عسل بدیعی در 19 اردیبهشت سال 1356 در تهران متولد شد. پدر او کارمند وزارت نفت بود. زنده یاد عسل بدیعی یک خواهر به نام غزل دارد و رضا داوود نژاد بازیگر معروف نیز همسر غزل بدیعی است.
زنده یاد بدیعی فارغ التحصل رشته علوم تغذیه از دانشگاه آزاد بود.
عسل بدیعی در سال 1379 وقتی 23 ساله بود با فریبرز عرب نیا بازیگر 36 ساله که از همسر اول خود آتنه فقیه نصیری طلاق گرفته بود ازدواج کرد، این زندگی با وجود تولد یک پسر بنام «جانیار» بعد از 4 سال در 1383 به جدایی ختم شد.
تا قبل از 21 سالگی عسل بدیعی تصمیمی برای بازیگر شدن نداشت، اما وقتی 21 ساله بود از طریق یکی از دوستانش مطلع شد که کیانوش عیاری برای انتخاب بازیگر فیلم جدیدش، تست برگزار میکند.
او فقط از سر کنجکاوی در این تست شرکت کرد. عسل بدیعی درباره این تست بازیگری گفته است که:«چند روز پس از شرکت در تست در کمال ناباوری به من خبر دادند که قبول شدهام.» این آغاز راه بازیگری در زندگی عسل بدیعی بود.
البته خانواده بدیعی مخالف ورود دخترشان به سینما و بازیگری بودند. رضا صلاحمند، کارگردان سینما در این باره میگوید:«برای نقش آنیک از افراد زیادی از جمله بعضی هنرمندان تست گرفته شد که هیچ کدام مورد قبول من و آقای عیاری قرار نگرفتند. وقتی نوبت به عسل بدیعی رسید، متوجه شدیم چهره و نگاه معصومانه او همان چیزی است که ما برای نقش آنیک در نظر داشتیم. بعد از انتخاب او ما متوجه شدیم که مخالفت پدر و مادرش مشکل بزرگی است که پیش روی ما قرار دارد. در نتیجه مادر عسل بدیعی را به دفتر دعوت کردیم تا به او اطمینان دهیم که این کار در محیط سالمی انجام خواهد شد.
در ادامه برای جلب رضایت آقای بدیعی، پدر عسل، راهی وزارت نفت که محل کار ایشان بود شدم. نظر پدر این بود که بهتر است دخترش در حوزه تحصیلات دانشگاهی خود فعالیت کند. در نهایت با ارائه تعهد کتبی به پدر عسل بدیعی قول دادم که محیط سالمی برای کار دخترش فراهم کنم. با این کار آقای بدیعی برای بازی دخترش در فیلم “بودن یا نبودن” رضایت دادند.»
اولین فیلمی که عسل بدیعی به واسطه پذیرفته شدن در تست بازی کرد، “بودن یا نبودن” نام داشت. او این فیلم را در سال 1377 بازی کرد. عسل بدیعی در این فیلم نقش دختری به نام آنیک را بازی میکرد.
عسل بدیعی در تاریخ 11 فروردین 1392 به حالت کما رفت و پس از انتقال به بیمارستان لقمان در روز 12 فروردین (1 آوریل 2013) دچار مرگ مغزی شد، در گزارش های اولیه خبرگزاری ها در مورد علت مرگ به مواردی همچون مسمومیت شدید دارویی، ایست قلبی و مشکلات تنفسی اشاره شده بود. در واکنش به این اخبار رضا داوودنژاد همسر خواهر عسل بدیعی، مسمومیت دارویی را شایعه دانست و مشکل قلبی ناشی از دشواری تنفسی و در نهایت مرگ مغزی را سبب مرگ وی اعلام کرد. در نهایت در روز 13 فروردین پزشک وی علت مرگ مغزی را پارگی عروق مغزی و به دنبال آن خونریزی مغزی و ایست تنفسی عنوان کرد. دکتر سهرابی اعلام کرد که پس از بررسی های پزشکی، مشخص شده ضایعه نخاعی در پشت گردن باعث مرگ مغزی وی گردیده است.
مرحومه بدیعی از سال 1376 به همراه تمام خانواده اعضای بدن خود را اهدا کرده بود، به دنبال همین خواسته، تمام اعضای بدن او در زمان مرگ مغزی اهدا شد، با اعضای وی از جمله ریه، قلب، کلیه ها، کبد و … 7 نفر توانستند به زندگی عادی خود برگردند و حتی پوست وی نیز برای بیماران سوختی اهدا شد.
پیکیر این بانوی بهشتی در نهایت روز 18 فروردین 1392 از رو به روی تالار وحدت تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در فیلم دستهای آلوده دوره هجدهم جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) سال 1378
سینما
(1376) بودن یا نبودن (کیانوش عیاری) بازیگر
(1378) دستهای آلوده (سیروس الوند)، بازیگر
(1379) هفت پرده (فرزاد مؤتمن)، بازیگر
(1379) از صمیم قلب (بهرام کاظمی)، بازیگر
(1382) شمعی در باد (پوران درخشنده)، بازیگر
(1384) پروانهای در مه (محمدجواد کاسهساز)، بازیگر
(1385) سربلند (سعید تهرانی)، بازیگر
(1387) روز هشتم
تلویزیون
ششمین نفر (1390)
زمین انسانها (1389)