برج گالاتا ، معروف ترین برج استانبول

  شنبه، 04 دی 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
برج گالاتا ، معروف ترین برج استانبول
یکی از این بناهای قدیمی برج گالاتا است که با نام گالاتا کوله سی نیز معروف است، رستورانی در بالای برج گالاتا در استانبول وجود دارد که می توانید بر فراز برج غذایی بخورد و مناظر اطراف را هم بنگرید. با ساعد نیوز همراه باشید تا به معرفی برج گالاتا در استانبول از معروف ترین جاذبه های ترکیه بپردازیم.

برج گالاتا (به ترکی استانبولی: Galata Kulesi) یک برج قرون وسطایی است که در منطقه گالاتا استانبول دقیقاً در قسمت شمالی شاخ طلایی قرار گرفته است. این برج به هدف اهداف نظامی ساخته شد و دیوارهایی به پهنای ۳٫۷۵ متر دارد.بلندای برج ۹ طبقه گالاتا تا نوک آن ۶۶٫۹ متر بوده و از کیلومترها دورتر قابل مشاهده است. برای بازدید از این برج نیازی به رزرو کردن بلیط نیست و کافیست به آن مراجعه کنید و از آن بازدید کنید. فضای داخلی برج گالاتا مانند یک موزه سازماندهی شده است و طبقه آخر آن به یک رستوران ختم می شود. بازدید از برج ممکن است چند ساعت زمان نیاز داشته باشد.

برج گالاتا کجاست؟

برج گالاتا در محله برکتزاده شهر استانبول در محل اتصال شاخ طلایی به تنگه بسفر واقع شده است. فاصله این برج در منطقه گالاتا (کاراکوی) تا میدان تکسیم، حدود سه کیلومتر (۲۱ دقیقه) است. برج گالاتا با فرودگاه آتاتورک استانبول ۱۸٫۴ کیلومتر (۲۶ دقیقه) و فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول، ۴۵٫۵ کیلومتر (یک ساعت) فاصله دارد.

برج گالاتا

معماری برج و پل گالاتا

همان طور که اشاره کردیم در طول تاریخ صدمه های زیادی به برج گالاتا وارد شده و شدیدترین آن ها در سال ۱۵۰۹ اتقاق افتاده است. در این زمان مرمت و بازسازی برج گالاتا را معماری به نام هایرتدین (Hayrettin) به عهده گرفته بود. هایرتدین از معماران مشهور قرن شانزدهم در ترکیه بود. این معمار به زیباترین شکل ممکن کارش را انجام داد. گفته می شود تا قبل از ویران شدن برج گالاتا از آن به عنوان زندان استفاده می کردند که پس از ویرانی دیگر چنین کاربردی نداشت. پس از آتش سوزی سال ۱۷۹۴ میلادی، در مرمت و بازسازی برج گالاتا یک اتاق چوبی کوچک به معماری آن اضافه گردید.این برج پس از پشت سر گذاشتن حوادثی چون زلزله، توفان و آتش سوزی، آخرین بار در سال ۱۹۶۰ مورد بازسازی قرار گرفت و به جاذبه توریستی و رستوران تغییر کاربری داد. پس از پشت سر گذاشتن کوچه پس کوچه های خیابان استقلال به برج گالاتا می رسید و توسط چند پله سنگی بالا می روید. پس از عبور از در چوبی وارد لابی برج گالاتا می شوید. برای بالا رفتن از برج می توانید از پله های مارپیچ و یا آسانسور استفاده کنید. آسانسور تا طبقه هفتم می رود و دو طبقه انتهایی را برای رفتن به بالاترین بخش برج باید از طریق پله ها طی کنید. یکی از دلایل رفتن گردشگران به بالای برج گالاتا تماشای دریای مرمره، تنگه بسفر، خانه های رنگارنگ، ایاصوفیه، مسجد آبی و گنبد و گلدسته های مساجد است. بنابراین، در بازدید از برج گالاتا از جمله وسایل ضرروری که باید همراه داشته باشید، دوربین عکاسی است. این قسمت از برج به روی رستوران برج گالاتا واقع شده و از آن می توانید پل گالاتا را نیز تماشا کنید. گوش سپردن به صدای مرغان دریایی از این ارتفاع بسیار زیبا است. معماری رستوران گالاتا نیز کاملا به سبک ترکی است و دکوراسیون آن به سبک محلی طراحی شده است.

