بیوگرافی و زندگی شخصی و ورزشی عبدالله موحد و همسرش + عکس ها و فیلم جذاب و دیدنی
فهرست مطالب
خلاصه بیوگرافی
نام : عبدالله
نام خانوادگی : موحد اردبیلی
تاریخ تولد : 1318/12/29
شهر محل تولد : بابلسر
رشته تخصصی : کشتی
زندگی شخصی و خانواده عبدالله موحد
عبدالله موحد اردبیلی متولد 29 اسفند 1318 در بابلسر، کشتی گیر بود .پدر عبدالله موحد، مجتبی فضلیزاده معلم منضبط و سختگیر اردبیلیتبار بود که به بابلسر رهسپار شد و در اوایل سال 1300 با خانمی از اهالی بندر انزلی ازدواج نمود. نخستین فرزند آنها ابوالفضل نام داشت. پس از ابوالفضل آنها صاحب 6 پسر و یک دختر شدند. وقتی مقرر گشت همهٔ مردم ایران صاحب شناسنامه شوند، مجتبی فضلیزاده نام خود را به «موحد اردبیلی» تغییر داد.او وقتی چهار ساله بود پدرش را از دست داد. عبدالله موحد اردبیلی ورزش را در رشتههای شنا، قایقرانی و والیبال آغاز کرد و سپس به کشتی روی آورد. در هفده سالگی به تهران آمد و در باشگاه تهرانجوان و سپس باشگاه دارایی کشتی را پیگرفت.
ازدواج و خانواده
آقای موحد سال ها پیش ازدواج کرده و به همراه دو فرزندش ساکن آمریکا می باشد.
از زمان خروج از ایران مهارت مکانیکی یاد گرفت و تا 22 سال مکانیکی می کرد تا اینکه آنرا کنار گذاشت و پمپ بنزین خرید سپس آنرا نیز به یک ویتنامی فروخت.
دو نوه دارد که یکی قهرمان ژیمناستیک در ویرجینیا و نوه کوچکتر نیز که 9 سالش است در این ایالت در رشته کشتی به عنوان قهرمانی رسیده است.
زندگی ورزشی و اجتماعی عبدالله موحد
تا نوزده سالگی، موحد دنبال کشتی نبود. به ورزش علاقه ی زیادی داشت. حضور تختی و امامعلی حبیبی باعث علاقهی زیاد خیلیها به کشتی شد و عجیب نیست که تا آن موقع موحد به کشتی هم علاقه داشته اما کشتی کار نکرده بود. مهدی موحد، برادر عبدالله در باشگاه کشتی فردوسی تمرین میکرد. مهدی به عبدالله اصرار میکند که شما بدن خوبی داری بیا کشتی بگیر . عبدالله راضی میشود و می رود سراغ کشتی ؛ البته اوضاع برایش خیلی خوب پیش نمیرود. برادرش خیلی زود فن برات کلندون میزند،و گردنش به شدت آسیب میبیند .
عبدالله به برادرش میگوید دیگر پایش را در سالن کشتی نمی گذارد.
اما موحد چند ماه بعد دوباره سراغ کشتی را می گیرد. او در باشگاه تهران جوان و به مربی گری رحمت الله غفوریان کشتی را از سر می گیرد،عبدالله از روش تمرین و اخلاق مربی باشگاه خوشش می آید زیرا که نظم و وقت تلف نکردن برایش بسیار مهم بوده و آنطور که شاگردان مرحوم غفوریان تعریف میکنند، ایشان هم بسیار به انضباط و مسائلی از این دست اهمیت می داده است. و این گونه عبدالله موحد به صورت جدی وارد دنیای کشتی میشود.
چند ماه بعد از شروع کشتی در باشگاه تهرانجوان، موحد به عنوان یکی از نمایندههای تیم تهران جوان در وزن 63 کیلوگرم برای مسابقات تهران انتخاب میشود. در این مسابقات که در رده ی بزرگسالان بود موحد از همه ی شرکت کنندگان جوان تر بود،اما در آن سال مسابقات برگزار نشد. سال بعد یعنی 1339 دوباره کشتیگیر منتخب تهرانجوان بود و مسابقات برگزار شد، رقیبای موحد در اون دوره، حسین ملاقاسمی و پرویز سیروسپور بودن.
به خاطر وجود چهره هایی از جمله جهان پهلوان تختی و عبدالله موحد و چند نفر دیگر از آن دوران به عنوان عصر طلایی کشتی ایران نام برده می شود.
