ساعدنیوز
ساعدنیوز

برج‌های دوقلوی پتروناس و جاذبه های آن!

  پنجشنبه، 31 فروردین 1402   زمان مطالعه 8 دقیقه
برج‌های دوقلوی پتروناس و جاذبه های آن!
برج‌های دوقلوی پتروناس از بلندترین آسمانخراش‌های جهان هستند که در شهر کوالا لامپور در کشور مالزی قرار گرفته‌اند. برج‌های دوقلو با احتساب آنتن بالای آن‌ها، 452 متر بلندی دارند. تعداد طبقات هر برج 88 طبقه است و جمعاً 78 آسانسور در این دو ساختمان فعال هستند. این دو برج از زیر توسط مرکز خرید سوریا به‌هم وصل هستند.

یکی از مقاصد محبوب بین گردشگران ایرانی، کشور مالزی است. به این دلیل که در مالزی مسلمانان زیادی زندگی می کنند، ایرانیان دوست دارند بلیط هواپیما کوالالامپور را برای گذراندن تعطیلات و تفریح خریداری کنند. شهرهای مختلف مالزی جذاب و دیدنی هستند اما کوالالامپور از جمله پرطرفدارترین شهرها است که بناهای مدرن زیادی دارد و امکانات متنوعی برای تفریح و گشت و گذار گردشگران در نظر گرفته است. یکی از جاذبه های بسیار معروف کوالالامپور که احتمالا تاکنون تصاویری از آن را در شبکات مجازی و صفحات وب مشاهده کرده اید، برج های دوقلوی پتروناس (Petronas Twin Towers) است. این معماری بی نظیر و باشکوه نماد شهر کوالالامپور و همینطور کشور مالزی به حساب می آید و هر گردشگری که به مالزی سفر می کند، قطعا در اولین فرصت به بازدید از آن می رود.

برج‌های دوقلو پتروناس از بلندترین برج‌های جهان و جاهای دیدنی کوالالامپور است. این برج بلند 452 متر ارتفاع دارد و در لیست بلندترین برج‌های دنیا، رتبه 13 را به خود اختصاص داده است.برج‌های دوقلو پتروناس یا همان برج‌های دوقلو کوالالامپور، از بلندترین سازه‌های دنیا و دیدنی های مالزی به شمار می‌آید که سالانه هزاران گردشگر را به مالزی می‌کشاند. تماشای آسمان‌خراش‌های کوالالامپور در شب صحنه‌ای دل‌انگیز برای توریست‌ها است. این آسمان‌خراش‌ها با احتساب آنتن بالای برج‌ها، 452 متر ارتفاع دارند که تا سال 2004 به‌عنوان بلندترین سازه‌های جهانی شناخته می‌شدند. در حال حاضر دو برج پتروناس در رتبه 13 لیست بلندترین برج‌های دنیا قرار دارند. با این مقدمه به سراغ حقایق جالب در مورد این برج‌ها می‌رویم.

  • ساخت برج‌های دوقلو اول آوریل 1994 شروع شد و در فرصت کم پنج‌ساله به پایان رسید. برنامه اصلی ساخت این برج 8 ساله بود که به درخواست دولت مالزی روند ساخت تسریع پیدا کرد.

  • در طراحی برج‌ها از فرم‌های هندسی اسلامی و فرم‌هایی مثل مربع و ستاره 8 پر استفاده است. استفاده از چنین فرم‌هایی به اصول معماری اسلامی از جمله وحدت، هارمونی و پایداری اشاره دارد.

  • معمار سازه «سزار پلی» است و طرح اولیه او توسط نخست‌وزیر وقت رد شد. ارتفاع بنا در طرح اولیه 427 متر بود، پس از بررسی‌های پتانسیل‌های تبدیل‌شدن برج، به بلندترین برج دنیا در سال 2004، ارتفاع برج در طرح نهایی به 452 متر رسید.

  • زمین آسمان‌خراش‌های پتروناس، قبلا محل برگزاری مسابقات اسب‌دوانی بوده است.

  • با توجه به مهلت کم برای ساخت ساختمان‌ها، برای تسریع روند ساخت از دو کنسرسیوم ساختمانی برای ساخت هر برج استفاده شد. یکی از این کنسرسیوم‌ها ژاپنی و دیگری کره‌ای بود و این دو کنسرسیوم در ساخت دو برج باهم رقابت داشتند.

  • پیمانکاران زیادی در ساخت آسمان‌خراش‌های مالزی همکاری داشته‌اند که از جمله معروف‌ترین پیمانکارها می‌توان به سامسونگ، سی اند تی و Kukdong Engineering & Construction اشاره کرد.بر اساس برنامه زمانی هر طبقه از برج باید در عرض 4 روز ساخته می‌شد.

