ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی برج های دوقلوی پتروناس

  دوشنبه، 29 آذر 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
معرفی برج های دوقلوی پتروناس
برج‌های دوقلو پتروناس یا همان برج‌های دوقلو کوالالامپور، از بلندترین برج‌های جهان است که در کشور مالزی در شهر کوالالامپور قرار دارد، این برج بلند ۴۵۲ متر ارتفاع دارد و در لیست بلندترین برج‌های دنیا، رتبه ۱۳ را به خود اختصاص داده است.در این مطلب به آشنایی با این برج زیبا می پردازیم با ساعد نیوز همراه باشید.

برج های دوقلو پتروناس یا همان برج های دوقلو کوالالامپور، از بلندترین سازه های دنیا است که سالانه هزاران گردشگر را به مالزی می کشاند. تماشای آسمان خراش های کوالالامپور در شب صحنه ای دل انگیز برای توریست ها است. این آسمان خراش ها با احتساب آنتن بالای برج ها، ۴۵۲ متر ارتفاع دارند که تا سال ۲۰۰۴ به عنوان بلندترین سازه های جهانی شناخته می شدند. در حال حاضر دو برج پتروناس در رتبه ۱۳ لیست بلندترین برج های دنیا قرار دارند. با این مقدمه به سراغ حقایق جالب در مورد این برج ها می رویم.

برج‌های دوقلو پتروناس

ساخت برج های دوقلو اول آوریل ۱۹۹۴ شروع شد و در فرصت کم پنج ساله به پایان رسید. برنامه اصلی ساخت این برج ۸ ساله بود که به درخواست دولت مالزی روند ساخت تسریع پیدا کرد.
  1. در طراحی برج ها از فرم های هندسی اسلامی و فرم هایی مثل مربع و ستاره ۸ پر استفاده است. استفاده از چنین فرم هایی به اصول معماری اسلامی از جمله وحدت، هارمونی و پایداری اشاره دارد.
  2. معمار سازه «سزار پلی» است و طرح اولیه او توسط نخست وزیر وقت رد شد. ارتفاع بنا در طرح اولیه ۴۲۷ متر بود، پس از بررسی های پتانسیل های تبدیل شدن برج، به بلندترین برج دنیا در سال ۲۰۰۴، ارتفاع برج در طرح نهایی به ۴۵۲ متر رسید.
  3. زمین آسمان خراش های پتروناس، قبلا محل برگزاری مسابقات اسب دوانی بوده است.
  4. با توجه به مهلت کم برای ساخت ساختمان ها، برای تسریع روند ساخت از دو کنسرسیوم ساختمانی برای ساخت هر برج استفاده شد. یکی از این کنسرسیوم ها ژاپنی و دیگری کره ای بود و این دو کنسرسیوم در ساخت دو برج باهم رقابت داشتند.
  5. پیمانکاران زیادی در ساخت آسمان خراش های مالزی همکاری داشته اند که از جمله معروف ترین پیمانکارها می توان به سامسونگ، سی اند تی و Kukdong Engineering & Construction اشاره کرد.
  6. بر اساس برنامه زمانی هر طبقه از برج باید در عرض ۴ روز ساخته می شد.
  7. برنامه ساخت برج اول یک ماه زودتر از ساخت برج دوم شروع شد. این در حالی بود که برج دوم که در دست سازندگان کره ای بود، زودتر ساخته شد. برج اول (سازندگان ژاپنی) تنها با اختلاف چند ساعت از برج دوم تکمیل شد.
  8. برج ساخته شده توسط کره ای ها کاملا صاف است، ولی برج ژاپنی ها ۲٫۵۴ سانتی متر خطا دارد.
  9. در روزهای آخر تکمیل برج، برای انتقال آنتن به بالای برج، باید از جرثقیل های بزرگ استفاده می شد. جرثقیل در حین انتقال با مشکل فنی مواجه شد و برای تعمیر آن، پروژه ۲ روز تعطیل شد.
  10. برج ها به گونه ای طراحی شده اند تا در صورت آتش سوزی در هر یک از آن ها، امکان فرار افراد و رفتن به برج دوم فراهم شود.
  11. برج های دوقلو ۳۲۰۰۰ پنجره با لایه های محافظتی اشعه ماورا بنفش دارند، تمیز کردن این پنجره ها ۲ ماه طول می کشد.
  12. در سال ۱۹۹۷ مردی با نام «رابرت آیلین» که به مرد عنکبوتی فرانسه مشهور بود، تصمیم گرفت از برج های دوقلو کوالالامپور بالا برود. با اطلاع نیروی پلیس مرد در طبقه ۶۰ برج متوقف شد. در سال ۲۰۰۷ شخص دیگری قصد صعود به بالای برج را داشت و پلیس جلوی او را گرفت.
  13. صحنه هایی از فیلم تله گذاری با بازی شان کانری و کاترین زتا جونز در سال ۱۹۹۹ در این برج فیلم برداری شده است.
  14. ساکنان اصلی برج های دوقلو عبارت اند از: شرکت ملی نفت، کاری گالی هس بلومبرگ، آی بی ام، مک کینسی، شرکت تی سی اس، مایکروسافت و...
  15. روند ساخت برج در سال ۱۹۹۸ پایان یافت، ولی برج ها در تاریخ ۲۸ اوت ۱۹۹۹ به صورت رسمی افتتاح شد، این روز به عنوان روز ملی مالزی شناخته شده است.
  16. در سال ۲۰۰۴ برج ۱۰۱ تاپیه عنوان بلندترین برج جهان را از برج های دوقلوی کوالالامپور گرفت.
  17. برج های دوقلو در حال حاضر به عنوان بلندترین برج دوقلوی جهان شناخته می شود.
  18. در هر برج ۱۰ آسانسور دوگانه وجود دارد. آسانسورها ظرفیت جابه جایی ۲۶ نفر در هر مسیر رفت و آمد رادارند و در هر ثانیه ۶٫۱ متر بالا می روند.
  19. در پایین برج، مرکز خریدی با نام مرکز خرید «سوریا» قرار دارد که قیمت اجناس در آن بسیار بالا است.