موحد در سال 1340 در مسابقات جهانی یو کوهاما (1961) در وزن چهارم مدال طلا را کسب کرد سپس سال 1964 در المپیک توکیو بدون باخت به مقام پنجمی رسید.درخشش موحد اما از مسابقات جهانی 1965 در منچستر آغاز شد که توانست در آن مسابقان به مدال طلای وزن 70 کیلوگرم برسد.
پس از آن تا سال 1970 در تمام مسابقات رسمی در جهان قهرمان شد و توانست 5 مدال جهانی، 1 مدال طلای المپیک و دو مدال طلای بازی های آسیایی را بدست آورد.
عبدالله موحد و محرومیت مادام العمر
با اینکه او به المپیک 1972 مونیح اعزام شده بود اما بخاطر آسیب دیدگی رقابت ها را ترک کرد به همین دلیل فدراسیون ایران او را برای همیشه از شرکت در کلیه ورزش ها محروم کرد.
به این ترتیب موحد اردبیلی از سال 1351 که 33 ساله شد علاوه بر محرومیت از ورزش ممنوع الخروج هم شد تا اینکه با وقوع انقلاب در سال 57 از ایران خارج شد.
عبدالله موحد و علت عدم بازگشت به ایران
سال 1357 به آمریکا رفت و تا مقطع دکتر ادامه تحصیل داد، هر چند از ایران با نامه رسمی از او دعوت می کنند بازگردد اما بخاطر شرایط سیاسی حاضر به برگشت نمی شود.
خودش در این رابطه اینچنین می گوید : من کار بدی نکرده بودم و پرونده ای نداشتم که بازگشتم به ایران برایم دردسر ساز شود ولی سعدی می گوید : روباهی می گریخت. از او پرسیدند چرا می گریزی ؟ گفت : شیر می گیرند؛ به او گفتند: تو که شیر نیستی؛ روباه گفت: تا من بیایم ثابت کنم شیر نیستم، خیلی طول می کشد.
اواخر دههی هشتاد و اوایل دههی 90 خورشیدی موحد که دیگر مطمئن شده بود در ایران شیر نمیگیرند!، چند باری به وطنش رفت و آمد کرد ؛و خانهای قدیمی در امیرآباد گرفت.
عبدالله موحد و رد پیشنهاد مربیگری آمریکا
آقای موحد پیشنهاد مربیگری تیم ملی کشتی آمریکا را به این علت ترک کرد که می گوید دوست نداشتم چیزهایی را که بلدم به کسی یاد بدهم که برود و ایرانی ها را زمین بزند.
عبدالله موحد در مقام مشاهیر
آقای عبدالله موحد با داشتن 6 مدال جهانی و المپیک بعد از حمید سوریان در جایگاه دوم فهرست مشاهیر ایرانی و جایگاه یازدهم تالار مشاهیر فیلا برای کشتی آزد در قرن بیستم قرار دارد.
افتخارات عبدالله موحد
1962 - جهانی تولیدو (ذخیره صنعتکاران) - 70 کیلو گرم
1963 - جهانی صوفیه (نفر ششم مشترک با اینوولچف از بلغارستان) - 70 کیلو گرم
1964 - المپیک توکیو (نفر پنجم مشترک با کشتی گیرانی از آمریکا، کره جنوبی و شوروی)
1965 - جهانی منچستر، 70 کیلو گرم، طلا (نفر دوم، آتالای از ترکیه و سوم زاربک بریاشویلی از شوروی)
1966 - جهانی تولیدو، 70 کیلو گرم، طلا (نفر دوم ایوائو هوریوچی از ژاپن و سوم آکرالی از ترکیه)
1967 - جهانی دهلی، 70 کیلو گرم، طلا (نفر دوم بریاشویلی از شوروی و سوم ولچف)
1968 - المپیک مکزیکو، 70 کیلو گرم، طلا (نفر دوم ولچف از شوروی و سوم سری تر دانزان داریا از مغولستان)
1969 - جهانی مارادل پلاتا، 68 کیلو گرم، طلا (نفر دوم ولچف و نفر سوم نودار خوخا شویلی از شوروی)
1970 - جهانی ادمونتون، 68 کیلو گرم، طلا (نفر دوم یوسینف از بلغارستان و نفر سوم داگلاس از آمریکا)
1971 - جهانی صوفیه، 68 کیلو گرم، چهارم (نفر اول دال گیبل از آمریکا)
1972 - المپیک مونیخ، موحد آغازی خوب داشت اما به دلیل آسیب دیدگی ادامه نداد. (نفر اول گیبل از آمریکا)
آلبوم تصاویر عبدالله موحد
اینستاگرام آکادمی عبدالله موحد
آکادمی عبدالله موحد در اینستاگرام از طریق پیج خود با نام کاربری movahedkoshti با مخاطبان خود در ارتباط است.