برج گالاتا

برج گالاتا چگونه ساخته شد؟

برج گالاتا طبق گمانه زنی ها در میانه های قرن ۱۴ میلادی توسط جنوایی های ایتالیایی و به عنوان جایگزین برج چوبی «ماگالوس پیکرز» در شمال شاخ طلایی ساخته شد. شاخ طلایی از مسیر های اتصالی آبی در کشور ترکیه است و بخش اروپایی این کشور را به دو بخش تقسیم می کند.علت نامگذاری آن این است که این بخش به شکل یک شاخ تیز است و در غروب آفتاب رنگ دریای آن طلایی می شود. برج گالاتا تاریخچه جالبی دارد و در طول تاریخ از آن به عنوان زندان، برج دیدبانی و مکانی برای کنترل رفت و آمد کشتی ها استفاده شده است. در ادامه به شرح تاریخچه برج گالاتا در حکومت های مختلف از بیزانس تا جمهوری ترکیه خواهیم پرداخت.

نقاشی قدیمی برج گالاتا

برج دیدبانی چوبی؛ عصر بیزانس

امپراتوری بیزانس (روم شرقی) پیش از تسلط عثمانی ها بر ترکیه بر قسطنطنیه (نام پیشین استانبول که به احترام به کنستانتین یکم به شهر داده شده بود) حکمرانی می کرد و بناها و یادگاری های بسیاری از آن دوره در کشور ترکیه باقی مانده است.حدود چند ۱۰۰ سال قبل از ساخت برج گالاتا بیزانسی ها در زمان حکومت امپراتور «ژوستینیان» (Emperor Justinian) در حدود سال ۵۲۸ میلادی در مکان فعلی این برج، یک برج چوبی و در قالب فانوس دریایی به نام «ماگالوس پیکرز» ساخته بودند؛ برجی که به آن ها امکان تسلط بر دریای مرمره و کنترل رفت و آمد کشتی ها را می داد و نقش مهمی در تسلط حکومت بیزانس بر قسطنطنیه ایفا می کرد. این برج چوبی در اثر جنگ های صلیبی، زمین لرزه و آتش سوزی در سال ۱۲۰۳ یا ۱۲۰۴ به طور کامل از بین رفت.

برج دیدبانی برج گالاتا

برج سنگی گالاتا؛ جنوایی ها

پس از امپراتوری بیزانس و از بین رفتن برج چوبی، کنترل منطقه ای که برج گالاتا در آن قرار دارد، به دست حکومت ایتالیایی جنوا افتاد. در آن زمان، محله گالاتا از سوی جمهوری جنوا برای زندگی انتخاب شده بود و نقش یک پایگاه اقتصادی و تجاری در دریاهای مدیترانه و سیاه را داشت. جنوایی ها حکومتی بودند که در شمال غرب ایتالیا تا مرزهای فرانسه بین سال های ۱۳۴۷ تا ۱۸۶۸ میلادی حکومت می کردند. آن ها جای خالی این برج دیدبانی را برای تسلط به کشتی ها احساس کردند و تصمیم گرفتند تا برجی محکم و بادوام تر را جایگزین آن کنند. به همین ترتیب برج بلند گالاتا در سال ۱۳۴۸ میلادی در شاخ طلایی استانبول ساخته شد.

