دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

بررسی و مقایسه روکش دندان و کامپوزیت دندان: مزایا، معایب و هزینه 

یکشنبه، 13 شهریور 1401
کد خبر: 221549
ساعدنیوز :اگر به دندان‌هایتان آسیب رسیده؛ می‌توانید برای ترمیم آن از کامپوزیت یا روکش دندان استفاده کنید. شما باید برای حفظ سلامت دندان‌های خود سریعا برای درمان و ترمیم دندان‌ها به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید تا بهترین ماده را برای ترمیم دندان‌های شما انتخاب کند.

اگر به دندان هایتان آسیب رسیده؛ می توانید برای ترمیم آن از کامپوزیت یا روکش دندان استفاده کنید. شما باید برای حفظ سلامت دندان های خود سریعا برای درمان و ترمیم دندان ها به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید تا بهترین ماده را برای ترمیم دندان های شما انتخاب کند. اگر به موقع برای ترمیم دندان ها اقدام نکنید، احتمال انتشار عفونت و آسیب به دندان های دیگر وجود دارد. داشتن اطلاعات کافی از روش های درمانی و آگاه بودن از مزایا و معایب هر روش، در انتخاب بهترین روش به شما کمک می کند.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندانی که به عنوان باندینگ کامپوزیت نیز شناخته می شود، در صورتی که دندان آسیب جزئی داشته باشد، می تواند مفید باشد. اگر ترک کوچکی روی دندان وجود داشته باشد، کامپوزیت می تواند راه حل مناسبی باشد. در بعضی از موارد در صورتی که دندان به شدت آسیب دیده باشد هم می توان از کامپوزیت استفاده کرد؛ اما باز هم بستگی به شرایط دارد.

دندانپزشک کامپوزیت را مستقیما روی دندان قرار می دهد؛ کامپوزیت پس از سفت شدن می تواند دندان ها را ترمیم کند و ظاهری مشابه با دندان های طبیعی ایجاد کند. ترمیم دندان با کامپوزیت یک روش غیر تهاجمی است، در طی یک جلسه انجام می شود، ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد و مقرون به صرفه است. به همین دلایل، بسیاری از افراد به ویژه کودکان ترجیح می دهند از باندینگ دندان استفاده کنند.

مزایای کامپوزیت دندان

این روش می تواند برای ترمیم دندان ها به کار رود، البته می توان از کامپوزیت صرفا برای زیبایی دندان هم استفاده کرد.

  • باندینگ کامپوزیت یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین روش های زیبایی دندانپزشکی است.
  • این روش در طی یک جلسه مراجعه به دندانپزشک قابل اجرا است.
  • ممکن است نیاز باشد برای قرار دادن کامپوزیت، بخشی از مینا دندان تراشیده شود مگر اینکه قرار باشد از کامپوزیت برای پرکردن حفره دندان استفاده شود.
  • در این روش نیازی به بی هوشی نیست.
  • ممکن است شرکت بیمه، تمام یا بخشی از هزینه های کامپوزیت دندان را تقبل کند.
  • دندان هایی که کامپوزیت دارند نیاز به مراقبت خاصی ندارند و فقط با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از آن ها مراقبت کرد.
  • کامپوزیت دندان بسته به نحوه مراقبت شما ممکن است 3 تا 10 سال دوام داشته باشد.

معایب کامپوزیت دندان

  • کامپوزیت دندان به اندازه روکش دندان در برابر لکه شدن مقاوم نیست.
  • کامپوزیت ها به اندازه روکش ها مقاوم نیستند و به طور کلی دوام زیادی ندارند.
  • کامپوزیت های دندانی قادر به ترمیم ترک ها و آسیب های بزرگ دندان نیستند.
  • مواد کامپوزیت دندان ممکن است بشکنند پس بهتر است از جویدن ناخن و خوردن غذا های سفت خودداری کنید.
  • برخی از دندانپزشکان، به دلیل معایب کامپوزیت، از آن فقط برای اهداف زیبایی و روشن کردن رنگ دندان ها استفاده می کنند.

روکش دندان

روکش های دندان معمولا زمانی استفاده می شوند که آسیب وارده به دندان بسیار شدید باشد یا اینکه دندان عقل نهفته باعث فشار و درنهایت شکستگی دندان های مجاور شود. بنابراین هر چه مقدار آسیب بیشتری به دندان وارد شده باشد؛ احتمال نیاز به روکش دندان افزایش می یابد. روکش دندان، شبیه به یک کلاهک تمام دندان را می پوشاند و ظاهر و عملکرد دندان را بازیابی می کند. روکش ها با مواد هم رنگ دندان ساخته می شوند؛ در نتیجه با سایر دندان ها اختلاف رنگ نخواهند داشت.

