نام : حسن
نام خانوادگی : روحانی
متولد : 1327/08/21
تحصیلات : دکترای حقوق اساسی
سمت فعلی : فعلا هیچ سمتی ندارد
حسن روحانی در سال 1327 در شهرستان سرخه در استان سمنان زاده شد. بنا به گفته حسن روحانی وی از یازده سالگی با کار در دوره تابستان با کشاورزی و قالیبافی مخارج تحصیل خود را تأمین میکرد.
پدر وی، حاج اسدالله فریدون، در بازار سمنان مغازه داشت و نماینده بروجردی بود. او به سبب مبارزات علنی علیه رژیم پهلوی، نخستینبار در سال 1341 دستگیر و به زندان افتاد و به دلیل استمرار مبارزات تا پیروزی انقلاب اسلامی بیش از بیست بار دستگیر و زندانی شد. اسدالله فریدون در مهرماه 1390 درگذشت. مادر روحانی (سکینه پیوندی) نیز در 29 اسفند 1393 درگذشت.
حسن روحانی یک برادر و سه خواهر کوچکتر از خود هم دارد. برادرش حسین فریدون در نخستین روزهای پیروزی انقلاب، فرماندار نیشابور و مدتی هم فرماندار کرج بود، سپس سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی شد و چند سال هم از سفرای ایران در سازمان ملل متحد بود و سپس مشاور وزیر امور خارجه شد. حسین فریدون در دولت یازدهم به عنوان دستیار ویژهٔ رئیسجمهور منصوب شد. روحانی سه خواهر به نامهای طوبی، فاطمه و طاهره دارد که هر سه ازدواج کردهاند.
او همزمان با تحصیلات حوزوی در سال 1348 به دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1351 دانشنامهٔ لیسانس خود را در مقطع کارشناسی در رشتهٔ حقوق قضایی اخذ کرد. حسن روحانی با ادامه تحصیل در بریتانیا، مدرک کارشناسی ارشد (M.Phil) در رشتهٔ حقوق عمومی به تاریخ و دانشنامهٔ دکتری (Ph.D) در رشتهٔ حقوق اساسی را از دانشگاه کلدونین گلاسگو زیر نظر پروفسور سید حسن امین دریافت کرد.وی با کسب پروانهٔ وکالت از کانون وکلای دادگستری مرکز در تاریخ 1 آبان 1386 وکیل پایهیک دادگستری شد.
همسر روحانی، صاحبه عربی، دخترخاله او ، خانهدار است و به فعالیت سیاسی یا اجتماعی چندانی مشغول نیست. روحانی و همسرش صاحب پنج فرزند (دو پسر و سه دختر) شدهاند.
حسن روحانی صاحب پنج فرزند می باشد که یکی از پسران وی (محمد فریدون) در سال 1376 به دلیل خودکشی یا قتل نامشخص با هفت تیر پدرش در منزل درگذشتهاست. یکی از دختران روحانی، پزشک است و بههمراه همسرش در وین اتریش زندگی میکند.
یکی از داماد های حسن روحانی پزشک است و در اتریش زندگی می کند.
داماد دیگر او کامبیز مهدی زاده دارا مدرک دکترای زمین شناسی سنگ و رسوب و رسوب شناسی که سیاستمدار نیز می باشد.
از 1392 تا 1400 بهعنوان هفتمین رئیسجمهور ایران مشغول به فعالیت بود. او استاد پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک و از سال 1378 نمایندهٔ استان تهران در مجلس خبرگان رهبری است. او از سال 1368 تا 1384 دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس تیم هستهای و مذاکرهکنندهٔ ارشد ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس دربارهٔ برنامهٔ هستهای ایران از سال 1368 تا 1392 عضو شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از رهبر جمهوری اسلامی ایران و از سال 1371 تا 1392 رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بودهاست. روحانی سابقهٔ پنج دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دورهٔ چهارم و دورهٔ پنجم، بودهاست.
حسن روحانی در سال 1359 از حوزهٔ انتخابیهٔ سمنان به نمایندگی اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و پنج دوره قانونگذاری بهمدت بیست سال (از سال 1359 تا 1379) در مجلس حضور داشت. او نایب رئیس اول مجلس (در دورههای چهارم و پنجم) و رئیس کمیسیونهای دفاع (دورههای اول و دوم) و سیاست خارجی (دورههای چهارم و پنجم) بود.
در دوران جنگ ایران و عراق، روحانی مسئولیتهای متعددی، از جمله عضویت در شورای عالی دفاع (از سال 1361 تا 1367)، عضویت در شورای عالی پشتیبانی جنگ و رئیس کمیسیون اجرائی آن (از سال 1365 تا 1367)، معاونت فرماندهی جنگ (از سال 1362 تا 1364)، ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (از سال 1364 تا 1366) و فرماندهی پدافند هوایی کل کشور (از سال 1364 تا 1370) را بر عهده داشت. روحانی بین سالهای 1367 تا 1368 به معاونت جانشین فرماندهی کل قوا منصوب شد.
روحانی پس از بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل نهاد شورای عالی امنیت ملی، سمت نمایندگی خامنهای را در این شورا تا سال 1392 که به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد، در اختیار داشته و به مدت 16 سال (از سال 1368 تا 1384) در دورههای ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی دبیر شورای عالی امنیت ملی بودهاست. وی همچنین به مدت 13 سال (از سال 1368 تا 1376 و از 1379 تا 1384) مشاور امنیت ملی رئیسجمهور وقت بودهاست.
حسن روحانی در 22 آبان 1368 به عنوان نمایندهٔ رهبری در شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. او از سال 1368 به مدت 16 سال مسئولیت دبیرخانهٔ شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت؛ سمتی که در دولت هاشمی به او رسید و در ریاستجمهوری سید محمد خاتمی نیز ادامه یافت.
روحانی و تیم او که متشکل از دیپلماتهایی بودند که ولایتی و خرازی آنان را به عنوان بهترینهای وزارت امور خارجه معرفی کرده بودند، به دلیل شرایط سیاسی-امنیتی و تبلیغاتی که علیه ایران بود، تاکتیک خود را بر گفتگو و اعتمادسازی استوار کردند. بدین صورت که در گام اول از گستردهشدن اتهامات و مجموعه مسائلی که علیه ایران مطرح میشد، ممانعت کردند تا از ارجاع پروندهٔ ایران به شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری شود. از این رو در مسیر اعتمادسازی، در چند مقطع، برخی فعالیتهای هستهای ایران به صورت داوطلبانه تعلیق شد.
حسن روحانی، در روز 22 فروردین 92، با شعار «دولت تدبیر و امید» در میان هوادارانش رسماً اعلام کاندیداتوری کرد. در 31 اردیبهشت 92، حسن روحانی به همراه 7 نامزد دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری تأیید صلاحیت شدند. در 7 خرداد 92، پس از آنکه حسن روحانی در برنامهٔ زندهٔ تلویزیونی، کلیدی را به عنوان «کلید تدبیر» به مردم نشان داد، ستاد انتخاباتی وی اعلام کرد که «کلید» نماد ستاد انتخاباتی اوست.
حسن روحانی در تاریخ 25 فروردین 1396 نامزد دوازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران شد و در تاریخ 31 فروردین 1396 صلاحیت وی رسماً از طرف شواری نگهبان احراز گردید.
نهایتاً با برگزاری انتخابات و شمارش آراء حسن روحانی برای یک دوره چهار ساله دیگر رئیسجمهوری اسلامی ایران باقی ماند.
حسن روحانی فعلا هیچ سمتی ندارد.
حسن روحانی در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری hrouhani با مخاطبان خود در ارتباط است.