخت يارانه به ايرلاين‌ها، حمايت کند. منظري گفت: مجموعا بيش از ۷۰ درصد هزينه‌هاي ايرلاين‌ها به صورت ارزي است که سبب مي‌شود نوسانات نرخ ارز بر فعاليت‌هاي آنها تأثير بگذارد. با اين اوصاف از آنجايي که در ايران تناسب واقعي ميان عرضه و تقاضا در سفرهاي هوايي وجود نداشت، آزادسازي قيمت تأثير آنچناني روي بازار نگذاشت؛ شايد براي شرکت‌هاي هواپيمايي اين اتفاق (آزادسازي قيمت‌ها) اقدام خوبي بود و توانستند در زمان‌هايي با قيمت بالاتري بليت‌ها را به فروش برسانند اما براي مردم نتوانست وضعيت مناسبي ايجاد کند. معاون اسبق هوانوردي و امور بين الملل سازمان هواپيمايي کشوري ادامه داد: در ايران شرکت‌هاي هواپيمايي، قيمت بليت پرواز را بر اساس ارز تعيين مي‌کنند و از سوي ديگر، نرخ ارز با قيمت پاييني محاسبه مي‌شد، شرکت‌ها هم به راحتي مي‌توانستند ارز را تهيه کنند ضمن اينکه دو کفه ترازوي بازار عرضه و تقاضا همواره به سمت تقاضاي زياد سنگيني مي‌کرد که مجموع اين اتفاقات سبب شد تا ايرلاين‌ها به موضوع بهره وري شامل کاستن از هزينه‌ها و ارتقاي خدمات توجهي نکنند. منظري يادآور شد: با نوسانات ارزي فرصت خوبي فراهم شده تا اصلاحات ساختاري در شرکت‌هاي هواپيمايي داخلي براي ارتقاي بهره وري صورت گيرد هرچند که بهتر بود تغيير نرخ ارز ايرلاين‌ها به صورت تدريجي انجام مي‌شد اما به هر حال با توجه به شرايطي که در کشور داريم، تغيير ارز يکباره بود اما اگر ايرلاين‌ها به درستي مديريت کنند امکان ارتقاي بهره وري و تغيير ساختار بخش‌هاي بازرگاني، مديريت درآمد ـ هزينه‌هاي شرکت‌ها و ... وجود دارد. اين مقام مسئول اسبق صنعت هوانوردي تأکيد کرد: در شرايط فعلي، از تقاضاي مسافرت‌هاي هوايي کاسته مي‌شود و بازار عرضه و تقاضاي هوانوردي به تعادل مي‌رسد درنتيجه مسافر به سمت شرکت‌هايي مي‌رود که خدمات بهتر با قيمت کمتر ارائه مي‌دهد بنابراين شرايط براي جراحي ساختار صنعت هوانوردي ايران فراهم شده است.
از چند روز قبل گمانه‌زني‌هايي درباره بالا رفتن قابل توجه نرخ بليت پروازهاي ايرلاين‌هاي خارجي مطرح شده بود و تعدادي از مسافران اين ايرلاين‌ها نيز در گزارش‌هايي اعلام کردند که شرکت‌هاي خارجي براي تغيير در زمان پرواز يا مبدا و مقصد آن هزينه‌هاي بسيار کلان دريافت کردند. در شرايطي که شرکت‌هاي داخلي هنوز نرخ بليت پروازهاي بين المللي خود را مانند خارجي‌ها بالا نبرده‌اند اما گزارش‌هاي جديد نشان مي‌دهد که مسافران شرکت‌هاي ايراني نيز براي جابه‌جايي در زمان سفر خود مجبور شده‌اند افزايش قيمت شديدي را تجربه کنند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان