به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ممکن است داستان هایی مانند زایمان در راه بیمارستان یا در تاکسی یا اورژانس شنیده باشید و با خودتان گفته باشید امکان ندارد برای من اتفاق بیفتد! اما اگر درست لحظه ای که انتظارش را ندارید زمان زایمانتان سر رسید چه؟ آمادگی اش را دارید؟
اگر در هفته های پایانی انتظار به سر می برید، احتمالاً درباره اینکه چه وسایلی داخل ساک بیمارستانتان بگذارید، حسابی فکر کرده اید. بهتر است ساکی نیز برای موقعیت اضطراری ببندید تا اگر به هر دلیلی زودتر از موعد مقرر مجبور به زایمان شدید، آماده باشید. این ساک شامل ضروریاتی است که اگر نوزاد زودتر از انتظارتان به دنیا آمد و جایی بودید که به بیمارستان یا پزشکتان دسترسی نداشتید، خیالتان از بعضی جهات راحت باشد. دکتر «نیتا لاندری» می گوید: «خوشبختانه تنها کمتر از یک درصد از بارداری ها در مکان های غیرقابل انتظار اتفاق می افتد.» شرایطی مانند زایمان زودرس، بلایای طبیعی مانند زلزله یا طوفان یا گیرکردن در ترافیک ممکن است باعث به دنیا آمدن بچه در خانه یا جاده شود.
بهتر است حتی وقتی که موعد زایمانتان رسیده و زمان زیادی برای رسیدن به بیمارستان دارید نیز کیف ضروری را به همراه خود داشته باشید. بنا بر گفته دکتر لاندری: «بعضی از بچه ها در ماشین به دنیا می آیند و ساک ضروری در این شرایط به کار می آید.» مواردی که در ادامه می گوییم وسایلی است که باید در این ساک به همراه داشته باشید.
مهمترین مواردی که باید در کیف زایمان اضطراری باشند، عبارتند از :
- یک شارژر تلفن همراه قابل حمل: شما باید مطمئن شوید که تلفن شما به اندازه کافی شارژ برای تماس با اورژانس یا پزشک داشته باشد. بنابراین یک ارائه گر خدمات بهداشتی یا ماما می تواند طی روند زایمان با همراه شما صحبت کند.
- پرده حمام و ملحفه تمیز: دکتر لاندری می گوید: “برای ایجاد یک مکان زایمان در خانه، تشک خود را با یک پرده حمام پوشانده و سپس آن را نیز با ملحفه تمیز بپوشانید. اگر روی زمین می خوابید، از کسی بخواهید به شما کمک کند که پرده را پایین تر کشیده و زیرتان ملحفه پهن کند.
- صابون و دستکش های لاتکس یا پلاستیکی: مهم است که همراهتان یا هر کسی که کودک را تحویل می گیرد، دست هایش تمیز باشد. همچنین یک ضدعفونی کننده دست الکل دار، در صورت عدم دسترسی به آب نیز در اختیار داشته باشید.
- چندین حوله خشک: پس از تحویل نوزاد و قرار دادن روی سینه مادر و برقراری تماس پوست به پوست شکم نوزاد، باید از یک حوله برای خشک کردن کودک استفاده کنید. دکتر لاندری می گوید هنگامی که کودک را کمی تمیز کردید، از یک حوله خشک دیگر برای گرم کردن آن استفاده کنید.
- سرنگ لامپ: همراه شما ممکن است برای کمک به تمیز کردن راه تنفس کودک به آن نیاز داشته باشد. دکتر لاندری می گوید: “مامایی که در حین تولد با شما صحبت می کند، حتماً می خواهد از وضعیت تنفس کودک به او اطلاع دهید و استفاده از این ابزار کمک زیادی به تنفس نوزاد می کند”.
- بند کفش و قیچی: اگر کمک در راه باشد، لازم نیست که بند ناف را قطع کنید، اما اگر دسترسی به خدمات بهداشتی ندارید، می توانید این کار را خودتان انجام دهید. ابتدا بند ها و قیچی را برای ۲۰ دقیقه جوش داده و یا اگر نمی توانید آنها را با صابون و آب شستشو دهید و در الکل بخوابانید. هیچ عجله ای وجود ندارد و شما می توانید صبر کنید تا بند ناف ساکن و صاف شود. دکتر لاندری می گوید: “دو بند کفش را در اطراف بند ناف ببندید، اولی حدود سه اینچ یا هفت سانتی متری شکم نوزاد و دیگری در حدود دو اینچ یا پنج سانتی متری از اولین گره یعنی حدود پنج اینچی شکم نوزاد. سپس، بین دو گره را ببرید.”
- توپ پنبه و الکل: در نبود آب جوش، الکل برای میکروب زدایی و استریلیزه کردن مفید است (برای قیچی برای برش بند ناف و یا حتی برای تمیز کردن دست ها)، همچنین می توانید بند ناف نوزاد را با الکل موجود بر روی یک پنبه، پاک کنید.
- کیسه های زباله: دکتر لاندری می گوید: “منتظر باشید تا جفت خودش بیرون بیاید. سپس، آن را در یک کیسه زباله قرار داده و با خود به بیمارستان ببرید. هنگامی که همراه شما با دستکش آماده تمیز کردن محل زایمان است، باید ملحفه کثیف، پرده و حوله را رول کرده و آنها را در یک کیسه دیگر قرار دهد”.
- لوازم مادر: پد های بهداشتی، لباس های زیر تمیز، یک بسته کمپرس سرد (نوعی که جهت بی حسی به بدن می چسبانید) و داروی ضد درد برای پس از خروج جفت. دکتر لاندری توصیه می کند که همراه، به آرامی زیر شکم مادر را ماساژ دهد تا روند خونریزی را کند نماید. با این حال، استفاده از پد بهداشتی و یک بسته کمپرس سرد به التیام ناراحتی در ناحیه واژن کمک می کند. استامینوفن نیز همچنین می تواند درد را کاهش دهد.
- چیزهای کوچک برای کودک: پتو، کلاه و پوشک بچه، کودک را با پتو و کلاه گرم نگه دارید و پوشک را فراموش نکنید! مادر همچنان باید کودک را نزد خود نگه دارد. دکتر لاندری می گوید: “تماس پوست به پوست باعث گرم شدن نوزاد شده و به تنظیم ضربان قلب، جذب حجم اکسیژن و تنظیم اشباع اکسیژن کمک می کند. همچنین، بچه ها آرام تر خواهند شد و کمتر گریه می کنند”.
- برای تغذیه نوزاد: شما لازم نیست که خوراک خاصی را در کیف خود قرار دهید. حتی اگر برنامه ای برای تغذیه با شیر مادر ندارید، باید بدانید که در شرایط اضطراری این مدل از تغذیه برای مادر و نوزاد بسیار مفید است. دکتر لاندری می گوید: “تغذیه با شیر مادر باعث آزاد شدن هورمونی به نام اکسی توسین می شود که به کاهش انقباض رحم و کاهش میزان خونریزی مادران کمک می کند تا از خونریزی پس از زایمان تا حدی جلوگیری شود”. تغذیه با شیر مادر همچنین به نوزادان اجازه می دهد غذا دریافت کنند و این بهترین راه برای مادر و نوزاد است.