دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / چهره ها /

بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی علی لاریجانی و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی 

جمعه، 31 شهریور 1402
علی اردشیر لاریجانی (زادهٔ 13 خرداد 1336) سیاستمدار ایرانی است. او مشاور رهبر ایران، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی است. وی از خرداد 1387 تا خرداد 1399 پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی بود. وی خود را متعلق به جناح اصول‌گرایان می‌داند با این حال عضو حزب مشخصی نیست.

فهرست مطالب


خلاصه بیوگرافی


نام : علی

نام خانوادگی : اردشیر لاریجانی

متولد : 1336/03/13

تحصیلات : دکترای فلسفه

سمت فعلی : مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران

زندگی شخصی و خانواده


علی اردشیر لاریجانی در تاریخ 13 خرداد 1336 در شهر نجف، عراق زاده شد. وی فرزند روحانی شیعه میرزا هاشم آملی می‌باشد. خانواده وی اهل منطقه لاریجان، آمل می‌باشند و پیش از تولد وی، پدرش مدتی برای تحصیل در حوزه علمیه نجف، به کشور عراق نقل مکان کرده بود و وی نیز در آن جا به دنیا آمد. او چهار برادر به نام‌های محمد جواد، صادق، باقر و فاضل دارد و خواهرش نیز همسر مصطفی محقق داماد می‌باشد. احمد توکلی نماینده ادوار پیشین مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ پسرِ دخترخاله او است.

تحصیلات علی لاریجانی


علی لاریجانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه تا دریافت مدرک دیپلم متوسطه را در شهر قم سپری کرد و پس از قبولی در آزمون کنکور سراسری، در سال 1354 تحصیل در مقطع کارشناسی رشتهٔ علوم رایانه را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و در سال 1358 موفق به دریافت کارشناسی رایانه از این دانشگاه گردید. وی به توصیهٔ مرتضی مطهری برای ادامه تحصیل رشته فلسفه را انتخاب کرد و کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشتهٔ فلسفه از دانشگاه تهران اخذ نمود. لاریجانی دارای تألیفاتی در چند حوزه مختلف است که از جمله آن 3 کتاب در زمینه فلسفه کانت و 15 مقاله پژوهشی در موضوعات مختلف علمی می‌باشد. او اکنون دانشیار رشتهٔ فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است.

همسر علی لاریجانی


علی لاریجانی در سن 20 سالگی، با فریده مطهری، دختر مرتضی مطهری ازدواج کرد.

فرزندان علی لاریجانی


علی لاریجانی دارای چهار فرزندمی باشد. به نوشته واشینگتن تایمز در سال 2018، فاطمه لاریجانی در حال تحصیل در دوره رزیدنسی پزشکی داخلی، در بیمارستان‌های دانشگاهی کلیولند در آمریکاست.

دامادهای علی لاریجانی


اطلاعاتی در مورد دامادهای لاریجانی در دسترس نیست.

زندگی سیاسی و اجتماعی علی لاریجانی


او در خانواده لاریجانی به دنیا آمد. لاریجانی از 1360 تا 1361 رئیس واحد مرکزی خبر بود و از 1361 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او از 1361 تا 1362 معاون امور مجلس وزیر کار و امور اجتماعی و در سال 1362 نیز برای مدتی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر پست، تلگراف و تلفن بود. وی از سال 1365 تا 1368 معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت سپاه پاسداران را برعهده داشت و از 1368 تا 1371 به‌عنوان جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد. در دولت پنجم، از 1371 تا 1372 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و برای مدت بیش از یک دهه، در فاصله سال‌های 1372 تا 1383 ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت. لاریجانی از سال 1384 تا 1386 به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت می‌کرد. لاریجانی که از 12 خرداد 1387 در دوره هشتم ریاست و نمایندگی قم در مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1398 نامزد نشد.

فعالیت‌های آغازین

وی پس از وقوع انقلاب 1357 فعالیت در سازمان صدا و سیما را آغاز کرد و بلافاصله پس از ورود، به‌عنوان مدیرکل برون مرزی و دفتر مرکزی خبر سازمان صداوسیما مشغول به کار شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

در سال 1371 و در زمان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی، در پی استعفای سید محمد خاتمی از وزارت ارشاد، لاریجانی به‌عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد و تا 1372 برای مدت بیش از یک سال، در این جایگاه فعالیت کرد. او در سال 1372 با حکم سید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به‌عنوان رئیس سازمان صدا و سیما منصوب گردید و تا سال 1383 برای مدت 11 سال مدیریت این سازمان را برعهده داشت..