  • برنامه ساخت برج اول یک ماه زودتر از ساخت برج دوم شروع شد. این در حالی بود که برج دوم که در دست سازندگان کره‌ای بود، زودتر ساخته شد. برج اول (سازندگان ژاپنی) تنها با اختلاف چند ساعت از برج دوم تکمیل شد.

  • برج ساخته‌شده توسط کره‌ای‌ها کاملا صاف است، ولی برج ژاپنی‌ها 2٫54 سانتی‌متر خطا دارد.

  • در روزهای آخر تکمیل برج، برای انتقال آنتن به بالای برج، باید از جرثقیل‌های بزرگ استفاده می‌شد. جرثقیل در حین انتقال با مشکل فنی مواجه شد و برای تعمیر آن، پروژه 2 روز تعطیل شد.

  • برج‌ها به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند تا در صورت آتش‌سوزی در هر یک از آن‌ها، امکان فرار افراد و رفتن به برج دوم فراهم شود.

  • برج‌های دوقلو 32000 پنجره با لایه‌های محافظتی اشعه ماورا بنفش دارند، تمیز کردن این پنجره‌ها 2 ماه طول می‌کشد.

  • در سال 1997 مردی با نام «رابرت آیلین» که به مرد عنکبوتی فرانسه مشهور بود، تصمیم گرفت از برج‌های دوقلو کوالالامپور بالا برود. با اطلاع نیروی پلیس مرد در طبقه 60 برج متوقف شد. در سال 2007 شخص دیگری قصد صعود به بالای برج را داشت و پلیس جلوی او را گرفت.

  • صحنه‌هایی از فیلم تله گذاری با بازی شان کانری و کاترین زتا جونز در سال 1999 در این برج فیلم‌برداری شده است.

برج های دوقلوی پتروناس

معماری برج های دوقلوی پتروناس

سزار پل (Cesar Pelli)، فردی دو رگه آمریکایی- آرژانتینی مهندس معمار برج های دوقلوی پتروناس است. وی در کارنامه خود طراحی آسمان خراش های متعددی را به ثبت رسانده و برج دوقلوی پتروناس یکی از آن هاست. سزار پل برای ساختن یکی از شاهکارهای معماری قرن بیست و یکم برگزیده شده بود که به خوبی هم از پس این وظیفه برآمد. دکتر مهاتیر محمد (Tun Dr. Mahathir bin Mohammad)، هفتمین نخست وزیر مالزی در سال 1999 میلادی، به صورت رسمی برج خای دوقلوی پتروناس را افتتاح کرد. پس از افتتاحیه، این آسمان خراش دوقلو به بهره برداری رسید. گفته می شود ساخت برج های دوقلوی پتروناس 6 سال طول کشید اما سه سال پس از اتمام ساخت کامل شد.
ساخت چنین برج باشکوه برای مردم مالزی شگفت آور بود و برخی نیز بر هزینه های ساخت برج خرده گرفتند که فراتر از انتظارشان بود. در حالی که، باتوجه به مقدار فولادی که در ساخت برج های دوقلوی پتروناس به کار رفته، این هزینه کاملا معقول است. زیرا که فولاد جزو گران قیمت ترین فلزات مالزی به حساب می آید. برج های دوقلوی پتروناس پس از ساخت و تکمیل با استقبال فراوان و بی نظیر گردشگران روبرو شدند و همچنان جزو جاذبه های پرطرفدار کوالالامپور و مالزی هستند. برج های دوقلوی پتروناس 88 طبقه دارند و ارتفاعشان از سطح زمین 375 متر است. یک پل در طبقات 41 و 42 دو برج را به یکدیگر متصل می کند.

برج های دوقلوی پتروناس

تاریخچه ساخت برج های دوقلوی پتروناس

عملیات گودبرداری برای این برج‌ها از اول مارس سال 1993 شروع شد و طی این عملیات روزانه 500 کامیون کامیون خاکبرداری انجام گرفت تا به پیِ 30 متری زیرِ زمین برسند.

ساخت و ساز این ابرسازه‌ها نیز از اول آوریل سال 1994 آغاز شد و در سال 1997 اولین دسته از کارکنان برج‌های دوقلو وارد آن‌ها شدند. در تاریخ 1 اوت سال 1999 افتتاحیه رسمی این برج‌ها توسط دکتر ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی انجام گرفت.

طرح برج‌های 88 طبقه‌ای پتروناس الهام گرفته از هنرهای اسلامی است و از فلز، شیشه و بتن ساخته شده‌است. سطح مقطع طبقهٔ چهل و سوم برج اول برگرفته از طرح اسلامی ربع الحزب است.

جالب است بدانید این برج‌ها درست یک روز پس از فاجعهٔ 11 سپتامبر تهدیدی مبنی بر بمب‌گذاری در ساختمان‌ها دریافت کردند. هرچند بمبی پیدا نشد اما یگان ویژهٔ خنثی‌سازی بمب هر دو برج را کاملاً تخلیه کردند. تنها سه ساعت پس از تخلیهٔ کامل به کارکنان و فروشندگان اجازهٔ بازگشت داده شد.

