بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی لئون تروتسکی و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی

  دوشنبه، 03 مهر 1402   زمان مطالعه 11 دقیقه
بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی لئون تروتسکی و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی
لئون داویدُویچ تروتسکی (با نام اصلی لیو برنشتاین)،(زاده 7 نوامبر 1879 – درگذشته 21 اوت 1940) فیلسوف، متفکر، انقلابی، تاریخ‌نگار، روزنامه‌نگار، سیاستمدار روس و نظریه‌پرداز مارکسیست بود. برای مطالعه بیوگرافی این شخصیت سیاسی می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

فهرست مطالب


خلاصه بیوگرافی

زندگی شخصی و خانواده

زندگی سیاسی و اجتماعی

مسئولیت فعلی

اینستاگرام

آلبوم تصاویر

فیلم

خلاصه بیوگرافی


نام : لئون

نام خانوادگی : تروتسکی

تولد - وفات : زاده 7 نوامبر 1879 – درگذشته 21 اوت 1940

تحصیلات : -

سمت فعلی : وی در قید حیات نمی باشد

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

زندگی شخصی و خانواده


لئون تروتسکی در سال 1879 در خانواده‌ای یهودی و ثروت‌مند در روستایی در اوکراین با نام لف داویدُویچ برونشتاین زاده شد. پدر او از زمین‌داران بزرگ اوکراین بود و خود او همیشه از بیان آن خودداری می‌کرد. او به گفته طرفدارانش به دوری از زندگی مرفه باور داشت که پس از مرگ پدر، سهم‌الارث خود را مطالبه نکرد.

تحصیلات لئون تروتسکی


در 9 سالگی به همراه یکی از اقوام خود به اودسا رفت تا تحصیل در مدرسه ابتدایی را آغاز کند. در آن جا در خانه اسپنتسر پانسیون شد. دوره مدرسه ابتدایی به سر آمد و عازم رفتن به دبیرستان شد، اما مشکل بزرگی در برابر او وجود داشت. یک یهودی به سختی می‌توانست به دبیرستان راه یابد زیرا سهمیه مشخصی برای دانش آموزان یهودی وجود داشت. اما با کمک دوستان با نفوذ، به دبیرستان «سنت پالوس» راه یافت. دوران تحصیل در دبیرستان، افق‌های تازه ای را در برابر او گشود: در پاییز که به دبیرستان رفت، زبان‌های آلمانی و فرانسه را یادگرفت. عادت به مطالعه در او پدید آمد و به مطالعه آثار نویسندگان انسان‌دوست روسیه (نظیر تولستوی) و نویسندگان روشنفکر اروپایی پرداخت. در سال دوم دبیرستان بود که فعالیت مطبوعاتی را آغاز کرد و در مجله «قطره» (که به وسیله دبیرستان منتشر می‌شد) مقالات ادبی می‌نوشت و اشعارش را به چاپ می‌رساند. کارنامه تحصیلی او نشان می‌دهد که از دانش آموزان جدی و ممتاز بود.

لئون تروتسکی و همسرش ناتالیا سدوا

همسر لئون تروتسکی


الکساندرا سوولوتسکیا همسر اول او می باشد که پس از او با ناتالیا سدوا تروتسکی ازدواج می کند.ناتالیا سدوا تروتسکی (زاده 5 آوریل 1882 – درگذشتهٔ 23 ژانویه 1962)، مبارز و انقلابی روس، تئوریسین و انقلابی بلشویک بود. او، قبل از انقلاب، به همراه لنین و تروتسکی در نشریه بلشویک ایسکرا، کار می‌کرد.

لئون تروتسکی مدتی نیز با هنرمند مشهور فریدا کالو رابطه عاشقانه داشته است.

فرزندان لئون تروتسکی


تروتسکی چهار فرزند به نام های زینیدا ولکوا، نینا نولسون، لو سدوف، سرگی سدوف دارد.