نصب روکش دندان معمولا به چند جلسه مراجعه به دندانزشک نیاز دارد؛ زیرا برای این کار باید ابتدا از دندان قالب گیری شود و بعد روکش در آزمایشگاه ساخته شود. تا زمان آماده شدن روکش اصلی، دندانپزشک روی دندان روکش موقت قرار می دهد تا از دندان حفاظت شود. ترمیم دندان با روکش حدود دو تا سه مرحله دارد و نسبت به کامپوزیت هزینه بیشتری دارد. روکش ها نسبت به کامپوزیت مقاومت و دوام بیشتری دارند. افراد مسن روکش دندان را به دلیل دوام و طول عمر زیادی که دارد، به کامپوزیت ترجیح می دهند.

مزایای روکش های دندانی

روکش دندان به سلامت دندان شما کمک می کند و می تواند بسیاری از عیوب ظاهری دندان را بپوشاند. این روکش ها می توانند:

  • دندان های ترک خورده یا آسیب دیده را ترمیم کنند.
  • جایگزین پر شدگی دندان شوند.
  • دندان های شکسته را ترمیم کنند.
  • ایمپلنت های دندانی را ترمیم کنند.
  • ظاهر دندان را از نظر رنگ و چینش، بهبود ببخشند.
  • شکل تازه ای به دندان ها بدهند.
  • پس از انجام عصب کشی از دندان محافظت کنند.

مزیت دیگر روکش های دندان، مقاومت و استحکام زیاد آن هاست که باعث می شود طول عمر زیادی داشته باشند. در بیشتر افراد این روکش ها حدود 5 تا 15 سال دوام خواهد آورد.

معایب روکش های دندانی

مانند هر روش دیگری، روکش های دندانی هم دارای معایبی هستند.

  • در این روش باید بخش عمده دندان طبیعی تراشیده شود تا امکان نصب روکش فراهم شود.
  • دندان ممکن است در ابتدا نصب روکش به گرما و سرما حساس باشد یا اینکه در لثه مقداری درد و ناراحتی احساس شود. اگر این حساسیت ها و ناراحتی ها ادامه دار بود، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از آنجایی که جنس چینی یا پرسلن شکننده است، ممکن است روکش در طی سال ها آسیب ببیند.
  • اگر روکش دندان، از نوع پرسلن ادغام شده با فلز باشد، یک خط خاکستری بین لثه و روکش دندان دیده خواهد شد.

کامپوزیت دندان بهتر است یا روکش دندان؟

هر دو روش، راه حل های مناسبی برای بهبود بخشیدن به عملکرد و ظاهر دندان هستند. زمانی که شما به مطب دندانپزشک مراجعه می کنید، دندانپزشک شما را معاینه کرده و یک عکس اشعه ایکس از دندان های شما تهیه می کند. این کار باعث می شود تا دندانپزشک بتواند بهترین روش ترمیم دندان را به شما توصیه کند. در طی جلسه مشاوره، دندانپزشک مزایا و معایب هر روش را به شما توضیح می دهد و سوالات شما را پاسخ می دهد.

بیماران باید در زمان انتخاب کامپوزیت یا روکش دندان، عواملی مانند هزینه ها و دوام و طول عمر را در نظر بگیرند. اگر سرعت فرایند و به صرفه بودن آن برایتان مهم است؛ کامپوزیت می تواند گزینه مناسب تری باشد؛ اما اگر دوام و طول عمر برای شما در اولویت قرار دارد؛ روکش دندان انتخاب بهتری است.

هزینه های نصب کامپوزیت و روکش دندان

هزینه های مربوط به کامپوزیت یا روکش دندان، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. تعیین قیمت کامپوزیت دندان دشوار است زیرا هزینه ها بسته به نوع استفاده از کامپوزیت، می تواند متفاوت باشد. به عبارت دیگر، از آنجایی که برای نصب روکش بر روی دندان از کامپوزیت استفاده می شود؛ در صورت انتخاب روش روکش، باید هزینه های کامپوزیت را هم پرداخت کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تبدیل پایان نامه به مقاله !
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
سابمیت مقاله چیست؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه