بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی علی اکبر ناطق نوری و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی
خلاصه بیوگرافی
نام : علی اکبر
نام خانوادگی : ناطق نوری
متولد : 1323/07/14
تحصیلات : تحصیلات حوزوی و کارشناسی رشته الهیات گرایش فلسفه و حکمت اسلامی
سمت فعلی : مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران
زندگی شخصی و خانواده
ناطقنوری فرزند ابوالقاسم ناطق نوری بود. وی در 10 سالگی به تهران آمد و در سال 1340 با امام خمینی آشنا شد و به صف مخالفان حکومت وقت پیوست. او چندین بار به زندان رفت و ممنوعالمنبر شد.
تحصیلات علی اکبر ناطق نوری
ناطق دارای تحصیلات حوزوی تا مقطع خارج فقه و اصول است. وی همچنین در رشته الهیات گرایش فلسفه و حکمت اسلامی از دانشگاه تهران لیسانس گرفتهاست. از استادان او میتوان به سید روحالله خمینی، مرتضی مطهری، احمد مجتهدی تهرانی و فلسفی اشاره کرد.
همسر علی اکبر ناطق نوری
علی اکبر ناطق نوری با دختر سیدهاشم رسولی محلاتی ازدواج کرده است.
فرزندان علی اکبر ناطق نوری
ناطق نوری دارای هشت فرزند است که دو پسر به نامهای مصطفی ناطقنوری و مجتبی ناطقنوری معروفترین آنها هستند.
دامادهای ناطق نوری
تاکنون اطلاعاتی در خصوص دامادهای ناطق نوری منتشر نشده است.
زندگی سیاسی و اجتماعی علی اکبر ناطق نوری
ناطق نوری در انتخابات دور هفتم ریاست جمهوری کاندیدای جناح محافظهکار (شامل جامعه روحانیت مبارز و تشکلهای همسو و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) بود، ولی با به دست آوردن حدود 7 میلیون رأی و 24٪ کل آرا در برابر 69٪ سید محمد خاتمی شکست خورد.
فعالیتهای بینالمللی
ناطقنوری در سال 1377 با ابتکار خود، بین المجالس کشورهای اسلامی را تأسیس کرد و هماکنون ریاست اتحادیه بین المجالس را بر عهده دارد و هر دو سال یکبار به همراه رئیس مجلس به این اجلاس میرود و از سخنرانان اصلی این اجلاس به حساب میآید.
او در سطح سران سه قوه جمهوری اسلامی ایران اولین کسی بود که به اروپا سفر کرد. با توجه به اختلافات مختلف جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا، ارتباط او به قوت خود باقی ماند و حتی با بعضی از سران آنها مانند استپان مسیچ رئیس وقت مجلس کرواسی که بعداً رئیسجمهور کرواسی شد، لوچانو ویولانته رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا و هاینتس فیشر رئیس وقت مجلس اتریش که او هم بعداً رئیسجمهور شد، ارتباط نزدیکی داشت. بستن قرار دادهای مختلف نظامی با اوکراین و روسیه در زمان بوریس یلتسین و حل مناقشه کرواتها با مسلمانان بوسنی از دیگر اقدامات وی بود.
دوره دوم مجلس شورای اسلامی
در انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی، ناطقنوری، وزیر کشور بود. در این انتخابات که 1586 نفر آمادگی خود را برای کاندیداتوری اعلام کردند، صلاحیت 1275 نفر از داوطلبان توسط هیئتهای اجرایی و شورای نگهبان تأیید شد. رد صلاحیت یکی از نامزدهای این انتخابات از سوی شورای نگهبان، منجر به شورش میشود. به دنبال این شورش، وزیر کشور وقت دستور میدهد کسی که با نظر شورای نگهبان مخالفت کرده و در کشور نیز شورش به پا کردهاست را زندانی کنید.
انتخابات ریاستجمهوری 1376
ناطقنوری در سال 1376 برای تصدی ریاست دولت هفتم اعلام کاندیداتوری کرد رقیب اصلی او در این انتخابات سید محمد خاتمی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد و رئیس وقت کتابخانه ملی ایران بود. محمد محمدی ری شهری وزیر پیشین اطلاعات و سید رضا زوارهای هم نامزد انتخابات بودند.
شهردار شدن احمدینژاد توسط ناطقنوری
در سال 1382 محمود احمدینژاد علیرغم رد صلاحیتش در وزارت اطلاعات شهردار تهران شد. اولینبار مهدی کروبی در مناظره خود با احمدینژاد ضمن دفاع از ناطقنوری او را عامل اصلی شهرداری احمدینژاد دانست و گفته که آقای ناطق طی تماس تلفنی با آقای یونسی وزیر وقت اطلاعات ضمن ابراز ناراحتی از رد صلاحیت احمدینژاد خواستار تأیید احمدینژاد شده که بعد از سفارش ناطقنوری این کار صورت پذیرفتهاست. بعد از آن نیز چندین خبرگزاری دیگر از نقش ناطقنوری در مطرح شدن نام احمدینژاد پرده برداشتند.
انتخابات ریاست جمهوری 1388
ناطقنوری در انتخابات ریاست جمهوری 1388 از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کرد. مصطفی ناطقنوری پسر وی پس از آنکه در مناظره تلویزیونی احمدینژاد با موسوی، از سوی احمدینژاد به فساد اقتصادی متهم شد، فردای آن روز در طی نامهای به موسوی ضمن تجلیل از او اتهام محمود احمدینژاد را بی اساس خواند و برای موسوی آرزوی پیروزی کرد.
حمایت از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری
ناطقنوری به همراه علیاکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی از چهار عضو اصلی ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالگرایان بود که نهایتاً در روز 21 خرداد 1392، حسن روحانی را به عنوان کاندیدای نهایی این ائتلاف معرفی کردند و ضمن تشکر از کنارهگیری محمدرضا عارف، به حمایت از حسن روحانی پرداختند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبهای گفته بود نظر من برای انتخابات یازدهم آقای ناطقنوری بود اما ایشان نپذیرفت و حسن روحانی را پیشنهاد کرد و سپس من به همراه ایشان تصمیم گرفتیم بهطور مشترک به روحانی پیشنهاد کاندیداتوری بدهیم بی شک نقش علیاکبر ناطقنوری در رسیدن حسن روحانی به مقام ریاستجمهوری بی بدیل است. ناطقنوری دوباره از حسن روحانی برای ریاست جمهوری در انتخابات 1396 حمایت کرد و وی را اصلح خواند.
استعفا از دفتر رهبری
ناطق نوری در 28 اردیبهشت ماه 1396 به گفته خودش به دلیل حمایت از حسن روحانی از ریاست بازرسی دفتر رهبری استعفا کرد.
مسئولیت فعلی
علی اکبر ناطق نوری هم اکنون مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران می باشد.
اینستاگرام علی اکبر ناطق نوری
علی اکبر ناطق نوری در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری nategh_ir با مخاطبان خود در ارتباط است.