زندگی سیاسی و اجتماعی لئون تروتسکی


تروتسکی در 17 سالگی و در مدرسه با نوشته‌های سازمان‌های پنهانی و مارکسیسم آشنا شد. او به همراه عده‌ای از دوستانش «تشکیلات کارگری جنوب» را برپا نمود که در طی چند ماه هزاران نفر جذب آن شدند. در سال 1898 این تشکیلات توسط پلیس مخفی منحل شد و برونشتین و دیگر رهبران آن به زندان افتادند. همه آن‌ها به چهار سال تبعید به سیبری محکوم شدند. در این مدت لئون و الکساندرا با حزب سوسیال دموکرات کارگری روسیه (POSDR) که زیر نظر ولادیمیر لنین و گئورگی پلخانف بود ارتباط برقرار کردند. در دوران زندان، تروتسکی به نویسندگی و نظریه‌پردازی با نام مستعار پرداخت.

دیدار با لنین

تروتسکی همکاری خود را با ایسکرا، نشریهٔ حزب سوسیال دمکرات روسی آغاز کرد. حزب او را برای جمع‌آوری کمک به اروپا فرستاد. در سال 1902، در سن 23 سالگی در خانه دوستی در لندن با ولادیمیر لنین دیدار نمود. این دیدار به پیوند سیاسی تنگاتنگ و طولانی بین تروتسکی و لنین انجامید. با وجود اختلاف نظر بین آن‌ها، لنین همواره تروتسکی را فردی با ارزش برای اهداف خود می‌دید.

در 1903 و در طی دومین کنگرهٔ حزب اختلافات میان بلشویک‌ها و منشویک باعث جدایی‌شان می‌شود. علت این جدایی حول مسئله ماهیت حزب می‌چرخید.

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

تفکرات سیاسی و انقلاب مداوم

تفکر سیاسی تروتسکی سیری تدریجی داشت. در ابتدا، تحت تأثیر افکار روشنفکرانه خانواده اسپنتسر، گرایشی نسبتاً قوی به جنبش عوام‌گرایی(پوپولیسم) پیدا کرد ولی هیچ گونه آگاهی از مارکسیسم نداشت. لئو در چهارده سالگی، برای نخستین بار یکی از آثار مارکسیستی (اثری از پِیتراسترووه) را مطالعه کرد. سال 1896، یک سال سرنوشت ساز در زندگی او به‌شمار می‌آید زیرا اندیشه‌های مارکسیستی بر او چیره شد و فعالیت‌های انقلابی را آغاز کرد. تروتسکی در میانهٔ سال 1896 «مجمع کارگران روسیه جنوبی» را در «نیکلایوف» بنیان نهاد. این مجمع سازمانی انقلابی بود که می‌کوشید کارگران را بیدار کرده و به قیام علیه سرمایه داران وادارد.چند اعتصاب کارگری در نیکلایوف صورت گرفت. پلیس ابتدا به فعّالان سیاسی تبعید شده به اودسا مشکوک شد ولی بعداً پی برد که کارِ چند نوجوان در «مجمع کارگران روسیه جنوبی» است. در فوریه 1898، نیروهای پلیس توانستند افراد این مجمع و از جمله تروتسکی را بازداشت کنند و مدارک زیادی را از آنان به دست آوردند.

خود او در اثر معروفش به نام زندگی من می‌نویسد:

«... از 1897 که فعالیت انقلابی را شروع کردم، ولی همچنان در برابر مارکسیسم ایستادگی می‌کردم، تاکنون راهی دراز را طی کرده بودم. در ایام تبعید، مارکسیسم مبنای قطعی جهان بینی و شیوه تفکر من شد…» (زندگی من، فصل 9)

در 1898 از سیبری گریخت و به «سامارا» رفت و در آن جا به عضویت هیئت‌های تحریریه شعبه روزنامه «ایسکرا» (ارگان حزب سوسیال دموکرات روسیه) درآمد. مقالات سیاسی خود را با نام مستعار «پِرو» (قلم) به رشته تحریر درمی‌آورد. در اکتبر 1902، به دعوت لنین، به لندن رفت و به عضویت هیئت تحریریه دفتر مرکزی «ایسکرا» درآمد.

در سال 1905 اعتصابات گسترده‌ای روسیه را تکان داد. این نخستین‌باری بود که کارگران در کنار خواست‌های اجتماعی، خواست‌های سیاسی را هم پیش می‌کشیدند.در این سال تروتسکی و همسرش ناتالیا پنهانی به پتروگراد بازگشته و تروتسکی در راس قدرت شورا قرار گرفت. او نخستین دبیرکل شورای کارگران روسیه بود. او با سخنوری و کاریزمای خود، طبقه کارگر و حتی طبقه متوسط شهری و خرده بورژواها را نیز با خود همراه کرد. اما پس از شکست انقلاب او به کار اجباری و زندگی در سیبری محکوم شد که در آن هنگام 26 سال داشت.

در سال 1905 تروتسکی بار دیگر از تبعید در سیبری گریخت. این بار او به صورت رسمی به حزب لنین پیوست و از سوی بلشویک‌ها برای ریاست کمیته نظامی انقلابی برگزیده شد. تروتسکی پس از تجربه ناکام 1905 دیدگاه کاملاً دیگری را در پیش گرفت و گفت روسیه کشوری توسعه‌نیافته در عصر ظهور امپریالیسم است و سرمایه‌های خارجی زیادی تحت سلطهٔ تزار قرار دارد. بورژوازی ملی به نسبت ضعیف است. همه این‌ها باعث به‌وجود آمدن همبستگی میان امپریالیسم خارجی، طبقهٔ مالک سنتی و بورژوازی ملی می‌شود. به طوریکه این بورژوازی ملی در صورت رویداد انقلاب، بیشتر تمایل خواهد داشت تا از تزار پشتیبانی کند تا کارگران و دهقانان. دهقانان نخواهند توانست خود را به قدرت سیاسیِ خودانگیخته‌ای بدل کنند. اینچنین، تروتسکی نتیجه گرفت که تنها، طبقهٔ کارگر قادر به رهاییِ روسیه است؛ و اینکه در انقلاب علیه تزاریسم باید وظایف انقلاب بورژوازی با انقلاب سوسیالیستی ترکیب شود. طبقه کارگر باید پشتیبانی دهقانان را بدست آورد ـ که در کشوری مانند روسیه اجتناب ناپذیر است ـ و دموکراسی شوراها را برقرار سازد. او این نظریه خود را «انقلاب مداوم» نامید.

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

انقلاب روسیه

در سال 1907 تروتسکی دوباره موفق شد تا به وین فرار کند و چند سالی در آنجا بماند. جنگ جهانی اول آسیب جبران‌ناپذیری به سوسیال دموکراسی وارد آورد و موجب تجزیه آن شد. اگرچه جنگ بین دولت‌های سرمایه‌داری بود رهبران انترناسیونال دوم به تصویب اعتبار جنگ رأی دادند. به عقیده تروتسکی و لنین، کارگران نباید در میان خویش، کشتار به راه می‌انداختند بلکه باید سلاح خود را علیه آن طبقه‌ای نشانه می‌رفتند که استثمارشان می‌کند. این گفته لنین بود که: «ما باید این جنگ را به جنگ شهریِ انقلابی تبدیل کنیم».

فلاکت جنگ در سرتاسر اروپا قحطی و بدبختی را می‌گسترد. در فوریه 1917 انقلاب دیگری در روسیه رخ داد. لنین در ماه آوریل و تروتسکی در ماه مه به مسکو وارد شدند.

با ورود لنین، بلشویک‌ها دوباره با منشویک‌ها همکاری کرده و حکومت موقت را به رسمیت شناختند. لنین جریان حزب را دگرگون نمود. در نظر او، کارگران باید قدرت را از طریق شوراها در دست بگیرند و با پشتوانه انقلاب جهانی که انقلاب روسیه آغازگر آن است، سازنده جامعه‌ای برابر و بی‌طبقه یا «سوسیالیسم» باشند. تروتسکی پس از ورودش به روسیه با تأیید فراموش کردن اختلافات گذشته، تمایل خود را به بلشویک‌ها نشان داد.