نقاشی قدیمی برج سنگی گالاتا

برج گالاتا؛ دوره عثمانی

با ورود عثمانی به قسطنطنیه، آن ها اختیار همه چیز را در دست گرفتند و بسیاری از بناها از جمله برج گالاتا در دوره حکومت آن ها بر ترکیه تغییر کاربری دادند. در زمان سلطنت سلطان سلیمان از بخش بالایی برج گالاتا همچون گذشته به عنوان برج و سکوی دیدبانی استفاده می شد؛ اما بخش های زیرین آن به زندان و سیاه چاله ای تبدیل شدند که در آن زندانیان را تا زمان مرگ نگهداری می کردند.برج گالاتا در سال ۱۵۰۹ میلادی بر اثر زلزله به شدت آسیب دید؛ اما «هایردین»، معمار مشهور عثمانی ها (معمار مسجد بایزید) وظیفه مرمت آن را بعهده گرفت. چند سال پس از بازسازی برج گالاتا، یکی از ستاره شناسان معروف عثمانی به نام «تاج الدین افندی» تصمیم گرفت تا از موقعیت مناسب برج استفاده و رصدخانه ای در قسمت بالای آن بنا کند. متاسفانه چندی از ساخت رصدخانه نگذشته بود که برج گالاتا دچار آتش سوزی شد. جالب است بدانید که عده زیادی علت این آتش سوزی را جلوگیری از ادامه کار رصدخانه در برج گالاتا می دانند. در این مدت، برج گالاتا دیگر کاربری زندان را نداشت.

عکس قدیمی برج گالاتا

پس از گذشت چند سال، در زمان سلطنت سلطان مراد سوم بین سال های ۱۵۴۶ تا ۱۵۹۵، برج گالاتا یک بار دیگر به زندان کارگران اجباری بدل شد. این برج در قرن هفدهم برای مدت کوتاهی توسط گروه «مهتر» (Mehter)، یک گروه نظامی عثمانی، مورد استفاده قرار گرفت و سپس در سال ۱۷۱۷ به دلیل چشم انداز عالی از شهر تاریخی به رصدخانه آتش تبدیل شد. برج گالاتا در سال ۱۷۹۴ میلادی دوباره دچار آتش سوزی شد و برای بار دیگر در دوران سلطنت سلطان سلیم سوم مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. در آن زمان یک بخش جدید (alcove) به آن اضافه شد.برج گالاتا ۵۰ سال بعد نیز در سال ۱۸۳۱ دچار حریق و در زمان مرمت آن در زمان سلطنت سلطان محمود دو طبقه دیگر و یک گنبد مخروطی شکل به آن اضافه شدند. گنبد این برج در سال ۱۸۷۵ میلادی توسط طوفان تخریب شد و گالاتا تا پایان دولت عثمانی به همین شکل باقی ماند.

نقاشی برج گالاتا

اسامی و القاب برج گالاتا

برج گالاتا در زمان حکومت امپراتوری روم شرقی به نام «ماگالوس پیکرز» یا برج بزرگ مشهور بود و در زمان جنوایی ها به «برج مسیح» (Christeen Turris) تغییر نام داد؛ زمانی که برج گالاتای فعلی ساخته شد. این برج در زبان ترکی نیز به نام «گالاتا کوله سی» (Galata Kulesi) شناخته می شود. گالاتا در زبان یونانی به معنای کسی است که شیرها را تحویل می دهد و در ایتالیایی به معنای راه پله است. به نظر می رسد که معنی اول درست تر است؛ زیرا در زمان ساخت برج اولی، زمین برج گالاتا منطقه ای سرسبز و جایی مناسب برای دامداران بوده است.برج گالاتا تا سال ۱۷۴۹ به عنوان بلندترین ساختمان استانبول مشهور بود. نکته جالب دیگر درباره نام برج گالاتا این است که نام تیم فوتبال معروف ترکیه، «گالاتاسرای» را در ذهن تداعی می کند.

برج گالاتا

رستوران و کافه برج گالاتا

رستوران برج گالاتا بی شک یکی از بهترین رستوران های شهر استانبول است؛ رستورانی که به شما این امکان را می دهد که در بلندترین برج تاریخی قسطنطنیه با چشم اندازی جادویی از شهر زیبای استانبول غذا و دسر نوش جان کنید. سبک چیدمان و معماری این رستوران تداعی کننده فرهنگ ترکی است و محیط و سرویس دهی خوب آن ارزش قیمت بالای غذاها را دارند. در نظر داشته باشید که محله گالاتا جزو محله های لوکس استانبول نیست؛ پس نباید انتظار رستورانی لوکس را داشته باشید.

