به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایرنا: شاخص بورس تهران و فرابورس ایران در این هفته با نوساناتی جدی روبرو شد. این نوسانات که از هفته قبل و در پی برخی شایعات آغاز شد، در روز چهارشنبه تکذیب شدند و در نتیجه اعتماد به بازار بازگشت.
بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت رفع تحریم ها و انتشار اخباری مبنی بر بررسی مجدد لوایح «FATF» در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پالس های مثبتی بودند که امیدها را برای رشد شاخص در هفته آینده افزایش داد؛ به ویژه که در ساعات پایانی معاملات روز چهارشنبه 26 آذرماه، برخی نمادها با 5 درصد افزایش قیمت مواجه شد.
احتمال کاهش قیمت ارز و طلا و همچنین احتمال ایجاد گشایش هایی در مسیر تجارت با سایر کشورها، از جمله امیدهایی بودند که در پایان هفته جاری در میان فعالان بازار سرمایه شکل گرفت.
با این حال افت شاخص بازار و میزان معاملات در هفته گذشته قابل توجه بود و تنها در روز دوشنبه 24 آذرماه، بازار سرمایه شاهد خروج هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی بود.
روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته، روزهایی استثنایی بود و در هفته جاری شاخص بورس تهران نزدیک به صدهزار واحد سقوط کرد.
این در حالی بود که برای حرکت صعودی شاخص از کانال یک میلیون جهارصدهزار تا یک میلیون و پانصدهزار واحدی، چند هفته زمان نیاز بود.
در هفته جاری و در حالی که اکثر گروه ها با افت قیمت مواجه شدند، نمادهای گروه معدنی این هفته را بهتر از سایر گروه ها به پایان بردند و افزایش ارزش پیدا کردند.
در هفته گذشته عرضه اولیه نماد «اپال» لغو شد. مسئله ای که با واکنش برخی کارشناسان روبرو شد. کارشناسان معتقدند که لغو این عرضه اولیه، نمی تواند اثر مثبتی بر بازار داشته باشد.
در این هفته همچنین اعلام شد که امسال بیش از ۱۰ میلیون سهام دار سود سهام خود را از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) دریافت کرده اند و واریز سود از طریق سامانه سجام در سال جاری نسبت به پارسال افزایش یافته است.
در روز یکشنبه هفته جاری نیز با انتخاب اعضای هیات مدیره، «علی نقوی» به عنوان سومین مدیرعامل بورس انرژی ایران انتخاب و جانشین «سیدعلی حسینی» شد. علی نقوی که پیش از این معاون اجرایی بورس انرژی ایران بوده است، نزدیک به ۱۵ سال سابقه فعالیت در بازار سرمایه ایران دارد. مدیرعاملی مرکز مالی ایران، عضویت در هیات مدیره فرابورس ایران و مدیریت صندوق توسعه بازار سرمایه، از جمله سوابق وی است.
در هفته جاری همچنین «حسن قالیباف اصل» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به نوسانات در بازار سرمایه گفت: «سهامداران باید با کسب اطلاعات کافی نسبت به سرمایه گذاری در این بازار اقدام کنند و با استفاده از کارشناسان باتجربه مانع از ضرر و زیان های احتمالی در این بازار شوند».
در این هفته اگرچه در فضای مجازی انتقاداتی نسبت به بازارگردانان صورت پذیرفت، اما بازارگردانان توانستند با ورود به بازار و تلاش برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا مانع از تشکیل صف های طویل در برخی نمادها شوند و معاملات در بازار را روان کنند؛ مسئله ای که نشان داد تاکید سازمان بورس اوراق بهادار برای ورود بازارگردانان به بازار، بی دلیل نبوده است.
در این هفته، در حالی عرضه صندوق ETF دولتی موسوم به «دارا سوم» تایید شد که ضررهای جدی دارندگان «پالایش یکم» یا همان «دارا دوم» باعث بی اعتمادی شدید سرمایه گذاران به صندوق ETF دولتی بعدی شده است. مسئله ای که با بررسی پیام های کاربران در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به وضوح مشخص است و احتمال می رود که از عرضه این صندوق استقبال صورت نگیرد.
در هفته آینده همچنین به نظر می رسد تغییراتی در عرضه ورق های فولادی در بورس کالا صورت پذیرد که می تواند به برخی مناقشات و انتقادات در این بازار پایان دهد. به ویژه بحث های فراوان درباره نحوه عرضه ورق فولادی در بورس کالا، یکی از محور بحث های کارشناسان در این حوزه بوده است.
در این هفته «محمود گودرزی» معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران از پذیرش بیش از ۶۰ شرکت از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت که در این مدت بیش از ۴۰ شرکت هم تابلو بورس درج شده اند.