در طی ماه‌های بعدی، بلشویک‌ها با خواست‌هایی نظیر توقف جنگ، باز توزیع زمین‌ها و قدرت گرفتن کامل شوراها، به تدریج توده‌های زیادی را جلب کردند. اما 25 اکتبر انقلاب دیگر و با خون‌ریزی کم در راه بود. چرا که نیروهای نظامی جانب انقلابیون را می‌گرفتند. بدین ترتیب روسیه نخستین کشوری شد که در آن، کارگران و دهقانان قدرت را در دست گرفتند. حکومتی ترکیبی از بلشویک‌ها و سوسیالیست‌های انقلابی بزودی برپا شد. لنین و تروتسکی در نتیجه انقلاب روسیه، امید زیادی به رویداد انقلاب در دیگر کشورهای پیشرفته سرمایه‌داری داشتند. آن‌ها معتقد بودند روسیه که کشوری توسعه‌نیافته و از نظر فرهنگی عقب‌افتاده‌است به تنهایی نمی‌تواند سوسیالیسم را برآورده کند.

تروتسکی مسئولیت تشکیل ارتش سرخ را به عهده گرفت که در نهایت موفق شد گروه‌های مخالف را شکست دهد. اما از طرف دیگر جنگ شهری وضعیتی را ایجاد کرد که به سمت دیوان‌سالاری دولتی شوروی رفت. این موضوع، باعث خشونت‌آمیز شدن مناسبات سیاسی و اجتماعی شد. در این زمینه سیاسی و اجتماعی، سوگیری بلشویک‌ها به سمتی رفت که این تغییرشکل را ـ اگرچه موقت ـ تشدید کرد. در ادامه این روند در 1921 احزاب سیاسی غیرقانونی اعلام شدند و حق تشکیل فراکسیون در احزاب، موقتاً ملغی شد. در نظر ارنست مندل، این، سال‌های سیاهی بود که در آن تروتسکی از سیاست ترس، و سرکوب آنارشیست‌ها (ماخنو، کرونشتات) و نظامی‌سازی سندیکاها دفاع می‌کرد.

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

مخالفت با استالین

در 1922 ژوزف استالین که تا آن زمان کمتر شناخته شده بود دبیرکل حزب کمونیست اتحاد شوروی شد و این زمانی بود که ولادیمیر لنین هرچه بیشتر خطر دیوان‌سالار شدن دولت شوروی را احساس می‌کرد. او در 1922 در کنگره حزب گفت: «زمانی که به ماشین دیوان‌سالار می‌نگریم باید از خود بپرسیم که چه کسی حکومت می‌کند و چه کسی حکومت می‌شود؟ من به شدت شک دارم که این کمونیست‌ها هستند که حکومت می‌کنند. حقیقت این است که این‌ها حکومت می‌شوند». در همین سال لنین بیمار شده و به این ترتیب، ناتوان و از گود خارج شد. تروتسکی در ابتدا بارها ضرورت بازگشت دموکراسی در حزب را هشدار می‌داد که نتیجه‌ای جز خشم استالین و همدستانش نداشت؛ زیرا آنها نماینده منافع قشر تازه سوسیال بوروکرات‌ها بودند. بسیاری از کمیسیون‌ها و اعضای اثر گذار حزب کمونیست، با تطمیع یا ترساندن استالین تغییر موضع دادند.

لنین در 1924 درگذشت. او در وصیت‌نامه سیاسی‌اش از اعضای دیگر رهبری حزب کمونیست خواسته بود تا استالین را از مقام دبیرکلی حزب کمونیست برکنار کنند. تروتسکی نیز تلاش کرد تا مبارزه لنین را ادامه دهد اما تلاش‌های تروتسکی در زمانی بود که توده‌ها در انفعال و خستگیِ پس از انقلاب به‌سر می‌بردند. در نتیجه دیوان‌سالاران حکومتی، تروتسکی را از نظر سیاسی محاصره کرده و او را در ژانویه 1925 از مقام کمیسر عالی امور نظامی و دریایی شوروی برکنار کردند.

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

اخراج و تبعید

در سال 1925 (یکسال پس از مرگ لنین) درباره آینده شوروی دو دیدگاه وجود داشت: تروتسکی و هوادارانش در داخل حزب و ارگان‌های سیاسی ارتش، از سیاست صنعتی کردن سریع کشور و تشدید فعالیت‌های انقلابی در صحنه بین‌المللی حمایت می‌کردند (نظریه انقلاب جهانی). از سوی دیگر استالین و هوادارانش نظریه «سوسیالیسم در کشور واحد» را ارائه دادند که به معنای اولویت تحکیم اوضاع داخلی کشور و مماشات با کشورهای غرب بود. از نظر اعضای ساده حزب و اکثریت کارگران، نظریه استالین از جاذبه بیش تری برخوردار بود.

استالین در مقابل تئوری انقلاب جهانی تروتسکی، ایده سوسیالیسم در یک کشور را ارائه کرد و تروتسکیسم را مغایر با ارزش‌های انقلاب دانست. تروتسکی در سال‌های 1926 و 1927 گروهی متشکل از 8 هزار نفر از اعضای حزب کمونیست را گرد آورد و یک اپوزیسیون تشکیل داد.

همه اعضای شناخته شده این اپوزیسیون در سال 1927 از حزب کمونیست اخراج و تبعید یا زندانی شدند. سرانجام در نوامبر 1927 در پی سخنرانی تروتسکی علیه استالین که در آن استالین را «گورکن انقلاب» نامید، از حزب کمونیست اخراج و ناچار شد روسیه را ترک کند و به تبعید برود. تروتسکی در ژانویه 1928 ابتدا به آلماتی تبعید شد و سرانجام در فوریه 1929 از اتحاد جماهیر شوروی اخراج شد.

تروتسکی و ناتالیا همسرش تبعید شدند. سفری دریایی و طولانی آن‌ها را از ترکیه به فرانسه، نروژ و از آنجا به مکزیک رساند؛ ولی تروتسکی دست از فعالیت سیاسی برنداشت. در سال 1935 تروتسکی در مخالفت با استالین، در کتابی به نام انقلابی که به آن خیانت شد نوشت که جریان حاکم بر شوروی در راستای منافع خود، منافع کارگران و پرولتاریا را نادیده می‌گیرد. او با بررسی احزاب سوسیال دموکرات اروپایی و امکانات حاصل از نتیجه جنگ جهانی اول به این نتیجه رسید که باید انترناسیونال چهارم را تشکیل دهد؛ بنابراین در سال 1938 و در اطراف پاریس، انترناسیونال چهارم را تشکیل داد و برپایی انقلابی تازه را وظیفه خود دانست.

ترور تروتسکی

تروتسکی در آخرین سال‌های زندگی، کتاب‌ها و مقالات بسیاری علیه خائنان به انقلاب نوشت. او خواستار برپایی دوباره شوراها و دموکراسی چند حزبی بود. ترس استالین از تروتسکی آن چنان زیاد بود که وجود او در تبعید را نیز برنمی‌تافت؛ زیرا تروتسکی همچنان تا سال‌های پایانی زندگی، چنان قدرتمند و دارای کاریزما بود که بتواند کودتا یا انقلابی در روسیه را رهبری کند.

به نظر می‌رسید که تروتسکی در مکزیک در امنیت است، اما در 20 اوت 1940 مردی جوان به نام مستعار «آقای جکسون» در مکزیک به دیدار لئون تروتسکی رفت. او خود را از حامیان و دوستداران تروتسکی معرفی کرد که از تروتسکی می‌خواهد تا کتابش را پیش از انتشار بررسی کند. جکسون به نظر مردی متشخص می‌آمد و برای همین کسی به او شک نکرد و او را بازرسی نکردند. جکسون با تروتسکی مشغول گپ زدن بود. گفته می‌شود در حالی که تروتسکی کتاب جکسون را می‌خواند او ناگهان با تیشه کوهنوردی از پشت، به سر تروتسکی ضربه زد.

تروتسکی پیش از مرگ گفت: «او را نکشید، باید همه چیز را اعتراف کند». آشکار شد که جکسون می‌خواسته پس از ترور تروتسکی خودکشی کند. محافظان تروتسکی، جکسون را به مقامات مکزیکی تحویل دادند. هویت واقعی او رامون مرکادر، تبعه اسپانیا بود که به 20 سال زندان محکوم شد. در روز خاکسپاری تروتسکی، نزدیک به 300 هزار نفر حضور داشتند.

ژوزف استالین گفته بود: «من در ترور تروتسکی هیچ نقشی ندارم»، اما مرکادر پس از آزادی از زندان، به شوروی رفت و نشان لنین که بالاترین نشان شوروی بود را دریافت کرد.

لئون تروتسکی

آثار

  • زندگی من

  • تاریخ انقلاب روسیه

  • کمون پاریس

  • مارکسیسم و تروریسم

فیلم‌ها درباره تروتسکی

  • مینی‌سریال تروتسکی به زبان روسی در 8 قسمت (2017)

  • ترور تروتسکی (1972)

لئون تروتسکی

مسئولیت فعلی


لئون تروتسکی در قید حیات نبوده و هیچ سمتی ندارد.

اینستاگرام لئون تروتسکی


تروتسکی در قید حیات نبوده و هیچ صفحه رسمی فعالی در اینستاگرام ندارد.

آلبوم تصاویر لئون تروتسکی


لئون تروتسکی و لنین

لئون تروتسکی و فریدا کالو

لئون تروتسکی و فریدا کالو

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

لئون تروتسکی

فیلمی از لئون تروتسکی


پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربحث های هفته   
تصاویری از عیادت جواد عزتی و هنرمندان از رهبر معظم انقلاب و استقبال گرم ایشان (633 نظر) بازسازی چهره شگفت انگیز زلیخای یوسف در موزه مصر توسط هوش مصنوعی+عکس /چقدر زیباست.. (602 نظر) بازسازی چهره شگفت انگیز یوزارسیف عزیز مصر(یوسف) در موزه مصر توسط هوش مصنوعی+عکس /چه چهره منحصربفردی.. (426 نظر) گرد و خاک افغانی ها در مترو تهران تاریخ ساز شد/ یه همینو کم داشتیم... (386 نظر) کشف تابوت ارزشمند آخناتون با چشم طلا متعلق به مصر باستان+عکس (300 نظر) رونمایی هالک ایرانی (سجاد غریبی) از استاد قَدَرش که یَل بودنش را مدیون اوست+عکس (244 نظر) (فیلم) لحظه هشدار قایق ماهیگیری ایرانی به ناوشکن آمریکایی در خلیج فارس و ورود سپاه به این ماجرا (207 نظر) عکس گریه دار از مجموعه آمپول هایی که یک مادر برای به دنیا آوردن نوزادش زده/ این عشق مادرانه چیه اصلا😢 (197 نظر) کشف شگفت انگیز یک کوه واقعی پر از طلا و گنج از دنیای باستان/ گنجینه هایی که قیمت ندارند+ویدیو (183 نظر) مومیایی شگفت انگیز چشمهای واقعی زلیخای یوسف پیامبر در داخل تندیس +عکس/چه چشمان رنگی دلربایی! (174 نظر) کشف مجسمه فیروزه ای و فوق العاده زیبای دختر کوروش در اطراف تخت جمشید+عکس (166 نظر) تمرینات سخت هالک ایرانی (سجاد غریبی) برای رو کم کنی ستاره های بوکس جهان (165 نظر) (عکس) کشف مومیایی سالم زلیخا، همسر عزیز مصر برای اولین بار/ اگه راس میگی الان خوشگل شو😂 (157 نظر) رفتار نامناسب هادی چوپان با یک نوجوان در مراسم استقبال از بعد از بازگشت به شیراز (151 نظر) خبر عجیب و بی سابقه از بزی که بچه انسان زایید/ نوزاد انسان نما حاصل یک جانور در روستا+تصاویر (152 نظر)
دیگران می‌خوانند   
(فیلم) تخت خواب لاکچری یک اسب در اصطبل / لامصب خیلی از آدما تخت خواب ندارن!😂 شاهکارترین ایده برای جا شدن ماشین ها تو حیاط کوچک خانه ها/ مغز طراحش رو باید طلا گرفت!+ویدیو ماجرای عجیب حلزون گردانی جوانان در شهر اصفهان / قضیه از چه قرار است؟ + فیلم رونمایی از خنده دارترین دوش حمام در ایران/ خلاقیت توش موج میزنه+عکس فال قهوه روزانه با نشان امروز دوشنبه 13 آذر ماه 1402 نحوه جالب آشنایی رهبر معظم انقلاب با استاد شهریار/ اولین باری که ایشان شعر علی ای همای رحمت را شنیدند+ویدیو کشف مرموز و حیرت انگیز اسکلت در مریخ/ آدم هاج و واج میمونه!+عکس پر کردن دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟ کشف کتاب مردگان و شگفت انگیزترین مومیایی مصری که متعلق به کاهن اعظم مصر است+عکس شگفت انگیزترین دریای دنیا که دو رنگ دارد/ زیبایی های الهی انتها نداره+ویدیو (ویدئو)191 امین تولد پیرترین حیوان دنیا!/ چند مدت بعد مرگ ناپلئون به دنیا اومده😮 یخ زدن کامل دهان، چشم‌ها و گوش‌های یک گوزن+فیلم راهنمایی برای ایجاد یک خط تولید انعطاف‌ پذیر در سر تراشی سی ان سی نحوه ی مشاهده کارنامه در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری نحوه ی پرداخت شهریه در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته تفاوت کراتین مو با بوتاکس مو در چیست؟ دستگاه لیزر پلاتینیوم چیست ؟(ویژگی، امکانات و قیمت) نحوه ی انتخاب واحد سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری روستایی که همه اهالی اش پرسپولیسی هستند و یا پرسپولیسی به دنیا می‌آیند!+فیلم رونمایی از چهره خوشگل گدای میلیونر بعد از تعقیب +فیلم/ با چهره زشت و پاهای فلج چجوری مردم و گول میزد😐 حضانت فرزند بعد از طلاق با کیست؟ نحوه ی ثبت نام غیرحضوری در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته هر آنچه باید درباره تخته شیشه ای وایت برد بدانید احتمال تعویق بازی پرسپولیس - الدحیل/ سرخ‌ها منتظر تصمیم AFC نحوه ی ثبت نام و ورود سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری (ویدئو) آموزش ساختن هواپیما در یک دقیقه؛ کاردستی هواپیما با چوب بستنی😍 ماجرای جنجالی شاطری که آب دهانش را روی نان میندازد +فیلم چگونه روند پیری را معکوس کنیم و هر روز جوان تر شویم؟ (ویدئو)تصادف وحشتناک تریلی با قطار و نجات معجزه آسای راننده/راننده واقعا خوش شانس بود که تونست جون سالم به در ببره خلاقیت خنده دار پسر ایرانی برای سوار شدن به الاغ حماسه آفرید +فیلم/ لعنتی الاغ قطع نخاع شد🤣 زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد بنر جالب شهرداری برای راننده ها در سطح شهر +عکس/ بهتر از این نمیشد واقعا متقاعدشون کرد... لباس عروس خیره کننده خوشگل ترین دختر ایرانی، نوه چشم رنگی محمود پاک نیت+عکس (عکس) خلاقیت زیبا و جالب در طراحی بیلبورد برای تبلیغات جاروبرقی راز وجود لپ تاب در مجسمه 2 هزار ساله! + عکس (ویدئو) تبلیغ خلاقانه و منحصربفرد قهوه در خیابان استقلال ترکیه! سکانسی از سریال عاشقانه شهرزاد: وقتی قباد برای شهرزاد غریبه شد +فیلم سکانس خنده دار سریال خانه به دوش: وقتی علی صادقی لج مریم امیرجلالی رو درمیاره +فیلم🤣 نحوه ی مشاهده کارنامه در سامانه گلستان دانشگاه بین المللی امام خمینی+ آموزش تصویری (عکس)برخلاف قانون طبیعت جنس نر این حیوان باردار می شوند!
تیتر امروز   
ماجرای عجیب حلزون گردانی جوانان در شهر اصفهان / قضیه از چه قرار است؟ + فیلم کشف مرموز و حیرت انگیز اسکلت در مریخ/ آدم هاج و واج میمونه!+عکس کشف کتاب مردگان و شگفت انگیزترین مومیایی مصری که متعلق به کاهن اعظم مصر است+عکس احتمال تعویق بازی پرسپولیس - الدحیل/ سرخ‌ها منتظر تصمیم AFC ماجرای جنجالی شاطری که آب دهانش را روی نان میندازد +فیلم زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد ماجرای دستگیری تتلو در ترکیه/ خواننده پر حاشیه به دنبال اقامت آمریکاست؟ بانوان هم تماشاگر داربی می‌شوند غوغای عکس زیبای 2 نفره از مریم مومن و مادرش +عکس /مادر زیباتر از دختر... دانشجوی نخبه فلسطینی در اسارت مدرک کارشناسی خود را گرفت حکم اعدام برای کارگردان جوان به جرم آزار جنسی دختران دانش‌آموز خبر بد برای پرشورها: آتا سنتر زنوزی با سرمایه گذاری 25 هزار میلیارد تومانی به خاطر کارشکنی شهرداری تبریز کأن لم یکن شد؟ جنجال حضور الهام چرخنده و نوید محمدزاده در آهنگ +18 «برادران لیلا»/ تیر ساسی اینبار به سنگ خورد زنان جایی در شهرآورد پایتخت نخواهند داشت! ادعای ناو آیزنهاور آمریکا : پهپاد ایرانی را ساقط کردیم
منتخب روز   
(ویدئو) لحظه کشف سه کوزه پر از طلای هندی و جواهرات گرانبها از زیر زمین کشاورزی ادعای کذب درباره رهبر انقلاب /چه کسی گفته بود یهودی ها را به دریا می ریزیم؟ (فیلم) سکانس خنده دار از هزینه های رحمت برای نوسازی دهن فهیمه در سریال پایتخت/ نقی و ارسطو هاج و واج موندن😅 (ویدئو) انگشت مکیدن خنده دار و بامزه جنین در شکم مامانش هنگام سونوگرافی/ دل آدم قیلی ویلی میره براش😍 ویدئو خنده دار و بانمک از لاک زدن دختر بچه به مرغ زنده که قلب همه رو اکلیلی کرد😍این بچه در آینده ناخنکار میشه احتمالا😂 (فیلم) حضور پلیس راهنمایی و رانندگی با لباس بابانوئل سر چهارراه (فیلم) ایده خلاقانه دانش آموز با استعداد ایرانی با قوطی ساندیس وقتی صدای موتور درمیاره/ لامصب انگار موتور قورت داده😁 (فیلم) خوانندگی راننده سرویس خوش اخلاق به زبان کردی برای دانش آموزان/ فریده کیه انقدر روش تاکید داره؟😂 (فیلم) ابتکار جالب یک رستوران کانادایی در نورپردازی خلاقانه برای جلب رضایت مشتری/ آدم دلش میخواد فقط نگاه کنه😍 تنها شعری که استاد شهریار آن را خواند و گریه کرد/ پیرم و گاهی دلم یاد جوانی میکند+ویدیو (فیلم) ثروتمند ترین کودک کار سرچهارراهی در تهران که ماهانه بیشتر از 50 تا 70 میلیون تومان درآمد دارد! (فیلم) غوغای آوازخوانی آقای دکتر ایرانی با صدای بهشتی در پارکینگ مرکز خرید/ تشویق دسته جمعی کارکنان حق این صدا رو ادا کرد