این برج‌ها بیشتر اداری هستند، به‌طوری‌که در برج اول اکثراً کارکنان خود برج‌ها قرار دارند و در برج دوم دفاتر مربوط به شرکت‌های بزرگ جهانی واقع شده‌اند. شرکت‌هایی نظیر هوآوی، الجزیره، مایکروسافت، بوئینگ و رویترز در این برج‌ها دفتر اداری دارند.

دقیقاً چسبیده به برج‌های دوقلو، یکی از بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین مراکز خرید کوالا لامپور قرار گرفته‌است. مرکز خرید Suria KLCC یک مرکز خرید 140٬000 متر مربعی است که در شش طبقه ساخته شده و محل تجمع لوکس‌ترین لوازم و برندها است.

در کنار برج‌های دوقلوی پتروناس، پارک مرکزی شهر کوالا لامپور، پارک کی‌ال‌سی‌سی قرار گرفته‌است. این پارک 17 هکتار مساحت داشته و دارای مسیرهای مخصوص پیاده‌روی و قدم زنی، فواره‌های آبی همراه با رقص نور است. این به ویژه در شب سال نو و در مراسم آتش بازی مخصوص به آن شب بسیار شلوغ و البته دیدنی می‌شود.

برج های دوقلوی پتروناس

جاذبه های موجود در برج های دوقلوی پتروناس

یک آکواریوم بسیار بزرگ در طبقه پایین برج هی دوقلوی پتروناس وجود دارد که به شکل لوله بوده و سفره ماهی های گوناگون داخل آن شنا می کنند. شرکت های بزرگ و معروفی چون سونی و بسیاری از برندهای مشهور در این برج مستقر هستند و جزو جاذبه های برج های دوقلوی پتروناس به حساب می آیند. برای علاقه مندان کتاب یک فروشگاه بسیار بزرگ کتاب در نظر گرفته شده که بسیار زیبا است. یک سینمای چندبعدی نیز برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده تا ساعتی را به تفریح و هیجان سپری کنند. سوریا (Suria KLCC)، بزرگ ترین مرکز خرید کوالالامپور است و در نزدیکی برج های دوقلوی پتروناس قرار دارد. این مرکز خرید در 6 طبقه ساخته شده و اجناس لوکس و گران قیمت را به فروش می رساند. در ضلع شمالی این برج ها، یک پارک 17 هکتاری وجود دارد که نور پردازی آن بسیار معروف بوده و برای قدم زدن و استراحت مکان بسیار خوبی است.

پل هوایی پتروناس

دو ساختمان برج های دوقلوی پتروناس توسط یک پل به هم متصل شده اند که نام این پل اسکای بریج (Sky Bridge Petronas) است. این پل در دو طبقه 41 و 42 ساخته شده و جالب است که تمام وزن پل به روی برج ها نسیت. زیرا که این امر سبب ریزش برج ها می شود. پل هوایی اسکای بریج، مرتفع تری پل هوایی دو طبقه در دنیا است و اکثر گردشگرانی که از برج های دوقلوی پتروناس بازدید می کنند، در اولین فرصت خود را به روی پل هوایی اسکای بریج می رسانند تا در ارتفاع 170 متری از سطح زمین مناظر زیبای اطراف را از دیوارهای شیشه ای تماشا کنند. وزن این پل حدود 750 تن بوده و طول آن 58.4 متر است. با این احتساب، باید به معماران و طراحان برج های دوقلوی پتروناس بابت ساختن چنین سازه بی نظیری تبریک گفت. لازم است بدانید، بازدید از پل هوایی اسکای بریج تنها از طبقه 41 میسر است. طبقه 42 اجاره داده می شود و بنابراین هرکسی نمی تواند از آن بازدید کند. گردشگران می توانند همه روزه از طبقه 41 بازدید کنند. اما در صورتی که 1000 بلیط در یک روز به فروش برسد، فروش بلیط به پایان م رسد.

خلاصه

برج‌های دو قلوی پتروناس یکی از بلندترین آسمان خراش‌های دنیای هستند که در کوالالامپور پایتخت مالزی سر به آسمان کشیدند. این سازه که اکنون نمادی برای شهر کوالالامپور شده است، بلندترین ساختمان‌های جهان از سال 1998 تا 2004 میلادی بوده است تا اینکه برج تای پی 101 در سال 2004 از او پیشی گرفت. اما همچنان این دو برج بلندترین برج‌های دو قلو در دنیا به حساب می‌آیند. ارتفاع برج‌های دو قلو با احتساب آنتن بالای خود حدود 452 متر است و هر برج نیز دارای 88 طبقه با نمای شیشه‌ای و فلزی است، در اینجا 78 آسانسور مشغول فعالیت هستند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (146 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (88 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (79 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (79 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (67 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (48 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