چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران و جاذبه های گردشگری آن + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی

  یکشنبه، 28 خرداد 1402   زمان مطالعه 20 دقیقه

سیستان و بلوچستان، از جمله استان‌های چهار فصل ایران به شمار می‌رود؛ این استان، دارای آب‌وهوای متنوع و جاذبه‌های گردشگری متعدد است. در جنوب سیستان و بلوچستان، شهر بندری چابهار قرار دارد. چابهار را می‌توان تنها شهر بندری ایران دانست که بدون هیچ‌گونه واسطه‌ای، به آب‌های آزاد دسترسی دارد؛ به لطف همین ویژگی، چابهار علاوه بر داشتن اهمیت بسیار زیاد از لحاظ اقتصادی، یک مقصد گردشگری بسیار جالب‌توجه به شمار می‌رود. در ادامه مطلب به همراه شما جاذبه های گردشگری چابهار را مرور می کنیم:

کوه های مریخی چابهار ، تجربه ای فرازمینی


شاید از هنر مینیاتور ایرانی چیزهایی شنیده یا نمونه هایی دیده باشیم؛ اما تماشای این کوه های غیرزمینی تجربه تمامن متفاوتی است. گویی نقاش چیره دست طبیعت هنر غریزی خود را بر پهنه دشت های بلوچستان پیاده کرده و با قلم موی ظریف خود چینن ناهمواری‌های خیره کننده ای را از دل خاک بیرون کشیده است. شیارها و تراش های موجود در فرم‌هایی تکرار شونده و چشم نواز از پیکره کوه ها بالا رفته‌اند و ظاهری فرازمینی به آن ها بخشیده‌اند. از همین رو به کوه‌های مریخی هم معروف اند.

در حدود 50 کیلومتر که از شهر چابهار به سمت شرق برانیم می توانیم امتداد کوه های مریخی را از دوررست مشاهده کنیم. اما برای قدم گذاشتن به منطقه و لمس زیبایی آن باید به حد کافی تجهیزات لازم برای سنگ نوردی همراه داشته باشیم.

جالب است بدانید جاذبه مریخی این کو‌ه‌ها بهانه‌ای برای ساخت فیلم‌‌های فضایی شده است. در این زمینه می‌توان به فیلم معروف سیاه سرخ اشاره کرد. به همین دلیل گشت‌و‌گذار در کوه‌ های مریخی چابهار برای گردشگرانی که به دنبال جاهای دیدنی ایران با جاذبه‌های خاص می‌گردند، خالی از لطف نخواهد بود.

کوه های مریخی چابهار

اطلاعات بازدید از کوه‌ های مریخی چابهار :


آدرس کوه های تاریخی چابهار : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، کیلومتر 40 جاده چابهار به گواتر

مسیر دسترسی به کوه های تاریخی چابهار : برای رسیدن به کوه های مریخی باید به جاده چابهار-گواتر بروید و بعد از طی کردن حدود 40 کیلومتر می‌توانید این جاذبه دیدنی را ببینید.

فیلمی از کوه های مریخی چابهار


غارهای سه گانه تیس چابهار ، مذبحی باستانی


مجموعه سه گانه ای از دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در روستای باستانی تیس در فاصله 9 کیلومتری شمال غربی چابهار، از دیگر جاهای دیدنی چابهار است. در صورتی که علاقه به تاریخ دارید حتما ازین جاذبه چشمگیر این شهر تاریخی دیدن کنید. به خصوص برای بازدیدکنندگانی که علاقه خاصی به آیین‌های قومی و تشریفات باستانی دارند. چرا که به گفته بومیان آنجا این غارها پرستشگاه‌هایی برای ذبح قربانی بوده و نامگذاری آن نیز کاملن مؤید این مطلب است. در زبان بلوچی “بان” به معنی مرد خداپرست و “مسیتی” به معنی پرستشگاه است.

برای شما گفتیم که غارهای سه گانه از مجموع 2 غار مصنوعی و یک غار طبیعی تشکیل شده‌اند. به لطف این شرایط هر کدام از این غارها جاذبه‌ای خاص از غارنوردی را پیش روی گردشگران قرار می‌دهند.

غار اول از مجموعه سه گانه غارهای تیس

اولین غار از این مجموعه‌ غارها، طبیعی است و اندازه کوچک‌تری نسبت به 2غار دیگر دارد. در این مکان آرامگاه گچی ساخته شده است. اهالی این منطقه به این آرامگاه، بان مسیتی می‌گویند. این نام رفته‌رفته تغییر پیدا کرده تا این غارها امروزه با نام تیس شناخته شوند. دیوارهای این آرامگاه با نشانه‌هایی از خط هندی و گجراتی مزین شده است. این نشانه‌ها به رنگ قرمز و بنفش هستند و هر کدام مفهوم خاصی را برای ساکنین قدیم این منطقه داشته‌اند.

دومین غار از مجموعه سه گانه غارهای تیس

حدود 7 متر دور از غار اول، غار دیگری خودنمایی می‌کند. ورودی این غار چیزی حدود 80 متر ارتفاع دارد. انتهای این غار نیز کاملاً‌ بن‌بست است. گفته می‌شود که در روزگاران قدیم این غار به سومین غار از مجموعه غارهای سه‌ گانه تیس راه داشته است. برخی دیگر از اهالی نیز بر این باور هستند که انتهای غار دوم به سردابه‌های زیرزمینی و مقبره‌های ساکنین قدیم این ناحیه ارتباط داشته است. این شرایط سیاحت در این غارها را به گشت‌و‌گذار هیجان‌انگیزی تبدیل می‌کند که گردشگران ماجراجو قدر آن را به‌خوبی‌ می‌دانند.

سومین غار از مجموعه سه گانه غارهای تیس

پس از گشت‌و‌گذاری جانانه در غارهای اول و دوم، به غار سومی می‌رسید که حدود 50 متر دورتر از نخستین غار این مجموعه‌ است. این غار در قسمت چپ قرار دارد و با دهانه‌ای 20 متری، گردشگران را به داخل آن هدایت می‌کند.

غارهای سه گانه تیس چابهار

اطلاعات بازدید از غارهای سه گانه تیس :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس غارهای سه گانه تیس : سیستان و بلوچستان، چابهار، روستای تیس

مسیر دسترسی غارهای سه گانه تیس : برای رفتن به این غارها، از چابهار ابتدا وارد روستای تیس شوید و به سمت شمال شرق روستا بروید.

فیلمی از غارهای سه گانه تیس


بندر گواتر ، خلیجی در ته دنیا


آیا تجربه ایستادن در نقطه صفر مرزی را دارید؟ آن هم از نوع ساحلی اش؟! جایی که تنها خشکی و آبیِ دریا نیستند که توسط خط ساحلی از هم جدا شوند. یک خط مرزی نامرئی هم وجود دارد که خاک دو کشور را از هم جدا می کند. هنگامی که در ساحل خلیج گواتر می‌ایستید، در آرامشی باورنکردنی خاک پاکستان هم در میدان دیدتان است.

خلیج گواتر، خلیج نسبتن کوچکی در طول ساحل مکران در کرانه دریای عمان است که به لحاظ جغرافیایی جنوب شرقی ترین نقطه ایران به حساب می آید. در این منطقه عبور و مرور ساکنان محلی به پاکستان و بالعکس وجود دارد و با قایق نیم ساعت تا پاکستان راه است. لذا با توجه به موقعیت سیاسی-جغرافیایی خاص منطقه برای کمپینگ و رفت و آمد در محدوده ساحلی نیاز به هماهنگی حضوری با مأموران گارد ساحلی است.

خلیج گواتر در همسایگی جنگل‌های حرا واقع شده است. منطقه‌ای که از آن صحبت می‌کنیم توسط محیط زیست، حفاظت می‌شود. در نتیجه منظره‌‌ای تماشایی و طبیعتی بکر دارد.

بندر گواتر

اطلاعات بازدید از بندر گواتر چابهار :


آدرس بندر گواتر : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، گواتر

مسیر دسترسی به بندر گواتر : بندر گواتر در منتهی الیه جنوب شرقی ایران و در آخرین نقطه مرزی که چابهار به مرز پاکستان می‌رسد قرار دارد. از برای رسیدن به گواتر، از چابهار با ماشین کمتر از یک ساعت راه است.

فیلمی از بندر گواتر چابهار


تالاب لیپار ، از جاهای دیدنی چابهار که هرگز فراموش نخواهید کرد


در مسیر جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر به تالابی برمی خوریم که در عین ناباوری به رنگ صورتی است و از جاهای دیدنی چابهار است که نباید از دست بدهید. در دنیا فقط 4 تالاب هستند که به خاطر رنگشان از سایرین متمایز شده اند و تالاب لیپار یکی از آن هاست. رنگ صورتی این تالاب که به دلیل وجود پلانکتون های گیاهی در آب های حاشیه ای دریای عمان ایجاد شده برای هر بییننده ای تعجب آور است. علاوه بر آن پوشش گیاهی خاص منطقه و زیست برخی گونه های جانوری نظیر فلامینگو، تیهو و عقاب دشتی در جوار آن، جاذبه آن را دو چندان ساخته است.

در کنار این زیبایی های طبیعی وجود مجتمعی توریستی مجهز به سالن های ویژه پذیرایی، سوئیت ها و سکوی مخصوص رصد ستارگان، برای اقامت راحت تر بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.

این تالاب جایگاه ویژه‌ای در بین گیاه‌شناسان دارد. دلیل این امر را می‌توان در وجود 46 گونه جلبک‌ دریایی دانست که در تالاب لیپار رشد می‌کنند. تمامی این جلبک‌ها از گونه‌های خاص هستند که در کمتر تالابی نظیر آن‌ها پیدا می‌شود. به لطف وجود این جلبک‌ها، ماهی‌های بسیار متنوعی در این تالاب پرورش یافته‌اند. بیشتر از 85 گونه ماهی در تالاب لیپار سرشماری شده است. اگر اهل ماهیگیری هستید و به دنیای زیر آب علاقه دارید، تالاب لیپار را به برنامه چابهارگردی خود اضافه کنید.

تالاب لیپار

اطلاعات بازدید از تالاب لیپار چابهار‌ :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس تالاب لیپار : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، 15 کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار- گواتر

مسیر دسترسی به تالاب لیپار : برای رسیدن به تالاب باید از جاده ساحلی چابهار به گواتر بروید و بعد از روستای رمین، به این ساحل می‌رسید. ساحل لیپار حدود 15 کیلومتر از مرکز بندر چابهار فاصله دارد.

فیلمی از بندر تالاب لیپار


کوه گِل افشان چابهار ، چشمه ای از گِل خروشان


تپه ای را در نظر بگیرید شبیه به یک کوه فعال آتشفشان که به جای مواد مذاب از دهانه آن، گِلی خاکستری رنگ و شفابخش می جوشد. این یک خیال پردازی محض نیست. در کوه گل افشان چابهار این تخیل به واقعیت بدل شده. در جنوب جاده کهیر-زرآباد نرسیده به روستای تنگ، مشهورترین کوه های گل افشان بلوچستان به چشم می خورند. مجموعه ای از چند تپه با ارتفاع متفاوت که هم اکنون فقط یکی از آن ها فعال است. حتما این جاذبه را در لیست جاهای دیدنی چابهار در سفر به این منطقه فراموش نکنید.

اگر فصل بارندگی نباشد بالا رفتن از کوه تقریبا راحت است. در بالاترین نقطه کوه چاله‌ای به عمق حدود نیم متر وجود دارد که با گِل پوشیده شده است و در بازه های زمانی چند دقیقه‌ای، مقداری گل با صدای خاصی شبیه به شلیک گلوله، از چاله خارج و به اطراف پراکنده می‌شود. احتمالن تمام این کوه در طول سالیان دراز بر اثر فعالیت این چشمه ایجاد شده باشد. اما نکته جالب تر، اثرات شفابخش این گل‌هاست که در درمان بیماری‌هایی نظیر دردهای مفاصل، ستون فقرات و بیماری های عصبی مؤثر است. در سفرتان به چابهار، بازدید از این منطقه را در لیست مناطق دیدنی چابهار که باید آن‌ها را ببینید داشته باشید.

کوه گل افشان

اطلاعات بازدید از کوه گل افشان چابهار :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس کوه گل افشان : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، بندر تنگ و کوه گل­ افشان

مسیر دسترسی به کوه گل افشان : کوه ­های گل ­افشان در فاصله حدود 100 کیلومتری بندر چابهار است. بنابراین شما ساکن هر کجای ایران که باشید باید خودتان را به چابهار برسانید و از آنجا به بندر تنگ و کوه گل­ افشان بروید. برای رسیدن به کوه باید از چاله‌­ای 2 متری که در فاصله 200 متری کوه وجود دارد عبور کرد. اگر فصل بارندگی نباشد بالا رفتن از کوه کار سختی نیست. به بالاترین نقطه کوه که برسید چاله­‌ای پر از گل به قطر یک متر و عمق نیم مترمی‌بینید.

برای تعریف از این جاذبه گردشگری کافی است به این نکته اشاره کنیم که کوه گِل افشان، بزرگ‌ترین کوه در نوع خود در تمامی دنیاست. کوهی که از آن صحبت می‌کنیم بیشتر از 500 متر ارتفاع دارد. ناگفته نماند بسته به زمانی که عزم سفر به چابهار را کرده باشید، ممکن است بعضی از کوه‌های این منطقه خاموش باشد. با این حال غم به دل خود راه ندهید چرا که تجربه ثابت کرده دست کم یک یا چند کوه گِل افشانِ روشن را در این منطقه پیدا خواهید کرد.

منطقه حفاظت شده گاندو باهوکلات ، یادگاری از دوره ژوراسیک


در نزدیکی چابهار و در باهوکلات، زیستگاه گاندوهاست. شهر پر جاذبه چابهار با وجود این همه عجایب طبیعی و باستانی در محدوده خود، شاید فقط بازمانده ای زنده از نسل دایناسورها را کم داشته که به لطف تمساح گاندو از آن هم بی نصیب نمانده! زیستگاه گاندو این تمساح پوزه کوتاه رودخانه باهوکلات در 90 کیلومتری شرق شهرستان چابهار است. گاندو تنها تمساح بومی ایران است که در این منطقه حفاظت شده که به نام خود اوست زندگی می کند. در این منطقه برکه هایی وجود دارد که هرکدام توسط یک یا چند تمساح اشغال شده و با توجه به موقعیت هر یک، اسم خاصی دارد. اگر عاشق حیات وحش یا از طرفداران پروپاقرص راز بقا هستید از دیدن گاندو غفلت نکنید.

برای تماشای این تمساح‌ها باید راه 2 رودخانه اصلیِ این منطقه را در پیش بگیرید. این رودخانه‌ها با نام‌های کاجو و سرباز شناخته می‌شوند. ناگفته نماند در کنار گاندوهای وحشی، حیوانات دیگری نیز در این منطقه روزگار می‌گذرانند. در نتیجه احتمال زیادی وجود دارد که در حین گشت‌و‌گذار در منطقه حفاظت شده گاندو باهوکلات، چشم شما به جمال سنجاب‌های بامزه، شغال‌های وحشی، روباه، سیاهگوش و خدنگ روشن شود. در حین گشت‌و‌گذار در این ناحیه از آسمان بالای سرتان غافل نشوید. عقاب شاهی، هوبره، مرغ سقای پاخاکستری و کاکایی آسمان این منطقه را زیر سلطه دارند.

منطقه حفاظت شده گاندو باهوکلات

اطلاعات بازدید از منطقه حفاظت شده گاندو :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس منطقه حفاظت شده گاندو : استان سیستان و بلوچستان، باهوکلات، منطقه حفاظت شده گاندو

مسیر دسترسی به منطقه حفاظت شده گاندو : برای رسیدن به این منطقه می‌توانید راهی چابهار شوید و در 90 کیلومتری شرق شهرستان چابهار، این منطقه را ببینید که در منتهی الیه گوشه جنوب شرقی کشور، در طول مرز ایران و پاکستان در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

ساحل صخره‌ای چابهار ؛ تکه‌ای از بهشت


ساحل صخره‌ای چابهار به نام ساحل دریا بزرگ چابهار نیز شناخته می‌شود. این ساحل را می‌توان تکه‌ای از بهشت دانست و در برابر این حجم از شگفتی انگشت به دهان ماند. ساحلی صخره‌ای که بر روی آن خزه‌های کوچک و سبزرنگی نقش بسته و در حاشیه دریای عمان قرار گرفته است. نزدیکی ساحل دریا بزرگ با دریای عمان، باعث شده تا آب با دیواره صخره‌ها برخورد کند و موج فشان‌های بی‌نظیری به وجود آورد. تصویری که اگر فقط یکبار آن را ببینید، هرگز از ذهنتان پاک نمی‌شود. صدای برخورد آب با صخره‌ها، آبی نقره‌گون دریا و آرامش بی مثال آن، حرکت خرچنگ‌ها و لاک‌پشت‌های کوچک و… همه باعث شده‌اند که این ساحل زیبا، جزو برجسته‌ترین مکان های دیدنی چابهار باشد.

بدون اغراق می‌توان گفت یکی از زیباترین مقاصد گردشگری و دیدنی‌ های چابهار ، ساحل صخره‌ای چابهار است. این شهر مکانی متفاوت، زیبا و بی‌نظیر است که ساحل صخره‌ای آن، این تفاوت و زیبایی را خاص‌تر می‌کند.

جالب است بدانید در زمان وزش بادهای فصلی، جزرومد‌های بیشتری در این منطقه انجام می‌شود. جالب‌تر اینکه طول امواج نیز در این فصل‌ها به میزان چشمگیری افزایش می‌یابد. موج‌های خروشانی به ارتفاع بیشتر از 15 متر از دریا بلند می‌شوند و به صخره‌های این ساحل یورش می‌برند. تماشای نبرد امواج خروشان و صخره‌‌ها، موهبتی است که فقط در ساحل صخره‌ای چابهار نصیب گردشگران می‌شود. گاهی اوقات نیز خشم دریا فروکش می‌کند. در چنین شرایطی مرغ‌های دریایی بر کرانه این ساحل بال می‌گسترانند و منظره‌‌‌ای تماشایی از هنرنمایی مادر طبیعت پیش روی گردشگران قرار می‌دهند.

ساحل صخره‌ای چابهار

اطلاعات بازدید از ساحل صخره‌ای چابهار:


قیمت بلیت: رایگان

آدرس ساحل صخره‌ای چابهار : سیستان و بلوچستان، جاده چابهار، رمین، امتداد خیابان کارگر، مجموعه تفریحی ساحل صخره‌ای یا دریا بزرگ

مسیر دسترسی ٰبه ساحل صخره‌ای چابهار : بعد از رسیدن به چابهار و در مسیر چابهار-رمین ، ‌توانید مجموعه تفریحی جذاب و دیدنی دریا بزرگ را ببینید.

روستای درک ؛ هنرنمایی شگفت‌انگیز خالق


اگر اهل روستاگردی و کشف مکان‌های جذاب و شگفت‌انگیز هستید، حتما به روستای درک در چابهار سفر کنید. این روستا یکی از مشهورترین جاهای دیدنی چابهار است که زیبایی فوق‌العاده‌اش، چشمتان را خیره می‌کند. روستای دیدنی درک در زرآباد چابهار قرار گرفته که تصویری رویایی و باورنکردی را پیش رویتان به نمایش می‌گذارد. در این روستا ساحل صخره‌ای، ساحل ماسه‌ای، ساحل شنی و ساحل مرجانی در فاصله‌های کوتاهی از هم قرار دارند که تماشای آن‌ها بی‌نظیر است‌. در روستای دیدنی و بکر درک، می‌توانید مجموعه‌ای از درختان گرمسیری، نخل، ذرت و بوته‌های هندوانه، درختان موز و… را ببینید. یکی از شگفتی‌های روستای درک، وجود چاه‌هایی با آب شیرین و زلال، آن هم در مجاورت دریاست!

طبیعت درک بی‌اندازه زیباست و وجود تپه‌های ماسه‌ای، ساحل مرجانی، کوه، جنگل و دریا در کنار هم، منظره غروب طلایی خورشید و دیگر شگفتی‌های این روستا، آن را زیباتر کرده است. می‌توان گفت روستای درک، از جمله مکان‌هایی است که باید پیش از مرگ آن را دید!

درک، روستایی است که در همسایگی شهرستان کنارک واقع شده. انصافاً باید اعتراف کنیم این روستا ممکن است کمی از چابهار دورتر باشد، اما زیبایی‌های روستای درک به اندازه‌ای است که ارزش دارد رنج سفر به این روستا را به جان بخرید. درک یکی جاهای دیدنی چابهار است که همزمان می‌توانید در آن به تماشا غروب خورشید در افق دریا و کویر بنشینید. در نتیجه اگر اهل عکاسی هستید و می‌خواهید سلفی‌ها خاصی بگیرید و در شبکه‌های اجتماعی حسابی خودنمایی کنید، روستای درک را به برنامه چابهارگردی خود اضافه نمایید.

روستای درک

اطلاعات بازدید از روستای درک :


آدرس روستای درک : استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک، بخش زرآباد، دهستان زرآباد شرقی

مسیر دسترسی به روستای درک : برای رسیدن به این روستا باید از چابهار و کنارک حرکت کنید و راه روستای زرآباد را در پیش بگیرید. برای راحت‌تر رسیدن از محلی‌های آنجا سوال کنید تا مسیر درست را به شما نشان دهند.

روستای شیرگواز ؛ هندوستان کوچک


یکی از دیدنی‌های اطراف چابهار که در باهوکلات است می‌توان به روستای شیرگواز اشاره کرد که طبیعت بی‌نظیر و زیستگاه‌های فراوان آن برای حیوانات، مشهور است. نام این روستا را از دو حیوان وحشی، یعنی شیر و گراز گرفته‌اند. طبیعت روستا و رودی که از میان آن می‌گذرد، فضا را برای کشاورزی، باغداری و دامداری فراهم کرده. محصولات فراوانی در شیرگواز کشت می‌شود که از آن جمله می‌توان به موز، انبه، پاپایا و دیگر میوه‌های خوش طعم استوایی اشاره کرد. اگر قهوه دوست دارید، باید بدانید که یکی از مرغوب‌ترین انواع قهوه‌ها در روستای دیدنی شیرگواز کشت می‌شود.

اگر به روستای شیرگواز سفر کنید، شانس دیدن حیواناتی همچون گرگ، کفتار، تمساح (گاندو) و کله بز، سنجاب بلوچی (سنجاب راه راه )، طاووس، کبک و قرقاول را دارید.

مردم مهربان و خونگرم روستا از شما با رویی گشاده استقبال می‌کنند و باید بدانید که سفرتان به این روستا ماندگار و خاطره‌انگیز خواهد شد.

همان‌گونه که می‌دانید، چابهار آب‌و‌هوای خشکی دارد. با این حال از آنجایی که رسم داریم همراهان خود را با جاهای خوش آب‌و‌هوای ایران آشنا کنیم، این اطمینان را به شما بدهیم که شیرگواز به‌رغم قرارگرفتن در استان سیستان و بلوچستان، آب‌و‌هوای معتدل‌تری دارد. دلیل این آب‌و‌هوای خوش را می‌توان در رودی دانست که از دل روستا شیرگواز می‌گذرد.

روستای شیرگواز

اطلاعات بازدید از روستای شیرگواز :


آدرس روستای شیرگواز : استان سیستان و بلوچستان، باهوکلات، روستای شیرگواز

مسیر دسترسی به روستای شیرگواز : این روستا از توابع بخش دشتیاری شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان است که در دهستان باهوکلات قرار دارد

روستای رمین ؛ روستای دوستداران کتاب


یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی چابهار که جزو زیباترین مناطق آن به شمار می‌رود، روستای رمین است که در فاصله هفت کیلومتری از بندر چابهار قرار دارد. طبیعت بکر این روستای بی‌نظیر و دیدنی، باعث شده تا به مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود. در این روستای زیبا می‌توانید شگفتی‌های طبیعت را نظاره کنید. کوه‌های مینیاتوری با تراش‌های بی‌نظیر، تالاب بزرگ لیپار با درختچه‌های تماشایی حرا و گز، درخت مکر زنان و … از جمله هنرنمایی‌های طبیعت در روستای رمین است. صنایع دستی این روستا نیز آنقدر زیبا و دیدنی است که با دیدن آن‌ها در جایتان میخکوب می‌شوید.

از نکات جالبی که این روستا را برجسته می‌کند، شناخته شدن آن در زمره 10 روستای برتر دوستدار کتاب و کتابخوانی است. پیشنهاد می‌شود که دیدن این روستای مهم را از دست ندهید.

رمین به لحاظ وسعت نیز یکی از روستاهای وسیع این سرزمین به حساب می‌آید. این روستا با مساحت حدودی 378 هکتار، نزدیک به 3500 نفر جمعیت را در خود جای داده است. به لطف مساحت زیاد و جمعیت انبوه، رمین به روستایی تبدیل شده که جاذبه‌های متنوعی پیش روی گردشگران قرار می‌دهد. بیشتر اهالی رمین با صید ماهی روزگار می‌گذرانند. این روستا سومین رتبه تولید تن ماهی ایران را در اختیار دارد. در نتیجه اگر اهل خوردن ماهی‌های خوشمزه هستید و می‌خواهید با مراحل تولید تن ماهی آشنا شوید، رمین انتخاب مناسبی برای شماست.

روستای رمین

اطلاعات بازدید از روستای رمین چابهار :


آدرس روستای رمین چابهار : استان سیستان و بلوچستان،، چابهار، 12 کیلومتری شرق چابهار

مسیر دسترسی به روستای رمین : برای رسیدن به این روستای زیبا باید از چابهار به دهستان کمبل سلیمان بروید. از لحاظ جغرافیایی روستای رمین در چابهار از شما به کوه‌های روستای تیس کوپال، از سمت غرب به چابهار و از جنوب به دریای عمان نیز می رسد.

.

فواره بلوچستان چابهار


به جرات می‌توان گفت یکی از شگفت‌انگیزترین و دیدنی‌ترین منظره‌ها در چابها ر، فواره بلوچستان است. اتفاقی طبیعی و کم‌نظیر که در دریا رخ می‌دهد و تماشای آن می‌تواند ساعت‌ها شما را میخکوب کند.

فواره زیبای بلوچستان در اثر برخورد آب دریا با صخره‌های سنگی به وجود می‌آید که حفره‌های موجود در زیر صخره‌ها، باعث می‌شوند که آب دریا با فشار زیاد و همچون یک فواره بلند و دیدنی بیرون بیاید و شبیه به یک عروس سپیدپوش در آسمان برقصد.

شاید بتوانید کوه، جنگل و یا حتی دریا را در دیگر مکان‌ها بیابید، اما فواره بلوچستان را هرگز در هیچ‌کجا نخواهید دید.

پوشش از خزه صخره‌های اطراف این فواره را مزین کرده است. جریان آب با شدت زیادی از دل صخره‌ها فوران می‌کند و به ارتفاعی حدود 10 متر می‌رسد. سپس این آب خروشان روی فرش خزه‌ای که صخره‌ها را پوشانده فرو می‌ریزد. نظیر چنین جاذبه‌‌ای را فقط در چابهار می‌توانید به تماشا بنشینید. خوشبختانه گشت‌و‌گذار در این فواره طبیعی کاملاً رایگان است. در نتیجه سیاحت در این منطقه برای طرفداران تفریحات رایگان چابهار، موهبتی است که باید قدر آن را بدانند.

فواره بلوچستان

اطلاعات بازدید از فواره بلوچستان :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس ٰفواره بلوچستان : استان سیستان و بلوچستان، چابهار

موزه محلی چابهار ؛ غنی و پرمغز


اگر اهل موزه‌گردی و شناخت شهرها، مردمان و فرهنگ‌ها هستید، موزه محلی چابهار این نیاز را برایتان برطرف کرده است.

این موزه دارای چند بخش است که در ساختمان زیبا و قدیمی به یادگار مانده از دوران قاجار قرار گرفته‌. بخش‌های موزه محلی چابهار به پیش از تاریخ، تاریخی، معاصر و مردم‌شناسی تقسیم می‌شود. هر یک از این بخش‌ها با زیبایی خاص و منحصر به فردی بنا شده است و آثار زیبایی را درون خود جای داده‌اند. موزه محلی و تاریخی چابهار، بهترین مکان برای موزه‌ دوستان و علاقه‌مندان به تاریخ است.

قسمتی از این موزه به تندیس‌هایی از اهالی بومی در روزگاران دور اختصاص دارد. به لطف این تندیس‌ها، حس‌و‌حال زندگی مردمان قدیم این منطقه در ذهن گردشگران تداعی می‌شود. در موزه محلی چابهار فرصتی برای آشنایی با پوشش سنتی اهالی این دیار، فرهنگ مردمان این منطقه و پیشه‌ای که با آن روزگار می‌گذراندند، پیش روی علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

 موزه محلی چابهار

اطلاعات بازدید از موزه محلی چابهار :


قیمت بلیت: 5 هزار تومان

ساعت بازدید: شش ماهه اول سال از ساعت 8 صبح تا 12 و بعد از آن از ساعت 16 تا 20. شش ماهه دوم سال از ساعت 8 صبح تا 12 و بعد از آن از ساعت 15 تا 19

آدرس موزه محلی چابهار : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، خیابان دریا، ساختمان فرمانداری

مسجد جامع دزک ؛ بنای زیبای خشت و گل


از دیگر جاهای دیدنی چابهار که به زیبایی شهره‌ است، می‌توان به مسجد جامع دزک اشاره کرد. این مسجد تاریخی به سبک مساجد اولیه اسلامی بنا شده و مصالح به کار رفته در آن شامل خشت، گل، تنه درخت خرما و گز ساخته شده است.

درباره زمان ساخت مسجد، اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ اما معماری ساده، نداشتن کتیبه و وجود شبستان‌های ستون‌دار، به ما می‌گویند که قدمت مسجد جامع دزک به دوران صفویه باز می‌گردد.

اگر به چابهار و سراوان سفر می‌کنید، حتما از این مسجد تاریخی و قدیمی دیدن کنید.

مسجدی که از آن صحبت می‌کنیم در 1377 به فهرست آثار ملی ایران راه پیدا کرد. به لطف این شرایط، مسجد جامع دزک در شرایط مناسبی برای گردشگری قرار دارد و آینه‌ای تمام‌نما از فرهنگ غنی مردمان این منطقه را در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهد. این مسجد همانند بسیاری از عمارت‌های قدیمی جنوب ایران، دارای 2 شبستان زمستانی و تابستانی است. این شبستان‌ها بر روی ستون‌های ضخیم و مستحکمی قرار دارند. جالب است بدانید به لطف این معماری، گرمای هوای تابستان در این مسجد

مسجد جامع دزک

اطلاعات بازدید از مسجد جامع دزک :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس مسجد جامع دزک : استان سیستان و بلوچستان، سراوان، مسجد جامع دزک

درخت مکرزن؛ انجیر معابد

یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی‌ چابهار درخت مکرزن در شهرهای چابهار و نیک شهر است. درختی تنومند، قدیمی و شگفت‌انگیز که با نام‌های دیگری مانند انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز شناخته می‌شود.

اصل این گیاه مربوط به هند شرقی است و از شگفتی‌های آن داشتن برگ‌های بسیار پهن و شاخه‌هایی رو به پایین است که در میان شن‌ها ریشه می‌دواند.

اگر قصد سفر به چابهار زیبا را دارید، فرصت تماشای درخت عجیب مکرزن را از دست ندهید.

برای تعریف از جاذبه‌های این درخت کافی است به این نکته اشاره کنیم که بیشتر از یک سده عمر دارد. ماجرای استقامت این درخت داستان جالبی دارد که خواندن آن خالی از لطف نیست. دانه‌های درختی که از آن صحبت می‌کنیم روی زمین میفتد و ریشه می‌دواند. در نتیجه شاخه‌های جدیدی دور این درخت را فرا می‌گیرد تا درخت مکرزن همچنان به عمر خود در این سرزمین گرم‌و‌خشک ادامه دهد و به نمادی از استقامت برای مردمان این سرزمین تبدیل شود.

درخت مکرزن

مسجد جامع تیس چابهار ؛ دومین مسجد ایران پس از اسلام


رنگ‌های سبز و قرمز به کار رفته در گنبدها و مناره و شیشه‌کاری‌های منظم و نامنظم درب‌ها با رنگ‌های متنوع، زیبایی این مسجد تاریخی و ارزشمند را چندین برابر کرده است.

مسجد جامع تیس از آن دسته جاهایی است که باید آن را از نزدیک ببینید تا حق زیبایی و خاص بودنش برایتان ادا شود.

مسجد جامع تیس

اطلاعات بازدید از مسجد جامع تیس :


قیمت بلیت: رایگان

آدرس مسجد جامع تیس : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، تیس

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (201 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (63 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