رستوران وکافه برج گالاتا

افسانه برج گالاتا

یکی از جالب ترین و قدیمی ترین افسانه ها در بین افسانه های برج گالاتا، عشق افسانه ای نام دارد. طبق این افسانه رومیان معتقد هستند اگر زن و مردی برای اولین بار به برج گالاتا بروند و از بالای این برج به استانبول نگاه کنند، حتما ازدواج خواهند كرد؛ اما اگر یکی از زوج ها قبلا به بالای برج رفته باشد، این طلسم شکسته می شود و آن ها بهم نمی رسند.در یک افسانه دیگر آمده است که مردی به نام گالاتا برای رسیدن به دختری که دوستش دارد (برج دختر)، خود را به تنگه بسفر می اندازد و در میان راه جان می دهد. در یک روایت دیگر، گالاتا و دختری که دوستش داشت به بالای برج می روند و با هم ازدواج می کنند.

برج گالاتا

جالب است بدانید که در طول تاریخ یک نفر از بالای برج گالاتا تنها با استفاده از دو بال بسته شده به بازوها و بدون استفاده از هیچ تکنولوژی خاصی به پایین پریده است. نام این فرد شجاع «هزارفن احمد چلبی» (Hezarfen Ahmet Celebi) بود که شانس خود را برای پرواز در قرن هفدهم از بالای برج گالاتا امتحان کرد. طبق اطلاعات تاریخی در سفرنامه ها و دست نوشته های عثمانیان، وی توانست از تنگه بسفر عبور کند و در منطقه «اسکودار» (ÜSKÜDAR) فرود آید؛ منطقه ای که در ۶ کیلومتری برج گالاتا واقع شده است. با اطلاعات امروز بسیار بعید به نظر می رسد که چلبی سالم فرود آمده باشد؛ اما طبق گفته «اولیا چلبی» (Evliya Çelebi)، تاریخ دان مشهور ترکی، در یک سفرنامه، او موفق شد تا پرواز خود را با سلامتی کامل و زنده به پایان برساند. احمد چلبی با لقب خلبان افسانه ای عثمانی در ترکیه مشهور است. جالب است بدانید که او پس از این پرواز موفق توسط «سلطان مراد خان» (Sultan Murad Khan) به تبعید در الجزایر محکوم شد؛ زیرا پادشاه به او مشکوک شده بود.

پرواز بر فراز برج گالاتا

شرایط بازدید از برج گالاتا

  • توجه داشته باشید که بهترین زمان برای بازدید از برج گالاتا صبح زود است؛ زیرا این مکان یکی از محبوب ترین دیدنی های استانبول است و در ساعت های میانی روز بسیار شلوغ می شود. البته اگر بخواهید یکی از زیباترین مناظر شهر یعنی غروب خورشید را ببینید، باید شلوغی را در نظر نگیرید و در زمان غروب به آن سر بزنید.
  • برج گالاتا همه روزه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۲ شب باز است.
  • ساعت کار رستوران برج گالاتا از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب است.
  • بلیط برج گالاتا در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۰۰ لیر ترکیه است. پذیرش برای کودکان زیر هفت سال رایگان است. گردشگران همچنین می توانند از پاس موزه استانبول برای ورود به برج استفاده کنند. برای دور زدن صف ورودی به برج گالاتا باید همراه تورها شوید و هزینه بیشتری بپردازید.
  • برخی از بازدیدکنندگان روز خود را در میدان کوچک تازه بازسازی شده در اطراف برج گالاتا سپری می کنند و برج را از فاصله می بینند. در این میدان چند کافه، رستوران و فروشگاه های سوغات نیز وجود دارند.

در نزدیکی برج گالاتا کجا اقامت کنیم؟

هتل های «سوهو هاوس استانبول»، «جی دبلیو ماریوت بسفر» (JW Marriott Istanbul Bosphorus)، «قصر پرا» (Pera Palace Hotel)، هتل ریچموند استانبول و «بانک هتل استانبول» از جمله هتل های پنج ستاره در نزدیکی برج گالاتا هستند. در میان هتل های چهار ستاره اطراف برج گالاتا نیز می توان به سوئیت های «گالاتا ویستا» (Galata Vista Suites)، هتل آنمون گالاتا«» (Anemon Galata)، «دوئو گالاتا» (Duo Galata) و «عمارت مرودی گالاتا» (Meroddi Galata Mansion) اشاره کرد. «بای مورات رویال» (By Murat Royal Hotel Galata) نیز نزدیک ترین هتل سه ستاره به برج گالاتا است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (202 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (66 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (45 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