برج‌های دوقلو پتروناس

معرفی برج های دوقلوی مالزی

برج های دوقلو که مهم ترین نماد مالزی هستند و در حقیقت امروزه مالزی را با برج های دو قلوی پتروناس می شناسند ، یکی از بلندترین آسمان خراش های دنیا به شمار می روند در کوالالامپور قرار دارند و ارتفاع آن در حدود 452 متر می باشد ، هر کدام از این برج ها 88 طبقه دارد و تعداد کل آسانسورهای فعال در دو برج 78 می باشد ، این دو برج کاملا شبیه به هم هستند و یکی از جذابیت های این برج ها پیچیدگی ساختمان آن است ، پلی که طبقات 41 و 42 دو برج را به هم متصل می کند ، دارای طولی حدود 56 متر و ارتفاعی در حدود 175 متر از سطح زمین است و با توجه به پیچیدگی و شگفتی ساختار برج های دو قلوی پتروناس ، می توان گفت که دنیای آسمان خراش ها در حال تغییر و تحول است و رو به سمت دیگری می رود و همچنین می تواند نشانگر پیشرفت اقتصاد مالزی باشد.

برج‌های دوقلو پتروناس

حقایق جالب برج های دوقلو

ساخت این برج ها 5 سال طول کشید ، در صورتی که برای 8 سال برنامه ریزی شده بود ولی به درخواست دولت مالزی روند ساخت سریع شد و 3 سال زودتر از موعد مقرر ساخت آن به پایان رسید ، در طراحی این برج ها فرم های هندسی اسلامی و فرم های مربعی و ستاره 8 پر مورد استفاده قرار گرفته است به نکاتی همچون وحدت ، هارمونی و پایداری اشاره می کند ، لازم به ذکر است ، زمینی که برج های پتروناس در آن ساخته شده ، در گذشته محل برگزاری مسابقات اسب دوانی بوده است .از آنجایی که برای ساخت ساختمان ها ، وقت کمی در اختیار بود برای سرعت بخشیدن به روند ساخت ، دو کنسرسیوم ساختمانی برای ساخت هر برج به کار گرفته شد که با هم در رقابت بودند که یکی ژاپنی و دیگری کره ای بود ، همچنین از پیمانکارانی که در ساخت این برج ها همکاری کرده اند می توان به سامسونگ ، سی اند تی و " Kukdong Engineering & Construction " اشاره نمود و بر اساس برنامه زمان بندی پروژه ، مدت زمان ساخت هر طبقه از برج 4 روز بود ؛ لازم به ذکر است که شروع ساخت برج اول یک ماه زودتر از ساخت برج دوم بود ولی برج دوم که در دست سازندگان کره ای بود ، زودتر آماده شد ، البته برج اول که در دست سازندگان ژاپنی بود فقط با اختلاف چند ساعت از برج دوم به اتمام رسید ، با این که ژاپنی ها همیشه دقیق اند ولی در مورد این برج ها کار کره ای ها بهتر و دقیق تر بوده و برجی که کره ای ها ساختند ، کاملا صاف است اما برج ژاپنی ها دارای 2.54 سانتی متر خطا است .طراحی این برج ها به گونه ای است که در صورت آتش سوزی در هر یک از آن ها ، افراد می توانند فرار کنند و به برج دوم بروند ، جالب است بدانید که برج های دوقلو دارای 32000 پنجره با لایه های محافظتی اشعه ماورا بنفش می باشند و تمیز کردن آن ها 2 ماه زمان لازم دارد و در سال 1997 ، مرد عنکبوتی فرانسه که نام او " رابرت آیلین " بود ، از برج های دوقلوی کوالالامپور بالا رفت ولی در طبقه 60 برج توسط پلیس متوقف شد ، همچنین در سال 2007 شخصی دیگر می خواست به بالای برج برود که باز هم توسط پلیس جلوی او گرفته شد و ساخت برج در سال به اتمام رسید ولی افتتاح آن ها در تاریخ 28 اوت 1999 انجام شد و این روز به عنوان روز ملی مالزی شناخته می شود ، ساکنان اصلی این برج های دوقلو ، شرکت ملی نفت ، کاری گالی هس بلومبرگ ، آی بی ام ، مک کینسی ، شرکت تی سی اس ، مایکروسافت وچند شرکت دیگر می باشند و اینکه در هر برج 10 آسانسور دوگانه تعبیه شده که هز کدام ظرفیت جابه جایی 26 نفر در هر مسیر رفت و آمد را دارند و سرعت آن ها در هر ثانیه 6.1 متر می باشد و در پایین برج ، یکی از بهترین مراکز خرید مالزی که " سوریا " نام دارد ، واقع شده و قیمت اجناس در آن خیلی بالا است .

برج‌های دوقلو پتروناس

جاذبه های برج های دوقلوی کوالالامپور

در طبقه پایین برج دوقلو کوالالامپور آکواریم بسیار بزرگی وجود که به صورت لوله ای بوده و سفره ماهی های متنوع در آن شنا می کنند و به گونه ای ساخته شده که بسیار به شما نزدیک است همچنین شرکت های بزرگی مانند سونی و برندهای مشهور دیگر از مراکز دیدنی برج کوالالامپور به شمار می روند ، یکی از جذابیت های این برج ها برای اهل کتاب این است که این برج ها پر از فروشگاه های کتاب بزرگ است و همچنین یک سینمای چند بعدی دارد که بسیار جالب توجه است ، این برج که زمانی بلندترین سازه جهان بود و اکنون بلندترین برج دنیا است؛ این عنوان در کنار بزرگترین مرکز خرید شهر و همین طور آکواریومی بی نظیری هر توریستی را مشتاق می کند تا سفری به این شهر داشته باشد و این بنای منحصر به فرد را از نزدیک ببیند. هرچند که تور مالزی خصوصا در کوالالامپور جاذبه های دیدنی و طبیعی بسیاری دارد اما آسمان خراش های آن مانند همین برج ها بخش مهمی از محبوبیت آن را تشکیل می دهد.سوریا که بزرگ ترین مرکز خرید کوالالامپور است ، در نزدیکی این برج قرار دارد و دارای 6 طبقه می باشد که اجناس آن بسیار لوکس و گران است ف همچنین در ضلع شمالی برج های دوقلو ، یک پارک 17 هکتاری وجود دارد که مناسب قدم زدن است و نورپردازی این پارک مشهور می باشد و در معروفیت برج ها کمک شایانی بوده است ، برای افرادی که در سال نو ایرانی به مالزی سفر می کنند ، خوب است بدانید که در ایام نوروز ، در برج های دوقلو مراسم آتش بازی انجام می شود.

برج‌های دوقلو پتروناس

ساعات بازدید از برج های دوقلو پتروناس

شما عزیزان می توانید برای بازدید از برج های دوقلوی پتروناس در روزهای سه شنبه تا یکشنبه از ساعت 9 صبح تا 9 شب به محل این برج ها مراجعه نمایید ، روزهای دوشنبه تمام روز و همچنین روزهای جمعه بین ساعات 1 تا 2:30 برج تعطیل استو مهمتر اینکه بلیط بازدید از برج را می توانید از گیشه های فروش بلیط برج های دوقلو پتروناس که ازساعت 8:30 صبح تا 8:30 شب باز هستند ، تهیه نمایید و از آنجایی که در فصل توریستی مالزی تعداد گردشگر زیاد است ، بهتر است صبح زود برای خرید بلیط بروید ، اگر مسترکارت یا کارت های پرداخت بین المللی دارید ، به صورت آنلاین نیز می توانید این بلیط را تهیه کنید.
نکته 1 : هر گروه می تواند بین 45 دقیقه تا یک ساعت از برج ها بازدید کند ، خوردنی و آشامیدنی به داخل برج نیاورید و سیگار کشیدن در تمام نقاط برج ممنوع است.

نکته 2 : کوله پشتی بزرگ ، کیسه های خرید زیاد و یا چمدان را نمی توانید به داخل برج بیاورید و باید آن ها را در ورودی برج به اتاق امانات بدهید و با قبضی که دریافت می کنید ، بعد از بازدید و در هنگام خروج ، وسایلتان را تحویل بگیرید.

راه های دسترسی به برج های دوقلو پترناس

از آنجایی که حمل و نقل عمومی شهر کوالالامپور خوب است ، راحت ترین و ارزان ترین راه برای رسیدن به برج های دوقلوی پتروناس مترو است که باید به ایستگاه " klcc " بروید ، البته از تاکسی هم می توانید استفاده کنید که هزینه بالاتری دارد ولی روش سریع و خوبی است .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (507 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