نام : نازنین
نام خانوادگی : ملائی
تاریخ تولد : 1370/11/08
شهر محل تولد : بندر انزلی
رشته تخصصی : قایقران روئینگ
نازنین ملایی ورزشکار قایقرانی روئینگ زن ایرانی در 8 بهمن سال 1370 در شمال کشور به دنیا آمده و یک برادر دارد که ازدواج کرده .
وی ملی پوش قایقرانی روئینگ ایران می باشد.
فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس رشته مدیریت ورزشی می باشد که با 173 سانتی متر قد و 60 کیلوگرم وزن از قهرمانان آسیایی این رشته است.
نازنین ملائی هنوز ازدواج نکرده و مجرد است.
او در مورد ازدواج گفته است که زندگی ورزشی با ازدواج تضادی ندارد و میتواند حتی کمک کننده باشد .
رشته قایقرانی را از اول دوست نداشتم و از 10 سالگی با دوومیدانی و بسکتال ورزش را شروع کردم و چندین بار هم در مسابقات دوومیدانی استانی شرکت کردم.
اما بعد از پنج سال آب با خاصیتی که داشت و انرژی که از خود منتقل می کرد باعث شد به قایقرانی علاقه پیدا کنم.
ملائی در سال 1386 وقتی 16 ساله بود در پروژه استعدادیابی مربی فرانسوی آن زمان قایقرانی در مرحله اول بخاطر قدرت دوندگی در آمادگی جسمانی قبول شد.
بعد از آن بخاطر اینکه شنا هم بلد بود به دوره های آموزشی این رشته دعوت و در نهایت تصمیم گرفت فعالیت خود را ادامه دهد.
در سال 1387 وارد تیم ملی شدم و از آنجایی که هما حسینی سهیمه المپیک پکن را گرفته بود و پرچمدار ایران بود، انگیزم بیشتر شد تا مثل ایشان باشم.
سال 1392 در مسابقات 4 نفره روئینگ چین (2013) لحظه که اولین مدال را گرفتم ، بهترین و شیرین ترین لحظه عمرم بود که زندگی ام را به قبل و بعد تقسیم کرد.
مدال آسانی نبود و پیش و پس از ما کسی آنرا نگرفته بود، بعد از این مسابقه هر سال 3 الی 4 مدال کسب کردم.
نازنین ملائی توانست در بازیهای آسیایی 2014 به میزبانی کره جنوبی، اینچئون به همراه سولماز عباسی، حمیرا برزگر و مهسا جاور در ماده چهار نفره جفت پاروی سبکوزن بانوان، به جایگاه سوم و نشان برنز بازیها دست یابد.
اگر ورزشکار نمی شدم درسم را ادامه می دادم ، عاشق رشته دندانپزشکی و آزمایشگاه بودم، با اینکه تجربی خواندم اما مجبور شدم تربیت بدنی ادامه بدهم چون در دیگر رشته ها اساتید قبول نمی کنند در اردو باشم.
به نظر خیلی ها المپیک، پایان کار یک ورزشکار است اما بنظر من یعنی شروع ورزش، چون با المپیک است که آغاز و شناخته می شویم ، المپپک شروع کارنامه یک ورزشکار است.
نازنین ملائی پس از کسب مدال طلای روئینگ تک نفره بانوان آسیا در 25 شهریور 1396 آنرا به سردار سلیمانی اهدا کرد که ایشان سه سال بعد به شهادت رسید.
نازنین ملایی به همراه بهمن نصیری در 17 اردیبهشت 1400 در انتخابی المپیک هر دو با کسب مدال نقره توانستند یک سهمیه برای قایقرانی بدست بیاورند.
با این حال طبق قوانین بین المللی تنها یک نفر (آقا یا خانم) می تواند راهی المپیک 2021 توکیو شود.
در نهایت به دلیل اختلاف کم ملایی با نفر اول ، او گزینه اول بود که با انصراف بهمن نصیری به نفع وی ، حضور ملایی در المپیک توکیو بعنوان نماینده ایران 100% شد.
در حال حاضر در استان تهران، زمان های آزادی که تمرین ندارم مربیگری می کنم، اما بعد از قهرمانی بصورت حرفه ای وارد نمی شوم چون در ایران مربیگری سخت است.
برای نسبت سختی که شخص می کشد بازدهی و سود بیشتری ندارد و فقط باید از جان مایه گذاشت.
تابحال جمع مدال های برون مرزی اش 17 مدال می باشد اما بزرگترین افتخار دوران ورزشی او، کسب 3 دوره پیاپی مدال طلای آسیا در ماده تک نفره است.