وی از مخالفان ممنوعیت خرید و فروش و نگهداری دستگاه ویدیو بود و در دوران کوتاه وزارتش، این ممنوعیت را با تأسیس مؤسسه‌ای برای توزیع فیلم‌های مجاز شکست.

ریاست صداوسیما

وی برای مدت بیش از 10 سال، ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت و در این مدت تغییرات زیادی را در این سازمان به‌وجود آورد. در طی این دوران تعداد شبکه‌های تلویزیونی، از 3 شبکه، به 7 شبکه رسید. در پایان دوران ریاست او بر این سازمان، 7 شبکهٔ تلویزیونی، 8 شبکهٔ رادیویی ملی و سراسری، 30 شبکهٔ رادیویی استانی، 4 شبکهٔ تلویزیونی استانی و 7 شبکهٔ تلویزیونی جهانی، توسط صدا و سیما اداره می‌شد. علاوه بر این شبکه‌ها، روزنامهٔ جام جم و شرکت تولید فیلم سیما فیلم نیز در دوران مدیریت وی توسط سازمان صدا و سیما تأسیس گردید.

انتخابات ریاست‌جمهوری نهم

علی لاریجانی در انتخابات نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران که در سال 1384 برگزار گردید، به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری شرکت کرد. او در این انتخابات شکست خورد و در بین 7 کاندیدا، در رتبه ششم قرار گرفت.

شورای عالی امنیت ملی

لاریجانی که پس از پایان دوران ریاستش بر صداوسیما، همچنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، در خردادماه 1383 با حکم آیت الله سید علی خامنه‌ای به‌عنوان نمایندهٔ رهبر در شورای عالی امنیت ملی منصوب گردید. وی کمتر از 2 ماه بعد، در مردادماه 1384 به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب شد. در سال 1386 پس از چندین بار درخواست او برای استعفاء از دبیری شورای عالی امنیت ملی، در مهرماه 1386 این درخواست پذیرفته شد و مسئولیت 26 ماههٔ او در این جایگاه، پایان یافت.

ریاست مجلس

  • در مجلس هشتم علی لاریجانی در انتخابات مجلس هشتم، به‌عنوان نماینده قم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در چهارمین جلسه علنی مجلس هشتم، با کسب اکثریت آرا برای یک سال، به‌عنوان رئیس هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. او که تنها نامزد ریاست مجلس بود، موفق به کسب 237 رأی، از مجموع 260 رأی مأخوذه شد.

  • در مجلس نهم علی لاریجانی به‌عنوان نماینده اول قم، وارد مجلس نهم شد و توانست با کسب 173 رای، از مجموع 275 به ریاست مجلس نهم برسد. در این دوران، تنش میان او و دولت محمود احمدی‌نژاد بالا گرفت.

  • در مجلس دهم لاریجانی در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی، به‌عنوان نامزد مستقل، اما با حمایت اصول‌گرایان میانه‌رو و گروهی از اصلاح‌طلبان، از حوزه انتخابیه قم شرکت کرد و با ریزش آراء نسبت به دوره نهم، پس از احمد امیرآبادی فراهانی، به‌عنوان نفر دوم از قم، به مجلس راه یافت. برخی معتقدند حمایت‌های ویژه او از دولت تدبیر و امید به‌ویژه در تصویب برجام و قرار گرفتن نام او در صدر لیست امید سبب اصلی کاهش آرای او در این دوره از انتخابات مجلس بوده‌است.

  • علی لاریجانی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام نکرد.

انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم

لاریجانی ساعت 8 صبح 25 اردیبهشت با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نامزد شد. او در صحبت‌های بعد از ثبت نام بیان کرد: «حوزه اقتصاد، نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود.»

لاریجانی در نهایت توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد. و طبق بیانیه‌ای خبر داد بر حسب وظیفه کاندید شده بود و همچنین در ادامه گفت: «راضی به رضای الهی هستم.»

مسئولیت فعلی


علی لاریجانی طی حکمی در 8 خرداد 1399 به‌عنوان مشاور رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.

اینستاگرام علی لاریجانی


علی لاریجانی در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری larijani_ir با مخاطبان خود در ارتباط است.

آلبوم تصاویر علی لاریجانی


فیلمی از واکنش علی لاریجانی به بیانیه هسته ای لوزان



پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 08 خرداد
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه چاپ یک کتاب
ترجمه تخصصی کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
بهترین و ساده‌ترین روش برای درست کردن پنیر روستایی در خانه+ویدیو
دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب